iklan-iklan~sila click

Wednesday, May 9, 2012

Good luck adik2





alahaiiiii...
mcm dh tinggal ketapi je kan nk wish good luck tuk adik2 yg tgh berperang ngn final exam tuhhhh...especially junior2 kat uniten pusaka tersayang :-)`


hari bace status kt fb and twitter korang yg tak ckup tido.yg tido tunggang terbalik.
yg katil dh takde bantal.smua penuh nota.yg nescafe jd peneman.yg dok menghafal sampai ke pagi.yg tak sabar nk abis exam sbb nk balik tido..heheh~


tersenyum + SEDIH tau bile bace status korang.
sbb terasa RINDU sgt2 zaman study dulu.zaman duduk dlm hutan yg kononnya tmpat jin  bertendang yg pada hari ini tempat yg paling aku RINDU nk pegi.bukan sy sorg je.tp ramaiiiiiiiii yg rindu nk balik sana.PERCAYALAH.ini bukan tipuan...:-)



adik,
semoga tabah yer.
mungkin bg korang study nk final exam nie mcm satu penderaan mental ( padahal sape suh study lmbt kan), tp jgn risau.kitorg dulu pun  sama mcm tu..yg sudahnya, kini saat2 tu jd memori terindah pada kitorg yg tak kan kitorg dpt balik..sob..sob...sbb skang kami dh start focus bina kerjaya dan keluarga..kah..kah..kah.:-)


teringt lagi,
zaman kami dulu..
sy and ainaa lgi sebulan nk exam.dh plan nk study apa...mna subject nk mula dulu.chapter mana nk mula dulu.nota mana nk complete kan dulu dan paling best pembahagian chapter sesama kitorg.ko buat chapter 6.7.8 aku buat chapter 9,10,11.
abis smua.kita g banda kedai hotlink photostat then tuka2...lepas tu ko study chapter blakang dulu.aku study chapter dpn dulu.atleast kalu tak sempat,ko cite kat aku,aku cite kat ko.at least we have idea.
sgt sweet.katil mengadap2.dua2 sandar2 kat dinding and hadap dpn2.and start cite.yg sorg dgr.xphm tnya.
lepas tu bile bab calculation, meniarap kat atas lantai yg marmar sgt2 sejuk tu.sbb dh tak ckup space nk letak kertas.tekan calculator mcm nk tercabut.yg kadang2 sudahnya terlelap pegang pen and kertas.

lagi sweet.
dh abis study.kemas meja.tutup pintu.tarik langsir ( utk rekod, bilik sy and ainaa tak penah tutup tingkat.mmg nganga luas.just selak langsir je). then amik note yg dh siap tu bwk tido.hambikkkkkkkkkkk....
utk yg formula,
besenya 2 3 terakhir sy akan tulis kat kertas A4 and tampal kat dinding and dua2 start hafal.aku bace ko check.gitu konsep nya..( rindu.....nya)


then,
besenya kul 6ptg kitorg dh stop study...solat asar then start mandi and kuar makan.by 8 masing2 msti ada tmpat study msing2...by 11 mcm tu msing2 break.kua bilik lepak kat hall kejab smbil sidai kain...mesin dh putar start kul 8 td lgi.then akan ada suara mcm nie " eh...kalau dpt makan aiskrim kat petronas pun sedao kan" then pasti ada yg smbg " kalu dpt kopok bla.,bla..bla pun best nie " " kalu dpt wafle pun best..aku tension nie"  yg sorg lg " sy tak kisah..kalu korang nk jom la "

maka dgn pantasnya...yg sy and ainaa msuk bilik cri suar bju yg proper which is swter la paling proper pun .sarung tudung smbil axy and shera adjust rambut and zasss 5 minit kemudian smua dh ada dlm keta dgn muka ceria nk dpt makan.
lalu kat pak guard siap pesan.jgn tutup pagar kitorg kua kejab je...hahaha! kdg2 ia2 je nk g petronas...biasanya bukan setakat kopok,wafle buah bagai...BURGER pun kitorg beli...hahahha~ dasarrrrr kann.....
mmg keje gile..kdg2 sharp 12 smpai dpn pagar,seb bek tak tutup lg.parking komfem takde.maka buat je parking sndiri.atau mengaku OKU.atau mengaku jadi resident block...hahhahaha~ again...sgt2 rindu!



naik ats.makan smbil lyn niteline atau apa2 je cite.then smua masuk bilik and smbg study yg entah sampai kul bape...paling lewat kul 3 pagi. lepas tu mesti subuh GAJAH punya....trust me!


paling sy tak leh lupa...
masa exam AFA. advance financial accounting.ainaa dh start ngisss...sy dh start nk gila sbb buat apa pun tak phm...seriously blank.ainaa dh kol mak ngis..mak sy dh start riso bila sy bgtau sy tak leh buat..tp alhamdulillah...kami tak fail pun walaupun ntah pape jwb time tu.seyesly stuck!!




dh abis study smua.esok exam.maka mulalah slot akhir kami iaitu buget markah!!
hahahhaha~
masing2 tgk  carry mark yg dh ada kat dinding and target bape lgi kena score tuk capai yg kita nak.pluss...dh target nk buat solan mana kasi fullmark and solan mana yg dh komfem2 tak leh score...hahahaha~

esok pgi time msg2 siap smbil amik bju dlm almari start revised balik.aku sebut ko dgr.kalu slh betulkan.vice versa.abis siap smua.naik keta.smpai dewan exam.selamba badak tak bwk nota apa pun kdg2.tgk je org bace2. pengwal kata boleh je msuk.kita serbu masuk dulu! and jawablah sebaik mungkinnnnnn....

keluar je dewan.tak payah ckp pape.
kalu senang borak sikit2.kalu susah.diam je trus shoot g kedai ciko.mkn2 sedap.balik umah. tuka baju.cuci muka.tarik langsir kasi gelap.kunci pintu.kipas kasi 5 laju nk mcm nk tercabut then tidooooooooooo...bgun zuhor! then smbg study balik.buku yg dh abis exam.masuk dlm kotak bwk katil!hahahah~


time nie jgk kena toup byk2 sbb nk msg2 kwn2 class section lain tanya lecturer dia bg tips apa...then kat fudkot jumpa tnya lagi psl tips.then tipon mak abah bagai lagi.
paling slalu sy tnya tips ialah tuan director haziq...hahaha~ solan past year kdg2 sempat buat.kdg2 pandang and bace solan and agak2 je jwpan dia..haha! 


semua tu dh tinggal kenangan....kenangan yg MANIS buat sy dan kawan2 sy.
skang time korang yg rase saat2 indah mcm tu...
nnty korang jgk akan lalui saat2 nk ucapkan selamat tinggal each other.no more semester.no more class.no more petronas.pasar sehari.mkn buah jambu.makan cikma.pakcik and so on.lepak kat hway.no more.no more and NO MORE!

actually nk wish je td.
teremo plak..langsung terlajak cite mcm2..hahhaha~
oke adik2...jgn stress...hadapi dgn senyuman!
usaha dulu.jgn pk boleh ke tak.yg penting usaha!study!
then buat exam btl2.then tawakal....jgn stress sbb tu tak bantu apa2.
tp tuk stress time exam.itu normal.sgt2 normal!


lepas nie korang mesti ready2 nk packing brg msuk store kannn!
sape yg dh nk grad.mesti buat party and sedey2 kan.
start la mengimbau kenangan korangs sama2 and sayu hati nk tinggalkan apartment tuh~~~
 apa2 pun!
ALL THE BEST! GOODLUCK!! CHAIYOKKKKKKKKKKKK2!!





saat2 belajar di university adalah saat yg paling indah.bergelar full time student ialah memori terindah!!
nnty boleh cite kat anak cucu mcm mana nakal and gile2 nye kita dulu kan...hiks!!

ok!!






nota : sy dgn azrap dh bleh start hafal lirik sehidup semati dh nie.ini request dri bakal pengantin sendiri..:-) congrts fren!!

No comments: