iklan-iklan~sila click

Sunday, May 27, 2012

Jannah's wedding

Dpt kad dh 2 minggu..
Tahu jemputan dh dkat sebulan lbih..
Tp merancang nk pegi adalah 2 hari sblm..
Khamis dh gelabah hadiah xbli lg..
Whatsapp dgn dia..bbm dgn si dia..
Ok done.hadiah done by jumaat..
Next, timing tuk pegi sbb aidanye adlh buta jln ke klang...
Ko nk suh aku g jalan tar, sogo, pavi aku tauuuu..yg len2 aku ngengg..hehe...


So by 8am tadi dh gerak jumpa shera kat rNr then by 9 dh smpai klang waiting for ainaa and axy...

Sesampai umah pengantin,pengantin dh ready2 tuk majlis akad nikah..
So kami pun sempat masuk surau and mengikuti majlis pernikahan yg berlangsung..(Ayat mcm wartawan)


Then zasss ke umah pengantin, jumpa kwn2..ramai dh ada..so mcm bese la..reunion kecil kecilan..hehe...


Smbil makan smbil borak smbil update psl diri msing2..ramai kwn2 yg wat frelance upanya..bercabang2 business..bgusss..I like! Sy suka org yg sentiasa amik peluang yg ada..aslkan kita mampu..go ahead..rezeki di bumi Allah nie luass..terokai lah..janji halal..


So discus punya discuss..we end up dgn satu persetujuan yg we ols akn menyerbu mana2 jakel or gulatis berhampiran tuk beli kain sekayu..hehe..tu nnty punya cite...


So,Nur - jannah nazam nazir bin nazam & zharif..selamat pengantin baru..semoga kekal hingga ke syurga...selamat meramaikan ummat nabi muhammad..hehe..

Nie lah rahsia Allah kan..jodoh yg dtg dri Dia ..tnpa kita sangka kan..hehe..yg ganas2..yg xmen love2 nie yg jalan dulu kan..hehe..happy for both of u..semoga menjadi isteri yg solehah yawww..


Who's nexttttttttt to get married? Nexttt..nexxtttt..nexttttt.. :)


Nota: sy akan cuba sedaya upaya penuhi jemputan korang walaupun without azrap...peace!


dear bff yg ado, aku punya wedding 3 hari 3 mlm ko kena duduk umah aku....tinggal kejab laki korang ehhh....ainaa! takde sapa yg boleh pakaikan inai aku selain ko...so kalu tgh sarat nnty pun kena gak pkaikan aku inai...i dont care!!hehe~axy shera jborn jgn risau hilton sentiasa ada tuk korang temankan aku..~ eh ckp psl wedding...mesti lari laju2 dri makkk...arity sy ckp.." ok,nak along kawen buleh...my buget was 30k or more..so mak sponsor 80% ok? " she replied " ok..takde mslh..u give me the date...oh tak pyh...mak give u the date. bla..bla..bla..( biarlah rahsia dateline sy tuh) .."..then sy pun melopong jelahhhh lalu laju2 masuk bilik kunci pintu....tp dri dlm bilik still leh dgr lagi dia bebel2...oh tuhan..kuatkan telingaaaa syyyy~








Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 days seminar

Assalammualaikum...

Hehehehe..
Tetibe rase nk rajin update blog tgh2 mlm buta nie...
Bkn apa sgt pun..nk share pic makanan time seminar last week...
attend seminar tuk dua hari..its more to update we ols psl frs and so on la...but speaker dia so so je..so me mmg tak concentrate pun...I think lecturer sunway much better than them...sorry..

Dah kata seminar kan..of kos kita hrp ada two way communication and speaker yg active not only giving a speech but more on sharing the info..some of them,best and tak ngantuk..but ada la yg sgt2 boring..oh yea..in total ada 4 speaker all together.. 16 credit hour for 2 days..

Makanan ok2 jer..lapar kan..so smua telan je..asl kenyang..hehe...

Tq bos..next time bleh la bg kami g lagi..hik..hik..


Nota: keje kat opis mcm hapa ntah..berlambak..mood ado2 je nie..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, May 26, 2012

Sunday, May 13, 2012

Selamat hari ibu...

Selamat hari ibu tu my emak,makcik2 ksygn, my ofismate, and tak lupa future mother in law...heheheh...


Congrts kerana anda telah berjaya melahirkan dan semoga anda berjaya mendidik dan membesarkan amanah Allah ini...



Sy actually tak tahu nk bg apa kt my mom...nk beli beg, nnty dia marah.sbb sy mmg pntang ada sale ke jln2 kat jusco sogo..sy mmg slalu bli hbag..satu tuk dia..satu tuk sy..

Kalu nk beli baju..alamak..bju mak sy bru sort minggu lps..melambak2..tak ckup 3 almari..soooooo...

Aritu mak kata dia nk bli dapor bruuuu..walaupunnnn dapor lama dia msih elok.oven pun msih elok..just api je problem skit antara 4 tungkuuu tu...so jumaat pas abis keje, laju2 shoot ke thyehin seremban..cari dapur yg mak nak...after kawtim ngn pekerja dia..sy angkt 1 and wat payment..


Dh jnji ngn my cousin nk celebrate kat umah maklong..lps setel dpor, misi cari kek pulak...then tgh2 mlm, kami dua bradik angkat dapor yg berat gile tu tuk dibalut..then msuk keta balik..ptg smlm..waktu nk potong kek..mak dh excited dh..ingtkan kitorg suprise dgn kek je..upanya ada hadiah gedabak besar tuk dia..she's happy..alhamdulillah...

Pic potong kek and bukak hadiah ada dlm camera, nnty kalu rajin sy upload ehhh...


Oke.selamat hari ibu...my mother is my bestfren..


Nota: jarang kehendak sy tak dpt dipenuhi..begitulah hebatnya kuasa ibu kan...peace!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, May 9, 2012

Good luck adik2





alahaiiiii...
mcm dh tinggal ketapi je kan nk wish good luck tuk adik2 yg tgh berperang ngn final exam tuhhhh...especially junior2 kat uniten pusaka tersayang :-)`


hari bace status kt fb and twitter korang yg tak ckup tido.yg tido tunggang terbalik.
yg katil dh takde bantal.smua penuh nota.yg nescafe jd peneman.yg dok menghafal sampai ke pagi.yg tak sabar nk abis exam sbb nk balik tido..heheh~


tersenyum + SEDIH tau bile bace status korang.
sbb terasa RINDU sgt2 zaman study dulu.zaman duduk dlm hutan yg kononnya tmpat jin  bertendang yg pada hari ini tempat yg paling aku RINDU nk pegi.bukan sy sorg je.tp ramaiiiiiiiii yg rindu nk balik sana.PERCAYALAH.ini bukan tipuan...:-)



adik,
semoga tabah yer.
mungkin bg korang study nk final exam nie mcm satu penderaan mental ( padahal sape suh study lmbt kan), tp jgn risau.kitorg dulu pun  sama mcm tu..yg sudahnya, kini saat2 tu jd memori terindah pada kitorg yg tak kan kitorg dpt balik..sob..sob...sbb skang kami dh start focus bina kerjaya dan keluarga..kah..kah..kah.:-)


teringt lagi,
zaman kami dulu..
sy and ainaa lgi sebulan nk exam.dh plan nk study apa...mna subject nk mula dulu.chapter mana nk mula dulu.nota mana nk complete kan dulu dan paling best pembahagian chapter sesama kitorg.ko buat chapter 6.7.8 aku buat chapter 9,10,11.
abis smua.kita g banda kedai hotlink photostat then tuka2...lepas tu ko study chapter blakang dulu.aku study chapter dpn dulu.atleast kalu tak sempat,ko cite kat aku,aku cite kat ko.at least we have idea.
sgt sweet.katil mengadap2.dua2 sandar2 kat dinding and hadap dpn2.and start cite.yg sorg dgr.xphm tnya.
lepas tu bile bab calculation, meniarap kat atas lantai yg marmar sgt2 sejuk tu.sbb dh tak ckup space nk letak kertas.tekan calculator mcm nk tercabut.yg kadang2 sudahnya terlelap pegang pen and kertas.

lagi sweet.
dh abis study.kemas meja.tutup pintu.tarik langsir ( utk rekod, bilik sy and ainaa tak penah tutup tingkat.mmg nganga luas.just selak langsir je). then amik note yg dh siap tu bwk tido.hambikkkkkkkkkkk....
utk yg formula,
besenya 2 3 terakhir sy akan tulis kat kertas A4 and tampal kat dinding and dua2 start hafal.aku bace ko check.gitu konsep nya..( rindu.....nya)


then,
besenya kul 6ptg kitorg dh stop study...solat asar then start mandi and kuar makan.by 8 masing2 msti ada tmpat study msing2...by 11 mcm tu msing2 break.kua bilik lepak kat hall kejab smbil sidai kain...mesin dh putar start kul 8 td lgi.then akan ada suara mcm nie " eh...kalau dpt makan aiskrim kat petronas pun sedao kan" then pasti ada yg smbg " kalu dpt kopok bla.,bla..bla pun best nie " " kalu dpt wafle pun best..aku tension nie"  yg sorg lg " sy tak kisah..kalu korang nk jom la "

maka dgn pantasnya...yg sy and ainaa msuk bilik cri suar bju yg proper which is swter la paling proper pun .sarung tudung smbil axy and shera adjust rambut and zasss 5 minit kemudian smua dh ada dlm keta dgn muka ceria nk dpt makan.
lalu kat pak guard siap pesan.jgn tutup pagar kitorg kua kejab je...hahaha! kdg2 ia2 je nk g petronas...biasanya bukan setakat kopok,wafle buah bagai...BURGER pun kitorg beli...hahahha~ dasarrrrr kann.....
mmg keje gile..kdg2 sharp 12 smpai dpn pagar,seb bek tak tutup lg.parking komfem takde.maka buat je parking sndiri.atau mengaku OKU.atau mengaku jadi resident block...hahhahaha~ again...sgt2 rindu!



naik ats.makan smbil lyn niteline atau apa2 je cite.then smua masuk bilik and smbg study yg entah sampai kul bape...paling lewat kul 3 pagi. lepas tu mesti subuh GAJAH punya....trust me!


paling sy tak leh lupa...
masa exam AFA. advance financial accounting.ainaa dh start ngisss...sy dh start nk gila sbb buat apa pun tak phm...seriously blank.ainaa dh kol mak ngis..mak sy dh start riso bila sy bgtau sy tak leh buat..tp alhamdulillah...kami tak fail pun walaupun ntah pape jwb time tu.seyesly stuck!!




dh abis study smua.esok exam.maka mulalah slot akhir kami iaitu buget markah!!
hahahhaha~
masing2 tgk  carry mark yg dh ada kat dinding and target bape lgi kena score tuk capai yg kita nak.pluss...dh target nk buat solan mana kasi fullmark and solan mana yg dh komfem2 tak leh score...hahahaha~

esok pgi time msg2 siap smbil amik bju dlm almari start revised balik.aku sebut ko dgr.kalu slh betulkan.vice versa.abis siap smua.naik keta.smpai dewan exam.selamba badak tak bwk nota apa pun kdg2.tgk je org bace2. pengwal kata boleh je msuk.kita serbu masuk dulu! and jawablah sebaik mungkinnnnnn....

keluar je dewan.tak payah ckp pape.
kalu senang borak sikit2.kalu susah.diam je trus shoot g kedai ciko.mkn2 sedap.balik umah. tuka baju.cuci muka.tarik langsir kasi gelap.kunci pintu.kipas kasi 5 laju nk mcm nk tercabut then tidooooooooooo...bgun zuhor! then smbg study balik.buku yg dh abis exam.masuk dlm kotak bwk katil!hahahah~


time nie jgk kena toup byk2 sbb nk msg2 kwn2 class section lain tanya lecturer dia bg tips apa...then kat fudkot jumpa tnya lagi psl tips.then tipon mak abah bagai lagi.
paling slalu sy tnya tips ialah tuan director haziq...hahaha~ solan past year kdg2 sempat buat.kdg2 pandang and bace solan and agak2 je jwpan dia..haha! 


semua tu dh tinggal kenangan....kenangan yg MANIS buat sy dan kawan2 sy.
skang time korang yg rase saat2 indah mcm tu...
nnty korang jgk akan lalui saat2 nk ucapkan selamat tinggal each other.no more semester.no more class.no more petronas.pasar sehari.mkn buah jambu.makan cikma.pakcik and so on.lepak kat hway.no more.no more and NO MORE!

actually nk wish je td.
teremo plak..langsung terlajak cite mcm2..hahhaha~
oke adik2...jgn stress...hadapi dgn senyuman!
usaha dulu.jgn pk boleh ke tak.yg penting usaha!study!
then buat exam btl2.then tawakal....jgn stress sbb tu tak bantu apa2.
tp tuk stress time exam.itu normal.sgt2 normal!


lepas nie korang mesti ready2 nk packing brg msuk store kannn!
sape yg dh nk grad.mesti buat party and sedey2 kan.
start la mengimbau kenangan korangs sama2 and sayu hati nk tinggalkan apartment tuh~~~
 apa2 pun!
ALL THE BEST! GOODLUCK!! CHAIYOKKKKKKKKKKKK2!!





saat2 belajar di university adalah saat yg paling indah.bergelar full time student ialah memori terindah!!
nnty boleh cite kat anak cucu mcm mana nakal and gile2 nye kita dulu kan...hiks!!

ok!!






nota : sy dgn azrap dh bleh start hafal lirik sehidup semati dh nie.ini request dri bakal pengantin sendiri..:-) congrts fren!!

Saturday, May 5, 2012

Bersih

Nie operasi bersih versi sy and mak...

Byk n terlalu byk bju2 yg kami xpakai.and smuanya masih cantik and elok..reason tak pkai ialah dh xmuat!hahahaha...


Tu bru kemas td..blum lg yg dh kmas 2 3 bln lps ada 2 plastik besar..asik la lupa nk anta kat tmpat kumpul bju2 trpakai tu..jeans je ada lebih dpd 8 helai...kbykan nye gogle and applemints...lee pun adooo..nie smua gara2 abah nk suh kitorg bli..tp kitorg xnk..tp bli jgk at the end tak pakai..ada few jeans yg xpnah pkai lg...


Pg td bgun, request mak wat nasi lemak, then sy smbg tido..bgun.mkn..kemas umah..ptg sy mau ke jakel..then sy nk mkn popia kt stadium...sy berduet je ngn mak kat umah ni..adila dh selamat masuk kem plkn khamis lepas...penah ouhhh..bila bibik xde..smua kna wat sndiri..arghhhh..


Nota: sy kena start aerobic balik nie.dh 3 weeks sy skip..bizy punya psl.mls pun ia jgk..pp dh kembang mcm donut nie.last week sy mabuk.mabuk tido..lg haibattt la pp naik kan..ngeriii weyy tgk cermin.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, May 4, 2012

Hari ulang tahun ke 24 ~part 1~















































 





















majlis berlangsung minggu lepas.bertempat di rumah cousin sy.
actually kami sambut berlima dan 3 generasi.
my aunty
me
and 3 org anak buah sy....hehehhe~( sy tak nk imagine duit raya tahun nie please)


my cousin yg sukarela nk buat umah dia...so silakan..hehe~
kami yg birthday gurl/boy nie duk diam...
yg si emak...anak2 keluarkan duit...
yg si anak2 mcm kami nie...mak bapak kuarkan duit for majls nie..hehe~

majlis mula sejurus lepas asar...baca doa sikit..then terus makan2...
ramai jgk yg dtg...
thanx my ex housemate dtg from kl...walaupun ada bersih bagai kan..hehe~



actually,
few weeks before majlis my cousin2 smua dh msg2 tnya nk hadiah apa.
jgn la tnyaaa....maluewww la i nk jwb..heheh~
so i diam je...
but one of  my cousin, sy bg ayat gurau..." beli bra spenda pun takpe"
then sy senyapppp....
hasilnyaaaaaa....korang tgk la pic hadiah2 yg dh bukak kat atas tu....
dh la maluuuuuu...slah size plak kan...
so kena la ke parkson hegeh2 cari piere cardin nk tuka size...malu gile!!
sales girl tu gelakakn sy tau...
"ur sister belikan hadiah tuk u ek"

then,
sy shukeeeeeeeeeeeeee sgt sbb sy dpt byk tupperware.
fyi, skang nie sy pengumpul tupperware yg tegar...
sy kan suka colur...so sy happy bila tgk tupperware sy yg ada mcm2 kaler n size!
so ramai yg adiahkan sy tupperware...
teme kasih korang...sgt2 suka...teme kasih kakak2 opis!! :-)
skang sy rase ckup dh kot buat masa nie...
dh takde space nk letak dh...
dari besar smpai kecik sy dh ada.mcm2 kaler....
mak sy paling bising kalu nmpk sy beli tupperware.dh la mahal apa smua dia kata..
i dont care :-)
( sy rase nie smua faktor umur tau)

 pic last tu anak buah sy yg latest!
qaseh! she's cute and sgt bijak okeeee!!
baru setahun...kami celebrate skali...
oh lupa...smua birthday boy/gurl ni yg lahir bulan APRIL yer....
qaseh dpt bear besar dpd paksu dia...and hadiah dia opkoz lg byk dri sy.
satu bonet oke!!!!
untung mama awak qaseh tak pyg beli baju raya,pampers sebulan.hahaha~



btw, thanks for those yg coming..
thanks for present!
sy suka.sy happy.sy lompat2 suka.
thanks wawa for bracelet...i love it!
thanks to semuanyaaaaaaaaaaaa~
set piere cardin tu mama qaseh yg bg...sy blum sempat try!
sbb rase nk gelakkkk jeeeee....

nnty adiah kawen sy..korang jgn wat mcm nie..malu sy weyyyy!
mase sy bukak hadiah byk2 tu..rase mcm bukak adiah kawen plak...ghahhahahha~
tak boleh jadik nieeeeeeee :)


ok.nie part satu.part 2 nnty sy smbg..
celebrate dgn bff :))

big thanks to mak abah for sponsor birthday party nie :)
yelah, org gomen bru dpt tunggakkan kan....masing2 nk sorok payslip dpd sy..
ecehhhhhhh....diorg lupa..sy nielah yg tukang print dulu...sy yg wat pasword diorg...hahaha~ so momantaiiiii...

paling kerek mak sy oiiii....sy tgk je payslip dia...makkkk oiiiii! doubleeeeeeeee....sy pun apa lgi...mintx mcm2...abah lagik la....minggu nie je sy dh pow makan ikan bakar superb kt melaka...skali makan dh 150++...hahaha~ 2 kalik pegi dlm seminggu....thanks kat mak jgk for the present! sy suke lah....excited nk tempah...



terima kasih semua.ALHAMDULILLAH....Allah panjangkan umur sy smpai ke hari nie...semoga sy tabah, sabar & kuat tuk tempuh hari mendatang...thanks jgk support korang yg tak penah jemu...especially akk2 opis, kwn2 & cousin2 sy....sy syg korang semua lah!!sy syg korang tauu.... ada satu hadiah yg wat sy ngis...tp sy sempat la cover sebab en azrap ada sbelah..tak cun r dia tgk sy ngis kan..lgipun kang hilang kosentrasi dia nk drive...nnty sy uplod special entry eh.. :-)


nota : saya bersyukur dan rase beruntung dilahirkan sebagai Aida Nurshira.


lots of love ,
AIDA








Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Minum petang dan jalan2






Petang td after lunch gitu kitorg g jabatan audit negara somban..anta working paper yg dh siap...me and wawa mmg xbwk apa.just hp je..

Duit, ic apa smua xdak..hahhaha..otw blik nmpk org jual air kelapa n gorng pisang..sedap n mengiurkan walaupun both of us baru pas melantak nasi briyani gam...hahhahah..


So wat muka kesian kat leader..pinjam duit kak wahida n bli goreng pisang n air kelapa...perghhh sedappp..original..pisang pun besauuuu..hehhehe..

After opis hour g tutti fruti plak..makan seround..ini lah upanya org puasa seminggu ni..bila jumaat off..smua balun..minggu dpn pose balik...hehhem..

Nota : korang jgn ckp pape psl pp sy
tu..mmg saje bia mantap..hahahah..nk wat cane..bahgia kannnn..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, May 2, 2012

Puasa ganti

Hye uols..

Minggu nie sy baru hegeh2 nk ganti puasa...start isnin aritu..slalunya sy akn wat puasa 6 skali jln puasa ganti jgk...snang street wat..tp malangnya sy lupa aritu sy pose 6 ke tak...lupa catit..so kena la ganti balik...takpe..bgus gak pose ni..xyah pk nk lunch apa...gangguan emosi btl kalu time lunch..


Akan tetapi..sejak pose ni mata sy asik nk lelappppp je..tak pasti kenapa...asal dpt je lelap...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.