iklan-iklan~sila click

Tuesday, December 27, 2011

tolong sy tak leh upload pic kat sini

sy dh select.dh tekan upload.dia pun uplaod.then dh siap smua.dia hilang.pic tak masuk dlm entry punnnnn!
hwaaaaaaa...
ngapeeeeeee????? ada sape2 tau and bleh tolong tak..?
benci la! benci.sy nk update mcm2 nie.
sy ada byk cite ni!!

hellllllllllppp!



nota : tolong sy cri jln pnyelesaian eh...kalu tak terpakse totop je la blog nie.apa guna entry tanpa pic kan.umpama tido tnpa dengkur kan..hik..hik...korang tolong nnty sy blnje sumi eh... :-)

Friday, December 23, 2011

berjalan2 lagi

short vacation.
asal boleh.janji jalan2 kan... :-)

tahun nie..tgh tahun dh ke JB.
Then 2 bln lepas ke terengganu.
now nk pi penang plak!
so dh complete la.utara selatan timur barat ku redah tuk tahun nie... :-)


trip kali nie trip mengejut.
eh.rase nk p utara tu dh la,tibe2 ckp kat abah jom p penang.
abah kata okay! cari tempat tidur and plan everything.
dlm 2 hari smua settle.
mana nk p.mana best.makan kat mana sedap.and tempat2 menarik.
smua dh di siap rapi..hehe~


tiap2 tahun family sy mesti pergi bercuti.
so tahun nie ke penang la kami sebagai lokasi penutup :-)


so..halooo org2 penang!

walaupun sy ngah audit luar.
so mmg ngah byk keje.
takpe..sy redah je.nk berjalan punya pasai..hehe~


kurang dari seminggu kita nk melangkah tahun baru nie.
apa azam tahun bru korang? tahun lepas punya azam dh settle?takpe..b/f je ke tahun dpn kalu ada yg terkandas...hehe.
azam tahun nie..alhamdulillah dh settle smua.
apa yg sy nk di tahun 2011 hampir smuanya tercapai.
alhamdulillah..syukur sgt2.


tahun dpn dh leh start laksanakan misi sy nk jalan2 ke negara2 asia.
so kena prepare duit.
lagi lega bila mak ckp kawen mak sponsor.full!
lagi senang hati bila goodies makcik sponsor.
lagi gembira bila makcik2 dh ckp nk sponsor apa.
lagi lompat2 riang bila cousin dh bukak butik pengantin...hahaha~
tinggal kawen je lagi aida...susah sgt ko kan?
tak susah..tp hati tu blum terbukak besar2 lgi....
bukak kecik je...

ok.dh.bye2.


nota : trip tuk this year dh hampir settle.trip tuk next year sy kna susun jadual betul2.Universal studio and bandung dh melambai2 sy...sabah sarawak pun dh memanggil2 sy..insyallah..will work for it :-) once comfirm jer tarikh kawen.sy book ticket terus p bandung...hahahhaha~~~

Wednesday, December 14, 2011

dugaan

nk mulakan sesuatu yang baru lagi mudah 
daripada 
nk mengekalkan apa yg sedia ada.


sesungguhnya
nk bertahan tatkala mcm2 dugaan dtg.
ujian katanya..
tp seriously meragut kesabaran + keyakinan.
hati makin lama makin terhakis.
tak tau mcm mana nk di tambak lgi bg sedia elok.

tp sy percaya.
setiap dugaan ada hikmahnya.
mungkin Allah nk tunjukkan sesuatu yg lebih baik jika sy gagal dlm ujian nie.
mungkin Allah nk perkukuhkan apa yg sedia ada.
atau
mungkin Allah nk uji keserasian bersama.


kadang2 emosi mendorong pada tindakan yg kurang waras.
tp 
sy selalu ingtkan diri sndiri.
byk kan bersabar.byk kan istigfar.
i tell u.
selama 4 tahun nie..
ini dugaan paling besar.
sy tak diduga dgn org ke 3 mahupun ke 4.
tp sy diduga dgn perasaan sy sendiri.

insyaallah.
mcm yg sy slalu kata.
jika dia jodoh yg terbaik dari Nya..
pasti akan bertemu jln yg sebaiknya.
kalau bukan jodoh
pisahkan kami tanpa rase benci.


nota : im ok.im fine :-)

Friday, December 9, 2011

ombak rindu






kalau nk diikutkan..
sy sgt bersemangat nk tgk cite nie..
lama dh sy tunggu2 cite nie kua...
finally...td dpt gak tgk.
ikutkan nk tunggu pas exam.tp tak leh tahan..
kt fb org dok update mcm2.
ada yg ngis.lelaki pun ngis.ada yg nk tgk lagi.
ada yg dh 4x repeat.
and dihari ke 6 kutipan menjangkau 5.6 million..
wahhhh~



sy dh baca novel nie 8-9 tahun yg lepas.
and sy masih ingt lagi cerita nie.
sebuah cerita yg menarik.penuh maksud.
and last month sy cri balik novel nie.
kasi repeat bace before tgk movie...

and my komen...
sy bg 3.5 out of 5 stars.
sy tak puas menonton and i want more
pengarah tak mampu lg nk cungkil jiwa sy buat sy menangis..hehe~
tegarkah hati sy nie??
tpppp...
sy hampir2 menangis bila tgk aaron menangis dlm bilik which he try explain kat izzah why dia kena kawen dgn mila.
bju dia + muka dia+ kata2 dia...buat sy terusik la sikit..
but im not crying for that scene...

watak hariz dibawak baik oleh aaron.
aaron yg boleh dianggap hero malaya .
acting dia sgt2 superb.
personally, sy mmg peminat aaron.
not just becoz hensem semata.sy minat suara dia.acting dia.body dia and all about aaron.
i wish i hve som1 just like him.
and as usual.wish will remain as a wish...hehe~
nothing much to say about hariz because its well done.

izzah yg dibawak oleh maya karin.
sy ada masalah dgn bahasa dia.
muka punya mix mcm tu mana lah bleh nk di imagine sbg izzah yg mana kita tau izzah adalah watak gadis kampung kan..
sy imagine watak tu dibawak oleh rita rudaini...eja...or at least fazura ke...
tp maya did well cuma watak tu tak sampai 100%.
sedih dia btl2 sedih...cuma slang dia je la yg mencacatkan sikit her acting...

mila.
so -so by lisa.
somtime ada overact sikit tp menjadi la...
cuma kalu muka dia lebih sedih tatkala dia redha kan hariz pergi pada izzah tu mungkin akan menambahkan feel di penghujung cerita tu..
dlm novel...mila tak segarang tu tau..
mila ok2 je..

keseluruhanya...
cerita nie 85% dpt capai apa yg sy expect la.
of kos la director tak bleh nk garap crita nie 100% from novel kot.
for 2 hours punya slot...director dh buat yg terbaik.
scene2 yg wajib ada..mmg ada.
cuma kalau ia nya jd cerita bersiri..lebih sesuai kot...
sbb penulis novel nie sgt2 pndai bwk kita hanyut dlm crita dia..


good job & well done :-)



bila sy tgk hariz and izzah tukar2 jam.
jiwa sy dh kacau sikit dh.terusik sikit sbrnya..
mcm mana sygnya hariz pada jam pemberian izzah tu kan...same goes to izzah.
thats how people appreciate apa yg org tersayang dia bg.
dia bwk ia sentiasa bersama2 disisi.no matter what.
not just putting them in one safe place and hoping that it will be safe forever.

kalau kita syg kan sesuatu. kita akan take a risk kan..
i mean if benda tu rosak pun. at least we had try our best to protect kan.
but
smua org ada cra dia sendri kan... ( korang tak paham eh? takpe..ada org yg paham) :-)


moral of the story,
jodoh tu ketentuan Dia.
andai dia takdirkan kita bertemu dgn org yg jahat sekalipun..
pasti ia akan terjadi & pasti ada hikmahnya..
Allah temukan diorng dkt tmpat yg tak elok.
tp itu jodoh diorng kan...takdir dia dipertemukan disitu tapi Allah dh rencanakan yg terbaik tuk setiap umatnya.

dan jgn sesekali kita pakse org syg kita.
syg terpakse nie tak bwk kemana pun kecuali dgn kehendakNya..
apa yg org tu buat.apa yg org tu ckp pun dh ckup menunjukan sejauh mana sygnya org tu pada kita kan.
tinggal kita je nk menilai dan menerima kan...
and masa bukan pengukur sebenar sesebuah hubungan atau kasih syg.
bercinta bertahun2 bagai nk rak pun belum tentu ke jinjang pelamin kan.kdg tak tahu arah tujuan pun.
kalau tak bercinta sebelum kawen pun belum tentu tak bahagia kan..
semuanya atas kehendak Dia.
kita hanya mampu merancang yg baik2.Tp rancangan Allah adalah yg terbaik :-)


nota : kadang2 mata buta tuk menilai kebaikan & keburukan seseorng..kadang2 hati tegar tuk menerima kebaikan & keburukan dia..tp diri tak pernah berhenti berdoa semoga dipertemukan dgn org yg sabar menerima baik & buruk diri sendri.

Wednesday, December 7, 2011

sy sedang.......

korang penah dgr tak org ngis rindukan bff dia.
ya.
sy sedang ngis rindukan bff sy!!


lg byk dia tulis.
lgi byk airmata sy jatuh.
lagi bykkkkkkkk sy rindukan dia.
dan
sy amk masa sehari tuk reply dia sbb sy nk taip je sy ngis.sy nk taip jer sy ngis.
sy rindu dia lah!
selalunya sy akan bebel atas katil smbil adap atil dia.
cant stop chatting till 12 n then dua2 tido kroh2...penat bercakap!
pagi plak.subuh gajah.masing2 kul 7 bru sedar.bgun mcm robot amik air smayang!!


dalam diam setiap tindakan sy dia perhatikan.
dan dalam diam dia perasan segala tindakan sy yg melihatkan kekecewaan sy tentang somthing.
dia dpt detect! tak payah tanya sy! dia dh dpt tau smuanyaaa....
dalam diam pun dia bleh tahu hati sy mcm mana :)tq fren!tqqqq....


eh.
sy rindu la!sy rindu~
before dia diambil oleh org yg lebih berhak untuk selamanya..
sy akan pastikan we will have single trip together!




nota : bandung and singapore trip next year.insyallah :-)