iklan-iklan~sila click

Saturday, January 14, 2012

present budget

holaaaaa...


td gi nagoya, pastu p fiona...kaki dh sakit.mls nk gi jakel plak...
nan adoooo yg berkenan nye....
hajat dihati nk cri kain langsir tuk raya...
awal??
bia awal jgn terlewat...lgipun kalu nk raya bru nk beli smua...
mmg fengsan la nyah....


kitorng ( me + mom) dh sepakat 2 tahun lepas tak mo tuka langsir....
tuka pada tahun nie...bersempana....emmm..mmmm...apa2 jelah..
yg penting tahun nie...
so td cri punya cari..cari punya cari...nan ado..
smua kain pun keras2....tak lembut...
dh rm28 semeter pun keras jgk...tak menepati kriterianya...
sy g ngn my aunty coz dia yg bakal jahit nye pun...
selalu tempah kat dia...dia la sound suh beli awal2...


skali bile sy dh design...dh wat cantik2...dia kata tak leh wat plak apa yg sy nak..
susah sgt katanya...omg! mana sy nk tempah nie.......
kedaaaaaai cina mana sy nk tempah nie...
sy pernah ada experience tempah kat kedai melayu..
u know what...seminggu nk raya sy dpt langsir...
tak sampai nk sangkut kt hujung...means pendek.
plus...singkat bwah nya...ya rabbbbi...
bg balik kat dia..mlm raya dpt...tak sememeh jgk rupanya...
pakai jgk...sbb no choice...
so sy sgt takut nk tempah kat melayu skang nie....sgt!


so td g jela tnya kat nagoya tu bape hengget tempah anak langsir kat dia...
after tgk design yg sy nak..dia pun bg la harga...
sy mcm ok jgk la...kalau sy dpt kain yg sy nak td...and colur yg sy nak..
mmg sy tempah trus ....tp masalahnya..nan adooo...
so korang tau mana2 kedai yg pandai buat langsir tak???
kalau sekaki rm12 tuk anak tu..sy rase acceptable lagi la....



td sy present buget kat mak...
mula2 memang sy fully sponsor...hahaha~
tp pas aunty sy tak leh wat..maka kena tempah luar..
maka harga adalah mahal kan...
so sy pun lukis n buat buget kasar smua...
and presnt kat mak...seeeeebbb baiiiiiikkk dia setuju! alhamdulillah lah...hehehe~


so korang ada tau mana2 nk tempah langsir yg mmg tak mengewakan tak area seremban nie? nilai ke? tampin ke???


minggu dpn sy nk gi tampin plak usha kain..kalu tak sy gi nilai...kalau tak jgk....sy gi jalan TAR jelah bulan dpn...sy tetap nk colur tu jgk...and design tu jgk...hehehehhe~ mak sy kata..dh byk kali sy sebut so kena la tunaikan jgk...hehehe~ tetibe syg mak byk2...keh2...


nota : after calculate smua....langsir plus upah dh dkat 1k....padahal umah sy..ada 1 tingkap besar...1 tabir pemisah ruang tamu lama and yg dh ditambah..and 3 bilik...dapur sy wat anak je...same goes tu bilik air...tu pun dh dkt 1k...untuk la org yg ada skill jahit kan...untung sgt...mmg leh cri duit....langsir  settle! apa lagi??bykkkkkkk lagi nk kena settle nie....... :-)


1 comment:

mak encik | SZ said...

akak tempah terus kat jakel saja...bukan byk pun just sliding door punya set ngan design simple ya amat...itu pu 1k+ ...huhuhuhu..jawabnya 3 kali raya pakai langsir samaye yang... :p