iklan-iklan~sila click

Sunday, August 5, 2012

entry JB

Assalammualaikum,


Qaseh dh amik job update blog sy...hehe~


balik je dari JB sy terus finalized ketiga2 company tu....
kepala sy agak2 senget and heng jgk sepanjang minggu lepas...
sy kena focus to meet the dateline.
dateline sebenarnya ialah minggu dpn, but
me my self bg dateline minggu nie tuk sy siapkan semua!
and yes...alhamdulillah...i did it!

dh berjaya console and proudly announce sy berjaya balancekan cashflow sorg2!hahaha~
cashflow adalah musuh ketat sy...apatah lagi bila sy kena bermain dgnn item unrealised and realised foreign exchange.yes! sy tak suka sbb sy tak paham.
but for this time, i positively take this challenge dgn niat sy nk belajar seberapa banyak yg sy boleh belajar....and alhamdulillah Allah permudahkan urusan saya disana hinggga lah sy balik ke seremban and finalized everything...

Job kali nie , job yg terbesar utk sy.
last year sy pegi bersama senior, and sy tak take part sgt pun.
i just do my part n give the rest to my leader.
but now, sy yg kenal handle A to Z since my team pun smuanya trainee yg adooo...
so, from the day sy tahu kena pegi and sy nmpk dateline from Germany...kepala sy dh start pusing..bak kata azrap, aida mmg kalut! yes sy kalut sbb sy takut sy tak mampu buat yg terbaik and ruin everything!


tp seriously, I learn a lot! and itu lah sbb utama why sy masih disini.
I want to learn as much as I can before i take bigger step to move. I am preparing my self dgn ilmu2 auditing and selok belok auditing till I'm ready to take another step forward.
I must thank my supervisor (eventho slalu tak stuju dgn decision dia..haha) and my senior kat sini..diorg jenis yg tak lokek ilmu. tak berkira. itu yg buat sy melekat kat sini....yg sebenarnya sy tak ready sbb tak ckup lgi ilmu didada! haha~ nnty lpas kawin bru pk mana nk cri keje..bulehhh?( buleeehhhh smbil azrap angguk2)... :p


sy shopping sakan kat sana.I mean kat tempat client tuuuu...client sy nie syarikat stationery yg mmg well known kat malaysia, german, singapore and other country. thats y sy pening tgk foreign exchange diorg.time lect sy ajar bab nie dlu, sy main teka2 huruf dgn ainaa kat blakang class...haha..tu yg blur sekejab! haha~ so pada anak2 buah sy...tahun nie, duit raya korang ialah stationery...okeh?


now sy nk siapkan mental mybe kena outstation lagi...kali nie tak lama kot..less than a week...hope so lah...so sy declare yg sy tak raya sakan tahun nie ( walaupun bju dh 4 psg tempah) sbb keje berlambak pluss lepas raya ada mock exam and lepas tu study leave and exam! yeahhh...

walaupun sy tak raya, tp sy shoping sakan jgk.haha~ shoping bju keje je okeeee...thanks to abah for your few hundred tuk shoping tuuuuu....adila adalah super jelous sbb sy dpt same amount yg dia dpt eventho sy dh keje!! hahaha~ nk wat guano...dh abah bg...amikk jeeeee....and mengikut perkiraan sy, duit bonus abah bakal abis pada sy sorgggg je....yes! betul...sbb dia dh bg arahan anta keta sy tuk di pasang itu dan ini...i purposely tak buat sbb kedekut nk kuar duit sndiri...byk hengget oiii  nk pasang mcm2 itu ini...but dh nama nya pun abah kan...apa dia kisah...2 and only daughter kan...haha~


esok dh isnin, sy nk setelkan smua and susun apa yg patut then nk ngadap buku tuk presentation sabtu nie! wish me luckk lah...harap2 dpt topic yg sonang...


nota : tulah abah sy...dgn anak2 dia tak pernah kisah apa pun...walau garang mcm mana sy pun..emo mcm mana sy pun..kuat hangin and majuk mcm mana sy pun..abah tetap being abah...cuma bila dia bertegas tu, sy kena akur lah...but bab shopinggg kehendak anak2 pelajaran anak2 dia xpenah kisah...apa saje dia akan usahakan...now, dlm usaha utk hadiahkan diri sndiri dgn smsung !!! setelah penat berkerja tp guna duit abah....haha! chances ialah 80% approve tp tunggu sy lulus exam dlu lah....bru rase berbaloi and layak dpt...abah punya konsep...u give him somthing yg dia suka and proud with u surely he will reward u~ tp being anak mcm me nie kan, belum pape dh ada listing tuk abah..hehe~ dgn mak sy jgn mcm2, sejak sy dh keje nie dia ajar diri dia kedekut dgn sy supaya sy tak manja and melampau....tp dia kalah when abah said ok or yes! hahaha~



Alhamdulillah, semoga Dia kekal kan apa yg sy miliki harini...tp prcayalah, tuk dpt apa yg sy ada ( kebahagian and all that) sy kena harungi seribu satu dugaan yg close fren sy je tau how im fighting and deal with it before.... :)

to my teammate di JB...thanks alot adik2...sbb sgt2 memudahkan keje2 sy..they help me alot and diorg sgt senang dihandle...i hope korang dpt belajar bykk menda during your intern and i do hope  im a good leader to both of u as well.... gudluck in ur final semester and fighting for your future! chaiyokkk~

pic2 Jb ada berlambak.later i will upload okeh!

No comments: