iklan-iklan~sila click

Friday, August 17, 2012

selamat hari raya


Sedar tak sedar,
ramadhan sudah sampai dipenghujung
sedihnya rase...
semoga kita dpt jumpa lg ramadhan akan datang.....


dengan ni,
saya nk ucapkan SELAMAT HARI RAYA
maaf zahir & batin 
andai kata ada silap dan salah sepanjang penulisan saya kat sini
ada yg terasa hati,terguris perasaan..
sama-sama kita raikan syawal yg bakal menjelma nie dlm keadaan serderhana


sy bercuti selama seminggu.thanks bos bg cuti free.
sy balik kg pagi esok...insyallah.
then 1st day raya sy nk ke pusara nenda & atok kat rembau
Allah knows betapa sy rindu mereka berdua.
 takpenah kurang sikit pun kasih syg buat sy sejak sy lahir smpai lah mereka pergi
 owh. I miss both of them. A lot!


so, pada yg pulang ke kampung halaman.
perak ke,pahang ke,johor ke, ganu ke, even ke kedah and penang ke
please hati2 okeh!
jgn nk speeed sgt lah time raya nie.
kita nk bergembira tak nk bersedih dikemudian hari.
and 
please!
jgn guna emergency lane kalu anda bukan dlm keadaan emegency
jgn nk jadi selfish sgtlah!
sy paling benci org yg pentingkan diri sndiri.
if jem pun, redah jelah.
ramai jgk org redah jem sama2 ngn kita.
bkn u sorg je.

and kepada pemandu kat luar sna,
tolong memandu ikut peraturan.
gunakan signal!
jgn nk men masuk and redah je.
mari sama2 kurangkan kadar kemalangan jalan raya kat Malaysia.
sy syg korang oke!


kpd kwn2 yg dh selamat bergelar isteri,
so amcam? dh decide nk balik umah sape?haha~
pandai2 la kan....
once again,
SELAMAT HARI RAYA 
maaf zahir batin.

as usual,
sy tak buat rumah terbuka,
tp rumah sy sentiasa terbuka terima kunjungan semua.
jemput dtg umah oke.


nota : jumaat sy dh berkampung kat shah alam. sy btl2 nk cuti seminggu nie tnpa pk psl study and keje.tp sy dh pesan kat client, anything just drop email je, apa sy bleh tlg sy tlg....xsmpai hati nk biarkan client mcm tu je...harap2 diorg oke lah sepnjg sy cuti nie....korang, hati2 eh!ingatlah org tersayang.
 

Tuesday, August 14, 2012

makan- makan di JB



cite JB dh hampir sebulan berlalu...
pic dh lama upload tp tak gak kuar2..
so sila la tgk cebisan pic yg ada ikhsan dpd adik trainee , Iqa.

pic dari check in di pulai spring hingga la hari2 seterusnya...
2 weeks in JB.sgt seronok walaupun penatnya hanya Allah yang tahu~



bdk bllboy tu pelik asl kitorg bwk stock makanan 
2 weeks wey..tak kan nk order kat cafe..
bek simpan and shoping....lg paedah.hihi~
bwk je stock makanan like magie, keropok and all that.
tp masa kemas2 nk balik, benda2 tu sempat pun nk dimakan.
penat.bila masa nk makan?u tell me.

first nite makan kat area pulai...
not bad.
abis makan terus blik resort n unpack brg2..


"kak aida senyum , amik gambar"
aku pun tak paham knp aku pose mcm tu...tak paham.maafkan!


a part of bfs kitorg kat cafe.
nie bru intro!
there's lot Que tunggu msuk perut.

i cant remember nasi apa.
tp sedap.
puding roti pun sedap.tp sedap lg yg kak lena buat!hihi~


nie pun sama.intro je!





sementara tunggu lift nk ke car park...sempat kan!
ari2 mengendong beg merah and laptop.
bwk keje balik resort.
lepas buka pose, mandi , solat dlm 9 lebih kalu rajin buat.
kalu tak rajin krohh...krohhh...krohhh...~







pic bawah ni time lunch kat JPO.
client yg bwk.
makan kat absolute thai.
ya ampun...super sedap.
after few days sy tgk akim AF pun tweet mkan kat sini.
he give same comment! sedaappp...
sila try!mmg sedap.try kerabu dia.
dessert dia pun sedap!
Mr John tnya nk makan apa...
I senyum je..so at last dia decide smua menu..senang!
he said "who's leader for this year, aida rite, so aida ve to eat a lot"
dia tak tau perut sy bergelora dh time tue.
senakkkkk!
sedapppp~

otw balik sandar je kat keta dia yg superbbbb tu smbil layan instrumental song.
eh.he's nice man!
sgt nice and somtimes kelakar.
boss yg sgt baik jgk walaupun tegass...

eh, kalau korang g try green curry and ayam goreng pandan dia eh!
sedap & komfem tak menyesal!
sila pegi lps raya nie eyh.


sempat 3x g JPO. seriously brg sana mmg murah...
tp kannnn...
kasut ke handbeg ke jam ke apa ke smua yg agak lama la.
kalu u nk latest design mostly tade sini.
harga dia agak murah but still ada yg mahal...still.
byk kali usha satu jam tu.
last day sblm balik g sana tuk beli jam tu as a reward tuk diri sndiri yg dh penat keje...
skali tu dh abis..
teme kasih.selamat duit aku!haha~
charles & keith dia besar jgk.
harga pun jauh murah dari yg kat dpn pavi tu.

sila la gi sana...
bwk duit byk2...
lps tu pengsan kayap..haha~
me just tak msuk coach je.
tak mampu nk masuk...hihi~

nota : me mls nk timbang brape kg i gain masa duk sana.sahur pun ada 4 jenis lauk siap buah bagai dia anta ke bilik.bgun makan je, lps subuh tido balik.kul 8 bgun, 8.45 smpai opis...ko agak2 bpe? takpe, simpan je agakan korang tu.i dont want to think.susah la org yg suka makan and suka makanannnn nie :-)

Monday, August 13, 2012

dakwah,ilmu atau apa?

Lately nie sy tengok ramai yang dh berhijrah...
Alhamdullillah, perkara baik harap di perteruskan...


tp kadang2 sy tertanya2...
bila yang baru berhijrah tu begitu lantang berdakwah, begitu berani membidas & begitu confident dalam mengeluarkan kata2....
kadang2 ada smpai menjatuhkan org lain..



setahu sy yg masih di takuk lama dan tak byk pun ilmu didada nie...
kalau kita nk berdakwah...
kita kena punya ilmu....apa kita nk jwb kalu org bg kita seribu satu mcm soalan yg memerlukan hadis yg sahih dan ayat Al- Quran?
cara dia menyampaikan...macam dh penuh segala ilmu didada sampai kdg2 sy pun terkejut...
hari2 sy perhatikan...nak2 kat laman twitter....
beza tersangat lah beza org yg berdakwah yg punya ilmu dgn org yg berdakwah yg kurang ilmu nya...
seingat sy...nak mengajak org membuat kebaikan nie perlukan pendekatan yg terbaik dan lemah lembut...bukan menidak dan dgn keras memberikan jwpan...
bukan yg kita suka tu kita brsyg...yg bagi pendapat yg negative tu kita blocked.



di laman twitter sy mmg follow beberapa uztaz dan pendakwah yg menjadi kegemaran sy.....cara mereka menyampaikan ckup spontan tp berkesan...cara nya sikit pun tak meletakkan kita yg jahil ilmu ditempat yg paling rendah..apatah lagi mempersoalkan hal org lain...segala teguran walaupun pedas tp berkhemah....dijawab dgn sebaik mungkin...


sy petik kata2 wardina yg sy dgr dlm radio ahad haritu:

"jgn nilai org dari segi paras rupa....tak semestinya dia bertudung dia punya hati yang baik....iman yg kuat...bertaqwa dan sebagainya...dan jangan kita nilai org yg tak bertudung itu sgala yg negetive...kadang2 org yg tak bertudung tu lagi tinggi sabar nya, lgi baik dri yg bertudung"


sy setuju...jgn nilai org dpd segi luaran...tak semestinya bertudung litup tu sempurna segalanya...terkadang hati penuh rase dendam dan benci...terkadang...org yg tak bertudung tu lagi rasional pemikiran nya....

akan tetapi...
bertudung tu bukan pilihan...ia adalah wajib....cuma jgn kau tempelak org yg tak pkai tudung tu dgn kata2 yg macam2...tegur baik2 takpe...kdg2 org yg pkai tudung tu pun ada yg bersebab...." eh..lelaki suka pom pkai tudung...so jom pakai tudung..." " eh bapak dia imam, so aku kena pakai tudung...bru jadi menantu pilihan..." padahal baru minggu lps ko ckp im not ready la nk pkai tudung, now dan2 nk pkai.... tp positivekan diri....mungkin Allah bg dia hidayah bertudung dgn cara mcm tu...Alhamdulillah...moga berterusan....


so kalau kau pkai tudung, Alhamdulillah...teruskan...tp kalau org lain tak pakai tudung, jgn kau simply nk persoalkan dia knp, mengapa & knp....nk menyampaikan kena ada jalan...bukan main nak sergah je....

mcm wardina ckp :

"sy dh bertudung bertahun2 dlu...tp sy rase sy yang "baru" baru beberapa tahun kebelakangan ini"

maknanya...kita dh bertudung tp pengisian tu kosong...mana kita nk tau, org tu tak bertdung tapi tiap2 kali lpas solat sekurang2 nya 5 muka surat Al- Quran dia bace....Alhamdulillah..so jgn nk bandingkan org yg pakai tudung tu baik & yg tak pakai tudung tu jahat...ia dia tak menutup aurat, but you bkn sape2 nk membidas dgn kasar nya tentang penampilan dia or what so ever...


mmg sy akui, kalu makcik2 sy nk cri menantu pun....first dia tnya, "pakai tudung tak" tp yg sy tgk..ada je cousin ipar ( ada ke mcm nie) sy yg free hair tp perangai/kerajinan/keikhlasan lagi jauh baiknya dpd sy yg pakai tudung nie....haaaaa...so jgn nilai org dgn tudung oke! totally wrong...kita takde hak pun actually....ko nk ckp2....bisik2 dlm diri ko sudeyyy...tak payah ko g tnya kat dia..." eh knp ko tak bertudung, ko tak tau ke bertudung tu wajib, kau tak kenal agama ke" jangan okeh...jgn! islam tak pernah pun suruh kita berdakwah dgn cra yg kasar mcm tu....


yang paling penting,
nak berdakwah.nk dijadikan rujukan pun biar kita ada ilmu...
kalau tak de...go and tuntut ilmu...bergurulah
tu sbb katanya " menuntut ilmu biar sampai ke negeri cina"
ilmu Allah nie luas...jgn lah berhenti menuntut ilmu...
lagi kita cari ilmu, lagi kita rase betapa kita kurangnya ilmu sebenarnya...



contoh uztaz azhar,

beliau pun background nye muzik kan...
pernah menjadi guru muzik ( betulkan sy kalau sy salah)
kemudian beliau mempelajari ilmu agama dgn lebih mendalam...
12 tahun beliau menuntut ilmu...stelah yakin, baru dia smpaikan...
bukan bila tahu je ilmu sikit2 dh terus nk terjah2 org...ckp itu ini psl agama...

wardina sendiri pun,
sedang mendalami ilmu psychology supaya dia kenal sifat2 manusia...perangai manusia...agar mudah utk dia menyampaikan.,
dia betulkan diri sendiri, ahli keluarga dan sekeliling dulu bru dia berani nk sampaikan pada org ramai....bertahun....

Islam itu agama kita cerita dunia akhirat kita,
Politik itu hal dunia kita,
Itu dua benda yg berbeza okeh...berbezaaaaa!!
Islam tak ajar kita membenci antara satu sama lain, bermusuh antara satu sama lain...kdg2 yg ketua takde hal pun...ilek je...yg anak2 bwh nie yg melebih2...tak kisah la kau parti apa....itu politik.bukan  agama~
sy ckup takut bila kita berpecah belah...berpuak2....berbaling sana sini...
Ya Allah, islam tak suruh pun kita bermusuh....ia mungkin kita semua ada parti pilihan masing2....tp itu tak menyuruh kita bergaduh satu sama lain...kita bersaudara....


makin lama makin ramai yg masuk university, yg terpelajar....
bia kita bebeza pendapat tentang politik, tp tolonglah jgn kita libatkan agama kita sendiri...Islam tak suruh kita bergaduh...nk kata kau jahat...aku baik..kau neraka aku syurga...kau takguna ...aku lah segala...no..Islam itu dh disusun cantik.kita bersaudara tanpa kira apa pun level kau kat dunia nie...


seriously sy takut tgk dakwah org2 baru nie...
bg sy ianya kasar dan tak diplomatik.....
hati yang keras nie Insyalllah mampu terusik kalau ianya disentuh baik dan lembut....tambah2 lagi dari org2 yg berilmu...
maksud sini, bukan kau tak berilmu kau tak boleh brckp yer...no!
maksud sy...kalau belum ckup carilah...supaya dpt dishare kan pada org lain pulak...



nota : kdg2 terkejut2 sy tgk laman twitter tu...msing2 berlumba2....tp bila tgk uztaz2 and pendakwah yg dh lama tu...depa rilexxx je...tak payah nk berkelahi pun..xdak org nk cri psl pun.... peace:-)

its just my 2sen opinion oke...takde kena mengena yg hidup atau yg mati....cuma sy suka cara menyampaian wardina and few yg lain...lembut & dekat...tak payah nk gadoh sana sini....

raya oh raya

korang dh abis ke shopping raya??

dah?  bgussss...

belum?? sama la kita......

tak abis2 lagi shoping??? pun sama la kita....haha~


bju bln 5 lgi dh tempah kat tailor...
bukan satu..bukan dua..tp empat!
tp smua pun hancurrrrrr kebabooooo...besar ya rabbi!
sakit hati oiiiiiiiiiiiii~~~

so smlm try pegi cri bju kt KM plaza..
oh..xde satu pun yg berkenan....bju bese2 pun dh dkat 250???


then cri kat snawang...butik apa ntah..
ok dh berkenan!!
kaler pun cantik.....harga pun dh ok.. standard la byk manik byk la ratus nye kan...
skali takde size! sekian terima kasih byk2...

ok.give up.
dh la kepala ngah semak siapkan exibit nk submit kat germany tuhh...
bju plak problem! hoooiiiii tekanan jiwaaa btl....


td dh settled anta kat germany..
so esok aku nk apply cuti khamis setengah hari..jumaat full day!
aku nk cri bju raya...
samada kat shah alam nun sekaligus leh jumpa bff...
atau pun ke KL...


sebenarnya gi kl dh empat lima kali..
tp tulah sambil lewa je...lalu mcm tu je....ialah tak expect la bju kat tailor jd mcm tu kan...so mmg tak pandang la bju kurung...just pandang bju2 bese2 je...
skali dh mcm nie...mmg kena cri smpai dpt laaa....
kena angin aku kang...semua bju aku campak dalam tong sampah!
i can do that.trust me...i can simply buang those thing dlm tong sampah....kalu tgk hati sakit..maka tong sampah je lah...punya lah cerewet aku memilih kain 3 bulan lps... mcm tu besar ko buat~


esok abah ajak gi melaka lepas buka puasa...
abah dh bykkkk kali tnya duit ckup ke tak..duit ckup ke tak...
selama nie aku ckp ckupppp je..smpai tak tau nk guna wat pe dh...sudahnya beli bju2 g office...
haaaaaaaaaaaaa.....esok aku nk ckp " tak ckup...kak ya nk beli dua pasang bju kurung dh siap" ok.plan2 dia bukak wallet dia...hehe~


ilek la bahhh...
me on9 tgk slip gaji abah..me dgn dila dh melonjak dhhh....
bonus ada.
gaji ada.
tunggakan dari bulan 1 tu pun ada.
semangat lagi lah nk mintak duit bju kurung!!!


yg mak tak yah cite eyh..
dia dh sound awal2
" korang tak payah nk bodek2 mak ehhh...." lps dia tgk slip gaji dia..
untung org govt nie kan....gaji lps pun tak abis kua...
dh dpt bonus gaji n tunggakan bagai kannn....
terus bersyukur aku tak belikan karpet bru kat mak....kalau tak saving gila lah dia...
 tp aku dh print siap2 slip gaji mak....
"mak nk amik yg dpan tu...mak amik lah...along dh yg blakang tu je...dh ckuppp...."
4x aku ckp kat dia...bru dia ckp..." yelahhhhhhh..." haaaaaaa...great!



kalu time pak najib nk umum bonus ke apa ke kan..
me antara yg excited..
sbb will make sure duit gaji me bulan tu tak luakkk...hahahhaha!
ia weyhhh....dh sebulan tak isi minyak keta sindiri...
duit makan mmg tak kua la kan...dh kata poseeeee...
ada la skali g bazar...tu RM 15 je....lain2 bia duduk diam2 dlm bank!hihihihi~
hari2 pun msg je dila nk makan apa..sat g ptg dia g bazar ngn abah..dia pass the msg jelah....jimattttt.....jimattttt....

dulu kemain boros kann...
nk beli apa beli je..tak payah pk...bju tiap2 bulan nk beli...
yelah bkn duit sndiri...
now dh duit sndiri...bukan main kedekut ko kannnn...
tp taklah kedekut teruk sgt....
kadang2 pemurah jgkkk....( msuk bakul angkt sndiri)
kat JB haritu dh spend byk oiiii...so nie kena cover balik!
dh sama byk dgn duit roadtax keta aku dh tau...hah! sila byg...wvr tu bru setahun.so do your maths bape me spend..! ( gila btl...jgn anta aku outstation slalu...kang duit asb susut.duit tabung haji susut....apa pun tak boleh)



ok.dh abis psl duit.
ko ckp ngn bdk accounting yg dh makin kedekut nie...
mmg bab duit jelah...
ari2 adap keje...trawikh ntah kemana.
lps adap keje...pening..mabuk..lalu pengsan....
ramdhan kali nie mmg aku sia2 kan.....betapa teruk nye aku kan...
duniawi sgt dh kau nie aida.kdg2 tgh drive pun pk...jauh btl kau nie aida...tp tulah...aku lah manusia lalai....nk salahkan penat,class, work and all pun tak guna.yg urus pun aku sndiri....sobb....



ok.dah...korang raya mana?
 me sabtu balik johol...umah arwah wan blah mak..
tp pagi2 raya after solat raya me balik rembau kejab...g ziarah kubur arwah wan rembau( belah abah) and jenguk kg..kot ada makcik2 yg balik bwk lauk...lps tu zass g umah bff arwah wan..sure dia ada hidangan yg aku sukaa! tiap2 taun pun dia tungguuuuuu....." tertunggu2 jgk mak unggal, mano la dak shira nie..." tu ayat dia...peluk dia tak leh lama2...jab lgi aku ghebeh rindukan arwah wan! situlah tmpat aku and abah menumpang kasih...me and abah mmg rapat dgn arwah wan, so bab2 tu mmg cpt je menitikkkkk~


duit raya dh tukar siap2 dh...
tahun nie konsep dia dh tukar....
tahun lps, time salam pagi raya tu aku dh bg kat anak2 buah...
tahun nie korang dtg raya umah maklong kat semban nie dlu bru bg duit raya...ngerti???????
(aku bg duit raya suh diorg kiss pp aku dlu...si haqimi laju je dia kiss pp aku...aku suh pom je..yg laki pun sebat jgk...tau la pp maklong ko gebu kan..haha...ank buah me ramaiiii pom dri laki)



nota : tahun nie satu bijik kuih pun tak buat! oven tu mmg tutup rapat.men orderrrrrr je kat akak2 opis and kat makcik.....bila dh kira2..ok, dh pengsan nk byr...haha! kalu ada laki bleh mintak kat laki...nie ada kakisndri je nk mintak kat sapeeee....so byr sndiri...duit kuih je dh leh dpt dua pasang baju krewang2 blink2.....ish2...dunia2....



Sunday, August 5, 2012

entry JB

Assalammualaikum,


Qaseh dh amik job update blog sy...hehe~


balik je dari JB sy terus finalized ketiga2 company tu....
kepala sy agak2 senget and heng jgk sepanjang minggu lepas...
sy kena focus to meet the dateline.
dateline sebenarnya ialah minggu dpn, but
me my self bg dateline minggu nie tuk sy siapkan semua!
and yes...alhamdulillah...i did it!

dh berjaya console and proudly announce sy berjaya balancekan cashflow sorg2!hahaha~
cashflow adalah musuh ketat sy...apatah lagi bila sy kena bermain dgnn item unrealised and realised foreign exchange.yes! sy tak suka sbb sy tak paham.
but for this time, i positively take this challenge dgn niat sy nk belajar seberapa banyak yg sy boleh belajar....and alhamdulillah Allah permudahkan urusan saya disana hinggga lah sy balik ke seremban and finalized everything...

Job kali nie , job yg terbesar utk sy.
last year sy pegi bersama senior, and sy tak take part sgt pun.
i just do my part n give the rest to my leader.
but now, sy yg kenal handle A to Z since my team pun smuanya trainee yg adooo...
so, from the day sy tahu kena pegi and sy nmpk dateline from Germany...kepala sy dh start pusing..bak kata azrap, aida mmg kalut! yes sy kalut sbb sy takut sy tak mampu buat yg terbaik and ruin everything!


tp seriously, I learn a lot! and itu lah sbb utama why sy masih disini.
I want to learn as much as I can before i take bigger step to move. I am preparing my self dgn ilmu2 auditing and selok belok auditing till I'm ready to take another step forward.
I must thank my supervisor (eventho slalu tak stuju dgn decision dia..haha) and my senior kat sini..diorg jenis yg tak lokek ilmu. tak berkira. itu yg buat sy melekat kat sini....yg sebenarnya sy tak ready sbb tak ckup lgi ilmu didada! haha~ nnty lpas kawin bru pk mana nk cri keje..bulehhh?( buleeehhhh smbil azrap angguk2)... :p


sy shopping sakan kat sana.I mean kat tempat client tuuuu...client sy nie syarikat stationery yg mmg well known kat malaysia, german, singapore and other country. thats y sy pening tgk foreign exchange diorg.time lect sy ajar bab nie dlu, sy main teka2 huruf dgn ainaa kat blakang class...haha..tu yg blur sekejab! haha~ so pada anak2 buah sy...tahun nie, duit raya korang ialah stationery...okeh?


now sy nk siapkan mental mybe kena outstation lagi...kali nie tak lama kot..less than a week...hope so lah...so sy declare yg sy tak raya sakan tahun nie ( walaupun bju dh 4 psg tempah) sbb keje berlambak pluss lepas raya ada mock exam and lepas tu study leave and exam! yeahhh...

walaupun sy tak raya, tp sy shoping sakan jgk.haha~ shoping bju keje je okeeee...thanks to abah for your few hundred tuk shoping tuuuuu....adila adalah super jelous sbb sy dpt same amount yg dia dpt eventho sy dh keje!! hahaha~ nk wat guano...dh abah bg...amikk jeeeee....and mengikut perkiraan sy, duit bonus abah bakal abis pada sy sorgggg je....yes! betul...sbb dia dh bg arahan anta keta sy tuk di pasang itu dan ini...i purposely tak buat sbb kedekut nk kuar duit sndiri...byk hengget oiii  nk pasang mcm2 itu ini...but dh nama nya pun abah kan...apa dia kisah...2 and only daughter kan...haha~


esok dh isnin, sy nk setelkan smua and susun apa yg patut then nk ngadap buku tuk presentation sabtu nie! wish me luckk lah...harap2 dpt topic yg sonang...


nota : tulah abah sy...dgn anak2 dia tak pernah kisah apa pun...walau garang mcm mana sy pun..emo mcm mana sy pun..kuat hangin and majuk mcm mana sy pun..abah tetap being abah...cuma bila dia bertegas tu, sy kena akur lah...but bab shopinggg kehendak anak2 pelajaran anak2 dia xpenah kisah...apa saje dia akan usahakan...now, dlm usaha utk hadiahkan diri sndiri dgn smsung !!! setelah penat berkerja tp guna duit abah....haha! chances ialah 80% approve tp tunggu sy lulus exam dlu lah....bru rase berbaloi and layak dpt...abah punya konsep...u give him somthing yg dia suka and proud with u surely he will reward u~ tp being anak mcm me nie kan, belum pape dh ada listing tuk abah..hehe~ dgn mak sy jgn mcm2, sejak sy dh keje nie dia ajar diri dia kedekut dgn sy supaya sy tak manja and melampau....tp dia kalah when abah said ok or yes! hahaha~



Alhamdulillah, semoga Dia kekal kan apa yg sy miliki harini...tp prcayalah, tuk dpt apa yg sy ada ( kebahagian and all that) sy kena harungi seribu satu dugaan yg close fren sy je tau how im fighting and deal with it before.... :)

to my teammate di JB...thanks alot adik2...sbb sgt2 memudahkan keje2 sy..they help me alot and diorg sgt senang dihandle...i hope korang dpt belajar bykk menda during your intern and i do hope  im a good leader to both of u as well.... gudluck in ur final semester and fighting for your future! chaiyokkk~

pic2 Jb ada berlambak.later i will upload okeh!

silver olympic medal for malaysia ~ congrts dato lee chong wei

 Dato lee chong wei dh buat sy update blog tgh2 mlm nie~~
dari semalam sampai la ke kelas td....kami dok berdebar2 tunggu perlawanan malam nie....
seriously, semua mengharapakan gold medal di bawa pulang and proudly sing negaraku disana...tp bukan rezeki kita....
kita hanya berjaya membawa pingat perak pulang ke malaysia....

semua org, 1 Malaysia dapat saksikan how he try his best to win in this game.
He's fighting from beginning till the last point.
Sejak dulu sampai kini hingga akan dtg, sy tetap suka dan kagum dengan semangat juang Dato LCW.
He did fight mati matian sampai kan lindan pun cuak kan...walau dia ketinggalan mata sekalipun tp raut wajah dia tetap tenang....kita yg cuak smpai nk gugur jantung kanmnn....itu kelebihan Dato yg takde pada pemain lain...dia bijak melayan emosi dlm game walaupun dlm hati hanya dia yg tahu....


masa sy tgk dia duk mencangkung mcm nie td...automatik airmata sy bergenang! im crying u know.im crying...hancur luluh hati dia bila dia tak dpt hadiahkan pingat emas yg menjadi idaman dan penantian rakyat malaysia...

its ok dato! we still proud with u.you are still malaysian hero!you did your best.
Even though you lost the final, you brought the whole Malaysia together & won a silver Olympic medal. Thank you so much!


Dear Malaysian,
please do support him. He had try his best! cuma bukan rezeki kita.
Dont be sad.we still proud with u and you r still our hero!!
Kalah kita kalah yang bermaruah....


nota : sy suka dan sy ingin miliki semangat juang mcm dato lee chong wei.bukan bwk pingat tuk malaysia but I want his spirit to fight in my life! Again, thank you dato!


FIGHTING!



Friday, August 3, 2012

Hello semua

Hello semua...
Nama sy qaseh...owner blog nie aunty sy...
Now aunty sy tgh sibukkk...cash flow console dia xbalance hampir 1.4 mil..so dia ngah serabut nk balancekan...tp aunty sy ckp,dia kira tabah la...bru 1minggu abis audit trus dh siap acc smua dgn console lagikkk....hahah..


Last 3 weeks sy duk ngn aunty sy..dia jaga sy..mama got some work need to be settle..nenek sibuk ulang alik spital..so sy stay ngn aunty...aunty sy masak sedap jgk.tp aunty sy garang...everynite aunty akn nyanyi lgu nasyid n selawat smbil kendong sy...smpai la sy lelap dn berkeruh...msti aunty dh ada musle sbb dukung sy dekat setengah jam..every day...


Aunty sy suka bebel..dia jgk suka buli sy...dia suka buat sy ngis..lps tu dia suka kis2 sy..sy rimas..tp aunty sukaaaa....


Sy harap raya tahun nie sy dpt kumpul byk lagi duit raya...harap2 aunty bg duit raya colur biru mudaaa...aunty sy tu baik hati walaupun garang...hehe..

Ok..bubye..sy nk minum susu and tido..


Nota:hobi sy berjoget smbil goyang bontot n kaki...tak kira la sy dgr lagu apa dan dekat mana pun...aslkan dgr jer music msti sy goyang2...aunty sy byk record aksi sy..nnty suruhlah dia upload...bubye..jumpa lg!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.