iklan-iklan~sila click

Wednesday, July 11, 2012

butterfly

korang mesti tgk cite dejavudikinabalu jgk kannn....
saya pun samaaaaaaaaaaaa...so far tak pernah miss lgi..
kalu tak pun tgk kat tonton...


cerita dia menarik dan lagu2 dia sedap.
aqasha mmg terbaik la nyanyi,tak psl2 sy dh gila lagu suatu masa yg dia nynyi tu..
apa ke sedap sgt suara dia ehhhh?grrrrr....

sy tertnya2 wujud ke org mcm bazli dlm dunia nie eh?
otak kiri sy kata tak wujud tp hati sy kata wujud...hehe~
seboleh mungkin dia nk  pertahankan cinta dia...
seyakin mungkin dia nk ckp yg nadirah tu cinta kan ammar sbb jantung semata...
dan pada awal cerita sy kata yg ammar + nadirah tu sgt2 pentingkan diri...
cipta kebahagian sendiri dgn menghancurkan hati org lain...terasa mcm kejam sgt..
tp percayalah....terkadang kita kena ignore org lain utk rase bahgia walaupun sekejab..
sbb kita yg rase...kita yg hadap..bukan org lain..
so kalu bkn kita yg nk cari kebahagian tuk diri sndiri siapa lagi kan,..
ada org kisah ke psl kita pun kann..
kdg2 terlampau byk pengorbanan pun akan jerat diri kita sndiri..
tak kisah la kita yg terkorban atau berkorban...pokoknya pengorbanan....
walaupun smua org tahu bercinta tu kdg2 tak seindah mana pun...kdg2 ada yg menyeksakan..kdg2 makan hati..kdg2 buat kita serabut...tp tetap lah smua org kejar cinta kan..tak serik tuk bercinta pun..kenapa?
sbb itu satu rasa yg istimewa yg Allah dah cipta utk kita hambaNya rase dan laluinya...asalkan btl jalannya..insyallah pasti bahagia...tapi biasalah kan ada pasang surut...ada suka duka...
bak kata kwn sy...tak best hidup kalu smuanya berlaku dgn lancar dan takde cabaran...



as for now, ammar mcm dh give up kan...
for him, tak guna nk together kalau takde restu and etc kan..
mcm byk sgt halangan utk mereka kan..
terus terang sy ckp...
kalau sy pun sy give up...
bab2 lain sy tak mudah patah semangat...tp when it comes to love and feeling2 nie..
sy mudah give up...
kalau sy bazli, daahhhhhhhhhhhh lama sy give up..
sbb sy tak boleh /tak suka nk pakse org syg kan sy...
if u say tak sayang..and u curang ke apa...then u can go..
sy tak kan tahan..sy bkn pejuang cinta...tp sy setia lah...hahahha( setia ker ???)


dari dulu lgi...
bila tau somting je..nak2 sy nie punya instinct yg sgt2 kuat...
and rase sy selalunya betul..
kalau somthing yg akan terjadi..sy dh rase dlu..
then bila sy tahu...ayat sy.."haaaa.,..aku dh rase dh..aku dh agak dah"
bohong la mcm mana pun...sy tetap akan rase...
cuma bezanya kau bagitahu aku atau tak je...
kalu ko bgtau..then kita settle kan...
kalu ko tak bgtau..then aku diam je...nnty Allah akan tunjukan jgk...


tu sbb sy selalu kata...
sy selalu go with the flow...kau buatlah aku mcm mana pun...
kau tak payah pedulik kan aku pun..kau tak payah amik tahu psl aku pun...
aku tak kan pakse kau beria2 amik tahu and pedulik kan aku...
bgtau atau tnya2 tu adalah ...tp bersunguh2 nk marah kau amik tahu and sweet2 nie mmg tak lah...
sbb sy jenis yg kalau sy boleh tahan..sy akan tahan...kalau sampai masa sy nnty...sampai limit sy nnty...sy akan pergi...sy sendiri boleh bawak diri pergi...tak payah halau2..
haaaaa...gituuu....

so, utk cerita tu...
sy tahu in reality pun wujud cerita yg mcm nie...
cuma jln penyelesaian dia terpulang pada individu tu sndiri..
ada yg sanggup mempertahan rase yg dh takde...
ada yg mungkin akan berlalu pergi....( mcm sy lah)...
so its really on ourself...
apa2 pun good job la to erma fatima yg berani and ada idea2 nk buat cerita mcm nie..
something yg  bru..i mean cinta segi tiga ke bersegi2 yg baru la jalan cerita nya..tak mcm cerita2 yg selalu ada....


nota : biar Allah tentukan perjalanan hidup kita...jgn kita menidakkan takdir...tp berusaha ke arah yg lebih baik itu bgus and perlu...kita usaha.Dia tentukan yg terbaik tuk kita....

No comments: