iklan-iklan~sila click

Friday, October 21, 2011

stuck

sy tgh berkerja keras nk siapkan project paper sy nieeeeeeeee.
ada satu part tu sy tak leh wat langsung...
takde idea pun mcm mana nk buat!
hwaaaaaaaa......
dh la ahad nie nk kena submit kat Aussie ~
kwn2 smua pun stuck kat question nie...
sy dh post kat website kitorng..
harap2 ada la org ausiee yg budiman + hencem yg dpt tlg sy.
bg idea pun takpe..
sy bleh workout sndiri..

ini first project sy.
sy takuitttt!
harap2 org sana paham english sy.
doakan sy eh~

Tuesday, October 18, 2011

susah ke kerja ikut procedure???

last week adalah minggu yg paling menduga kesabaran...
sy kena berurusan dgn sebuah badan kerajaan.
and sy mmg paham sgt kelembapan yg diorng ada.takpe.sy paham.
minggu sebelumnya...sy call.sy tnya..dh ready blum my cek..
dia kata tak tau lagi bila siap....kena ikut turn and so on...takpe...sy pun tak pk apa2...


tp last week!
sy receive 1 phone call yg mengatakan cek sy dh seminggu siap..
and my cek ada kat somone yg sy tak kenal..dia just bgtau org tu MR. A..
terkejut berok maknyeh sy yg time tu ngah sedap lunch kat area bangi...
being aida yg cepat naik hangin...sy trus call org yg berkenaan..
tp sy ckp baik sebaiknya2...selembutnya...sampai kwn2 sekeliling dh suh marah...bg jer org tu..
sy still ckp berhemah lagi...
"sy nk tnya...sy diberitahu cek sy dh diambil oleh MR A btl ke?"
"aah..cek awak MR A dh amik..dia insist nk amik..so akak biar je lah..akk dh kata kalu takde org yg amik cek tu bg je kat kerani bla..bla..bla.."
"oh..gitu...ok.kalu mcm tu bg sy no fon kerani bla..bla..bla.."
"haiii! tak kan awak xde no fon dia"
" yelah..mmg sy takde..infact MR A nie pun sy tak kenal."
" eh apasal plak tak kenal..dia kata dia kenal awak" nada dia dh marah
" ya allah..sy tak kenal dia...mcm mana dia bleh kata dia kenal sy"
" mana lah sy tau..dia kata dia kenal awak..so sy bg jelah cek awak kat dia" nada mcm mintak sepak


"mmmm...sy nk tanya...mcm mana cek sy bleh lepas kat tangan org lain yer sedangkan sy tak authorized dia tuk amik cek sy pun..and apa prove yg menunjukan dia bleh amik cek sy yer"
"adik! adik tak paham ke...dia kata..dia kwn awak..so akak bg la kat dia..." suara mmg ~!##$!^

" kakkkk..masalahnya ...sy tak kenal dia..akk bleh paham tak??sy tak kenal dia....and knp sy langsung tak diinform yg cek sy dh siap.and cek sy dh ada org lain amik...sedangkan benda tu dh seminggu dh...knp sy langusng tak diberi tahu???"
" entahla...nnty la akk tgk...bleh tak call kul 2.30 sbb skang dh dkt kul 1..akk nk gi lunch la"  sy kol time tu 12.50 gitu..and sy call hp dia..bkn office.sbb dia bg no hp...

sy dh naik hantu

" hellooooooooo! im talking about 9K punya cek..and my cek is lost! responsible la skit...awak yg kuarkan cek sy kat org lain tnpa pengatahuan sy..and now awak nk sy tunggu?"

" ha.takpelah...akk bg sy no fon si MR.A tu..biar sy cari dia sendiri...sbb sy langsung tak kenal dia"



mmg haritu...sabar sy hilang sampai tahap maksima!!!

nie lah masalah org gov..sy tak ckp semua....mak abah sy pun org gov.and sy tau diorng byk procedure nk kena ikut.nk kena patuh.but in certain case..kalu dia buat salah.dia akan betulkan..bia sibuk mcm mana pun..dia akan tlg.ini yg sy tgk.


but look at perempuan tuh.mcm mana dia buat keje.
mcm 9k tu duit dia yg kua! hellooo...kau dibayar gaji tuk buat keje tuh...
and waktu rehat ko ialah pukul 1.and now 12.50.blum masuk lagi weh!
and please...ko dh hilang ntah letak mana cek aku..ko bleh suh aku kol next time tunggu ko pegi mentedarah dulu....im talking bout 9k ! and mana etika kau buat keje???? bukan ke gov sgt teliti buat keje..thats y kdg2 lembs nk mampus???so skang atas surat apa yg ko refer smpai ko bleh bg cek aku kat org lain??
otak letak kat mana?punggung??ke sumbat dlm bju dlam?so terperap tu sbb bodoh sgt nk paham bahasa org lain??
i ve try my best tuk ckp sebaik yg mungkin..
tp Ya Allah..sikit kata maaf pun takde..malah sy yg dimarah!
padahal...terang2 dia silap.malah sy tak tau pun kerani bla..bla..bla..bla..
sy terus call persatuan ...bgtau keadaan sy..
and yes..depa pun mengamuk dgn org tuh!
mcm org bodoh yg mmg bodoh tak tau buat keje! kesian...membazir gov byr ko duit + bonus.


