iklan-iklan~sila click

Monday, August 13, 2012

raya oh raya

korang dh abis ke shopping raya??

dah?  bgussss...

belum?? sama la kita......

tak abis2 lagi shoping??? pun sama la kita....haha~


bju bln 5 lgi dh tempah kat tailor...
bukan satu..bukan dua..tp empat!
tp smua pun hancurrrrrr kebabooooo...besar ya rabbi!
sakit hati oiiiiiiiiiiiii~~~

so smlm try pegi cri bju kt KM plaza..
oh..xde satu pun yg berkenan....bju bese2 pun dh dkat 250???


then cri kat snawang...butik apa ntah..
ok dh berkenan!!
kaler pun cantik.....harga pun dh ok.. standard la byk manik byk la ratus nye kan...
skali takde size! sekian terima kasih byk2...

ok.give up.
dh la kepala ngah semak siapkan exibit nk submit kat germany tuhh...
bju plak problem! hoooiiiii tekanan jiwaaa btl....


td dh settled anta kat germany..
so esok aku nk apply cuti khamis setengah hari..jumaat full day!
aku nk cri bju raya...
samada kat shah alam nun sekaligus leh jumpa bff...
atau pun ke KL...


sebenarnya gi kl dh empat lima kali..
tp tulah sambil lewa je...lalu mcm tu je....ialah tak expect la bju kat tailor jd mcm tu kan...so mmg tak pandang la bju kurung...just pandang bju2 bese2 je...
skali dh mcm nie...mmg kena cri smpai dpt laaa....
kena angin aku kang...semua bju aku campak dalam tong sampah!
i can do that.trust me...i can simply buang those thing dlm tong sampah....kalu tgk hati sakit..maka tong sampah je lah...punya lah cerewet aku memilih kain 3 bulan lps... mcm tu besar ko buat~


esok abah ajak gi melaka lepas buka puasa...
abah dh bykkkk kali tnya duit ckup ke tak..duit ckup ke tak...
selama nie aku ckp ckupppp je..smpai tak tau nk guna wat pe dh...sudahnya beli bju2 g office...
haaaaaaaaaaaaa.....esok aku nk ckp " tak ckup...kak ya nk beli dua pasang bju kurung dh siap" ok.plan2 dia bukak wallet dia...hehe~


ilek la bahhh...
me on9 tgk slip gaji abah..me dgn dila dh melonjak dhhh....
bonus ada.
gaji ada.
tunggakan dari bulan 1 tu pun ada.
semangat lagi lah nk mintak duit bju kurung!!!


yg mak tak yah cite eyh..
dia dh sound awal2
" korang tak payah nk bodek2 mak ehhh...." lps dia tgk slip gaji dia..
untung org govt nie kan....gaji lps pun tak abis kua...
dh dpt bonus gaji n tunggakan bagai kannn....
terus bersyukur aku tak belikan karpet bru kat mak....kalau tak saving gila lah dia...
 tp aku dh print siap2 slip gaji mak....
"mak nk amik yg dpan tu...mak amik lah...along dh yg blakang tu je...dh ckuppp...."
4x aku ckp kat dia...bru dia ckp..." yelahhhhhhh..." haaaaaaa...great!



kalu time pak najib nk umum bonus ke apa ke kan..
me antara yg excited..
sbb will make sure duit gaji me bulan tu tak luakkk...hahahhaha!
ia weyhhh....dh sebulan tak isi minyak keta sindiri...
duit makan mmg tak kua la kan...dh kata poseeeee...
ada la skali g bazar...tu RM 15 je....lain2 bia duduk diam2 dlm bank!hihihihi~
hari2 pun msg je dila nk makan apa..sat g ptg dia g bazar ngn abah..dia pass the msg jelah....jimattttt.....jimattttt....

dulu kemain boros kann...
nk beli apa beli je..tak payah pk...bju tiap2 bulan nk beli...
yelah bkn duit sndiri...
now dh duit sndiri...bukan main kedekut ko kannnn...
tp taklah kedekut teruk sgt....
kadang2 pemurah jgkkk....( msuk bakul angkt sndiri)
kat JB haritu dh spend byk oiiii...so nie kena cover balik!
dh sama byk dgn duit roadtax keta aku dh tau...hah! sila byg...wvr tu bru setahun.so do your maths bape me spend..! ( gila btl...jgn anta aku outstation slalu...kang duit asb susut.duit tabung haji susut....apa pun tak boleh)



ok.dh abis psl duit.
ko ckp ngn bdk accounting yg dh makin kedekut nie...
mmg bab duit jelah...
ari2 adap keje...trawikh ntah kemana.
lps adap keje...pening..mabuk..lalu pengsan....
ramdhan kali nie mmg aku sia2 kan.....betapa teruk nye aku kan...
duniawi sgt dh kau nie aida.kdg2 tgh drive pun pk...jauh btl kau nie aida...tp tulah...aku lah manusia lalai....nk salahkan penat,class, work and all pun tak guna.yg urus pun aku sndiri....sobb....



ok.dah...korang raya mana?
 me sabtu balik johol...umah arwah wan blah mak..
tp pagi2 raya after solat raya me balik rembau kejab...g ziarah kubur arwah wan rembau( belah abah) and jenguk kg..kot ada makcik2 yg balik bwk lauk...lps tu zass g umah bff arwah wan..sure dia ada hidangan yg aku sukaa! tiap2 taun pun dia tungguuuuuu....." tertunggu2 jgk mak unggal, mano la dak shira nie..." tu ayat dia...peluk dia tak leh lama2...jab lgi aku ghebeh rindukan arwah wan! situlah tmpat aku and abah menumpang kasih...me and abah mmg rapat dgn arwah wan, so bab2 tu mmg cpt je menitikkkkk~


duit raya dh tukar siap2 dh...
tahun nie konsep dia dh tukar....
tahun lps, time salam pagi raya tu aku dh bg kat anak2 buah...
tahun nie korang dtg raya umah maklong kat semban nie dlu bru bg duit raya...ngerti???????
(aku bg duit raya suh diorg kiss pp aku dlu...si haqimi laju je dia kiss pp aku...aku suh pom je..yg laki pun sebat jgk...tau la pp maklong ko gebu kan..haha...ank buah me ramaiiii pom dri laki)



nota : tahun nie satu bijik kuih pun tak buat! oven tu mmg tutup rapat.men orderrrrrr je kat akak2 opis and kat makcik.....bila dh kira2..ok, dh pengsan nk byr...haha! kalu ada laki bleh mintak kat laki...nie ada kakisndri je nk mintak kat sapeeee....so byr sndiri...duit kuih je dh leh dpt dua pasang baju krewang2 blink2.....ish2...dunia2....



No comments: