iklan-iklan~sila click

Friday, January 6, 2012

Freelance Acounting service

Kepada sesiapa yang berbusines tak kira lah sdn.bhd ataupun enterprise,yang perlukan accounting service korang bleh la contact sy sbb now sy provide freelance account service for seremban, melaka & KL's area.Negeri2 len pun ok je...hehehe~.

Tak semestinya business yang ada buliding and asset yg berjuta2 je kena ada account tau, business yang kecik2 pun patut ada account barulah business korang bleh run smoothly..hehe~

Sebagai contoh, kedai runcit ke, korang jual ayam , kambing or lembu ke, korang meniaga sayur n export ke pasar2 ke... smua tu korang patut ada rekod dan full sets of account.

Kenapa kena ada account??

Sbb from there korang bleh tgk btl2 accurate figure bape duit keluar and masuk.
Maybe korang ada buku lejer duit keluar & masuk kan..tp itu je tak cukup.kalau business korang jenis yg ada nk kena hutang mana2, melibatkan bank, and banyak item, seelok2nya korang bg accountant yg buatkan account tuk korang because korang akan nmpk benda tu lagi details.bagaimana?? ha...tu korang kena bia accountant do their job then bila dh siap korang bleh nmpak la the different and of course korang akan rase lebih yakin dgn business korang....sbb every single cent pun kami count.


Apa yang korang kena ada?

make sure korang simpan setiap resit perbelanjaan korang.dh berbusines kan of kos korang nk kena beli byk barang and pergi sana sini. so please simpan all the resit even resit parking and toll pun korang WAJIB simpan coz as i said every single cent pun we will count in.Semua tu korang kena simpan or peram hujung bln bagi kat accountant ( kami ) lah..hehe~ then we will key in for u...ada two choice sama ada nk anta by month or end year. korang bleh pilih....tp please maintan smua record duit keluar & masuk. at least u hve 1 buku yg record smua duit keluar masuk2. and resit2 tu smua compile dlm file and keep it elok2...coz ada some cases, sy dpt file yg layak campak kat sungai jer....hahahha...kesian weh...nk wat account pun tak menaikan mood.... 



So, jangan malu2 or segan2 to call me or email jer kalau nk pakai accountant or nk consultant. tak lah expert but kalu pasal account tu bleh la jgk. jangan risau call je then nnty bleh discuss...
Di bawah nie sy sertakan details dia :


Freelance Account Service for
Sdn Bhd & Enterprise.

-Full Sets of Account
.Accounts Receivable
.Accounts Payable
.Bank Reconciliation
.Balance Sheet
.Income Statement
.Cash Flow


Using MYOB Software.

 If interested please call or email :

AIDA 0173288414 ( aidayunus_1404@yahoo.com.my)

WAWA 0136883292 ( ezwaramohdbohari@gmail.com)




No comments: