iklan-iklan~sila click

Sunday, January 1, 2012

goodbye 2011, welcome 2012






2011 dh pun meninggalkan kita.
masa tetap berjalan tanpa sesaat pun menunggu kita kan...
sesungguhnya 2011 tahun yg byk sgt kenangan manis & pahit utk sy...
manis atau pahit. keduanya2 sy akan kenang dan buat bekalan ke tahun2 akan datang....

2011 merubah hidup & perjalanan sy..

2011 tahun yg sy tunggu sejak 5 tahun yg lepas...bergelar graduan adlah saat2 indah yg tak mungkin sy lupa smpai bila2. apabila segala keringat kita selama 5 tahun terbayar.turun stage dgn puas.abis penat lelah.keluh kesah & kenangan bergelar pelajar sy abadikan di kotak ingtan sy sehingga akhir hayat sy.mengenali kwn2 yg sentiasa ada saat suka & duka.bergadoh terasa jdi asam garam dlm persahabatan.asalkan niat kita ikhlas berkwan insyallah ikatan itu tak kan terpadam walaupun terpisah utara selatan timur & barat :-)

2011 jga menyaksikan sy mula kehidupan sebagai seorang dewasa. mula mencari rezeki sendiri.bergelar perkerja. makan gaji. bru tahu alam perkerjaan tak lah seindah yg sy harapkan tp sy still enjoy doing it.maybe i love my job thats y i can ignore sgala yg tak best.saat sy mula selesa dan yakin dgn jawatan yg sy pilih.sy suka.datang pulak offer2 lain yg kadang2 buat sy rase serba salah. kadang offer tu yg mmg sy nakkkkkkkk sgt2...tp apakan daya.sy dh terikat disini untuk 3 tahun yg mendatang. dan sy percayaa pasti ada rezeki yg lebih baik untuk sy lepas nie...saat sy decide tuk smbg study amik prof paper nie..sy dh tekad.jgn pandang blakang lagi.kalu gagal pun.bangkit semula.sy sentiasa nk berfikiran positif sbb diri sndiri saje yg mampu yakin kan hati bahawa keputusan sy dulu tepat dan jangan pernah menyesal! :-)



2011 jgk sy let go WHR sy and keluarkan WVR sy...tak sampai hati sebenarnya tp i had no choice.sy perlukan WVR tuk memudahkan pergerakan sy ulang alik seremban - kl. start bayar sndiri pada bulan ke 2 dan alhamdulillah dh 4 bulan dia bersama sy. ke pantai timur dh sy bwk dia.ke utara pun sudah.ke selatan plak insyallah tahun nie..tak expect pun nk kuakan dia dlm tahun 2011 tp rezeki memihak pada sy tahun nie...so 2012 kita target lain plak lah...


2011 jgk membuktikan kata2 sy 2 tahun lepas. kita tak kan bahagia kalau kita amik hak org kan.dan kebahgian yg kita bina atas kesedihan org lain tak kan bertahan lama. 2011 menyaksikan betapa pahit nya org tu nk telan atas pilihan yg dia pernah buat dulu. sy tak pernah nk membalas.cukuplah reaksi sy mempamerkan ketidaksukaan sy pada dia. namun untuk balas setiap perbuatan dia pada sy yg teramat payah sy telan 2 tahun lepas tidak sama sekali. mulut sy mungkin jahat.tp hati sy tak pernah nk relakan perkara2 yg mcm tu.mulut jahat sbb dh geram sgt kan..so smua lepas.tp jauh sudut hati sy..bukan hak sy nk balas setiap perbuatan dia,pembalasan ALLAH tu lebih setimpal dan adil kan. sy tak berteuk tangan pun sekarang.malah turut simpati atas nasib dia but nothing i can do.kalau ini balasan untuk dia.dia harus belajar terima & seikhlas nya sy dh maafkan dia untuk segalanya.sy redha & alhamdulillah kehidupan sy lebih baik after peristiwa tu :-) ( setiap yg pahit tu pasti ada hikmah nya kan..dan Allah dan janji ganjaran tuk org yg bersabar kan )


2011  gelora badai taufan tsunami smua ada tuk relationship yg menjangkau 4 tahun nie. terkadang rase tak berdaya dah nk teruskan tp tiapkali hati sy goyah,sy redha andai dia jodoh sy. dan sy iklas lepaskan kalu dia bukan buat sy. dalam setiap doa sy.tak pernah terlepas sy doakan supaya kuat kan hati kami.sy tak kisah diuji tp tolong kuatkan hati sy nk jalani smua tu.PJJ bukan satu benda yg mudah, hati kena kuat.jiwa kena tabah.mental kena kuat. Bunyi nya macam sy dh menyerah kalah je kan...? tak.bukan. hati sy masih buat dia, cuma up to this stage, sy belajar redha untuk semuanya..selalu sy doa, andai dia bukan untuk sy.pisahkan sy dgn cara yg baik, sbb sy tak nk benci org yg pernah sy sayang. tp jauh dan kuat dlm hati sy, sy doakan dia buat sy & dia adalah yg terbaik buat sy. doa kawan2 sy untuk relationship nie buat sy sebak sgt2.insyallah, kita merancang kan..Dia jua yg tentukan. semua ujian yg dtg tu sbrnya menguatkan rase sy pada dia :-)


dan 

2012 sy harapkan karier sy berjalan lancar.lebih byk sy belajar lebih cinta sy pada dunia auditor nie.begitu jgk dgn study. harapan sy 2012 memudahkan sy tuk tamat kan progrm nie 2013 nnty. 

2012 jgk sy berhajat nk jalan2 ke beberapa tempat yg sy mmg teringinnnnn sgt nk pegi.insyallah kita pergi dekat2 je dulu...bandung & USS tempat yg sy target nk pegi tahun 2012 nie.dan bercuti kat pulau2.walaupun sy tak tau celah mana yg sy free nk gi tempat2 nie.tp sy tetap akan cri masa tuk smua tu! nk pegi jepun jgk. walaupun kes kat jepun tuk buat sy takut nk list kan jepun dlm listing sy.but i dont care. yg nie tunggu pegi dgn en azrappppp je la kan... :-) sebelum umur 26 tahun sy berhajat nk buat umrah. semoga hajat sy tercapai. i'll work for it.


2012 jgk kena kumpul duit byk2..dh kata nk pegi jalan2 kan.so kenalah kumpul duit byk2 kan.tahun 2011 duit abis nk renovate sy sini.nie pun ada yg tak settle lagi.btl la org ckp, kalu hal rumah.kalu kita usik satu part.mesti melarat2 ke part2 len.....very trueeeeeee!


2012 jgk bakal menyaksikan kawan2 sy sorg2 naik pelamin.ada yg dh comfirm ada yg dlm perbincangan.walaupun sedih. sbb pas nie tak tau bleh huhahuha mcm dulu lgi..tp sy tetap doakan kebahagian dorng! cant wait to be aunty la tuk anak2 diorg...wahhh!tinggi cita2 ko kan aida!sy excited dlm sedih la. nnty once dh comfirm, berkejar la sy g jakel cri kain nk tempah bju! dan sy kena practice vokal sbb sy dipakse rela nyanyi 1 lagu tema sy ngn en azrap tuk wedding dorng.hahahahha~ benda nie zaman belajar dulu punya  agreement tau.tp dia tetap ingt dan sentiasa ingtkan sy....masak la kita bang oiii...kena nyanyi.. :-)


2012 sy merancang sesuatu tuk 2013.insyallah,doakan2 eh.



nota : semoga 2012 berjalan dgn lancar. byk benda2 yg best & tak menyakitkan. insyallah. dan semoga apa yg kita rancang menjadi kenyataan..amin! bye2 2011.

No comments: