iklan-iklan~sila click

Thursday, December 20, 2012

Qaseh in the house



 sy rase ada lah sebulan lebih kot sy tak jumpa qaseh..
bkn xmo jumpa...tp mmg bizy and takde masa nk jenguk dia.
nenek dia pun dh zikir2 kat telinga suh bwk jumpa dia...

last week sy dgr dia blik pasuh..umah nenek dia..
so sy tak pikir pnjg dh...
pas keje jumaat terus balik umah maklong....
rindu gileeeeeeeeeee oiiiiiii....

sy mmg dh set mind...
im sure dia dh pndai cakap...
last sy jumpa dia pun dia dh leh ckp bagai...cuma tak jelas.


masa sy baru2 smpai...dia senyum2 je...
tak sampai 10 minit..
dia dh berguling dgn sy atas tilam...
hilang segala penat lelah stress ke apa ke bila dgr dia sebut
"aunty..aunty..tgk aceh nie"
terus hug and kiss2 dia smpai dia marah...
marah2 dia pastu dia dtg balik kat sy...

kitorg berguling2 and main2 smpai kul bape ntah...
dia seronok lari2 msuk bilik pastu ke hall dan terus jump landing atas perut sy
mmg sesak napas...tp suka tgk dia happy...
pastu pakse2 sy main tepuk amai2...
dh penat main,sy suh dia ilek jab...
ada la 10 minit je kot...pastu mintx susu...


pandai amik kopek dia..landing trus sebelah sy.
sy amik bantal dia letak sbelah sy...
ingtkan nk tido kan dia terus..
tp nan ado! abis je susu..dia ligat lari2 tgh umah balik.
smpai la sy pun dh nk lelap...dia dok jump sana sini lg...


she's funny!
pandai acting.and sgt2 pandai bercakap. ( ini anak annmum)
hilang segala penat bila layan dia bercakap.
peluk2 dia.kiss2 dia.
mlm tu 4x menyusu baru lelap.
mama dia call pun dia buat tak layan je..
heboh dek main!
dia mmg drama la...sy syak dia ikut sy...hehehe~


ingt lagi..
lebih kurang 1 thun lbh yg lps kot,
time qaseh bru seminggu tgk dunia.
sy nk hanggkut dia g jusco S2.
shoping katil baby.
sy ngn mama dia mmg hang kan...
suka buat keje gila..hahaha~


qaseh,
jgn cepat sgt membesar...
nnty aunty rindu nk main2 dgn qaseh...
dia dh bleh count 1-10 dgn lancar.both.english and malay.
then dia bleh tgk buku2 dia.
pandai menyanyi and tak pelat sgt pun bila bercakap...
pandai express perasaan dia...and pandai mengajuk.




 
 nie pic awal tahun aritu kot
otw g IKEA...
ilek je dia layan sy  bercakap.





 yg dia pegang tu pek dia.
kemana saje dia bawak.
like aunty like qaseh la kan...
sy pun tak penah tinggal bantal2 sy lg..
nk g sabah nie je kot first time sy nk tinggal smua tu...



kat bawah nie latest pic qaseh.
dia dok pusing2 naik moto dia tu...
bingit je bunyi.
last2 sy ckp bateri abs and nk charge.
baru dia stop.
 



 muka nakal qaseh..time nie dia suh sy nyanyi...


 nie tgh tgk muka aunty...
knp aunty nie suka sgt amik gambar hah~






 nie dkt luar umah maklong.
abs segala alas meja smua dia selerakkan...
tu dia ngah wat show kanak2 1 malaysia..




time sy nk blik dia dh selamat tido...
kepenatan..
asik main je kan...
bgun tido.dia trus cari2 sy...
tp aunty dh selamat sampai seremban pun




this week jumpa lg.sbb ada wedding kat kg...next week pun ada wedding kat melaka.....next month qaseh nk dapat adik dh..adik adam! mama dia tgh sarat skang....sy berdoa sgt2 qaseh tak pok adik dia...semoga jadi kak long yg baik yer mucuk!

nota : wedding berderet2 kan...marilah kita makan nasi minyak everyweek!selamat pengantin baru mahirah & amirul...semoga bahagia hingga ke syurga...amin!

No comments: