iklan-iklan~sila click

Tuesday, November 29, 2011

saya rindu



cuti 3 hari korang buat apa?

sabtu saya ada mock exam.alhamdullillah.dh settle mock.
final exam will be on  13 dec.wish me luck.
sgt mendebarkan.sgt2.


ptg td.
sy godek2 fb sendiri & fb en azrap.
skali sy terjumpa video2 and pic2 yg kwn2 sy tag dri dulu2 pai la skang...

tibe2..
makin laju tangan sy tekan nex! next! next!
dan dlm pada tak sedar.
bergenang jer airmata tgk pic2 tu smua...

ya Tuhan..
rindu nya sy pada diorng smua...
and suddenly, smua memory and activities yg penah sy buat bersama2 diorng dulu come to my mind~
rindu sgt2...


payahnya nk cari waktu tuk kami bersama2 horey2...
sy sibuk dgn class and exam.
ainaa tgh adapt new environment...
azie and shera sure bizy ngn keje masing2...
masing2 sedang membina kerjaya masing...
tp sy sgt2 rindu nk buat activity dgn diorng......


bila tgk pic2 nie smua...
hwaaaaaaaa....laju je kotak ingtan sy berpusing2..
mengimbau smua kenangn pahit & manis sama2.
hoii! rindu lah~


to my dear fren cik be,
congrats atas penghijrahan mu ketempat baru...
semoga terus success dgn jawatan dan tempat baru!
im happy for u! congrats again..

p/s : ada voucher isi minyak petronas tak?kalu ada aku nk byk2...hahaha...nape mu tak gi petronas cwangn seremban nie ha..kat sini enjoy pun best.tempat aman damai... :-) tuah ayam  nmpk dikaki..tuah cik bee di petronas rupanya yer....

lepas exam.
ada bykkkkkkk sgt benda sy nk buat.
ada janji yg perlu sy tunaikan..
jadual sy sampai bulan feb dh hampir penuh...great!
and believe it or not, dh hampir 2 tahun sy x dating ngn en azrap!
bijak pandai sgt kan...
sentiasa sibuk.
last year sibuk ngn final year project and bla2..
then abis blaja terus keje.smbg blaja plak lagi.
ahhhh..tu smua alasan jer kan.
kalau nk mesti dh jumpa.tp msalahnya tak nk..hahahha~
eh bukan2..
bukan taknk...tp seriusly sy takde masa.
masa sy byk dgn keluarga....and kwn2.

kalau sy ada masa ..
mesti sy pk nk lepak ngn kawan2 dlu instead of en azrap.
muahahahhaha~ kijam.
yer dlm kes sy nie...
baik kakak2 opis..mahupun kawan2...
smua nye mengatakan sy salah.sbb sy selalu bizy and tak nk dating.
balik2 en azrap jer yg di backup!!! huahauaua~


nnty aaa..
sy free ti sy dating okeh!
sy tau ramai yg risau...
minggu lepas kot sy ngn en azrap bru pasan dh dkt 2 tahun xjumpa.....
ilekkk je...plan tu ada.tp slalu byk halangan...( alasan lagi)..:-)




this week 4 hari jer sy keje .
then next week sy study leave dlm 7 hari kot..
berdebar2 niehhhh...takuitttt weyyyy..
tp sy redahhhhh je laaaa...

korang imagine la life sy ok.
isnin - jumaat keje mcm bese.
hari2 ngangkut buku tebal sy tu.kalu ada free time sy study.tp slalu nye sy tido je.
then sabtu pagi2 kul 730 sy dh ada ats highway nk ke sunway. kul 6 sy dh bgun siap2 smua.
kelas sy 8-9 jam...kul 6 abis class then sy kena ngadap jammed.kul 8 mlm bru sy smpai umah seremban.
rehat dan tido.
esoknya ahad.ulang balik jadual yg sama.
isnin dh start keje balik.
korang bleh imagine life sy cane tak??

tp percayalah,
sy buat nie smua bersebab...
and sy percaya..setiap kejayaan pasti ada pengorbanan...
and ini pengorbanan  sy...
sy tak merungut apatah lagi menyesal ( kdg2 terlintas tp cepat2 motivate diri sndri balik)
tp sy just share...

and korang imagine plak next year.
time peak period tuk para auditor ...
dgn class lagi..dgn outstation lagi..
berkampung di JB sudah pasti..insyallah..
tp takpe..
sy yakin sy mampu buat..
dh ramai org buat mcm sy...dan dah ramai antara mereka yg dh berjaya harungi smua tu dan sedang menikmati kejayaan diorng..
kalau diorng boleh..kenapa tidak sy kan...???
mental sy mungkin kadang kuat & kadang lemah...
tp semangat sy tak pernah luntur..
doakan sy okeh!

and paling penting..
sy mampu lakukan smua nie..
smuanya atas sokongan kuat keluarga , en azrap and kwan2..
tanpa diorng sy tak mampu nk buat sorng2.
sbb bila ada pape..they are those people yg sy akan cari~
Tq Allah :-)

Ya Allah,
sesungguhnya aku rindu pada mereka smua.
SEMUA!
Kau lindungi lah mereka & berikan mereka kesihatan yang baik.
Kau berkatilah rezeki yg kami cari.
Kau kuatkan hati kami dlm mencari rezeki & ilmu Mu
Kau satu kan hati kami dan jangan Kau biarkan kami leka dan lupa diri.
amin ya rabbal alamin......


















nota : sy hanya mampu merancang perjalanan karier sy. Tapi Allah tu lebih tahu mana kemampuan and dimana rezeki sy kelak.


baru perasan.sy tak penah letak cik wavir ( WVR ) sy kat sini kan....cik wavir sy dh 2x service dlm tempoh 3 bulan guna.and so far dia dh smpai ke timur tanah air.insyallah tahun depan ke hujung tahun nie dia akan ke utara tanah air plak...wehooooo...next dia akan ikut sy outstation ke selatan tanah air plak!

Friday, November 18, 2011

pengubat resah & penenang jiwa :-)

jumaat yg mulia nie..
penghulu segala hari...
jom sama2 tenang kan hati...
play jer...komfem sayu..
rindu & kagum nya kita pada Baginda...


tiap kali bangun..
dgn nadi kita masih berdenyut lagi...
itu tandanya Dia masih bg kita masa tuk jd yg lebih baik...
bukan Dia xsygkan kita..tp beri kita peluang tuk baiki diri...
insyaallah...

xmo bebel byk2...
jom layan....






Alangkah indahnya hidup ini
Andai dapat kutatap wajahmu
Kan pasti mengalir air mataku
Kerna pancaran ketenanganmu

Ya Rasulullah Ya Habiballah
Tak pernah kutatap wajahmu
Ya Rasulullah Ya Habiballah
Kami rindu padamu
Ya Rasulullah Ya Habiballah
tErimalah kami sebagai umatmu
Ya Rasulullah Ya Habiballah
kurniakanlah syafaatmu
Allahumma Solli Ala Muhammad
Ya Rabbi Solli Alaihi Wasallim ( 2X )

Alangkah indahnya hidup ini
Andai dapat kutatap wajahmu
Kan pasti mengalir air mataku
Kerna pancaran ketenanganmu
(lirik di http://liriksemualagu.blogspot.com)

Ya Rasulullah Ya Habiballah
Tak pernah kutatap wajahmu
Ya Rasulullah Ya Habiballah
Kami rindu padamu
Ya Rasulullah Ya Habiballah
tErimalah kami sebagai umatmu
Ya Rasulullah Ya Habiballah
kurniakanlah syafaatmu
Allahumma Solli Ala Muhammad
Ya Rabbi Solli Alaihi Wasallim ( 2X )



nota : moga kami dpt menjadi umat mu yg berjaya di dunia & akhirat..insyaallah.amin

Sunday, November 13, 2011

yg tua kita hormat. yg muda kita syg

lately nie hati sy bengkak je bila mcm2 hal yg sy dgr.
sakit nya hati bila ank tak hormat mak.
no matter la makcik ke pak cik ke..apa pun pangkat.
but it still org tua...yg pangkat mak ayah pada kita..

sy tak tau la sy rase mcm nie sbb sy mmg bersifat kekeluargaan sgt
atau mungkin mmg org yg buat ni dh lebih2 sgt2...
pd pendapat sy..
tak kisah la..betapa besar pangkat kau...betapa byk gaji kau..
betapa kaya and besar rumah n keta kau...
org tua tmbh lagi pakcik makcik kau sndiri tetap kau kena hormat.
jgn sesekali kau tidak kan hak diorng tuk dihormati oleh anak sndiri.


as for me,
makcik pakcik sy..sy dh anggap mcm mak ayah sy sndiri..
tmbahan yg baik yg sntiasa support sy..
apa sy buat..apa sy nk..sy sntiasa bincang dgn diorng...
selepas mak abah sy..mereka adalah rujukan kedua sy...
senang cite..diorng mmg sntiasa update la progress sy..
infact some of them tahu bila sy ada class..bila sy exam...and all that...


sbb sejak dulu lagi...
sy dh remind my self...
tak kisah pun apa sy akan jd...jauh mana sy bleh pegi...
sy syg diorng mcm sy syg mak abah sy sndiri.

tp sakitnya hati sy bila tau..
org mengkuli kan diorng...tmbahan plak dia tuk darah daging sndiri...
automatik hilang rase hormat sy pada mereka...
automatik!
once kau buat diorng mcm tu...umpama kau buat pada mak abah aku sndiri..
kalau bukan anak buah sndiri nk hormat pakcik mak cik sndiri siapa lagi?

kau kuli kan diorng just sbb kau berduit???
dammmnn! rase nk eeeeeeeeee....eeeeee....geram..
bila kau senang..rumah diorng tak kau jejak..usahkan jejak..telefon pun tidak.
nk dtg hari biasa jgn lah harap...raya pun kau tak jengah.
harap duk dekat.aku yg jauh pun sebulan 3-4 x naik trun kl tau...
lupa ke kau dulu time kau merempat..makcik pakcik tu la yg kau cari.
rumah diorng lah yg tmpat kau tumpang...
situ la tmpat makan minum kau...
dia lah yg kau tipon ari2 ngadu itu dan ini...
tp bila rase diri dh kaya...dh senang...waaaahhhhhh...smua kau lupa.
kau kuli2 kan jer..men arah2 jer org tua dtg wat tu ini tuk kau~
wahhhhh...sedapppp la sgt kan!


eiiiii...
mmg sakit ati btl ngn org yg mudah lupa diri bila wang dh kuasai diri.

always remind my self and my adik2 yg bwh2...
kita satu keluarga...
susah senang kita tetap sama2...
kalu kita berjaya..tu smua berkat doa org2 tua kita...
jgn sesekali kita lupa org2 yg penah bantu kita...
yg selalu doakan kebaikan tuk kita..
jgn lupa darah daging kita sendiri...
harap2 adik2 sy tak lupakan smua tu..
dan harap2 sy dh tunjukan tauladan yg baik tuk diorng...
xpernah sy abaikan keluarga besar sy...
org yg nak kawen dgn sy mesti mampu nk get along dgn keluarga besar sy.. :-)
adik2 and abang sepupu dh sy anggap mcm adik bradik sy sndri..
kalau diorng tak update their activities kat sy...sy sndri will ask them to update everything.
if sy kena bebel or marah on certain part..i will do it...
sbb sy slalu ckp...sy nk diorng buat lebih dpd apa yg sy dh buat...





nota : sy nk tgk...sejauh mana duit mampu melupakan manusia...apa pun yg kita buat, make sure kita dpt restu and redha dari org tua kita....kita mungkin bleh berjaya tnpa itu...tp percaya lah..kejayaan tu tak kan mampu bertahan lama...

Thursday, November 10, 2011

muka kepenatan.packing goodies bag~ but enjoy doing it wif my big family.

kenduri belah cherating
dekat dgn kawasan nelayan.
the foods sgt2 superb!
layanan also superb!
tq org cherating :-)





2 minggu berikutnya...
majlis dibelah kami plak..
di adakan di pantai hillpark sana...
layan pic okeh...


mak & mummy bizy menyapu

semua dh ready...
time nie dlm kul 10 sy rase :-)



tetamu dh mula ramai..
sy pun dh lenguh kaki...
berdiri all the time :-) but happy meeting with my relatives






kami ada 4 pengantin yer...
2 pasang la mksudnya...
yg belah kami..
abang...
and adik perempuan nya...

so pic kat ats..
my adik sepupu....

and pic cake kat bwh..
special from seremban...
sy tak bleh pikir nk sponsor apa for both of them...
sbb diorng dh prepare everything...
so i came out dgn idea nk bg cake 
actually diorng tak cadang pun nk potong cake bagai...

so tema adalah hijau pink...
cepat2  tempah..
nk ke secret diorng tak buat kek bertingkat..
ke manggo..
rase nye tak sedap mcm yg sy harapkan..
so i end up dgn kedai kek yg agak bru nk naik di sekitar senawang.
kek dia mmg sedap!
and mmg suit dgn my buget yg below 200~hehe~ :-)


at first rase mcm nk bg my cousin voucher pegi spa..
kalu sy dpt pun..
comfirm happy gile..
so rasenya dia pun mcm tu...
tp dek kerana bizy..and pelupa nya sy ni...
sy lupa nk booking and all that..
tahu jelah kan..
booking pun mkn masa...
so cancel je la.
maybe rezeki cousin2 sy yg lain plak~


pic2 last skali..
abah ngn layan cucu dia makan cake...
cucu dia nie jarang jumpa atok dia...
so agak2 takut la aslnya...
tp bila atuk dia dh offer dia cake..terus lekat kat atok dia!
dia katik...tp sgt2 cute!



Sunday, November 6, 2011

salam aidiladha

salam aidiladha~
buat para jemaah yg telah selamat berangkat ke Mekah....
semoga diberi kesihatan yg ckup tuk menunaikan fardu haji dan semoga mendapat haji yg mabrur :-)
doa2 kan lah sy bleh menjejak kaki ke sana sebelum 40 an...
lagi awal lagi bgusss...insyaallah~


lately nie,
kesihatan agak kurang memuaskan.
bulan lepas je dh 2 ari mc.
gara2 pinggang yg cepat bebeno terkehel nyeeeeeee...tak tau npe.


class tuk bln nie ada 3 + 1 mock exam
ya ampunnn...dh nk smpai penghujung dh....
sy tak abis lagi study smua..
insyaallah sempat...doakan eh~
lg byk sy blaja....lg byk sy rase tak tahu...
tetibe rase...
"lahhhhh...mcm nie ke treatment dia...lah...act ckp mcm nie ke..lah..kalu mcm nie, mcm tu kiranya..."
seriously, its interesting! but it need more patient.
without patient u will kill urself...looking at the standards jer can make you cry... :-)

kerja?
steady jerrr....makan tido je kat opis....
skang client tak bape nk ramai..
hujung taun nnty mula la start bizy kot..
time tu mungkin akan sepi seribu bahasa jer... :-) ( mungkin)


azrap?
he is good! still in a good condition i guess..
makin pandai handle me yg always drama nie...
plus...
makin kerap membebel...
tp
dalam pada dok bebel2....dia punya gedik...aihh..tuhan ja yg tau!

azrap yg kita lihat diluaran totally different dgn dia yg sy kenal.
somtimes i dont expect mamat hati mcm batu would says somthing yg bla..bla..bla....
whatever it is...i still love him! need him..
so far...
jauh mana i try to run away from him...i still go back and talked to him what i feel and what i want...
he is still the one who can calm me down and make me ok.
mybe thats our jodoh...insyaallah.
i know, some of you do pray and concern bout our relationship and hoping we r going to another stage.
insyallah.please continue praying and i also hope that im ready to go to that stage...hahaha~
i believe,
if one day we break up...its not because we are not suit together or compatible to each other...its totally because x ada jodoh...and not meant to be together...
kdg2 kita rase..he is perfect. sesuai and serasi sgt2 pada kita..but then tak kwen jgk..its not because kita tak sesuai..but it more on..Allah dh tulis bukan itu jodoh kita...
so kena redha dgn takdir dia kan :-)





my kids?
wahh...dh berkids pulak.no la..its just anak2 angkat sy yg ari2 dok dtg umah..
they always make me smile..especially sara...
she talked so much now..kdg2 sy pun penat nk layan...
but im the one yg paling happy dlm dunia nie bila tgk dia makan...especially yg sy sndiri masak...
dia pndai sgt2 bodek sy dgn her kiss..her hug...1 day xjumpa dia...sy akan bebel2 tau...same goes to her :-)
bila dia dh penat berlari sana sini..makan mcm2...
dia akan dtg kat saya..smbil depakan tgan dia " nk ukong" mintak belas kasihan tuk didukung...
sy mmg sentiasa kalah dgn permintaan dia..and she knows that! thats y dia xmintx kt org lain..she always ask me coz she know she will get everything from me :-)



nota : dalam hidup nie..tak smua yg kita nk.yg kita impikan.yg kita usahakan. akan kita dapat....so kena byk2 bersabar...kdg2 yg kita suka.blum tntu baik tuk kita..yg kita syg, blum tentu dpt bimbing kita. yg kita usaha, blum tentu milik kita sepenuhnya...so pokok pangkalnya...sabar :-) peace ya!