iklan-iklan~sila click

Friday, November 30, 2012

Alhamdulillah

Alhamdulillah,
syukur sgt2 result test mak ok...

Tadi sy ke IJN,
amik result mak and jumpa doctor terus...
finally after setahun follow up and ikut smua ujian plus amik ubat...
jantung mak takde sebarang masalah lagi...
Alhamdulillah...syukur sgt2..

benda2 mcm nie la yg sy risaukan sgt..
kdg2 mak2 kita nie tak nak jaga makan...
kdg2 sy smpai bertegas dgn mak tak bg dia makan benda2 tertentu..
rase skit tu ok lah...tp nk bg makan ia2 tu mmg sy marah...
sbb nnty yg tanggung sakit dia jgk kan...


mak sy start sakit dada last year...
2 bulan jgk dia menahan..
asik2 g klinik..sudahnya sy pakse dia refer ke Hospital seremban.
then doc dpt detect mcm ada blocking kat jantung dia,..
tu sbb dia slalu sakit dada and susah nafas a bit...
tanpa lengah, doc refer kan mak terus ke IJN...
since that, mmg kitorg ikut je apa yg IJN suh...
amik mcm2 test..jumpa doc...smua test sy akan pastikan mak buat..


 first time jumpa doc,
mak sy refuse tuk continue test...
sy bertegas jgk time tu...finally she agreed walaupun muka jem je dgn sy...
and after 3x kot amik test..
result dia kuar td..
doc ckp semuanya oke...
cumanya BP dia agak tinggi tadi..so kena continue amik ubat darah tinggi and kholestrol...
she is not well dlm few days nie...batuk semua ada..
tu yg BP dia naik..me too! last week sy chek 168/94
next nya 142/94....
gerun je...tp snyum je kat doc....seb bek doc tu bebel kat sy skit2 je..hehe~



Alhamdulillah,
sepanjang mak buat rawatan di IJN...
layanan dia sgt superb...time management diorg sgt tip top..
kemudahan pun mmg best and staff dia sgt profesional.
thank you IJN...sy tak rase takut or payah pun berurusan disana...
mak abah and dila penah berkampung kat sana dri pagi smpai kul 6 kot masa buat test...lama gilaaaaa....tp they enjoy tgk staff2 laki yg hencem2...hahahahha~


so after this,
sy still kena pantau pemakanan mak and diri sndiri jgk...
and sy akan make sure mak continue amik product herbalife NW yg sy rase membantu tuk buang blocking2 yg ada...


mak sy jenis yg active...mcm2 benda dia buat..
so bila dia tak sihat..dia lagi bertambah tension...
bila dia sihat nie..active dia kemain bertambah...



nota : december semakin menjelma...2012 bakal melabuhkan tirai..semoga sesuatu yg baik dan membahagiakan menanti sy 2013 nnty...insyallah...vacation? semestinya!!! lps exam nnty sy nk jalan2 balik muadzam.sy rindu gile muadzam!

No comments: