iklan-iklan~sila click

Saturday, September 8, 2012

tebiat / perangai yg buruk

Sejak cuti kan.byk plak masa update blog.haha~
nie masa sampingan je tauuuu....hihi.....


ok.korang ada tebiat burukk or perangai yg buruk tak dpt di ubah tak?
I mean kita susah nk ubah...cuba berubah tp bkn 100% lg berjaya....
mestiiiiiiiiiiiii ada kannnnnnnn......

nie just nk share perangai buruk si aida nie...hihi ~

1. suka makan - kalau makanan tu sedap.sure sy akan puji 80x.then sy akan keep recommend org lain tuk try makanan tu....then msti sy akan repeat2 dtg makan situ sampai sy muak.tulah sbb kg naik dgn selamba badaknya...hahaha~

2.banyak soal - sy sgt2 byk soal kalau melibatkan hal family.knp kena pegi.kenapa jadi mcm tu.apa kena buat sepatutnya.apa2 jelah.sy akan soal sampai saya puas hati and org tu menyampah.hahaha~ sy punya perasaan ingin tahu tu tinggi & sy ada instinct yg kuat...hihi

3.pemalas lipat baju - this is one thing yg keje perempuan sy paling tak suka.sy boleh masa apa saje yg pelik2 kalau korang suruh, tp jgn suh sy lipat bju.tak challenging langsung.sy tak tau apa salahnya aktiviti lipat bju tu tp sy mmg tak suke! time zaman U dlu, nk tak nk kena la lipat jgk kan....sbb sy rimas bju yg hang2 nie...sikit2 nk hang tu boleh...tp kalau bju harian pun nk hang..itu sy tak boleh..nmpk sgt pemalas gileeee kan...hahaha~ sy akan hang bju kurung n bju kemeja je.yg lain sy lipat.so akan ada one or two day in a week sy akan bersila atas katil smbil lipat bju...walaupun malas, tp mata lagi sakit kalau bukak almari tgk bju smua hang...sy tak suka! sy suka tgk almari lily, dia lipat kemass and cantikkk je....and kak wa pun sama...kemass je dia lipat...kagum abis lah! saya asl boleh je..janji jgn hang smua bju..me dont like!

4. cepat panas - sy sebenarnya baran orangnya.haha~ dari sekolah dlu sy mmg baran....tp kan smua exbf sy bleh je tahan ngn perangai cepat angin n baran nie..hahaha~ pelik2....sy tak lah terus melenting, tp kalau dh ckp byk kali...ko tak paham jgk..mmg angin satu badan la sy kan...sy kalau angin, sy tak kan ckp ngn org tu...sy tak kan pandang muka org tu..sy akan biarkan org tu and buat satu jarak antara sy & dia.

5. bukan pemaaf dan bukan berhati lembut - sy susah nk lupa apa org buat kat sy.susah sy nk maafkan..makan tahun jgk lah...kalau sy maaf pun...just maaf je, tp sy tak kan lupa.kadang2 sy nie dh mcm berdendam pun ada.but no action la.setakat dendam kesumat je...hahahha~ tiada tindakan susulan..hati and mulut je lebih,...nk buat pape tu tidaklah....


6. kepala angin - yg nie one thing lg yg tak dapat elak.kalau sy beranginnnnnnnnnn weyyy.....abis semua sy langgar.smua sy tonggengkan...nak pulak time sy tgh angin tu kan..ada org buat salah lagi...haaaaaaaaaa....mmg nahass la...


7. ego tinggi - sy akui ego sy double n triple sikit.haha~ dulu lgi dasyat..skang dh kurang dh.namanya sy nk merayu pada orang....susah la sikit...tp dgn en azrap sy ada merayu 2 3 times la....thats y sy pilih dia sbb he is the one yg berjaya merobohkan tembok ego sy...hahahha~ selalunya sy akan merayu masa dia lah...being him yg selalu bizy, kadang2  3 hari streettt dia balik pagi....mcm2 hal dia buat..smua dia nk buat..tu belum masuk tolong org lg...being him yg nmpak je kental n ganas men drif apa la...keta sana sini la...tp hati dia lembut je mcm span...sensitip pun ia jgk...penah sy ckp kat dia, kalau lah sy boleh beli masa dia, sy akan beli...i will pay. tp time tu sy mmg tak sibuk n tak pandai nk adjust masa and keadaan mcm nie..keje dia yg nie, mmg makan byk masa dia...hidup dia abis kat keje and hobi dia...tp lps tu sy dh pandai suaikan diri dgn environment bru tuh...sy belajar buat tak tahu...no more rayu3 dh.ko buat lah apa ko nak buat.aku buat apa aku nak buat.kdg2 jauh hati jgk...tp kena biasa lah...smpai bila nk makan hati berulam magiee kan...haha~ kdg2 3 hari msg baru sepuloh je...kau hade? hahaha~ tp ada aku kisah kan....dpd ckp kat dia...dia say sorry2 tp 3 minggu pastu jadik balik kan...so lebih baik buat je hal sndiri...:-p



ok.dah.tujeeee..ada byk lagi..tp tu yg critical la...hihi~
bab sentap2 tu, i try my best nk jadi lebih kental...
so caranya ialah belajar " buat tak tahu" .
jgn amik kisah sgt...sbb kalau kisah sgt...nnty sendiri yg sentap...hahaha~


ok.dh2..esok ada class.class akhir before exam!
korang dh gi matta fair lum?
sy berjaya dpt apartment kat langkawi tuk 6 org free...hihi
then spa & body treatment dgn harga murahhh gile!bila ntah nk g buat...beli je dlu....



nota : esok si qaseh mok2 dtg.dia tido sini...siap la kau...dh  lama tak gomol kan...dgr2 la suara dia meraung sy kerjekannnn...ok.tata korang~!

No comments: