iklan-iklan~sila click

Wednesday, June 20, 2012

2012~2013 timetable

Diatas adalah timetable sy smpai tahun dpn.sadis tak?yerrr sgt sadiss...hehehe..tp xpe! I won't give up...Haziq, ko punya jadual pun sama mcm aku kan? nk nangis tak??iyeee..mari ngis sama2...huahuahua

So by end of 2013 dh boleh kawen la kannnnnn? Ok great.senyum2 mak sy tgk jadual nie...itu pun kalu tak fail la kannn...tp klu fail jgk..pedulik.kawen jgk.lps kawen bru repeat...hahaha...so dear pembuat solan nun di ausie sana..please jgn buat solan yg membunuh sgt oke...


Ok.cepat2..sapa kata nk masuk minang tu sila Q okeh...nnty mak sy pilih...dia lah kena pilih sbb dia yg nk kua blanje kannnn....hahaha~ (lempang diri sndiri sbb perasan nk m#*p$)

Ok dh..bru lps print project paper tuk term nie.class xstart project paper dh di upload...great! Suh prepare awal2...





Nota: dh teliti jadual nie btl2..insyallah bleh kot selit2 program cuti2 malaysia...ok.please pray for me...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

dont give up girl!






nota : tolong doakan saya eh.doakan sy berjaya settlekan hal2 duniawi nie. sy janji sy akan usaha dan sy akan belajar dri kesilapan sy yang lepas dan sy yakin Allah akan tolong saya kalau sy betul2 usaha dan ikhlas. aminnn~

Friday, June 8, 2012

benci itu barah

sy rase korang semua pun tahu perkataan BENCI...
sy rase korang pun faham mcm mana rase BENCI, MEMBENCI atau DIBENCI
which one yg korang penah rase? tak kisah la mana pun.


sy selalu rase BENCI.atau lebih tepat. suka guna perkataan benci,like
"alaaa, benci la kena buat benda nie" atau "menyampah" which is lebih kurang sama je maksudnya kan...

tp jarangggggg sgt sy benci pada manusia...
jarang sy guna perkataan tu tuk tujukan pada manusia...
but sy admit, sy penah guna perkataan tu....
kalau sy kata sy benci dia...maksudnya sy mmg benci la...sungguh2 benci..
like..ko jgn lalu pun dpn aku..aku benci tgk ko..bayang ko pun aku benci..gituuu...


tp lama2 sy rase...rase benci sy tu makan diri sy balik....
kdg2 sy fikir...smpai bila aku boleh hidup dgn rase benci yg menebal dlm dada nie..and aman ke hidup kalu benci nie..pluss apa aku dpt pon kan?
so start from there, im trying my best tuk tak benci org....as i said im TRYING ok..till now...still TRYING...hehe~

even to my exsss pon, sy seboleh2 nya tak  nk benci diorg...ko dh putar cite mcm mana pun...ko dh sakitkan hati aku mcm mana pun...ko dh buat aku mcm mana pun...let it be....dgn rase benci kat ko, benda tu tak kan dpt ubah apa2..and tak kan dpt betul kan apa2 sbb benda tu dh LEPAS...so why not move on and happy dgn life masing2...

Percayalah, perasaan neutral, happy for him and pray for their happiness tu lagi indah daripada benci membenci nie. YES! kita manusia biasa,tak mampu jd sempurna nk maafkan smua org...tp at least try jgn benci atau dendam pada those yg dh sakitkan hati kita...and kalau korang cuba nie...mesti korang rase hidup lebih aman...kalau sebelum nie korang dh hidup aman...tp lepas nie korang akan lebih aman...dada pun lapanggggg je rase....



sy penah benci dgn one lady nie...benci tahap gabannnnn pun benci...smpai sy penah dendam dgn dia...tp makin lama..sy rase...aman ke hidup aku benci dgn org...lepas tu sy lapangkan dada...sy ckp takpe...whatever dia dh buat pun takpe...sy redha...biar Allah balas sebab balasan Allah tu lagi setimpal...sy bkn sapa2 utk hukum atau benci siapa2...lepas tu sy move on and hidup dgn tenang....lepas dpd itu sy terus amalkan konsep redha instead of benci...andddd penah satu ketika...org yg sy syg tipu sy hidup2...depan mata....sy mmg goyah abis...speechless and kaku..tp lepas tu sy diam kejabbbb.... sy redha je...tak guna nk benci diorg pun sbb tak kan ubah apa2....sbb benci tu barah..yg akan bunuh smua rase baik2 yg ada dlm bdn kita...so jom! padammm kan rase benci pada sesama manusia...hiasi hidup kita dgn rase2 yg positive...walaupun rase tu tak mampu sempurnakan hidup kita tp sekurang2 nya dia mampu buat kita hidup aman tenang....peace!


nota : kita mungkin bijak merancang...tp sebaik-baik perancang tetap lah Allah jua~

first.second.third...

Last few days, wawa bace kan quote dibawah yg diambik kat FB kwn kitorg....

"If you love two people at the same time, choose the second one, because if you really loved the first one you wouldn't have fallen for the second"


then sy terus angguk....agreed!
kadang2 kita claim diri kita jujur setia...danggg...Allah uji kita dgn kata2 kita tu balik....mampu ke kita nk lalui? tepuk dada dpt jwpn....


nota : skang sy mmg bizy...sebetulnya sy mmg nak bizy..sbb sy rase masa sy terisi kalu sy bizy penat then tido...xpyh pk apa2...this month class dh start...so perlukan lebih tenaga dan penggunaan otak yg cepat sgt tepu lately nie..kadang2 mcm dh nyanyuk...pk lain.ckp lain.buat lain...parahhh btl...

lepas tu sy nk pandang dpn luas luas...bukak mata besar2...takmo toleh belakang dh...disamping tu, doa dan terus doa...smoga Allah kuatkan hati nie...Dia tahu apa yg terbaik utk sy kan...being aida..sy bukan jenis yg cepat patah semangat...sbb sy dikelilingi dgn org2 yg sentiasa berkorban dan sokong sy...sekali gagal, tidak bermakna kita telah tewas,kita hanya tewas apabila kita telah berputus-asa...so selagi bernafas..usaha & doa...jgn takut tuk mulakan sesuatu yg baru..Allah tu ada..Maha pengasih, Maha penyayang, Maha mengetahui lagi Maha mendengar segala keluh kesah kita :-) so dont give up!

Friday, June 1, 2012

kebizyan may 2012

May yg lepas..sy rase sy super bizy and super penat..

Meja ntah mcm hape ntah..standart la kan..auditor mmg serbut jeee..tp before balik sy kmas la cntik2..(Cantik kewww)...

Kalendar tu takat awl bln je..dh hujung2 tu lagi serabut..penuhhhh...blum lg selak yg blakang..dh penuhhhh dh..nie nk kena kejar..tu nk kejar..so masa on9 beramah msra and blogwlkng pun xdo..blik umah bru jln2 blog korang..


Jun dh start classs...so sgt2 la bizy..and july pun schedule pun dh pack..dgn pasport xsetel lagi...bkn mslh takut tak sempat siap..no..mslhnya bila kala sy nk g setelkan..ngak ada masa..hoho..takpe..nnty lari la kjb..dia bila lusa nk g..arini buat bru sonok skit..pastu amukan kat twitter..haha..so far slot tuk hujung october sy free lg..nov mybe ada 1 trip lg..

Bulan may je sy 2 hari MC..dua2 klinik panel sy sebat..haha~.antibody dh tak kuat sgt lah ( mcm lah tua sgt)....presure pun ia jgk...weather pun ia jgk...kdg2 otw balik kut hwy lekas tu sy rase nk lelapppp je...penat...dlu larat je travel siang mlm...balik muadzam drive sorg pun ok je...travel muadzam seremban muadzam mlm2 pun kental je lagi...skang nie...alahaiii...cepat nauuu melepetnyeee... untung sgt2 sy duk umah parents...so blik je tumbang..xpyh pk byk sgt...smua siapp...hehe~ dasarrrr pemalass lipassss kan....dulu mampu lg tunggu azrap kol walau kul 2 pg pun...now..jgn harap...kul 11 dh pengsan..ko kol la bpe kali pun...blum tentu aku sedarrr....

Minggu lps sy audit luar seminggu..lunch time je sy pengsan tido..xlarat..n akk2 kat sana sgt la manjakan kami berdua..smuanya sedia..nk solat pun dia bentangkan sejadah ko tauuuu..pnggan pun dia nk bsuhkan..mmg tak la sy nk bggg kannn..siap gado xmo bg lg..haha..padahal bkn tea lady..dia pekja bhgian gaji2..so tu bkn keje dia..sgt2 baik lahaiii..tq kak..alhamdulillah..dlm pda sy merungut mcm2 pun Allah kelilingi sy dgn org yg baik2..syukur la kan...

ok.sy nk siapkan keje2 jab...ada 2 file gabak sy bwk blik...nk patah bahu aku angkut naik turun tangga...pluss nk siapkan job freelance sy buat tu...minggu dpn nk submit...esok plannya nk mensopingggg tp area seremban jeleee...tp tak nk kua duit syyyy...hahaha!guna duit mak tp nnty dia claim kat abah...so aci la kannn... aciiiii je...asl ko pandai bodek mak abah..smua setel! bulan may ada 5 minggu kan! sesak napasss jgk sy nk tunggu 31hb...seb bek snang nk loan kat mak kan...duit sy smua sy dh sumbat asb.buku mak pegang.kalu sy peganggg...alamatnyaaaaa debit credit debit credit jelaa buku tu...hahaha~ dlm bank sy tinggalkan duit minyak and makan2 je...sikitttt duit spare and selit2...haha..len2 sudah kasi masuk...seksanya si kaki soping nk simpan duit kan....haha~




Nota: sy rse mcm baru je sy wish happy new year..now dh tgh tahun dhh..cpt nye msa berlalu..alahaii..takutnya rase.. hello cik vios! ko nak dgn aku takkkk?? aku suka kauuuuuuu.....
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ikan bakar sedap~umbai melaka ~parameswara

Nie cerita ntah bila ntah..last month kot...
Korang suka ikan bakar?haaa..kalu g melaka msti nak mkn ikan bakar sedappp kan..
Tuk sy and family, kalau ke melaka selalunya akan umbai ..kedai parameswara kalu tak slh sy nama dia..almaklum la..dri semban msuk keta trus tido..jga pun sbb abah trun tingkap nk byr parking kat kedai tu..pas tu trus meluru msuk kedai..hehe..
Actually tuk sesiapa yg tak biasa n pnah ke sini..kt tmpat nie mmg bykkk kedai mkn..sbb dia dkt ngn jeti kan..tp kedai parameswara ni adalah yg terbaikkkk...
Kalu korng dtg kul 9..mmg mungkin akan putih mata la..sbb org mmg ramai especially weekend..biasanya..kitorg akan smpai lps mghrib..by 8 gitu dh mkan dh..lmbt2 abis ooooo..nk q lg satu hal...tp servis dia cpt..dunwory..

Kalu air tgh psg..best la..sejukk je..kalu duk kt tembok sblah laut tu..mmg kna la percikan air...
Kitorg mmg selalu mkn sini...byk kali and xpnh mengecewakan..kerabu mangga dia mmg superb.ikan segala masak pun sdp..smua pun sedap..harga pun menawan..sgt puas hatiiii..recommended sgt2...

Slalunya sy yg akn plih smua..and decide nk msak apa..mmg ikut tekak sy..hahaha..abah tau byr je..dia ada pondok byr dia..kat ats tu je pic yg sy ada..sbb everytime g sni..nmpk je dia bwk makann..sy sgt2 rakussss..tu je smpat snap..seb bek adooo...
Next time sy g sini sy behave sikit eh..so leh amik pic byk2..sy dh try byk kdai kat melaka..tp nie yg plg best..biarpun agak jauh dr bandar melaka..tp xmengecewakan..hehe..

Abah sy yg slalu lyn bab makan2 nie..kdg2 lps asar bgtau suh siap2..g melaka..dia buat semban mlka mcm semban jusco je...takpe..bkn sy yg drive..bkn sy yg byr..sy lynnn kan aje..hehe..
So korang jgn lupa g tmpat nie..sedap.masa mkn tu mmg tak tgk dh perot tu tinggi mana..dh kenyg tu bru rase..ehhh..byk nye aku mkn... Rate kat sini..kalu tuk 4 - 5 org makan..below 200 la..tp kitorg nie kuat makan..so bleh mkn dlm 7 org or lebih la...ok..jgn lupa try eh!

Nota: zaman blaja dlu,mlaka nie umah kedua sy..tiap kali blik msti g mlaka..sbb abah xreti tgk anak2 dia duk umah weekend..mesti mau jln..kwn2 sy yg dgr pun pnat...now dh slow skit..sbb anak2 dia balik2 ajak ke kl je..sbb smua pun gile soping..kat mlka nk soping apa kannn..keychain ke..haha..tp mlaka pun byk tmpat shoping best..cuma kitrg yg dh pnat ukur jln kat dtaran pahlawan dll tu..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.