iklan-iklan~sila click

Saturday, January 14, 2012

present budget

holaaaaa...


td gi nagoya, pastu p fiona...kaki dh sakit.mls nk gi jakel plak...
nan adoooo yg berkenan nye....
hajat dihati nk cri kain langsir tuk raya...
awal??
bia awal jgn terlewat...lgipun kalu nk raya bru nk beli smua...
mmg fengsan la nyah....


kitorng ( me + mom) dh sepakat 2 tahun lepas tak mo tuka langsir....
tuka pada tahun nie...bersempana....emmm..mmmm...apa2 jelah..
yg penting tahun nie...
so td cri punya cari..cari punya cari...nan ado..
smua kain pun keras2....tak lembut...
dh rm28 semeter pun keras jgk...tak menepati kriterianya...
sy g ngn my aunty coz dia yg bakal jahit nye pun...
selalu tempah kat dia...dia la sound suh beli awal2...


skali bile sy dh design...dh wat cantik2...dia kata tak leh wat plak apa yg sy nak..
susah sgt katanya...omg! mana sy nk tempah nie.......
kedaaaaaai cina mana sy nk tempah nie...
sy pernah ada experience tempah kat kedai melayu..
u know what...seminggu nk raya sy dpt langsir...
tak sampai nk sangkut kt hujung...means pendek.
plus...singkat bwah nya...ya rabbbbi...
bg balik kat dia..mlm raya dpt...tak sememeh jgk rupanya...
pakai jgk...sbb no choice...
so sy sgt takut nk tempah kat melayu skang nie....sgt!


so td g jela tnya kat nagoya tu bape hengget tempah anak langsir kat dia...
after tgk design yg sy nak..dia pun bg la harga...
sy mcm ok jgk la...kalau sy dpt kain yg sy nak td...and colur yg sy nak..
mmg sy tempah trus ....tp masalahnya..nan adooo...
so korang tau mana2 kedai yg pandai buat langsir tak???
kalau sekaki rm12 tuk anak tu..sy rase acceptable lagi la....



td sy present buget kat mak...
mula2 memang sy fully sponsor...hahaha~
tp pas aunty sy tak leh wat..maka kena tempah luar..
maka harga adalah mahal kan...
so sy pun lukis n buat buget kasar smua...
and presnt kat mak...seeeeebbb baiiiiiikkk dia setuju! alhamdulillah lah...hehehe~


so korang ada tau mana2 nk tempah langsir yg mmg tak mengewakan tak area seremban nie? nilai ke? tampin ke???


minggu dpn sy nk gi tampin plak usha kain..kalu tak sy gi nilai...kalau tak jgk....sy gi jalan TAR jelah bulan dpn...sy tetap nk colur tu jgk...and design tu jgk...hehehehhe~ mak sy kata..dh byk kali sy sebut so kena la tunaikan jgk...hehehe~ tetibe syg mak byk2...keh2...


nota : after calculate smua....langsir plus upah dh dkat 1k....padahal umah sy..ada 1 tingkap besar...1 tabir pemisah ruang tamu lama and yg dh ditambah..and 3 bilik...dapur sy wat anak je...same goes tu bilik air...tu pun dh dkt 1k...untuk la org yg ada skill jahit kan...untung sgt...mmg leh cri duit....langsir  settle! apa lagi??bykkkkkkk lagi nk kena settle nie....... :-)


Friday, January 13, 2012

Jodoh Itu rahsia Allah s.w.t


Sekuat mana kita setia.
Sehebat mana kita merancang.
Selama mana kita menunggu.
... Sekeras mana kita bersabar.
Sejujur mana kita menerima dirinya.

Jika takdir Allah menentukan yang kita bukan untuk dirinya.
Kita tidak akan bersama dengannya.
Jika Allah telah menulis jodoh kita dengannya.
Kita tetap akan bersama dirinya.

Kerana tulang rusuk dan pemiliknya takkan pernah tertukar dan akan bertemu pada saat yang tepat menurut ilmuNya, insya-Allah.
Tiada yang kebetulan melainkan semuanya telah dirancang.
Dan yang sebaik-baik perancang itu adalah Allah S.W.T

 saya amik kat FB kat :

credit to kak jem- 


AND


“CINTA SEJATI, CINTA ABADI BERKEKALAN”

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,
lelaki itu tidak semestinya punya segalanya
tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.


Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata,
itu bukan bermakna dia lemah,
tetapi dia sedang mencari kekuatan
untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah,
memang dia tidak mampu mengawal perasaannya
tapi percayalah, itulah maknanya
dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu.
Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh.
Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang,
semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan bercakap banyak,
dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas,
tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah,
itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya,
tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik,
bukan untuk dirinya,
tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda,
bukan bermakna dia tidak sayang..
tetapi dia terlalu sayangkan anda
dan masih menganggap anda anak kecil
yang masih memerlukan sepenuh perhatian.
Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya,
anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi.
Naluri keibuannya sangat kuat.
Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk,
jangan kata dia mengada-ngada.
Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit
atau hadiah sedozen,
tetapi cukup dengan perhatian
yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’,
itu tidak bermaksud dia tidak menyintai
tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya,
bukan hanya hadir dari kata-kata
tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu,
dia benar-benar maksudkannya.
Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu,
jangan percaya kata-katanya
kerana dia hanya mahu menguji kamu.
Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya.
Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya.
Selagi dia dengan kamu, percayalah,
walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya
tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan menjadi degil,
dia bukan bermaksud untuk menjadi degil
tapi dia mahu melihat
sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya.
Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.
Andai kena caranya,
jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata,
“Tolong tinggalkan saya!”,
dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya.
Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja.
Apabila dia kembali tenang,
percayalah dia akan mencari anda semula.
Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda.
Perempuan sukar untuk mengawal perasaan.
Dia terlalu emosional.
Tapi dialah yang paling menyayangi anda
dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu
dengan perbezaan yang tersendiri.
Tetapi sekiranya mereka saling memahami,
mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan.
Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali.
Di sebalik air matanya,
tersimpan seribu satu kekuatan
yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.
Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah
tapi dia punya kekuatan tersendiri
yang bisa menggoncang dunia
dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.
Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda
kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja
tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda
dan membuatkan hidup anda lebih sempurna.
Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu
yang terbaik untuk anak2 anda.

  :-)  en azrap sila bace sampai abis ke titik akhir eh! teme kasihhhhhhhhhhhh......


renung2 kan...dan selamat beramal!!!!


Thursday, January 12, 2012

Penang Trip 2011 - part 1

seb bek sy dh upload pic2 nie minggu lepas cuma tak dan je nk mengarang....
nie guna laptop opis...so ini je la pic yg leh share tuk part 1 nie...
blik umah ti sy upload len plak eh...

ok lets start!

sy g penang gerak kui 11 mlm hari jumaat dri seremban....time nie cuti krismas tu.
so by 1 am gitu sy dh pai RnR tapah...
masyallah ramai nye org kan..seb bek dpt parking..
kedai toksah cite la kan...penuh sesaja..
so at last decide makan kt dunkindont jor...dlm 3.30am gitu teruskan perjalanan.

by 6am sy dh smpai bukit mertajam dh...yeaaaay!
tp sampai tu gelap gelita la kan..so round la bandar and kawasan situ pai 6.30am then cari masjid for subuh prayer.
7am gerak cri homestay...ghopenya homestay sy kat permatang pauh..jauh la kiranya dr tol yg sy exit tuh...
dlm 9 gitu dpt la jumpe ngn en zol owner homesty nie..sy booked homestay nie 3 hari sblum je tau...sangat senang deal ngn dia...and tak payah deposit pun..sy nie beria2 la nk bank in sbb sy slalu booking homestay smua nk depo kan..so senang la deal ngn dia..and rumah dia sgt20x ok..sy suggest korang pegi sini..nnty sy buat psl hoemstay tu eh...

ok.sambung!

mandi.luruskan pinggang kat homestay. bukak aircond kuat2 lalu lelap..hahaha...dlm 11 gitu sy gerak ke island...dri homestay tu nk ke tol jambatan pulau pinang tu hanya 10 minit!!!! sgt2 dekat tau...

oh! lupa.sebelum check in kitorng g bfs dlu kat kedai yg seblah sawah padi.ok! sy teruja gile..kalu tak pikirkan sy nk kejar time nk g island.mmg sy masuk je dlm sawah tu!  i told u before kan...sy suka suasana kampung and tak bape suka suasana bandar..suka bukan minah modern yg jijiks ngn suasana and rumah kampung...hahahahh~tenang je pg2 tu...and the best part..pagi2 dh makan nasi berlauk! superb la kan kari org penang...mmg itu yg sy cari...al- maklum la sy mmg hantu kari!

utk pengetahuan korang.3 hari sblm pegi.sy dh search apa tempat2 yg wajib pegi kat penang berserta jalan nye skali...so smua sy dh print out siap ngan sejarah and apa2 yg sy patut tau tntang tempat tu lah...so first place ialah BUKIT BENDERA.

tempat nie masa kecik2 dulu sy penah pegi..dh besar2 nie nan adoooo..and ianya 60% dh berubah. nice place & view.korang mmg wajib pegi! tak pegi rugi..alah kalau korang nmpk kena bratur 5 line sbb nk beli ticket tu..jgn isau...kejab je..kaunter dia pantas vas2...

BUKIT BENDERA korang bwk :

IC
TICKET BERHARGA RM 8 ( pegi dan balik)
kalau takde IC harga ticket sgt2 mahal...and bdk kecik discount 50%.
kalau ada student card pakai je..so dpt 50% jgk.
sy guna ID uniten je.so dpt la ticket RM4 pegi dan turun :-)


nie kat atas jambatan penang..
sy dri tapah sy lelap pai la bukit mertajam.
otw ke jambatan pun sy lelap.
atas jambatan jer sy jaga..hahaha~

mls nk rotate.
nie tgh q kat dlm sementara tunggu turn naik.


nie q kat luar tuk beli ticket. berjela2 panjang pai kat luar khemah tau..
tp takpe.kejab je.
time nie ko anta je wakil sorg and bg IC kat dia..bg dia belikan..yg len2 tunggu kat pintu masuk nk q naik ats tu...


nie la rupa train yg bakal bawak korang naik ke atas.
tak mcm dulu dh..dulu open air kan..
nie smua aircond.best.terangakt la kaki..haha..
naik mcm nek monorail and LRT tu jea...sape cepat dpt la duduk.
kalu tak..ko diri..masa nak naik tu agak gerun jgk la...
yelaaa..tingggi gile kot..mmg tegak la bukit dia kan..
and train nie LAJU!!! best...nenek yg takde sakit jantung bleh la naik..hehe~


nie tempat menunggu ko naik train tu...train dia ada 2.satu naik satu turun. dia ada satu rail je tau..kat tgh2 ada dua..so nnty dia akan berselisih kat tgh2..part tu ko gerun ckit..mcm ko imagine..what happen kalu train yg nak naik tu lambt skit masuk ke line yg naik naik..and yg turun tu terlaju lebih...ha,..cne..rail ada satu je..hahaha~ ok.jgn pk.mengarut je!



nie kakak yg jaga ko kat pagar.dia akan make sure kan smua dh kua..blah sana..then bru dia open gate blah sini plak..bukak je..cepat2 la amik tmpt.kalu lambat.selamat berdiri la jwb nya!


pegi balik kitorng bertiga dpt duduk.
mak takmo naik
dia pening.sejak suspect jantung nie..dia tak brani wat benda2 yg melibatkan ketinggian nie..hehe



nie time ngah beratur...nie mcm trowong la..

view kat luar train...
tinggi gileeeeeeeee
nie kawasan apa ntah..tp time otw ke atas ko akan nmpk nie..mcm nk wat taman rekerasi kot tuk pendaki2 tu rehat and sbgnya.

nie time nk turun....gerun gak weh...tp best!



otw nk buat tangga..



nie dh sampai atas......cantik tau view dia! sejuk je sbb bru pas hujan.mmg berpeluh la ketiak nk round abis kat ats nie..tp smuanya cantik.tak rugi.so mmg kena naik and pusing2 kat ats tu..excersice la sikit sblm pekena nasi kandaq kan...heheheh

nie view rail dia..dri atass.....kwasan dia cantik.
nie view penang! hello penang.at last im here!!yeaaayyyy



turun.nk p mana tak ingt dh! haha..


pic bwah2 nie.pic sepah2 eh..
blogspot nie gile! aritu tak leh uplod pic.
nie tak leh susun plak! mcm @#$%$^%^#^ btl....
tak tau ke org smangt nk update niehhh...




nie masjid kat atas tu.kat bukit bendera tu...ko kena jalan dlm skit pas ko smpai atas..nnty jumpa balai polis.masjid.kuil and byk lagi....
minah kuat makan.dia bleh abiskan roti jumbo dlm masa sehari sorg2 tau! gile tau! tp dia still kurus! sy syak dia ada bela hantu raya la..korang rase cne???? oh...pom nie my only sister.otak dia hang tau..seb bek bf dia kaya dan pemurah.so sy layan je...ngendeng..hahahhaha~

korang ignore la pp tembam sy eh..nie smua gara2 tudung tu..( percayolah..haha!)
sy ngah q beli ticket!






korang kalu gi penang! mmg wajib gi sini tau........murah & best!

NEXT!

RUMAH P.RAMLE.
nie ada kisah nya...bapak susah nk cri tmpat nie!!

Sunday, January 8, 2012

Ingatan buat diri sendiri

Dunia ini ibarat pentas. Kita adalah pelakonnya. Maka berlomba-lombalah beramal supaya hidup bahagia di dunia dan akhirat 

Akal itu menteri yang menasihati, Hati itu ialah raja yang menentukan, Harta itu satu tamu yang akan berangkat, Kesenangan itu satu masa yang ditinggalkan.

Selemah-lemah manusia ialah orang yg tak boleh mencari sahabat dan orang yang lebih lemah dari itu ialah orang yan g mensia-siakan sahabat yg telah dicari ( Saidina Ali) ucapan sahabat yang jujur lebih besar harganya daripada harta benda yg diwarisi dari nenek moyang (Saidina Ali)

Ingatlah, sabar itu iman, duit bukan kawan, dunia hanya pinjaman dan mati tak berteman..

Lidahmu adalah bentengmu, jika engkau menjaganya maka ia akan menjagamu , dan jika engkau membiarkannya maka ia tidak akan mempedulikanmu 

Orang yang paling berkuasa adalah orang yg dapat menguasai dirinya sendiri 

Seseorang menganggap sekatan sebagai batu penghalan g, Sedangkan orang lain menganggapnya sebagai batu loncatan. 

Kalau kita melakukan semua yang kita upaya lakukan, sesungguhnya kita akan terkejut dengan hasilnya.

Kita selalu lupa atau jarang ingat apa yang kita miliki, tetapi kita sering kali ingat apa yang orang lain ada. Apa yang diperolehi dalam hidup ini, adalah sepenuhnya daripada apa yang kita berikan padanya

Friday, January 6, 2012

Freelance Acounting service

Kepada sesiapa yang berbusines tak kira lah sdn.bhd ataupun enterprise,yang perlukan accounting service korang bleh la contact sy sbb now sy provide freelance account service for seremban, melaka & KL's area.Negeri2 len pun ok je...hehehe~.

Tak semestinya business yang ada buliding and asset yg berjuta2 je kena ada account tau, business yang kecik2 pun patut ada account barulah business korang bleh run smoothly..hehe~

Sebagai contoh, kedai runcit ke, korang jual ayam , kambing or lembu ke, korang meniaga sayur n export ke pasar2 ke... smua tu korang patut ada rekod dan full sets of account.

Kenapa kena ada account??

Sbb from there korang bleh tgk btl2 accurate figure bape duit keluar and masuk.
Maybe korang ada buku lejer duit keluar & masuk kan..tp itu je tak cukup.kalau business korang jenis yg ada nk kena hutang mana2, melibatkan bank, and banyak item, seelok2nya korang bg accountant yg buatkan account tuk korang because korang akan nmpk benda tu lagi details.bagaimana?? ha...tu korang kena bia accountant do their job then bila dh siap korang bleh nmpak la the different and of course korang akan rase lebih yakin dgn business korang....sbb every single cent pun kami count.


Apa yang korang kena ada?

make sure korang simpan setiap resit perbelanjaan korang.dh berbusines kan of kos korang nk kena beli byk barang and pergi sana sini. so please simpan all the resit even resit parking and toll pun korang WAJIB simpan coz as i said every single cent pun we will count in.Semua tu korang kena simpan or peram hujung bln bagi kat accountant ( kami ) lah..hehe~ then we will key in for u...ada two choice sama ada nk anta by month or end year. korang bleh pilih....tp please maintan smua record duit keluar & masuk. at least u hve 1 buku yg record smua duit keluar masuk2. and resit2 tu smua compile dlm file and keep it elok2...coz ada some cases, sy dpt file yg layak campak kat sungai jer....hahahha...kesian weh...nk wat account pun tak menaikan mood.... 



So, jangan malu2 or segan2 to call me or email jer kalau nk pakai accountant or nk consultant. tak lah expert but kalu pasal account tu bleh la jgk. jangan risau call je then nnty bleh discuss...
Di bawah nie sy sertakan details dia :


Freelance Account Service for
Sdn Bhd & Enterprise.

-Full Sets of Account
.Accounts Receivable
.Accounts Payable
.Bank Reconciliation
.Balance Sheet
.Income Statement
.Cash Flow


Using MYOB Software.

 If interested please call or email :

AIDA 0173288414 ( aidayunus_1404@yahoo.com.my)

WAWA 0136883292 ( ezwaramohdbohari@gmail.com)




Sunday, January 1, 2012

goodbye 2011, welcome 2012






2011 dh pun meninggalkan kita.
masa tetap berjalan tanpa sesaat pun menunggu kita kan...
sesungguhnya 2011 tahun yg byk sgt kenangan manis & pahit utk sy...
manis atau pahit. keduanya2 sy akan kenang dan buat bekalan ke tahun2 akan datang....

2011 merubah hidup & perjalanan sy..

2011 tahun yg sy tunggu sejak 5 tahun yg lepas...bergelar graduan adlah saat2 indah yg tak mungkin sy lupa smpai bila2. apabila segala keringat kita selama 5 tahun terbayar.turun stage dgn puas.abis penat lelah.keluh kesah & kenangan bergelar pelajar sy abadikan di kotak ingtan sy sehingga akhir hayat sy.mengenali kwn2 yg sentiasa ada saat suka & duka.bergadoh terasa jdi asam garam dlm persahabatan.asalkan niat kita ikhlas berkwan insyallah ikatan itu tak kan terpadam walaupun terpisah utara selatan timur & barat :-)

2011 jga menyaksikan sy mula kehidupan sebagai seorang dewasa. mula mencari rezeki sendiri.bergelar perkerja. makan gaji. bru tahu alam perkerjaan tak lah seindah yg sy harapkan tp sy still enjoy doing it.maybe i love my job thats y i can ignore sgala yg tak best.saat sy mula selesa dan yakin dgn jawatan yg sy pilih.sy suka.datang pulak offer2 lain yg kadang2 buat sy rase serba salah. kadang offer tu yg mmg sy nakkkkkkkk sgt2...tp apakan daya.sy dh terikat disini untuk 3 tahun yg mendatang. dan sy percayaa pasti ada rezeki yg lebih baik untuk sy lepas nie...saat sy decide tuk smbg study amik prof paper nie..sy dh tekad.jgn pandang blakang lagi.kalu gagal pun.bangkit semula.sy sentiasa nk berfikiran positif sbb diri sndiri saje yg mampu yakin kan hati bahawa keputusan sy dulu tepat dan jangan pernah menyesal! :-)



2011 jgk sy let go WHR sy and keluarkan WVR sy...tak sampai hati sebenarnya tp i had no choice.sy perlukan WVR tuk memudahkan pergerakan sy ulang alik seremban - kl. start bayar sndiri pada bulan ke 2 dan alhamdulillah dh 4 bulan dia bersama sy. ke pantai timur dh sy bwk dia.ke utara pun sudah.ke selatan plak insyallah tahun nie..tak expect pun nk kuakan dia dlm tahun 2011 tp rezeki memihak pada sy tahun nie...so 2012 kita target lain plak lah...


2011 jgk membuktikan kata2 sy 2 tahun lepas. kita tak kan bahagia kalau kita amik hak org kan.dan kebahgian yg kita bina atas kesedihan org lain tak kan bertahan lama. 2011 menyaksikan betapa pahit nya org tu nk telan atas pilihan yg dia pernah buat dulu. sy tak pernah nk membalas.cukuplah reaksi sy mempamerkan ketidaksukaan sy pada dia. namun untuk balas setiap perbuatan dia pada sy yg teramat payah sy telan 2 tahun lepas tidak sama sekali. mulut sy mungkin jahat.tp hati sy tak pernah nk relakan perkara2 yg mcm tu.mulut jahat sbb dh geram sgt kan..so smua lepas.tp jauh sudut hati sy..bukan hak sy nk balas setiap perbuatan dia,pembalasan ALLAH tu lebih setimpal dan adil kan. sy tak berteuk tangan pun sekarang.malah turut simpati atas nasib dia but nothing i can do.kalau ini balasan untuk dia.dia harus belajar terima & seikhlas nya sy dh maafkan dia untuk segalanya.sy redha & alhamdulillah kehidupan sy lebih baik after peristiwa tu :-) ( setiap yg pahit tu pasti ada hikmah nya kan..dan Allah dan janji ganjaran tuk org yg bersabar kan )


2011  gelora badai taufan tsunami smua ada tuk relationship yg menjangkau 4 tahun nie. terkadang rase tak berdaya dah nk teruskan tp tiapkali hati sy goyah,sy redha andai dia jodoh sy. dan sy iklas lepaskan kalu dia bukan buat sy. dalam setiap doa sy.tak pernah terlepas sy doakan supaya kuat kan hati kami.sy tak kisah diuji tp tolong kuatkan hati sy nk jalani smua tu.PJJ bukan satu benda yg mudah, hati kena kuat.jiwa kena tabah.mental kena kuat. Bunyi nya macam sy dh menyerah kalah je kan...? tak.bukan. hati sy masih buat dia, cuma up to this stage, sy belajar redha untuk semuanya..selalu sy doa, andai dia bukan untuk sy.pisahkan sy dgn cara yg baik, sbb sy tak nk benci org yg pernah sy sayang. tp jauh dan kuat dlm hati sy, sy doakan dia buat sy & dia adalah yg terbaik buat sy. doa kawan2 sy untuk relationship nie buat sy sebak sgt2.insyallah, kita merancang kan..Dia jua yg tentukan. semua ujian yg dtg tu sbrnya menguatkan rase sy pada dia :-)


dan 

2012 sy harapkan karier sy berjalan lancar.lebih byk sy belajar lebih cinta sy pada dunia auditor nie.begitu jgk dgn study. harapan sy 2012 memudahkan sy tuk tamat kan progrm nie 2013 nnty. 

2012 jgk sy berhajat nk jalan2 ke beberapa tempat yg sy mmg teringinnnnn sgt nk pegi.insyallah kita pergi dekat2 je dulu...bandung & USS tempat yg sy target nk pegi tahun 2012 nie.dan bercuti kat pulau2.walaupun sy tak tau celah mana yg sy free nk gi tempat2 nie.tp sy tetap akan cri masa tuk smua tu! nk pegi jepun jgk. walaupun kes kat jepun tuk buat sy takut nk list kan jepun dlm listing sy.but i dont care. yg nie tunggu pegi dgn en azrappppp je la kan... :-) sebelum umur 26 tahun sy berhajat nk buat umrah. semoga hajat sy tercapai. i'll work for it.


2012 jgk kena kumpul duit byk2..dh kata nk pegi jalan2 kan.so kenalah kumpul duit byk2 kan.tahun 2011 duit abis nk renovate sy sini.nie pun ada yg tak settle lagi.btl la org ckp, kalu hal rumah.kalu kita usik satu part.mesti melarat2 ke part2 len.....very trueeeeeee!


2012 jgk bakal menyaksikan kawan2 sy sorg2 naik pelamin.ada yg dh comfirm ada yg dlm perbincangan.walaupun sedih. sbb pas nie tak tau bleh huhahuha mcm dulu lgi..tp sy tetap doakan kebahagian dorng! cant wait to be aunty la tuk anak2 diorg...wahhh!tinggi cita2 ko kan aida!sy excited dlm sedih la. nnty once dh comfirm, berkejar la sy g jakel cri kain nk tempah bju! dan sy kena practice vokal sbb sy dipakse rela nyanyi 1 lagu tema sy ngn en azrap tuk wedding dorng.hahahahha~ benda nie zaman belajar dulu punya  agreement tau.tp dia tetap ingt dan sentiasa ingtkan sy....masak la kita bang oiii...kena nyanyi.. :-)


2012 sy merancang sesuatu tuk 2013.insyallah,doakan2 eh.



nota : semoga 2012 berjalan dgn lancar. byk benda2 yg best & tak menyakitkan. insyallah. dan semoga apa yg kita rancang menjadi kenyataan..amin! bye2 2011.