iklan-iklan~sila click

Saturday, December 29, 2012

Kupilih hatimu~


Lirik kupilih hatimu ~

 
Ku pilih hatimu tak ada ku ragu
Mencintamu adalah hal yang terindah
Dalam hidupku oh sayang
Kau detak jantung hatiku

Setiap nafasku hembuskan namamu
Sumpah mati hati ingin memilihmu
Dalam hidupku oh sayang
Kau segalanya untukku

Janganlah jangan kau sakiti cinta ini
Sampai nanti di saat ragaku
Sudah tidak bernyawa lagi
Dan menutup mata ini untuk yang terakhir

Setiap nafasku (setiap nafasku)
Hembuskan namamu (hembuskan namamu)
Sumpah mati (sumpah mati)
Hati ingin memilihmu (ku milikmu)
Dalam hidupku oh sayang
Kau segalanya untukku ooh

Janganlah jangan kau sakiti cinta ini
Sampai nanti di saat ragaku
lyricsalls.blogspot.com
Sudah tidak bernyawa lagi
Dan menutup mata ini untuk yang terakhir

Oh tolonglah jangan kau sakiti hati ini
Sampai nanti di saat nafasku
Sudah tidak berhembus lagi
Karena sungguh cinta ini cinta sampai mati

Tolonglah jangan kau sakiti cinta ini
Sampai nanti aku tidak bernyawa lagi
Dan menutup mata ini untuk yang terakhir

Oh tolonglah jangan kau sakiti hati ini
Sampai nanti di saat nafasku
Sudah tidak berhembus lagi
Karena sungguh cinta ini cinta sampai mati
Cinta sampai mati


Nota : Sila la dengar lagu tu sambil hayati lirik2 indah yg ditulis.to certain people mybe bese2 je...but as for me, punya seribu satu makna :-) oh please! TOLONG JANGAN SAKITI HATI INI. hahaha~ noted ya!

untuk para auditor dan akauntan sekalian.selamat menempuh fasa "keje bagai tiada lagi esok" dan selamat mengejar dateline! lelah betul raseanya nk abiskan 2012 nie, mcm2 dugaan...tp tempuh jelah! harap2 2013 bagi satu nafas dan ruang baru tuk sy ceria2 dan happy2... 2012 sy labelkan sebagai tahun "lelah" buat sy....tapi takpe..oksigen tetap ckup....semoga 2013 tahun "oksigen" buat sy! mudah - mudahan

Tuesday, December 25, 2012

Biskut Butang Aiskrim



Korang tahu pasal biskut nie?
Suka?

SY SUKA!

last month kot kak ina ( kakak opis) sy bwk biskut nie sebekas...
sy lah yg dok ulang alik makan..selagi tak abis sy jadi tak tentu arah..hehe~
sedappp oiii biskut nie!
dlu masa kecik2 mmg sukaaaaaaaaaaa sgt!
now biskut nie dh berlambak balik kat pasaran kan...
even org slalu jadikan goodies kan...


masa tgh syiok makan2 tu..
sy anta pic nie dkt mr.b....
great! dia pun goma ( suka) gak biskut tuuuu...


then,
masa wedding mahirah last week...
mahirah bg nie dlm bekas cantik tu kan...
dua2 muka dh teruja dh!hahaha~
siap berubut lagi dlm keta oii...(masa nie dlm hati dh pkir nk beli sebalang je dah)
hahahha~


abis dua botol tu...
dua2 snyap smbil janji nk cari biskut butang nie ...
yg si b nie tak menyempat kan....
dia siap g cari kat family store...tp nan ado!



sebenarnya sy tahu kat kedai sri pulai yg borong tu...
ada jual sebalang yg besar ( tin biskut yg besar tu) RM30 je!
amikkkkkkkk ...sebalang...( balang ke tu eh? ke tin?tin ke balang ke..lantak la)
sbb kak ina dia kata dia beli kat sana...
so sy plan nk beli..and nnty nk berlagak kat dia!!
tp tup2...sy balik kg 2 hari nie...
dia dh zasss cri kat FS...siap yeyeyey lagi sbb dh jumpa kan...
hooooiii...melampau.gila addicted kooo...


pastu call sy smbil makan biskut butang tu...
pastu tnya sy nak ke tak? ekelehhh...nk bg sy jeles le tuh!
sy beli sebalang nnty okeh!! siap bleh tabur2 dpd umah dia ke umah sy lg..hahahha~ ( haippp...tak leh tabur2...rezeki!)


we both mmg sgt2 suka la biskut butang tu...
makan tu bleh gemuk ke eh?
takpe...makan skit2..gemok pun skit2...hahahah~


note : weh b, nnty goodies kita, kita bg biskut butang tu jelah ehhh...sorg satu je ckup...jimat pun jimat! yg lebih nya kita balun duoarng! hahahha~( dasar auditor kedekut) deal eh b??  ;-)


mahirah , selamat pengantin baru! selamat memasak di rumah mak mertua..selamat menjadi isteri baru...ehhh....ada ke wish mcm tu...hahaha~wedding di JB tu akan di aturkan dlm jadual....hehe~ belum sempat diberitahu kepada " abg kamil" lgikkkkk...hahaha~  


last week sempat lepak dgn erik and fazillah sementara menunggu detik 12 mlm 23dec...erik turn to 24 years old! wish dia kelakar weh.....hahaha~ erik! semoga selamat dan berbahagia selalu....semoga berjaya dlm mencari pasangan serasi ~ hehe~

Thursday, December 20, 2012

Qaseh in the house



 sy rase ada lah sebulan lebih kot sy tak jumpa qaseh..
bkn xmo jumpa...tp mmg bizy and takde masa nk jenguk dia.
nenek dia pun dh zikir2 kat telinga suh bwk jumpa dia...

last week sy dgr dia blik pasuh..umah nenek dia..
so sy tak pikir pnjg dh...
pas keje jumaat terus balik umah maklong....
rindu gileeeeeeeeeee oiiiiiii....

sy mmg dh set mind...
im sure dia dh pndai cakap...
last sy jumpa dia pun dia dh leh ckp bagai...cuma tak jelas.


masa sy baru2 smpai...dia senyum2 je...
tak sampai 10 minit..
dia dh berguling dgn sy atas tilam...
hilang segala penat lelah stress ke apa ke bila dgr dia sebut
"aunty..aunty..tgk aceh nie"
terus hug and kiss2 dia smpai dia marah...
marah2 dia pastu dia dtg balik kat sy...

kitorg berguling2 and main2 smpai kul bape ntah...
dia seronok lari2 msuk bilik pastu ke hall dan terus jump landing atas perut sy
mmg sesak napas...tp suka tgk dia happy...
pastu pakse2 sy main tepuk amai2...
dh penat main,sy suh dia ilek jab...
ada la 10 minit je kot...pastu mintx susu...


pandai amik kopek dia..landing trus sebelah sy.
sy amik bantal dia letak sbelah sy...
ingtkan nk tido kan dia terus..
tp nan ado! abis je susu..dia ligat lari2 tgh umah balik.
smpai la sy pun dh nk lelap...dia dok jump sana sini lg...


she's funny!
pandai acting.and sgt2 pandai bercakap. ( ini anak annmum)
hilang segala penat bila layan dia bercakap.
peluk2 dia.kiss2 dia.
mlm tu 4x menyusu baru lelap.
mama dia call pun dia buat tak layan je..
heboh dek main!
dia mmg drama la...sy syak dia ikut sy...hehehe~


ingt lagi..
lebih kurang 1 thun lbh yg lps kot,
time qaseh bru seminggu tgk dunia.
sy nk hanggkut dia g jusco S2.
shoping katil baby.
sy ngn mama dia mmg hang kan...
suka buat keje gila..hahaha~


qaseh,
jgn cepat sgt membesar...
nnty aunty rindu nk main2 dgn qaseh...
dia dh bleh count 1-10 dgn lancar.both.english and malay.
then dia bleh tgk buku2 dia.
pandai menyanyi and tak pelat sgt pun bila bercakap...
pandai express perasaan dia...and pandai mengajuk.




 
 nie pic awal tahun aritu kot
otw g IKEA...
ilek je dia layan sy  bercakap.





 yg dia pegang tu pek dia.
kemana saje dia bawak.
like aunty like qaseh la kan...
sy pun tak penah tinggal bantal2 sy lg..
nk g sabah nie je kot first time sy nk tinggal smua tu...



kat bawah nie latest pic qaseh.
dia dok pusing2 naik moto dia tu...
bingit je bunyi.
last2 sy ckp bateri abs and nk charge.
baru dia stop.
 



 muka nakal qaseh..time nie dia suh sy nyanyi...


 nie tgh tgk muka aunty...
knp aunty nie suka sgt amik gambar hah~






 nie dkt luar umah maklong.
abs segala alas meja smua dia selerakkan...
tu dia ngah wat show kanak2 1 malaysia..




time sy nk blik dia dh selamat tido...
kepenatan..
asik main je kan...
bgun tido.dia trus cari2 sy...
tp aunty dh selamat sampai seremban pun




this week jumpa lg.sbb ada wedding kat kg...next week pun ada wedding kat melaka.....next month qaseh nk dapat adik dh..adik adam! mama dia tgh sarat skang....sy berdoa sgt2 qaseh tak pok adik dia...semoga jadi kak long yg baik yer mucuk!

nota : wedding berderet2 kan...marilah kita makan nasi minyak everyweek!selamat pengantin baru mahirah & amirul...semoga bahagia hingga ke syurga...amin!

Monday, December 17, 2012

~ SERI KELANA ~

Td amik mr b kat seremban kan...
ingtkan nk amik terus.but he said solat maghrib dlu bru amik dia.
dia solat siap2 kat petronas sonang...
pastu zasss sana sini...
makan dan pakse dia makan..
sy syak dia on diet.tp dia tak penah mengaku...(padahal dia kata riso bju pengantin tak cantik...muntah aku dgr!bju pengantin mana ntahhhh....)


pastu nk balik lalu la kat depan sekolah seri kelana...( smbil lagu sekolah terngiang2 kat telinga)

" if kita dpt masuk sekolah tu and jumpa cikgu2 situ nak tak"
" of kos la nak.....kat situ kita kenal kan" dgn nada yg excited!

yes! we ols classmate,schoolmate and jiran jgk!hahahha~

agak2 cikgu Ali, usztaz ibrahim , cikgu radziah, cikgu matnor ingt kami lagi tak?
kami antara bacth yg saat seri kelana mencapai kegemilangan...
batch yg buat seri kelana mencapai tahap kegemilangan ialah batch 1999 dan kami menerusnya ~
time tu GB dia Pn Noreha.sgt2 strict, nk2 bab maths.
siap la ko kalau tak dtg sekolah....siap la tak siap keje...smua dia amik tahu...
bg cikgu2 otai mcm cikgu Ali rilex je...cool je dia....
awl2 class maintain je jual stationary....kitorg plak beli pemadam sbb nk lawan pemadam.,...time tu pemadam ikut bendera mmg tgh up abisss...hehehe~


time sekolah tu...kalau masuk kelas ke 3 dan kebawah mmg dh down abs dh....
tp alhamdulillah, perform jgk..kira time result tu mak abah tak marah laaa..
dia puas hati lah...
kalau dpt street yg satu tu mmg komfem ckp apa dpt je..
tp sbb tak dpt, so abah belanja makan and beli apa ntah.lupo!



eh, 
ada junior seri kelana kat sini??
oh adik2...belajar rajin2 okeh...
cikgu2 lama yg kat sana smuanya superb and berpengalaman sgt2..
diorg adalah sgt best ok! 
zaman tu sy heboh ngn class tambahan, dgn netball dgn tunas puteri dgn perpustakaan and mcm2 lagi...
6.30 pagi hingga 6 ptg hidup sy diabiskan disekolah tersebut!




2013,
semakin menghampiri kita...
semakin meningkat usia....
keremajaan semakin meninggalkan kita....
its time tuk fikir benda2 lain.....
 sy sebenarnya stress bila fikirkan 2013!
semoga semuanya berjalan lancar...nk2 psl study!

Hello Weekend~ oh la la la




sy rase hampir setahun lebih sikit kot sy takde life sgt on weekend.
life yg ada hanyalah mengukur jalan seremban- sunway
dan menghadap jammed sesambil called plus tnya keadaan jalan.


byk wedding kengkawan yg sy terlepas...
dan family pun terpakse congak mcm2 sblm set date nk g mana2..
takut2 bertentang dgn jadual class sy
dan sy sgt stress bila tgk org jalan2 time weekend.
sy takmo jalan pun.dpt lurus pinggang kat atas tilam sy pun dh satu nikmat dh.
pegi gelap.balik pun gelap.
letih oiiiiiiiii~


oh la...la....
kini tidak lagi...
tuk tahun 2013...jadual sy dh takde class bagai...
tu tahun merepeat.hahaha~
so no class...focus session pun dh takde...ganti dgn apa ntah...
tunggu next year lah baru amik tahuu..hahahaha~






sy dh zikir2 dh kat telinga mr b.
jawapan dia simple je..tunggu bdk2 dia abs exam dlu.
ok. me tunggu!
oiii..tak sabar nk menikmati weekend!
and yes....lps new year dh setel smua urusan sy nk soping
i have long list yg kena dipuaskan!
and yes..... finally bleh layan cite hindustan kul 2~haha~
xdelah tetiap minggu nk ngedate kan.
mr b pun ada project apa ntah study dia, dia nk buat kan.dgn student2 dia lagi kan.
sy sgt paham org keje+study nie~ sgt2 paham....
tp sy rase dia lg lemau kalau tak nmpk pp sy...hahahahha~
tp yg sy perati kan...mr b nie tgv,mbo and gsc tu mmg kaya sebab dia...
ada je cite baru...dia akan update sy dgn harapan sy ckp yes.lets...



this week mahirah punya wedding.
dh start cuti dh cik kak tu.
mesti berdebar2 kan menunggu hari nk jadi isteri org :-)
sy ada dua wedding time tu.
and jujurnya sy tak g beli hadiah pun lagi...
mr b ajak g beli esk since dia cuti.tp me kena keje...sbb keje dh start ada kan...
xdo nk honeymoon lagi dh...kena keje.keje dan keje.


dalam kepala dh ada benda nk beli.
tp tak tahulah jumpa ke tak.
insyallah, kalau larat esok sy gagahkan diri pas keje g beli.

ainaa punya majlis bertandang is on 30th.
cuba utk attend.tgk keadaan sbb jadual adalah full.
anak buah yg baru keluar last week pun sy tak sempat jenguk lagi.
tunggu yer baby...nnty maklong dtg jenguk awak.
tunggu atok and wan free dlu...dorang pun jadual full since sekolah pun nk bukak nie kan....



okeh.
sy dh start nk tulis mana nak pegi apa nak makan and mana nk singgah!
awesome!
lama dh takde perasaan yg lapaangggggg mcm nie.
finally sy dapat weekend life sy balik.
tp 2014, sy jadi serabut balik!huhuhu~
takpe...tu nnty2 pikir.
doa2 kan kami tabah nk lalui kehidupan kerja + belajar nie eh! semak mmg semak....tp insyallah...ada hikmahnya..bak kata mr.b , susah2 dlu..senang kemudian.lagipun both mmg semangat nk capai cita2 masing2.....



nota : masalah terbesar kami kan.dua2 pemalas lipas nk drive!jalan nk.drive taknak.rasenya kitorg kena ada driver lah~ ahai!hahahha~bye!

Good luck

actually teman pengganti ada interview tomoro.
dan me plak sibuk arini dgn visit dila dekat merlimau and balik kg bagai.
so kena la msg2 je kan remind mcm2 to him.
as usual.me kan mmg suka bebel and suka prepare smua awl2.
seb bek la mendengar ckp kan...


tak sampai beberapa jam dia gerak je.
masing2 dh menggelupur...hahahha~ ( first time jauh kot.yer sila muntah)
pastu break je call.bru smpai setengah jam dh 4x call.
so dlm pemikiran me lah kan...
inikah ghopenya nk futher study kat jepun???
mmg idak la kannnnnnnnnn.....
nak2 si teman nie mmg sgt2 fragile and cair abssss kan....
kena me yg mcm2 nie....lagi cair kan...
nak g mana2 pun boleh....nk further study lebih 3 tahun pun boleh...
me sentiasa mendoakan yg terbaik...
TETAPI
please bwk me skali! hahahahha~ utk ditinggal2 kan...NO WAY!
big NO okeh!
stakat dlm Malaysia...wa bleh tahan der...nie dh jauh2 beribu batu.NO WAY!


Good luck!
This interview ialah one of his dream lah....
Semoga semuanya baik and berjalan lancar...
Sy happy bila tgk dia happy....
Semoga semuanya dipermudahkan :-)

sesungguhnya sy rindu JB.

nota : my sister bawak satu pesanan percuma utk kami berdua...hahahah~ tak terpikir plak apa dia pikir.but good idea. we both will try our best to make it come true!

Thursday, December 13, 2012

perempuan lelaki dan dot3

last few days call si bff~
saje burak2....gelak2...smbil update apa yg patut...
sebenarnya hati nie cuak gila oiii...
bff sy yg nie mmg kenal sy luar dlm la...
kiranya kalau sy buat satu expression muka...dia dh tahu la maksudnya...
even kalau sy gelak cover, gelak btl2 atau gelak tipu2 pun dia leh tahu...
dan tgk cara sy makan pun dia tahu condition sy...hahahha~


lps borak dan borak.update sini sana.
then we come to conclusion..
"sebenarnya kan da, lelaki nie tak penah tahu apa yg pompuan nak...atau kdg2 dia buat2 tak tahu atau pun lg senang dia langsung tak amik tahu" 
" kdg2 kita mintak sikit je, contohnya, halang apa yg aku buat...atau bertegas skit tunjukan yg dia betul2 nak..atau pujuk la skittttt...kita tak harap yg bukan2 pun...tp tu pun diorg tak bleh bace"


" yesssssssssssssssssss!betul! padahal kita nk tgk kesungguhan je kan..at least halang la sehabis boleh...sure lembut sikit hati kan...tp...dot...dot..dot..."


apa yg kitorg borak nie kan..
bkn tujukan tuk semua lelaki...nie tuk sesetengah lelaki...
kdg2 ada jenis lelaki yg tak amik kisah...
asalkan benda tu tak melibatkan dia...dia tak amik tahu...
atau pun...asalkan benda tu tak memudaratkan dia..dia tak kisah...
padahal kita nie, perempuan.jenis yg kisah.
bkn lah cerewet gila..tp type yg kisah la..yg amik pedulik.


sy rase sy jenis yg tak berapa nak kesah.
kesah tu kesah la jgk, jenis yg membebel la jgk.
tp sy bukan jenis yg ko kena kesah sbb aku kesah...
sbb pada sy, apa saje yg kita tunjukan ..itu cerminkan kemahuan kita...
kalau dh ko mmg tak tunjukan kemahuan atau usah atau apa saje...sy jenis yg tak kan nk pakse...atau nak tnya 80 juta kali...no.itu bukan sy.
sepuluh kali tu mungkin...tp bkn lebih2...
ckup lah apa yg sy nampak..sy tak nk tnya lebih2 sbb nnty sy sendiri yg sakit hati...


dan sy rase, sy nie jenis yg "kau boleh ckp dan bwk berbincang"
walaupun pendapat tu sy mungkin tak kan terima terus..
tp percayalah, bila sy balik...sy dh tenang2...sy akan pikirkan..sy akan pertimbangkan..atau sy akan bincang balik...
bg sy, bila ada perbincangan...itu lebih baik..sekurang2nya sy tahu apa yg korang nak..dan korang tahu apa yg sy nak...
at least kita boleh bincang cari kedudukan yg selari kalau kita dh tersasar jauh.
sekurang2 ada usaha untuk berbincang. yg penting USAHA.


sy suka bila org bgtahu apa dia rase, apa ada dlm kepala, apa yg dia semak kan, apa dia nk jadi, apa dia nk buat, apa impian, apa cita2 dan segalanya lah...
bak kata ainaa, sekurang2 nya ada perancangan...
dan takde org yg merancang tuk benda yg sia2.
of koz they will work for it. so at least bila bgtahu and share.kita kejar impian tu sama..come on...sharing is caring kan! so lets share! 
fine.ada benda yg kita tak bleh nk share kan...ada yg tuk privacy kita kan.
its ok..tp jgn lah ko tutup smua benda.langsung org tak boleh nk kenal ko.



sy selalu je ckp mcm2 kat mak sy...
one day nnty sy nak bla..bla..bla..bla...
mula2 dlu mak slalu kata..."iyolah tu....berangan jelah haiiiii"
tp sy marah mak balik...hahhahah~
"mak...tak salah kalau kita berangan2..sekurang2 nya kita ada cita2..ada impian and target yg akan kita usahakan"
buktinya, ada few things yg dlu sy ckp2 mak sy tak percaya...tp sy dh buktikan.sy mampu capai apa sy nak!

sekarang nie..kalau sy ckp pape..."along nnty kan....bla..bla..bla.."
mak sy akan reply " aminnnnnnnnnnnnn....semoga dipermudahkan"
haaaaaaaaaaa....u see! mak pun dh pndai dh...sbb dia tahu anak dia jenis yg bercita2 besar...skali dia jatuh.dia tak kan give.
sy hnya akan give up bila nyawa tak dibadan lagi.
kdg2 sy lelah.kdg2 sy penat.kdg2 sy hampir ke putus asa.
tp sy selalu ckp pada diri sndiri...
"usaha aida! usaha lagi...jgn mengalah!! Allah tak nak bagi skang sbb dia nk bg yg lg besar.lg baik....jgn buruk sangka.jgn cepat melatah"
cepat2 sy ingtkan diri sndiri...Allah tak kan sia2 kan hambanya yg berusaha! tak akan.
cuma, kdg2 yg kita sangka baik tuk kita, belum tentu baik...yg kita sangka buruk tuk kita...belum tentu tak elok...Allah lebih tahu segalanya :-)



sepanjang sy kenal diri sy sendiri. *apa punya ayat ntah*
sy jenis yg akan sokong apa org keliling sy buat yg elok tuk smua.dan jenis akan bantah kalau sy tak setuju.tp at the end, sy biarkan je org tu decide.
sy jenis setia? sy rase sy setia.hahaha~
cuma setia sy bertempat. setia sy ada batas.
sama jgk dgn sabar yg ada.
sy kalau marah,sy diam. kalau sy bebel2 marah tu mengada je lebih.
tp kalau sy betul2 marah,sy akan pilih diam.sbb sy tak pndai nk berckp bila marah.nnty mcm2 yg keluar.hahahhahah~ so berdiam adalah yg terbaik.
dan sy bukan jenis yg cover2...* nie tgh promote diri ke apa nie* hahaha~
siapa diri sy.itulah yg sy bwk.cuma kena pada tempat dan keadaan lah.
kalau dgn org baru.tempat baru.mungkin sy diam sikit kot.
tp kalau dh kenal.and mengenal..hahaha~
sy akan jadi diri sy sendiri!


baru2 nie sy kena tegur,
dia ckp sy ganas.yes! mmg ganas....
sy jenis yg kelam kabut....
and
sy bukan jenis yg sweet2...hahahha!ini betul..
tp ko jgn sweet2 sgt dgn aku...komfem aku cair!
tgk jenis yg sweet la...kalau sweet leleh nie...boooooolayan lah~hahahha~




disebabkan sy nie sulong..
so bakat memimpin diri sndiri tu ada jgk lah...hahahhaha~ 
sy jenis yg tahu apa nk buat.kalau ko tak tahu...ok2..meh aku tunjuk.
tp lately nieh,  sy jadi jenis dipimpin.yes! sy ikuttt je..tak payah pikir2..ikot je!
best oooooooooooo....tak payah sakit otak dh~ anggung geleng je.
best upanya jadi org yg mcm nie eh...hahahaha~
tp mmg itulah sepatutnya kan...
si perempuan a.k.a isteri kena dengar ckp lelaki a.k.a suami.
so skang tgh belajar jadi isteri yg baik solehah nie.hahahahha~
jgn asik nk melawan jeeeeeeeee...jgn asik nk membantah je...jgn asik nk monconggg je....mendengar ckp skit!!!
nnty dlm khursus kawen ustaz tu terang yg lagi details kan??oke..nnty kita share eh!hahahahhaha~


tp bersyukurlah,
sy masih diberi peluang utk kenal mengenal mcm2 ragam org
semua tu pengalaman utk sy...jadi org yg lebih memahami...
kita sendiri tak tahu kan perjalanan kita sejauh mana...
mungkin paras nie je...mungkin jauh lgi...atau mungkin panjanggggggg lg sebelum kita bertemu dgn org yg betul2 kan....
tp setiap perjalanan yg Allah aturkan tuk kita nie, bkn yg sia2.
yang baik kita lipat gandakan baiknya.yg buruk kita ubah jadi baik utk kesenangan masa hadapan.
kena amik positive. kena sentiasa lapang hati.baru hati jadi tenang.


ada skali tu sy kata "ah...jahat dia tu...suka mencuri...mati lagi baik"
skali kena setepek " lahh...cuba doakan yg baik2...doakan dia mati kenapa???cuba kita doakan dia akn berubah..Allah bukakan pintu hati dia utk berubah...tlg mak ayah dia..." smbil buat muka yg sgtttt baik....
sy? pandang depan smbil tgk jalan. malu la woi!

ada yg tanya sy...
"tak rase buang masa ke aida...5 tahun woii...lama dowhhhh..tak berbaloi"


lelah nk jawab sebenarnya...
tp bg sy, sy tak pernah buang masa....sbb sy tak rase benda tu sia2....
byk pengalaman kenangan pahit manis yg sy dpt.
yg akan sy bwk tuk jadi kenangan dan panduan akan dtg.
Allah tak penah bg sesuatu yg sia2.yg suka sia2 tu manusia.yg kdg2 tak nmpak.
dan lebih betulnya...tu semua dugaan Allah...
kita hamba, hadapi jelah...sbb setiap ujian yg dtg tu Dia titipkan sekali kekuatan tuk tempuh.
yg penting, jgn ada dendam atau sakit hati.
redha! lepaskan je....



dannnnnnnn....
mesti ada yg ckp...yelah...ko senang dpt pengganti...ko tak rase sakit.
sape kata sy tak sakit?
sy sakit pendam sorang2 je.
even mak sy sendiri, org yg paling rapat pun tak tahu apa ada dlm hati sy nie.
tuk org yg betul2 kenal sy,
dia akan tahu sy mcm mana...sy tak mudah jatuh cinta.sy tak mudah percaya dan sy bukan jenis yg mudah melupakan. - ini yg bff sy bebelkan semalam-
tp utk apa yg ada arini, sy survive sendiri je.
pikir sendiri.decide sendiri dan tanggung sendiri.
dan masa sy nk pikir dan decide sendiri tu, hati sy bulat2 sy serah pada Dia.
apa saje yg sy rase, sy teruskan...sy percaya. Dia sentiasa tolong sy.
mak sy sendiri pun, lps dia soal mcm2...dia fahamkan keadaan then dia lepaskan semuanya pada sy....keputusan di tangan sy.
tp sebelum sy buat semua keputusan pun, sy mintak mak restu apa yg sy buat.
mak tak restu, mak tak redha...tak berkat hidup ko wey!ingat!



sy selalu ingtkan kwn2 dn diri sendiri,
"sebelum hati bertukar jadi benci...lebih baik kita bersuci..bersihkan hati..sebelum darah jadi barah...lebih baik blah..." hahahhah~
sy tak suka benci atau dendam dgn org yg sy penah syg....
so sebelum syg tu berubah jadi apa ntah...gaduh sana sini...
lebih baik sy mengundur diri...cari jalan sy sendiri... :-)



seriously,
sy syg semua nya...semuanya! smua benda dh dicoretkan.dh dirancang pun.tinggal tak di lakukan je..
tak sempat.bukan rezeki la kot kan.
dan sy tak tahu, kenapa sy setegar itu untuk tidak meneruskan perjuangan smpai mimpi jadi kenyataan...hahhahha~ entahla...yg part tu sy sendiri tak dpt jawapan.
Allah je yg lebih tahu.
tp awas! teman pengganti dtg selepas semuanya selesai okeh!
lps tu baru sy sakit otak pikir...alamak.betul ke dia yg terbaik nie??betul ke nie?
sekali lagi...Dia yg hulurkan bantuan dpd segala segi.
cramp otak kejab time tu. asik nk ngissssss je...sebab sedih woii..sedih!
pantang la dgr lagu pape...komfem leleh!


tp lps beberapa perkara,
lepas beberapa kejadian.dan lepas beberapa rase.
sy dapatkan satu jawapan.supaya senang kedua2 pihak.
so sekarang nie, sy senang meniti sy lagi fasa baru...
tp fasa yg nie lebih advance dan mencabar skit.
sbb fasa nie lebih kedewasaan sikit...salah langkah.gelap masa depan! hahahah~
dan fasa ini lebih tenang dan relax sikit.sebab apa? sbb sy bkn pemberi lagi dh...sy adalah penerima...keh2...
al- maklum...org hati tgh kosong...takde rase...apa lg yg buleh buat kan...
tp lama kelamaan, hati tu terisi lah dah....dgn benda2 yg baru.
tibe2 rase mcm....eh2..knp aku buat nie smua eh...
bersedia ke eh? biar betul eh? nk eh2 dh eh...hahahaha~
tp ada suara ingatkan....bersyukurlah aida!



syukur ya Allah,
sy ada lagi sekali peluang...utk betulkan apa yg salah...
untuk cari kehidupan yg lebih baik...lebih sempurna...lebih tenang...
bkn maksud dulu tak tenang okeh! dlu pun sy bahagia...cuma sy tak dpt nk teruskan je...dlu pun sy tenang! tak caye g tgk entry2 lama..sy bahagia.cane nk terang eh...
takpe..korang paham kan...
sy harap, sy pilih jalan yang betul.
sy berada di landasan yg betul dan sy membuat keputusan yg betul tuk bersama org yg betul.
sy harap sy akan buat dan jadi yg lebih baik dpd yg sebelum ni.
TOLONG DOAKAN SY


rase2 dh jawab dh apa yg ditanya...
oke.ramai kot yg tnya.sy tak larat nk jwb.bkn artis pun kan...hehehe~
tp ini lah serba sedikit apa yg sy lalui...
semua tu tak sia2 okeh....tak sia2!
smua tu bermakna dan sy tak pernah menyesal~


dear teman pengganti,
semoga kita tak sia2 kan peluang dan masa yg ada.
semoga kita kuat utk hadapi hari2 seterusnya.
dugaan tu dah tentu ada kan...tinggal kental ke tak je nk hadap.
dan semoga rezeki mu bertambah2 lah murah supaya ku boleh menikmatinya...*yg nie mmg statement mintak lempang*
dan semoga berjaya menjinakkan me yg sgt2 la keras hati mcm batu nie~ pheww~
dan semoga me tabah berkongsi kasih syg dgn student mu yg mcm2 perangai tu...yer semoga me tabah! nk mengurangkan legak dihati,belikan coklat and takotao je dh snyap dh kan..ok great!  terima kasih
thank you for now and in advance.


nota : hari2 tnya kenap cincin sy makin longgar.,..hoiii..ckp jelah aku dh kurus skit...tak payah la tnya psl cincin...hahah..pastu sy harap sgt dia tak ngadu kat mama dia yg sy slalu blasah dia...tak tahu la kenapa...tp mmg sedap je blasah org skang...pantang salah sikit..hamikkkkk...~
and korang jgn nk speku kata nnty kawen khemah selorong penuh siap smbung kat belakang okeh...no..no..no....tu tak lawak ye. jarak umah 6 bijik je tapi tak bermaksud jumpa hari2...celcom tetap kaya tiap2 mlm...hahaha~ peace! okeh2...bye..bye...byeeeeeeeeee...


AMARAN : sy kena belajar buat milo sedap oi.kek coklat sedap.pastu choc chip sedap.smua nk sedap.melampau.tp takpe lah! kalau sdap leh bukak kodai kan....okeh! 









Wednesday, December 12, 2012

Esok Exam

Esok exam
yeaaaaaaaaahh.kali nie mmg ntah hape3 dh semangat.
wish me luck~


lps exam.
sy nk bermcd!
sy nk shopingggggggggg.
sy nk makan nasi ayam.
sy nk cari hadiah tuk kawan2 yg dikasihi.
pastu sy nak beli coklat byk2 bg si kamil.supaya dia senyap mlm2.haha~


lepas tu kan.
sy jgk kena asah skill masak memasak balik
nk kena belajar buat air milo sedap.*puiiii...air milo pun nk kena belajar ke*
pastu nk korek2 resepi lama kek choc
pastu nk masak spageti.
donut jgk! * donut kacang je*
and last but not least fish and chip.

kalau nk suh sy masak makanan yg mak2 slalu masak tu.
sap sap soiii je...*amboiii...berlagak*
tp jgn suh sy masak masak lemak cili api please!tlg la...not me!



tu smua sy bg satu2 sepanjang tempoh 6 bulan akan dtg nie ~
jgn demand mcm2.next month ialah peak period.
so keje adalah byk menggunung.
so kalau me tak masak.kita makan kedai je.mamak maulana tu sedia menanti!hahaha~


aritu sy g makan burger ijan tu hah.
lps tu sy order la burger arnab * jgn imagine kecomelan arnab.makan je.syhhh*
lps tu sy tnya...
" agak2 mamak seblah nie ada jual murtabak tak " dgn muka yg laparr...

" perot ada sepuluh ke apa nie? " pndang sy smbil pndang perut sy.
time aku tgh selera ko tnya perut ada bpe kan..time aku shake je...sibuk suh makan nasi bagai kan...phewwwwwwwwwww.....
terus diam dan burger arnab berserta oblong ayam pun smpai.
makan dgn rakus smbil control ayu.
balik umah. dia cirit birit! hahahaha~ * balasan sbb tak bg me makan murtabak*



ok dah.membebel je kan.
nk shoping okeh! nk shopping okeh!
nk shopingggggggggggggg.... * smbil jerit2 kat telinga kamil*



nota : 3 hari tak nmpk pp gebu i nie, dh mula bising2...amboi...tgk bumbung umah jela haiiiiii.....

Tuesday, December 4, 2012

2012 & 2013

First day on study leave...
mcm bese...mencari mood....


dh lama tak on9 kat laptop sndiri..
nie bru sempat jln2 tgk blog and fb...
phewwww...tibe2 rase sedih + hiba plak....
2012 bakal meninggalkan kita...
2013 bakal menjelma....
xlama je lagi....soon! less than a month...


2012,
byk betul dugaan dtg silih berganti...
berita gembira pun silih berganti datang....
azam 2012 dh tercapai blum? ke carry forward ke 2013??
mostly sy punya azam ada yg dh berjaya...ada yg still on going dan ada yg kena dicarry forward ke 2013 ...
semoga Allah panjangkan usia sy dan beri kesempatan utk sy capai smua azam + cita2 sy...
Insyallah~ kena kerja keras and keep on doa 


2012,

1.short vacation ke penang with family.really enjoy the trip + food! I love penang!

2. Cousin terapat, sekepala,sebantal, sepermainan, geng nangis ketawa sama2, geng naik moto kalau blik kg and geng makan jgk tamatkan zaman bujang. actually time tunang dia ckp nk ikat 2 tahun...no.no.no.actually dia ckp nk kawen sama2.tp sy ckp u jln dlu sbb sy smbg study kannn....then she said 2 tahun tunang...tup2 tak smpai setahun pun...10 bulan je...this year dia kawen...ohhh..masih ingt la how sy sentap time tu...terkejut oiii...tu satu2 cousin yg rapat dgn sy...nk kawen pulak!!! sentapppp oiiiii......dia pun takut nk bgtau dia kawen kt sy...hahahah~ tp sentap2 sy...on her big day...seminggu jgk sy trun naik kl- seremban after keje to be with her and siapkan hantaran dia.after keje sy ke jlan tar..cri brg hantaran dia.inai dia....deco2 bilik dia...smua dia serah segala la kt me mak and mummy...smpai ke pagi kitorg buat...paling rase sebak time mlm sblm dia nikah...jumaat.mlm tu sy pakai kan dia inai...dia insist jgk me pakaikan..padahal time tu sy ngah bizy gile...sudahnya kul 3 pagi sy pkai kan inai...oiii sebak rase tau...we both sma2 tahan nk ngis..tp pura2 ketawa.we r like sibling! love each other.tibe2 nk pisah kan...oiii sebak!sebak! and im with her sepanjang majlis akad nikah...sy lah pengapit.sy lah driver sy lah planner...im happy for her...tu kira last contribution before dia jadi isteri org.time dia bace apa ntah tu(lafaz izin nikah kot)...sy yg sebak ngiss...dia ilek jee..hahahah~

sayangnya time mengantar ke baling...sy tak dpt ikut..knp ntah.sy pun lupa...tp sy sentiasa doakan mereka bahagia hingga ke syurga...and now! dia tgh tunggu due tuk lahirkan anak sulungnya....hoyehhh...me akan jadi aunty lagi...diorg panggil "maklong ya"...sy pakse panggil aunty jgk! hahah~ excited! lps exam aunty shoping utk awk eh baby...

3.then g cameron bersama bff. last trip jgk before she get married. dlm keta they both gado psl tarikh nikah...we both plak gelak2 je...walaupun penat but we enjoy that trip. and both of them dh selamat bertunang lepas raya and nikah 2 bulan lepas.alhamdulillah.thats another story.

4. keje- trip ke JB kali nie mmg mencabar.first time jadi leader.sakit kepala.nmpk senang.tp penat ya rabbi.

5. study.again and again.hampir give up dh...tp teruskan jgk..give up itu bukan sy.

6. sy kehilangan someone yg sy syg. tak pernah giveup tackle sy.hingga minggu terakhir dia di dunia pun masih jgk mencuba. as i said before, syg sy sebagai kawan....dia org yg sy selesa..nk share anything...since zaman belajar lagi...dpd azrap kat jepun..smpai azrap dh 3 thun keje kat malaysia...dia tetap tak jemu...smpai azrap pun xlarat ckp apa...sbb dia tau sy setia kan...hahaha~ and sy mmg dh ckp, sy selesa kwn dgn dia... dia buat sy terkejut bila tgh tahun aritu nk anta rombongan merisik....kelam kabut sy okeh...i need to explain, why sy tak leh trima dia..selama nie pun sy  anggap kawan je...dia siap ckp..azrap tu lembab...hahaha~ 3 tahun dia bia  sy dgn azrap..tp tak gak kawen..hahaha~ so he cant wait anymore! kelam kabut sy time tu...sy batukan diri...diam! jauhkan diri.. tp luluh hati sy bila sy tahu pemergian dia. bengkak mata menangis...sayu.hiba.sebak.meleleh2 basah laptop.sy check FB dia...rupanya dia dh pergi tinggalkan sy buat selamanya...patut la dia diam...Allah lebih sygkan dia...dia meninggalkan sebab nk selamatkan org...ya, dia mmg mulia.sepanjang kenalan sy dgn dia...dia mmg sgt2 baik hati..semoga dia tenang disana ~ al- fatihah~ 

7. seorang dan seorang kwn2 sekolah + university sy tamatkan zaman bujang.now ada yg dh pregnant..ada yg dh ada baby pun.syukurlah...happy for them.mana yg sempat sy dtg, sy dtg..mana yg clash dgn class...sy doa dpd jauh je semoga jodoh kalian hingga ke jannah~

8. sy kehilangan org yg sy sayang lagi. one only yang panggil sy manja! oh..i missed him. pakteh pergi mengejut. longlai kaku lemah sedih nya rase time tu.lg hiba bila tgk keadaan abah...ya Allah...dugaan apa lgi utk kami sekeluarga....tp kami kuatkan hati...redha..pakteh antara org yg tak pernah jemu sokong sy since zaman abis SPM lgi...dia sentiasa bg sy semangat tuk berjaya...kalau sy down..sy balik kg...cerita kat pakteh...dia akan motivate sy...dia slalu ingtkan sy, kalau sy dh berjaya nnty...jgn sesekali lupa diri...sy slalu ckp kat pakteh kurangkan merokok..dia senyum je...sy nk renovate umah nie, dia tak bg...dia kata, "2 tahun lg manja beli umah bru sebijik...manja panggil ateh..ateh siapkan cantik2 smua tuk manja..manja jgn risau..." sy pun padamkan je niat...dia sungguh2 suh sy beli umah lain...insyallah..ada rezeki nnty akan sy usahakan..walaupun pakteh dh takde...tp dia sentiasa dlm ingtan dan doa sy..al fatihah~

9. bff sy tamatkan zaman bujang nya...im happy for her.finally!!! dia jumpa jgk mr right nya! mcm2 dugaan dia lalui....patah seribu..ngis..kecewa....smua dugaan dpt dia lalui...rupanya jodoh nya dgn anip...kwn sekolah lama.after brape tahun ek tak contact...tup2...jodoh diorg....happy for her!! sy berkesempatan dtg time nikah and sanding jgk.walaupun lewat..hehe~ seriously, sy sgt2 happy tgk dia bahagia....susah senang kami sama2....lalui satu persatu dugaan yg silih berganti..5 tahun yg mematangkan....hanya sy dgn dia yg tahu...alhamdulillah, dia bahagia dh dgn anip :-)


10. Tahun nie jgk menyaksikan laut bergelora dan menghempas badai dan merobohkan segala tembok pertahanan yg ada...dan musnah la segala impian dan harapan....hahahahah~ klasik tak ayat? dugaan terbesar buat sy sekali lgi...berlawan dgn perasaan sendiri...cuba utk tidak kan kenyataan dan yakin kan diri yg sy mampu lalui dugaan nie...tp sy tewas. impian utk tersenyum di 2013 berkubur bersama2 segala kesabaran dan impian yg ada.Tapi ini keputusan yg terbaik dan berani yg sy penah buat...melepaskan segala rase tanpa ada sekelumit rase benci.... mungkin sy cuba melawan takdir dan rase yg dh lama ada...sy cuba bertahan sbb sy yakin sy mampu...tp hujung2 nya..sy rase lelah...rase penat..lalu buka kan hati dan berserah segalany pada Dia...Alhamdulillah, Dia bg sy dugaan, Dia juga bg sy kekuatan tuk selesaikan semuanya sebaik mungkin.... sy tahu, sy hancur kan hati ramaiiiiii org...tu sbb sy takut nk luahkan...sbb sy tahu...ramai yg akan kecewa...tp sy rase ini yg terbaik utk sy..Manusia tu boleh berubah kan...itulah yg tanamkan dlm hati sy sejak awl tahun lgi...manusia tu boleh berubah...boleh belajar menghargai...tp tulah, bkn jodoh kami...sy tekad lepaskan segala..bg diri sendiri peluang....yg dh lama bace blog nie, sure tahu psl both of us kan...tp tulah, bukan jodoh sy dgn azrap...sy doakan yg terbaik tuk dia...sy percaya, pasti ada seseorang yg mampu jaga dia lebih baik dpd apa yg sy dh buat...saat sy lepaskan smuaya, sy betul2 ikhlas... jauh sudut hati sy, sy doakan dia dlm kesihatan yg baik..dan pasti ada somone yg akan jaga dia...insyallah..sy bkn yg terbaik utk dia..dear sister,will miss u kak! hope to see u when me dtg penang nnty...will miss amir, adam and dina jgk. azrap ckp suruh sy kawen dlu bru dia bleh lupakan sy...hahaha~ semoga Allah pelihara silaturrahim kami walaupun takde jodoh... :-) we r still fren.xde gaduh musuh2 apa..sy siap remind dia, kalau dia kawen nnty jgn lupa jemput sy...insyallah sy dtg punya!! hehe~ 


11. my sister akan futher study. finally. dh setahun duk umah...jadi bibik  bertauliah sy...this week akan hantar dia ke politeknik merlimau melaka...harap2 dia berjaya sesuaikan diri...3 tahun nie singkat je...mak abah sy dh boleh tarik nafas lega dh...at last, anak2 dia dh abs SPM and futher study...dan sy yakin.diorg akan keep supporting us until kitorg stop ckp psl study....mak & abah always be our supporter and fans! hehehe~ we love both of them~


12. di penghujung tahun nie, sy mulakan sesuatu yg sy tak jangka...yg tak pernah terlintas dek akal...yg tak penah dtg dlm mimpi pun...tp tulah, takdir dan rase Dia yg bawak sy kesini....seriously, semuanya dtg tanpa sy sedar....sy terus berdoa...mohon bantuan Dia utk semua jawapan...mohon petunjuk utk segala rase...andai ini yg trbaik...andainya ini jawapan utk segala doa2 sy selama hari ini, maka kuatkan hati sy dan permudahkan semuanya....sy lalui nie sorang2...sbb org keliling atau kwn2 rapat sure tak tahu apa yg sy rase, dan sy pun tak tahu nk cerita apa yg sy rase....Finally, sy duduk diam2...sy fikir dlm2...sy biar segala rase yg ada...sy bkk hati...sy serah segalaNya pada dia...Alhamdulillah, setakat hari nie...semuanya dipermudahkan...mula2 ada mcm2 soalan dan halangan...tp sy keep on doa...sy tak daya pun dh melawan smua halangan yg ada...sy biarkan smuanya...andai ini terbaik utk sy...pasti segalanya akan dipemudahkan...and Alhamdulillah...everything was ok! Semoga Allah mudahkan jalan dan rezeki kami.... sy tarik nafas lega bila mak restu apa yg sy buat...3 hari oii sy nk explain kat dia apa yg sy buat and rase....u guys tahula kan mak mcm mana...alwyas risau mcm2... since we both are serious and ready, mak pun restu and doakan semuanya berjalan lancar..... kdg2 sy duduk sorg2, tibe2 rase sebak..ngis..Ya Allah, selepas smua dugaan dan cabaran yg Dia aturkan buat sy...rupanya Dia jgk aturkan sesuatu yg indah buat sy yg tak penah sy jangka...tp sy akan keep on doa...moga ini yg terbaik dan terakhir :-) Saya tak penah putus asa, cuma kdg2 rase lelah nk lalui setiap satu yg mendatang...nmpk je aida nie kuat kan...tp dlm hati Allah je yg tahu...
Ada  a few teman2 rapat yg sy dh bgtau and ofkos smua doakan yg terbaik buat sy..ada yg excited gila nk sy update mcm2...hahaha~ nice la korang...doakan sy okeh! Andaikata ini yg terbaik, Alhamdulillah...andaikata sy gagal lagi...takpe. Dia lebih tahu apa yg terbaik buat sy...sy tak kan putus berdoa... Doakan rezeki sy murah dan segalanya dipermudahkan okeh :-) 



okeh...dh ckup 12...
tak kira lah apa yg terjadi...apa pun dugaan yg dtg...
kita jgn give up..terus kan doa...
kelemahan kita ialah bila kita putus asa...
dan
kekuatan kita ialah dengan doa...
Allah maha mendengar...lagi maha pengasih...
segala rase dan kekuatan yg ada, semuany dpd Dia..


semoga segala yg terjadi 2012 mematangkan kita...
tak semua yg kita nk, kita akan dpt.
tak semua yg kita syg, akan kekal selamanya....

 2013,
semoga segala urusan dan perjalanan kita semua dipermudahkan..
sy nk abiskan study cepat niehhh...hahaha~ sy nie ada ala2 give up dh...haha~
dan 
semoga 2013 kita lalui dgn semangat!! 



nota : kwn2 class kata sy nmpk bahagia...nk tersemburrrr sy dgr...hahahaha~ well, thank you Allah, for everything...Dear b, lets work hard together! make our dream comes true...and may Allah bless you :-) bring me to istanbul okeh!!!!  hahahaha~