sy sgt stress haritu...
kalau dia bg sy jalan..mcm mana sy nk buat..takpe..sy tak marah..
kalau dia ckp elok2..terang kat sy..apa dia dh buat..sy bleh consider lgi...
ini dia marah sy...kata MR A kenal sy...and looks like dia tu emak sy yg dia so sure yg sy nie kenal MR.A
walhalnya tidak!!!

ikut kan hati nurani sy...
nk panjat jer pegi ofis dia..nk tnya dia btl2...procedure apa? surat apa? celah mna yg dia bleh bg cek sy suka2 ati pada org lain????
sy btl2 lost...se lost 9k yg ntah kat sapa tuh!
sy call abah sy...and yes!
abah sy marah tahap maxima!! abis segala dokumen and apa benda abah sy tnya...


dipendekan cerita dipanjangkan umur..
sy cari sendiri MR A tuh lepas dia bg no fon.
MR A tu punya ofis kat batu cave.
luckily hari tu sy cuti..and sy ada azie dgn sy...
dia yg bwak sy ke batu cave..since umah dia pun area situ...
amik cek dkat kwn MR. A.
and tahu apa x??
MR A ckp...
dia nk amik cek tuk dia and bdk2 ofis dia jer...tp kakak tu yg pakse dia amik cek sy...
sbb kakak tuh tak nk pegang cek sy??
apa ke bodoh sgt kan?
kalau kakak yg B tu call sy..bgtau yg cek sy dh siap...nk amik atau pos?or nk bg kat org?kan ke senang?
komfem2 sy kata! sy datang amik!!
KL ngn seremban ni dh mcm desarhu ngn ampangan jer dh sy buat!
tak de hal la sy nk panjat opis dia!
nie kol pun tidak! apa pun tidak! dan2 dh bg cek kat org lain.dan bermati matian kata sy kenal MR. A.
skang yg kenal aku ke kau bodoh???


by 5.30 sy dpt cek sy..
yg penat nye...tuhan je yg tau..
sy kenal kol berpuluh2 kali..ramai org...tuk dpt kan cek tu..
and cube teka??
kakak tu langsung tak call sy or sms sy tnya sy dh dpt cari ke belum!
langsung tidak!
u see ...bertapa berkhemah nyer dia buat keje kan..bertapa beratanggungjwb nye dia buat keje??
sabar sy hilang..
sy bg semua details kat abah...abah tahu apa dia patut buat....
yg sy marah...bukan psl cek yg terlpas or jumlah yg ada...( itu marah jgk.)
tp yg sy sgt2 marah...cara dia layan and ckp dgn org!
hellooooo....gov bukan anta staff dia pegi khusus sana sini.habis duit byk2..tak kan cara nk berkomunikasi dgn org pun ko tak tahu wehhhhh? biadap sgt tuh!!!

ko yg salah.ko yg wat keje tak btl.ko nk marah2 aku plak yg blur sgt2 time tuh...

" eh..aku ke yg patut kena marah.? bukan ke dia yg tak wat keje???



nota : kesabaran sy btl2 teruji haritu....sampai jer rumah.sy flat! dgn trafic jammed.dgn sesat terlepas lorong plak.dari batu caves..sy drive sendiri pai ke seremban!!!

Monday, October 17, 2011

penantian yang membuahkan hasil :-)





sila telengkan kepala korang tgk pic nie..
actually sy dh upload 20 pic tp at last delete.sbb smua nya tak rotate
sgt pelik.dlm folder smuanya elok jer...kt fb pun elok.smpai kt blog.smua pun berpusing.aishhh...
sape2 tau nk wat cane?do help me okeh~


back to topic asal...
alhamdulillah...
telah selamat naik ke stage dgn nervous nya....
for my batch...sy antara org2 awal yg naik stage...so nervous dia...Allah jer yg tau...

tatkala perarakan masuk para graduan..
ada satu rase yg sgt2 dlm....
dan..
saat lagu UNITEN dimainkan...
bergenang airmata...sebak nye nk nyanyi lagu nie...1001 kenangan.
Ya Allah...akhirnya aku disini..untuk segulung ijazah for both my abah & mak :-)
sebaknya rase...tp sempat cover.
rase nk peluk2 je kawan2 perjuangan..tp apakan daya...kiri kanan sy lelaki..housemat plak seat nya jauh..
maka pendam rase dulu~

kalau ikutkan hati...
nk je lari gi peluk housemate smua...
at last..we are here...5 tahun perjuangan kita..
yg tak lain tak bukan...memakan byk pengorbanan..)
akhirnya berbalas dgn sehelai kertas putih yg tercoret nama kami sendiri.

5 tahun yg penuh ranjau, dugaan, kesabaran, kekuatan fizikal & mental.
accounting yg cabarannya kadang2 menduga kesabaran.
yg mana..kadang2 rase dh xlarat nk teruskan..terlalu byk tekanan.kadang2 tak mampu nk melangkah pun.
tp Allah kuatkan semangat...akhirnya..kami disini jga....
segala kenangan biarlah abadi & tq Allah untuk setiap pertemuan diantara kami..
moga Kau panjangkanlah ikatan kami.


habis jer majlis...
berarak keluar....
terus cari mak & abah....
and yes! three of us sama2 menangis....
kenapa? mengapa?
sendiri2 punya perasaan...
for mak abah...of course diorng rase lega...finally...doa & usaha diorng buat saya termakbul...
sbgai anak sulong...walaupun bukan cucu sulong yg grad degree, tp my family members yg lain sgt2 excited..
bcoz im the one degree dgn accounting...they know mcm mana sy struggle nk abiskan degree nie...
and diorng pun paham...hows accounting looks like.its really need your patient.

pada sy plak...
menangis sbb...
alhamdulillah...
sy berjaya tunaikan janji sy pada mak & abah sy...
both of them penyokong kuat sy..never give up...
cakap lah apa nk...aslkan beri manfaat pada sy...
they will work for it. besarkan pengorbanan mak ayah kita??


and now...
diorng pun tetap penyokong sy tuk siapkan CPA nie...
they keep remind me..due for my project paper yg kena submit kat Aussie minggu dpn...
and keep remind me bout my class and revision week.
sikit je lagi...habis CPA nie..ckuplah..
sy nk concentrate bab lain plak yg turut sama pentingnya :-)


bila class last week...
sy dlm keadaan stress...sedang membelek AASB...
tibe2 rase
" ya Allah..nape aku kat sini nie...pagi2 bgun bukak buku gi class.wat presentation nie...tp..teringat kata2 lecturer sy...saat kamu rase kamu menyesal futher study...yakinlah..tetapkan hati..kuatkan semangt..teruskan! sebernya kamu mampu.jgn give up"
sy terus bukak AASB balik! tutup mata..bukak! and semangat!!
as i said...accounting sgt2 perlukan kesabaran.sgt2 perlukan pengorbanan.
u not only deal with figure.but u deal with everything bout life~



so,
usaha sudah.doa sudah.graduate sudah!
lepas nie konfem sy dpt satu per satu kad undangan perkahwinan.
alhamdulillah...sy doakan yg terbaik tuk kawan2 sy...
yg penting jgn lupa jemput~ jauh mcm mana pun..ada kesempatan..pasti sy pegi!
sy berkira2 nk gi wedding kat blah pantai timur la...so cik bee...cepat2 skit please :-)



HAPPY CONVOCATION!
I'M OFFICIALLY ACCOUNTING GRADUATE! hooooooreeeeeey :-)
selamat berkonvo jgk tuk kwn2 yg lain...

note : masa kecik2 dulu...cite2 nk jd cikgu...takpun pensyarah..tak penah terpikir pun psl account nie.not in my list langsung! tp perancangan Allah tuk kita lagi baik kan...alhamdulillah...apa pun, jgn pernah mengalah!!

Saturday, October 15, 2011

KONVOKESYEN KALI KE - 14 UNIVERSITI TENAGA NASIONAL

tomoro will be my session~
im so excited!
tp dalam masa yg sama..ada satu perasaan sedih yg amat sedih sbb bakal meninggalkan zaman uniten yg sgt2 best!
ntah bila lagi nk jumpa kawan2 ..mybe time wedding kwn2 kot!
alhamdulillah~ yesterday dh selamat berrehersal...
and finally 4 of us dpt jumpa jgk!
now berjumpa as a career women! no more student lagi dh....huahauhaua~
excited! tp perangai gile2 tetap mcm tu gak~
after rehersal we shoot to bangi for studio photoshot~
mengabadikan potret kami ber4 dan semoga persabahatan ini akan kekal selamanya~ amin~
then kami mengukur jalan kat pavilion and having our bfs + dinner+ higtea kat tepayyanki!!



banyak dugaan, rintangan, halangan, kenangan yg kami lalui bersama.
alhamdulillah, kami still bersama2 hari ini.
thank you ALLAH for giving me such a good fren like them!



remember those days....

remember those days when we first entered the gates,
feeling so proud to be accepted at a university??
remember those days when you and I walked happily under the sun and the rain for a lecture?
remember those days when we work through the night, 
trying to meet the assignment deadline??
remember those days when we celebrated through the night,
after exam were over?
remember those days when we fight over somthing
but u still my best friend forever...
and remember that day, you and i in our robe and mortarboard
that unforgettable day has made us into what we are today



by :  aniee azlina bt omar


 note : 5 tahun yg penuh dugaan, 5 tahun yg penuh pengalaman, 5 tahun yg penuh kenangan. alhamdullilah~