iklan-iklan~sila click

Monday, April 23, 2012

kebizyan

assalammualaikum...

lama dh rasenya tak update blog....jalan2 blog korang mmg hari2 cuma sy nk update my own blog mmg payah..
sebab?
sy tgh kebizyan skang nie...
audit luar...keje luar...
masuk opis kejab..then kuar balik....

penat sgt.tp sy happy.sbb i love my job!

sy ada byk benda nk update n upload
tunggu sy free2 nnty sy update.walaupunnnnn lambat kan,...


sy skang tgh kejar mcm2 dateline.
dateline submit study lgi..
dateline keje lagi...
harap2 bulan dpn schedule sy tak sepadat nie...


last week sempat ngedate dgn en azrap...
finally after 2 years 4 months tak jumpa...kannnnn...
i know ramai yg dok tunggu ngedate kami nie...hahahhaha :-)
susah gile nk set time.supposed to be last month tp last month sy bizy ngn family.
then patutnya on my birthday last week.tp cancel jgk sbb sy ada exam SPA..
alhamdulillah last week jadik jgkkkkkk....


takpe..tu lain cerita.
skang sy ngah sakit kepala nk arrange my mood back to normal balik.
3 hari ada jeeeee dgn en azrap.
so setting kepala nie dh lain.
and i wish i can manage it as soon as posible.sbb keje sy kedaung bila mood sy kedaung..




later sy update lgi ek.sbb now sy kena tido.sbb esk nk pegi jumpa doc.


note : being en azrap yg sgt2 frenly tu kan...no problem at all nak handle dia.. sgt2 senang. mesti mr didi bear sy dh lepas rindu dia sbb dia dh jumpa dady cool dia kan....sama mcm sy jgk :-)

Friday, April 6, 2012

al- fatihah~ semoga tenang disana

lately nie, mood sy sgt tak baik.plus sy sgt2 tak tenang.
last week sy demam.mc 1 hari.
hati selalu sgt2 tak tenang....sy pun risau jgk...


td,
elok sy tgh facebooking.....masuk fb sana.masuk fb sini.
elok2 sy nk tutup.tibe2 tringat nk bukak fb dia.
laju sy taip nama dia.
laju2 anak mata sy bace kat wall dia...
laju2 tgn sy scroll mouse ke bawah...
dgn laju jgk airmata sy mengalir mcm air sungai without say anything.
senyap.kaku.hiba.and airmata tak boleh di kawal.

Innalillah....
dia dh pergi tinggal kan sy...
sy kalau bleh mmg tak nk prcya.tp nie lah ketentuan Nya kan...
lagi byk sy bace kat wall dia..lagi laju airmata sy mengalir.....
kawan2 dia sependapat dgn sy....sy rase apa yg kwn2 dia rase..
he is a good fren. sgt2 low profile..tinggi ilmu agamanya...
tinggi budi bahasa nya...jgk..kaya dgn nasihat2 yg sgt berguna.


eventho,
kadang2 sy berselisih pendapat ngn dia..
kadang2 sy tak suka dgn cara dia menyampaikan...tp jauh sudut hati sy agreed dgn kata2 dia...dia mungkin tegas dlm kata2 dia..tp kata2 dia mmg btl....


sy kenal dia 2009....
dpd dia seorang yg bru grad.smapai la akhir hayat dia yg dh mampu senyum dgn pencapaian dia sndiri....he keep updates me apa yg jd kat dia...apa dia buat...
and kadang2 merajuk kalau sy tak reply and bg feedbck kat dia...
kata dia.." sepolah kali awak reject sy pun....sy tetap kawan awak sampai akhir hayat...."
msing2 sibuk dgn kerja.....hmpir setahun kot sy hilangkan diri.same goes to him...
hujung 2011, dia contact sy balik.
say congrts dgn graduasi sy...." penat lelah awak dh berbayar kan" itu ayat dia :-(


nak menidak kan kehendak dia...mmg sy berani...tp nk tolak dia sbg kawan..sy tak mampu..baik nya dia..tinggi nya ilmu dia...nasihat dia..buat sy respect dia and appreciate dia sbgai kwn....kata2 dia mmg tajam...tp berkesan....
early 2012, sekali lagi dia suara kan hasrat hati dia.masa tu dia angin habis dgn en azrap.... ayat dia sgt terkesan kat hati sy sampai skang nie...smpai bile2....walaupun di reject tuk sekian kalinya...dia tetap motivate sy...dia ingtkan sy....lepas nie byk cabaran dlm dunia kerja....tp jgn sesekali lupakan keluarga...solat tu jgn lupa...." awak jdi lah prof aida skali pun..tp kalau awak lupa solat...hidup awak tak kan berkat...nk tido pun awak tak aman..percya la ckp sy"    " kalau org sakitkan hati awk, jgn dendam.bia je dia..bukan keje kita nk bls smua tu..ada yg lagi kuasa....mcm awk lah...reject sy nie....hahahhaha" gelak dia....dlm
nasihat ada jgk perli dia....



sy simpan kata2 akhir dia sebgai kenangan.....
sy susah nk marah dia....sbb dia pandai motivate sy....mybe sbb sama2 sulung kot...
kadang2 bila dia mengarut tu sy marah...dia gelak balik...
sy syg dia sbgai kawan sejak mula sy kenal dia...susah sy nk ckp...tp sy selesa dgn dia....cuma sy tak syg dia lebih dpd kwn je....he is a good fren.happy go lucky and sgt2 penyabar...dia tak penah give usaha tuk jd lebih baik....even dia ada diploma je pun..dia keep working....tunjuk kan hasil kerja yg baik...tu sbb sy suka dia..dia tak penah give up and semangat juang dia yg tinggi... sntiasa usaha...


sy bace kisah dia...
dia meninggal tuk selamatkan org lain....till akhir hayat dia..dia masih buat benda baik....semoga Allah mencucuri rohnya...semoga dia tenang disana....
awak, im gonna miss u. takde sape dh nk kutuk2 sy cepat give up lps nie...takde sape dh nk marah2 azrap sbb tak kawen2 dgn sy lepas nie...takde sape dh nk ingtkan sy yg sy nie makin tua dan makin tak laku lepas nie....


semoga dia tenang di sana....AL- FATIHAH~



nota : entry nie sy buat bukan nk singgup perasaan sesiapa.tp sbgai kenangan & ingtan frenship kitorg...eventho dia dh tiada...semua nasihat2 berguna dia akan sy ingt smpai bila2 :-)

Tuesday, April 3, 2012

Sometimes, its hard to explain whats in your mind.
Kadang2 diam tu lagi baik dpd bagi penjelasan sbb ianya pointless.
Org tak fikir apa kau fikir, org tak aim apa yg kau aim.
and
Org tak nk apa yg ko nak.
On top of that, kau akan rase sia2 kalau kau ckp.sbb semua tetap sama.nothing change.or mybe never change.

 Im tired.seriously im tired.
But as long as sy larat. sy akan pandang ke dpn smbil toleh2 ke belakang.But bila sy dh btl2 tak larat. I wont turn back and regret. Life must go on eventho its not turn as what u expect.


Nota :Sampai masa sy fikir diri sndiri and pentingkan diri sendiri, sbb kalau pentingkan org lain.ikut rentak org lain.takde sapa akn tolong sy nnty. sy jgk yg rugi.