iklan-iklan~sila click

Sunday, November 11, 2012

aku tidak dimata mu




sila play lagu diatas dan layanlah perasaan...
kalau xde perasaan..paham kan lah lirik2 lagu tu...
lirik lagu tu 80% mengambarkan perasaan sy sekarang nie....
nak2 lirik2 akhir tu....


ok.
now I'm open for discussion.any discussion before I made my decision.
entah la.
sy pun not sure why this things happen and why I ve to made this kind of decision.
may be one word yg dia ckp tu buat hati sy...wahhh...bagai dihempap balak yg sgt besar....
lalu dikuatkan dgn bisikan yg he is not ready for it. its okay.


mcm mana nak cakap eh...
im okay.sy dh lama bersedia utk apa jua keadaan pun.
its just a bit sedih la...but sy tak marah pun...sbb sy dh lama redha.
I always set my mind, anything happen pun aida..terima dgn hati terbuka.
andaikata perjalanan tu setakat itu je....terima je.
Allah tu lebih tahu apa yg terbaik kan...
bukanlah sy nk ckp ia nya tak menyakitkan...but sy dh lama pun sakit.haha~
cuma sy gagahkan diri je...
jgn sesiapa ckp sy tak syg okeh..jgn ckp sy nie kejam.jgn ckp sy nie pentingkan diri sendiri...
cuma hati sy dh tawar....
perasaan tu dtg tibe2...tawar meleset org n9 kata...melesetttt abis...
tibe2 je rase lelah nye nk teruskan....
dugaan apa nie Ya Allah...


jgn ckp sy tak nangis...
lelah nye rase nk lepaskan perasaan syg yg ada...syg yg dh lama ada.
cumanya...sy rase sy tak kuat nk teruskan smua ni...
yes.sy gagal nk pertahankan apa yg sy ada.
maybe bahagia itu bukan tuk sy..
ini smua hanya persinggahan buat sy utk ke destinasi yg seterusnya....mungkin.
sy tetap yakin semua nie ada hikmah...
cuma as for now kita tak nmpak lagi...percayalah...apa pun terjadi..ada hikmah & manisnya...sbb semuanya ketetentuan Dia....



jgn ckp sy tak berusaha...sy dh berusaha...walaupun dlm diam.
jgn ckp sy cepat mengalah...sy dh berjuang pun....
jgn ckp sy tak syg...dunia akhirat dia tetap sy syg...
its just, buat masa nie...sy pilih utk amik jalan sy....
biar sy cari apa yg sy nak cari...
biar sy rase apa yg selama nie sy ketepikan...
biar sy hargai segala apa yg ada didepan mata yg sy butakan....
mungkin jodoh tu bkn sekarang...mungkin akan dtg...
siapa tahu kan?

takpe...
masa yg dh berlalu pun bkn satu yg sia2..
kenangan indah sy tuk dikenang masa akan dtg...
mungkin sy bukan yg terbaik utk dia...
Allah ada aturan yg lebih baik utk dia... :-)

sekarang,
biar sy rase nikmatnya bersendiri....
bg ruang utk sy bernafas dgn sendiri...
sy yakin...andai ada jodoh...tak kan kemana...
tp andaikata tiada jodoh...sy doakan yg terbaik buat semunya....
Ya Allah, panjangkan silaturrahim yg ada walau apa pun terjadi...
Jangan Kau biarkan perasaan benci atau dendam dlm diri kami...



apa sekalipun...
terima kasih sebab selalu membahagiakan sy...
selalu menyenangkan sy...
eh..bkn snang tau nk dpt org yg layan apa saje kerenah kita...
yg sanggup berkorban tuk kita...
yg syg kita dan smua org nmpk dia syg kita...

tp itulah..
jodoh tu belum sampai...
belum utk disatukan...

korang tolong doakan kebahagian sy okay...
kebahagian kita semua...
insyallah, kita hanya mampu merancang...tp Allah tahu apa yg terbaik buat kita.


nota : dekat satu jam sy explain kat mak sy, why I have to do this... at first dia mmg tak setuju pun..but at last dia terpakse terima....sy anggap doa sy dh dimakbulkan...sy sentiasa doa yg terbaik utk kami..dan sy rase, inilah yg terbaik :-)

selamat bercuti you guys!

2 comments:

mokjadeandell said...

I know you are strong and i hope your mum will be much stronger to cope with the situation....i was that mum before.

aizu's life said...

hmm.. sukar dtafsir.. tp walau pe pn terjadi, kembali pada-NYA.. Jodoh kite dh tertulis dr awal lg. Cume bile ms & ketikanya, hanya DIA yg maha mengetahui..
sy doakan yg terbaek utk awak.. Cepat2 ubati luka tu.. Hilangkn skali parutnya :)
bykkn bersabar ye.. Insyaallah, awak akan dpt pengganti yg lebih hebat dpd dia