iklan-iklan~sila click

Friday, April 6, 2012

al- fatihah~ semoga tenang disana

lately nie, mood sy sgt tak baik.plus sy sgt2 tak tenang.
last week sy demam.mc 1 hari.
hati selalu sgt2 tak tenang....sy pun risau jgk...


td,
elok sy tgh facebooking.....masuk fb sana.masuk fb sini.
elok2 sy nk tutup.tibe2 tringat nk bukak fb dia.
laju sy taip nama dia.
laju2 anak mata sy bace kat wall dia...
laju2 tgn sy scroll mouse ke bawah...
dgn laju jgk airmata sy mengalir mcm air sungai without say anything.
senyap.kaku.hiba.and airmata tak boleh di kawal.

Innalillah....
dia dh pergi tinggal kan sy...
sy kalau bleh mmg tak nk prcya.tp nie lah ketentuan Nya kan...
lagi byk sy bace kat wall dia..lagi laju airmata sy mengalir.....
kawan2 dia sependapat dgn sy....sy rase apa yg kwn2 dia rase..
he is a good fren. sgt2 low profile..tinggi ilmu agamanya...
tinggi budi bahasa nya...jgk..kaya dgn nasihat2 yg sgt berguna.


eventho,
kadang2 sy berselisih pendapat ngn dia..
kadang2 sy tak suka dgn cara dia menyampaikan...tp jauh sudut hati sy agreed dgn kata2 dia...dia mungkin tegas dlm kata2 dia..tp kata2 dia mmg btl....


sy kenal dia 2009....
dpd dia seorang yg bru grad.smapai la akhir hayat dia yg dh mampu senyum dgn pencapaian dia sndiri....he keep updates me apa yg jd kat dia...apa dia buat...
and kadang2 merajuk kalau sy tak reply and bg feedbck kat dia...
kata dia.." sepolah kali awak reject sy pun....sy tetap kawan awak sampai akhir hayat...."
msing2 sibuk dgn kerja.....hmpir setahun kot sy hilangkan diri.same goes to him...
hujung 2011, dia contact sy balik.
say congrts dgn graduasi sy...." penat lelah awak dh berbayar kan" itu ayat dia :-(


nak menidak kan kehendak dia...mmg sy berani...tp nk tolak dia sbg kawan..sy tak mampu..baik nya dia..tinggi nya ilmu dia...nasihat dia..buat sy respect dia and appreciate dia sbgai kwn....kata2 dia mmg tajam...tp berkesan....
early 2012, sekali lagi dia suara kan hasrat hati dia.masa tu dia angin habis dgn en azrap.... ayat dia sgt terkesan kat hati sy sampai skang nie...smpai bile2....walaupun di reject tuk sekian kalinya...dia tetap motivate sy...dia ingtkan sy....lepas nie byk cabaran dlm dunia kerja....tp jgn sesekali lupakan keluarga...solat tu jgn lupa...." awak jdi lah prof aida skali pun..tp kalau awak lupa solat...hidup awak tak kan berkat...nk tido pun awak tak aman..percya la ckp sy"    " kalau org sakitkan hati awk, jgn dendam.bia je dia..bukan keje kita nk bls smua tu..ada yg lagi kuasa....mcm awk lah...reject sy nie....hahahhaha" gelak dia....dlm
nasihat ada jgk perli dia....



sy simpan kata2 akhir dia sebgai kenangan.....
sy susah nk marah dia....sbb dia pandai motivate sy....mybe sbb sama2 sulung kot...
kadang2 bila dia mengarut tu sy marah...dia gelak balik...
sy syg dia sbgai kawan sejak mula sy kenal dia...susah sy nk ckp...tp sy selesa dgn dia....cuma sy tak syg dia lebih dpd kwn je....he is a good fren.happy go lucky and sgt2 penyabar...dia tak penah give usaha tuk jd lebih baik....even dia ada diploma je pun..dia keep working....tunjuk kan hasil kerja yg baik...tu sbb sy suka dia..dia tak penah give up and semangat juang dia yg tinggi... sntiasa usaha...


sy bace kisah dia...
dia meninggal tuk selamatkan org lain....till akhir hayat dia..dia masih buat benda baik....semoga Allah mencucuri rohnya...semoga dia tenang disana....
awak, im gonna miss u. takde sape dh nk kutuk2 sy cepat give up lps nie...takde sape dh nk marah2 azrap sbb tak kawen2 dgn sy lepas nie...takde sape dh nk ingtkan sy yg sy nie makin tua dan makin tak laku lepas nie....


semoga dia tenang di sana....AL- FATIHAH~



nota : entry nie sy buat bukan nk singgup perasaan sesiapa.tp sbgai kenangan & ingtan frenship kitorg...eventho dia dh tiada...semua nasihat2 berguna dia akan sy ingt smpai bila2 :-)

No comments: