iklan-iklan~sila click

Sunday, December 29, 2013

towards the end of 2013

Dah nak sampai penghujung 2013 dh kan?
azam 2013 dh ado yg tercapai belum?
saya? rasenya 50% tercapai. lagi 50% tu mungkin boleh lupakan atau mungkin boleh bawak kehadapan(xlarat nk bawak kehadapan dah woii..muak2) hahah~
jab.belek entry lama.apa azam 2013!

ok dh setel~ betul lah. 50% tercapai. lagi 50% kita tgk lah nasib mcm mana.haha~
tak tahu nk ckp 2013 nie mcm mana penceritaan dia.
yg sy rase, penuh onak dan duri.ranjau yg berliku.semak & samun.penat & lelah.hahahahha~
yet, sy masih bersyukur sbb masih bernafas di penghujung 2013 nie :-)

saya hanya mampu doa, 2014 akan buat saya lebih matang & sabar utk tempuh hari2 seterusnya.
makin lama kita hidup, makin byk cabaranya kan? takpe. take it.
itu namanya Ujian, sebab Dia syg maka Dia uji kita.
teruskan berdoa sbb dia Maha pemurah lagi Maha penyayang dan Maha mengetahui.
sy tak mampu nk expect somthing like A, sbb perancangan Dia mungkin nk bg sy B atau C atau mungkin F atau M ke kan? we never know. 


Insyallah 2014,
mungkin sy akan selamat menjadi member MIA. insyallah.doakan sy panjang umur yer.
mungkin sy akan teruskan misi menjelajah bumi Asia nie with or without partner :-)
misi mencari kerja baru wajib dilaksanakan! tahu tak hati sy nie melonjak2 nak cari pengalaman baru.
bernafas di tempat baru. doakan sy murah rezeki nk dpt tempat baru yer!! 
mungkin after march nnty sy akan start planning what will happen next up to end of 2014.
sy masih bagi diri sendiri dan org lain ruang untuk sama2 warnakan 2014 sy.
tgk lah takdir Dia bawa sy kemana. kalau katanya ke kiri, ke kiri lah sy. takdir bawa sy ke kanan, maka kesitu lah sy. 



Last friday, 
sy give up dgn keadaan sendiri.so pakse diri jumpa doc and mintak nasihat apa yg patut.
for the past 6 months, kesihatan tu tak berapa nak baik. kalau sy fikir2 balik. mmg merosot2 sgt compared to last year. risau jgk. tp sy tahu tu smua sebab hormon. tp bila dh makin melarat,i need some advice la kan dpd yg pakar.
kata doctor, biasanya benda mcm nie jadi sebab sy stress. doc tanya sy stress keje ke? sy rase keje biasa2 je. keje mana yg tak stress kan? nk2 auditor's life. heaven la kalau tak stress kan. sama je mcm last year pun. so doc kata mybe somthing yg buat awk stress, mybe mslh2 lain ke.atau anything lah. so thats y jadi mcm nie. utk memuaskan hati doc & sy sendiri. doc check lah perut n apa yg patut. smbil sy membebel2 tnya itu ini. alhamdulillah smua ok doc kata. cuma i need to control n handle my stress nie. sy nie stress dlm diam kot kan...yelah kot kan... ok. 2014 tak mau stress2. tu yg hormon tak bgus. 
maka doc bg lah sy pil apa benda nama dia sy lupa, utk control benda nie. sebulan punya stock dia bagi.next month dtg lagi tgk mcm mana. baik ke idok? kalau tak baik, nnty bulan dpn pikir lain. tp bila fikir2 balik. yerlah kot, sy mmg stress.. stress yg silent punya stress...begitu...kemain.stress pun ada silent n tak kan. 


next! 
takde apa2 harapan pun utk 2014.
insyallah, akan bertambah anak buah. kwn2 pun ramai yg menunggu hari nk deliver. so lps nie tak main dah masuk giacomo beli hadiah kawen, lps nie kita masuk manjaku,mothercare n seangkatan je ...pheww :-)
boleh kumpul duit utk next trip. nak kemana sy tak berapa nk sure. tp hati kuat nak ke tempat dgn berhuruf A. so nnty sy akan check apa yg patut. kita tgk dlu permulaan 2014 mcm mana...kalau permulaan 2014 tu sendu, maka lets think somthing horey2 for pengakhiran 2014...insyallah kalau panjang umur. 


nota : saya rindu sabah. kalau boleh sy nk stay kat kundasang for 3 days gitu. nk duduk dlm tu diam2. situ tenang.situ nyaman. situ sejuk. situ best. makan sedap.yg penting situ sejuk!!! mungkin kalau sy duduk situ, sy punya hormon akan betul balik kot ek? haha~ ok bye! takde kena mengena.

Friday, December 6, 2013

Frienship forever



Hello december! Well, we are too close to 2014 kan. 
Hanya mampu doa 2014 akan bg sy kekuatan untuk mulakan semuanya.
I am thinking to delete smua azam + cita2 + harapan  yg dah di broughtforward selama nie.
Thinking to create the new one which more reliable and achievable :-)
Well, still thinking not yet to decide. 
Saya hanya mampu rancang dgn cita-cita, Allah merancang dgn cinta. Manakan boleh sy menidakkannya kan :-) baik ke payah ke susah ke perit ke kena tempuh jgk. 



Last week sy berkesempatan lepak dgn kwn2. Bukan senang nk keluar sama2 kalau takde acara yg besar2 kan. nak2 dua orang dh selamat jadi isteri org, so lg la kena rancang elok2 kan.
2014 one of my bff akan deliver insyallah. early febuary katanya.
Baby, semoga Allah mudahkan segala urusan awk untuk melihat dunia yer. Aunty2 smua excited nak tgk awk, nk cium awk, nk peluk awk, nk dukung awk. So sorry dh almost 4 months aunty tak dpt tgk awk n mummy awk! aunty too bizy. bizy dgn urusan dunia yg ntah kan bile akan berakhir. will see u soon baby!


Tahu tak, disebalik smua benda yg menghenyek kepala otak n pikiran sy nie. sy sgt2 bersyukur Allah bg sy sahabat. tahu tak apa tu sahabat? sahabat tu org yg berkawan dgn ikhlas sentiasa ada diwaktu susah dan senang, takde dendam atau dusta, tiada yg tersimpan dihati kecil. orang yg kita boleh percaya,teman dikala gembira dan teman dikala ngis. Bonus sgt kalau kita ada sahabat yg kenal zahir + batin kita! Dan sy sgt2 bersyukur sbb sy ada! orang yg boleh cool down kan kita bila kita sedih, yang boleh gembirakan kita waktu kita kecewa, yang boleh doakan kita dlm setiap solat2 nya, yang boleh ada waktu gelak mahupun ngis kita.



Everytime sy rase down, need somebody to talk, sy sentiasa ada sahabat2 yg tak pernah berkira atau jemu tuk cool kan saya. Saya harap, sy pun mcm mereka, time mereka susah n need sombdy to talk sy sentiasa ada. ada give and take gitu! Sahabat2 sy hati kebal tau, jiwa kental dan otak selalu cpt pick up! hahaha~ sebab takde istilah kecik hati atau apa2, kita ckp straight to the point, kalau salah, maknanya salah, kalau betul maknanya akan betul. tiada ayat tersembunyi! kalau agak2 ko mmg patut kena marah, maknanya itu yg ko akan dpt. Bertahun2 sy hidup dikelilingi mereka nie, yg slalu menjadi tempat rujukan, kutukan , marahan atau apa2 je. Cuma 2 tahun kebelakangan nie je sy hidup atas kaki sy sendiri. Segala keputusan sy buat sendiri, masa tu rase dh besar gila! dh matang sgt2! Rase hebat pun ada, dh boleh buat keputusan tnpa mintak pandangan. 



Lps having one to one talk dgn sahabat sy, sy dinasihatkan utk slow downkan movement. Sebabnya, being aida yg sentiasa fikir & buat, fikir & buat, sahabat kata sy kena belajar berjalan mcm org lain. Being aida, sy selalu fikir dan sy akan usaha mcm mana pun utk dptkan dan sy selalu nak menang. Erti kata lain, sy akan pastikan sy menang kalau sy rase sy mmg betul! Tp sahabat kata, kita tak perlu menang pun kalau kita mmg dh betul dan setiap antara kita tak kan sama cara dan kaedahnya. Tak perlu nk bgtau org yg kita betul asalkan cukup kita tahu apa yg kita buat tu betul. Sebab  setiap org pandangan nya berbeza. Dia tak fikir apa yg kita fikir, kita tak lalui apa yg dia lalui dan mungkin dia tak nampak apa yg kita nampak. Walaupun niat kita untuk kebaikan, tp still kita kena give them a space to choose their own path. Saya jgk kena byk3 upgrade sabar, which is tu yg mmg sy failed sejak azali lg.


Nasiblah sy tetap aida yg dulu, yang payah kenal erti putus asa. Yang susah paham apa itu giving up! Maybe sejak kecik kot abah dh train sy jgn cepat putus asa!! Mak pun ckp, sy nie semangat kuat tp kalau sekali sy give up memang mendung satu seremban...haha ~ Kdg2 sikap sy nie sy rase menyusahkan org, pada org yg paham tu yg mmg kenal sy, maybe dia tahu niat dan tujuan sy. Pada org yg baru kenal sy, maybe diorg rase sy nie suka pushing org... eh entah lah... byk yg sy kena ubah dan upgrade nie supaya sy tak menyusahkan org sekeliling. yelah, everyday kita meet new fren kan n build new relationship kan. so manakan sy boleh samakan cara diorg dgn sahabat2 sy yg semestinya dh kenal luar dlm sy kan. instead of bertekak diorg paham sy, better i do some changes to make everything goes well. sigh! changes is the hardest things to do in life ok! but its okay, i will give a try :-)



Kadang- kadang hati tu rase berat je, rase nak menangis. tp ku tahan jebat! sebab sy tak suka layan emosi sbb sy takde sahabat terdekat disisi. kalau dulu boleh lah, rase tak boleh move on je, asal jammed kepala otak je bantai g nangis. nnty msti ada sahabat yg akan cool down kan! skang mana nak cari, nak meet up skali skali pun kena rancang mcm nk g australia kau tau! yelah, masa dh berubah kan...kau je yg masih duduk kat situ, mengira hari2 yg berlalu aida! haha~ nevermind, hati sy masih kuat nak lalui semua benda nie, even hati nie kata, menangislah aku dh tak tahan! tp otak sy kata, jgn! kena belajar jadi kuat, 2014 pasti lg byk dugaan! percayalah!!! :-( Hati dan tak sabar dan melonjak2 nak tunggu july 2014! Semoga Dia bg sy jalan yg terbaik.eventho sy sgt2 nervous tunggu july next year, tp sy dh bersedia!! Pahit ke manis ke, sy tetap akan tempuh. 



Thank you sahabat for everything!
"Learning is a gift even when pain is your teacher"
The minute you think to giving up,think the reason why you held for so long :-)

Allah will never let me down kan? as He promise after the hardship there is ease.


nota : Saya cuti panjang minggu nie, sgt2 demotivated sebenarnya. Satu persatu dugaan datang, kdg2 sy tnya sahabat sy, where did i do wrong . She said, "turn to Him. He will give you everything. Dia uji sebab Dia tahu kau mampu. Dia duga sebab Dia nak dgr kau merintih. Ini bahagian kau, so terima jelah."  Saya harap next week everything will be okay. Sy rindu nak senyum dan ketawa. I mean luar dan dalam sy senyum dan ketawa!



Monday, November 25, 2013

Selamat Hari Jadi Mak :-)



Alhamdulillah semalam sy berkesempatan nk surprise mak semperna dgn birthday yg ke DIRAHSIAKAN...haha~
Saya plan dah dua minggu, order cake dgn kak hani n bake ( boleh cari FB dia) then smlm after attend wedding, sy terus zasss siap2 apa yg patut. Asalnya saya kata kawan2 sy nk dtg, so sy nk masak for them. But mak dh start tnya mcm2 bila dia tgk sy masak mcm 30 org nk dtg. Kwn2 baik sy ber4 je pun. Sy diamm je sambil masak2.. sy just masak simple je..bihun sup , cake, kueh skit2 then air oren sunquick. Tangan ada dua je kan...tu je yg termampu. Hadiah mak 3 minggu lps lg sy dh beli :-) Then  sy call and msg org2 kesayangan mak tuk sama2 suprised kan dia. Makcik sy dtg dari kampung, cousin n kwn2 rapat sy yg memang mak dah kenal  :-) She was so suprised . Done! Berjaya! Dia potong cake dgn cucu2 sedara. Al-maklum cucu sendiri tak ado..menantu pun dalam pembikinan lagi...so its longgg way to go..hahhaha :-)


Dear mak,

Selamat ulang tahun, semoga menjadi wanita yg kental dan tabah untuk harini dan hari2 mendatang. Semoga dipermudahkan segala urusan dunia & akhirat. Thanks for being my bestfriend for 25years and more. Thanks for never give up besarkan both of us. Takde ada lagi permintaan sy yg dia kecewakan. No matter how much we argue, at the end of the day, we are still good fren. Setiap keluh kesah saya, dia yang paling tahu, setiap tindak tanduk sy, dia yg paling memahami. Dia yang paling tahan dgn garang sy, dgn kerenah sy, dengan kehendak sy. I am trying my best to repay everything but I know sampai mati pun saya tak kan mampu balas semua. I love you. You are always in my Doa.

Life was so hard for the past 5 years, tp sy selalu ckp pada dia. Kita kena sabar, kita kena yakin, Allah tu ada sama2 dengan kita. Kita jgn buat org, org tak kan usik kita. Tp dunia skang ada mcm2 jenis manusia, lagi kau diam, lagi org usik kita. So mahu atau tidak, kita kena sabar. Diuji dgn masalah kesihatan 3 tahun lps, alhamdulillah everything seems turn good. result was ok. Check up ke IJN pun just twice a year, but sy still doctor yg garang yg akan monitor semuanya. Jangan batuk depan sy, sy akan keluarkan mcm2 soalan. Tadi makan apa, ubat makan tak?madu makan tak? makan minyak ke? stop masak gulai. makan steam or rebus je. If sy nampak dia ambik nasi sepinggan penuh, sy akan go and luakkan...hahhaha~ kejam kan? nampak kejam... tp niat saya semua untuk kebaikan dia. Biar la org kata sy kejam kawal pemakanan mak sy, sy lagi tak sanggup nk tgk dia sakit. Time dia sakit, sy yg tengok. Orang lain tak nampk. Lagipun mak ok dgn kawalan sy. Kdg2 dia yg mengadu she cant control makanan dia. So let me do it for you. 


 Dia mintak sy graduate dgn segulung ijazah, im done. She was so happy. Now she tgh pujuk me continue master and akan bg full support. Dan semestinya permintaan yg belum mampu sy tunaikan ialah, bagi dia seorang menantu! kah..kah..kah...yang part nie, kalau ko start ckp pasal kawen kan.Dia yg paling happy. Ko baru hint jer. Dia dah happy.Tapi tulah, rezeki bab tu belum ada lagi. Insyallah soon okeh. Mak suruh kau kawen jer, tak mintak duit kau pun. Itu pun susah kan. I told her, kalau lah kawen rezeki ajal maut nie smua ditangan kita, lepas grad aritu lg sy dh kwen dh..Terus she diam, sedar lah tu dh terover. haha~ 



Happy birthday mak!! We love you ~ 


Nota : ayat sy minggu lps, "mak, kitorg beli rumah, mak sponsor brg2 dlm umah bleh mak?" boleh...korang nak apa?" haaaaaa...sampai mcm tu dia punya excited nk suh anak kawen...Thank you mak!!

Tuesday, November 19, 2013

Somthing worth to share and its true :-


Posted via Blogaway

Halfmoon Glitter Chiffon 2 layer & Shawl Glitter Chiffon cantik dan murah :-)

 Assalammualaikum, kami telah update tudung baru iaitu HALFMOON GLITTER CHIFFON 2 LAYER & SHAWL GLITTER CHIFFON, feel free to check our album and PM us your code order. Inner magic & shawl pearl telah di restock  Pembelian secara borong masih berjalan seperti biasa,PM us as usual to get quotation. Thank you customer from sabah, sarawak & labuan for your purchased  Kalau stock dah habis, feel free to order again yea 


PM/Wasap us : 019-6264677

Happy Shopping 


Halfmoon Glitter Chiffon 2 layer

Terdapat 10 colour
RM25
Chiffon disebelah dalam tudung, glitter disebalh luar 




Tidak jarang.






















Shawl Glitter Chiffon

Kain Chiffon yang tidak jarang, dan panjang (labuh cover dada & belakang)
Kain tidak panas
RM 25 
PM/Wasapp us : 019-6264677

nota : promosi pembelian atas RM100 bg mana-mana tudung kami & get mystery gift masih dibuka sehingga 15 December 2013

Apa tunggu lagi, check out our album and pm us your code order.


Happy shopping yer!





















note : cepat PM sy yer...borong pun boley :-)

Saturday, November 16, 2013

A year

Assalammualikum, hello...

Still bizy doing mcm2 keje. :-) okeh,  since last week i keep look at my phone...omg 15 november just around the corner...  Xde la rse apa2 yg pelik pun...but rase syukur sbb we r still survive :-) haha.... Doest mean sy not expecting we gona get tru this relationship togrther but aishhh...susah nk explain n i think u guys dont need the explanation too..haha....

But seriously, semuanya tak semudah 123, as kamil said, once he decide to choose me, he will go tru everything which i do hope he will keep his promised :-)

Ive nothing more to share since i decide to keep everything with me. Maybe, when the right time comes, i will start writting our love story here as what i did before.

Dear awak,
Cepatnya masa berlalu kn, it has been a year since i decide to be with u, thank you for ur patient n love. Those who still believe yg awk nie rockers n ganas, i would advice them to change their mind...you are absolutely caring n sensitive....hahaha...
I dont promise i will be with you till my last breath, but i do pray nasib n jodoh menyebelahi kita :-)  thank you for everything, but please stop pampered me. Ajar sy jadi berdikari dan kuat supaya when you r not around, sy tak ngis while driving mlm or kelam kabut sgt...hahaha....

Thank you for the doa n wishes. Thank you jgk pada yg selalu bertanya when is the big day... Well, we are planning,  but Allah is a great planning. So i decide to serah everything to HIM  as He know the best for us :-)

Nota : kadang2 sy dh write up half page, but i decide to delete. Better i keep everything with me :-) xpe, yg penting hati kan :-)


Posted via Blogaway

Thursday, November 14, 2013

Telekung travel lycra. kain sejuk , tebal dan selesa :-)


 Assalammualaikum,

Saya nk update telekung lycra untuk travel :-)

Material of course lycra.disertakan dengan beg sekali
tak jarang dan lembut.
ada bunga2 jgk.
terdapat 4 colour seperti yg dibawah dan sepasang lgi colour purple gelap :-)

kalau berminat boleh pm sy di 019-6264677 dan bgtau yg korang jumpa info nie dpd blog sy then korang boleh dpt discount!! dun worry...special discount! stock adalah terhad :-) cepat2 PM eh korang.
thank you :-)
















Tuesday, November 5, 2013

Borong tudung , inner magic, shawl dua colour, shawl pearl :-)

Asslammualaikum korang,

Since ramai yg bertanya pasal belian secara borong untuk tudung dan sebagainya, sy mention kat sini siap2 yg saya mmg boleh jual tudung dan smua dgn harga borong. Sy menerima pembelian borong.
Harga mmg lagi murah dan rendah dpd jualan biasa lah kan. Apa korang boleh buat ialah, drop email kat sy untuk quotation tudung dia email : aidayunus_1404@yahoo.com.my atau boleh terus msg , kol atau wasapp sy di no 019-6264677 atau ke fb sy . Tapi ramai yg wasap sy terus, snang kan .

Untuk makluman, khamis hingga ahad nie sy takde. So meniaga pun off la utk 4 hari. Apa2 belian atau urusan sy akan reply bila sy smpai malaysia balik yer :-) harap bersabar. esk postage terakhir untuk minggu nie... yg dh buat payment, sy akan pos pagi2 esk. terima kasih kerana membeli di nulaida beautylicious. sayang korang ketat2! hahahhaa~

Tp pada yg mmg dh bgtau nk bank in duit dlm minggu nie, sy mmg dh bg no kamil siap2. so apa2 boleh contact dia terus. Postage akan jalan insyallah selasa dpn. Isnin sy nk amik stock untuk yg order borong. Ada few customer daripada sabah & sarawak! hai orang sabah sarawak. happy shopping yer :-) thank you so much. walaupun mula2 sy mcm blur2 jer nk buat postage ke sana . nnty kalau sy ke sana, boleh kita ketemu yer :-)


till then, happy shopping & take care



with love,
AIDA


Nota : asalkan kita usaha , insyallah kita dapat. skit atau byk, itu biar Dia tentukan :-)

Sunday, November 3, 2013

SALE SHAWL & INNER MAGIC COLOUR


Assalammualaikum, here we go, towards the end of 2013 , kami membuat sale bagi shawls & inner magic colour dan inner magic black selagi stock masih ada. Insyallah, Penghujung november pelbagai tudung, blouse, telekung & beg akn dijual 

inner magic colour & hitam RM 9 ( beli 5 helai keatas akan dpt more disount 

shawl 2 colour RM 22 ( bli 3 helai free inner magic satu)

last but not least pearl shawl baby blue colour RM 15

Insyallah, will restock pearl shawl , halfmoon by end of this november 


kepada yg pernah membeli shawl dan brg2 kami, do inform me if you guys berminat dgn shawl & inner magic yg sale ini. You are entitle for more discount  Hurry up & happy shopping ya . Thank you & Assalammualaikum




Contact sy di nulaida beautylicious page FB atau di no 019- 6264677.

HURRY UP!















                                                                                                                            with love ,

                                                                                                                         aida nurshira

Friday, November 1, 2013

Be positive



Assalammualaikum :-)

We are already in november. wow... 2013 will be end soon! Hopefully 2014 will bring more and more rezeki & happiness :-)

Alright, korang org yg positive atau negative?
Saya boleh dikatakan tengah2. sebab kdg2 bila stress dh smpai, hilang smua motivation yg ada.
Tapi saya jaranggggg sgt fikir negative unless sy mmg dh nmpak jalannya.
Itu sy dan diri sendiri.
Kalau sy dgn org lain, sy harap sy sentiasa menyampaikan aura2 positive.
Sy pernah dengar, kalau nk berjaya kelilingi lah org2 yg positive, sbb mereka akan sebarkan aura2 positive which is that aura can help u to survive.

Kadang2 saya selalu fikir negative, tp perbuatan sy negative.
Contohnya , sy tak suka buat sesuatu perkara, mmg sy tahu sy tak kan boleh. Tapi sy tak akan terus kata tidak. Saya akan cuba dlu. Walaupun mind set sy kata tak boleh, tp hati sy kata, give a try! nasib baiklah hati lebih berpengaruh dpd mind sy kan. Dan alhamdulillah sy sentiasa dikelilingi dgn org2 yg positive. yg sentiasa kata. Go aida Go! Dont give up! Walaupun tersungkur, bangkit dan terus lari! Maka sebab tu sy masih disini. Walaupun ditebak dgn pelbagai dugaan sebenarnya, sy buang jauh2. Sebab dari dulu, sekarang dan insyallah akan datang, sy percaya apa yg Dia rencanakan utk sy adalah yg terbaik :-)



Tapi sy tak nafikan, still ada org2 yg selalu fikir negative. Yang selalu bagi pendapat yg negative. Yang akan terus jump to conclusion yg negative walhal ceritanya baru nampak bayang. 

Situasi 

A : Aida aku rase aku nak pergi Kuantan lah.. Nak shopping, release tension. Aku tension dgn bf aku. Aku rase nk break lah dgn dia.

Jawapan positive  : Oh yeke... kau nk pergi shoping dgn siapa? bila? Boleh je nk shoping tapi jgn terlebih shoping plak..nnty tension duit abs plak :-) Smua org ada masalah, cuma bila benda2 mcm nie jadi, kita kena duduk bertenang dan berfikir. Cari jalan penyelesaian yg terbaik dan bincang. Kalau break tu adalah jalan terbaik, go ahead. tp jgn bergaduh atau benci each other. Bincang elok2. Tp kalau dlm hati ada taman lagi, cari mana yg salah..betulkan keadaan dan bincang. Make decision time kita dh habis fikir & tenang. Sbb yg hadap kita, so smua nya pokok dek kita. 


Jawapan negative : Kau nk pergi shopping?? Jalan skit punya jem nie kau nk keluar rumah?? Kalau aku takdelah der...lebih baik duduk rumah dpd sakit kepala tgk jem.... Bf kau tu campak je dlm laut. Byk lagi laki lain dlm dunia nie...takde dia sorg je der... Kalau aku lah jadi kau, dh lama aku tinggal dan cari lain. Jangan jadi bodoh. Buang masa. Buat apa nk simpan lelaki mcm tu. Takde faedah pun.


Nampak tak beza jawapan positive dan negative tu? Mungkin ada situasi yg kita boleh bg jawapan negative tu bilamana kita btl2 nampk keburukan yg terang dan jelas. Tp kalau all the time yg diluahkan adalah negative saje2...tu nk katagorikan sebagai apa eh?? org yg negative + dengki ke apa?


Kadang-kadang sy tak paham, ada jenis org yg bila org lain dlm masalah, dia akan jadi minyak petrol yg sentiasa bersedia nk dicurah pada api. Seolah2 saje nk tambah kusut keadaan. Nak tgk org lagi susah dan serabut. Nak biarkan keadaan jadi lebih teruk. Kadang - kadang sy tertanya2, bila org2 yg mcm nie akan bg jawapan2 yg positive eh? bila dia akan  puas hati eh? Semua dimata dia salah, orang ini salah, orang itu salah, orang ini tak betul, kau tak patut buat mcm nie, dia nie tak elok, dia nie tak bgus, kenapa nk buat mcm nie? Knp kau buat mcm nie? knp kau dapat ini?  Saya tak paham, kenapa kadang2 benda yg kecik pun nk kena hebohhh sekampung. Nak kena canang satu daerah. Nak2 kalau org tu dlm susah, lg nk disebarkan. Cuba kalau  orang tu dpt straight A tapi kau tak dapat. Padahal  kau sama2 usaha nie. Tp dia staright A dan kau tidak. Gamak tak agaknya nk pergi hebohkannn sekampung mcm yg kau biasa buat nie? Tak kan? Yang akan kita dengar ialah,  si polan tu mak ayah dia pandai, duit byk, sentiasa bg sokongan. hantar tuisyen sana sini, boleh la nk dpt staright A. Stillllllllllllllllllllllllll jawapan yg tak langsung memberi aura2 positive.  Bila nak berubah? Orang lain makin maju. Orang lain semakin berkembang. Walaupun kau kata begitu begini, org tu tetap ke depan. Yang kau asik kata mcm2 nie di mana? Masih di takuk lama tak bergerak2 kan? Org dh merata, kau masih disitu kan? bersama2 aura negative kau kan?

Saya pernah ditempelak dgn kata-kata yg terus sampai ke jantung tatkala sebenarnya sy sedang berjuang tp sy gagal. Yang hanya mampu sy cakap ialah, takpe Allah tahu usaha aku macam mana, Allah tahu aku hati aku mcm mana, Allah tahu sedih aku, Allah dh tetapkan mcm nie, maka aku tak boleh putus asa. Jangan kan disebabkan satu aura negative ni aku nk berundur. Banyak lagi org2 yg positive yg boleh naik kan semangat aku. Dalam hati sy, kau tak tahu apa aku lalui, penat lelah aku, usaha aku, doa dan harapan org2 sekeliling aku. Cuba kalau kau lalui benda yg sama, baru kau tahu perit , penat & lelah ke tidak. 


Kadang2 sy diam kejab, berfikir, bila agaknya org mcm nie akan puas yer? siapakah yang mampu puaskan hati & kehendak dia yer? Yang keluar dpd kau, ialah kritikan menjahanam, kutukan yang boleh makan 24 jam pun belum berkesudahan. Tu belum lagi dikorek sana, dikorek sini, disebar sana, disebar sini. Bab menambah minyak dlm api tu mmg aktivity wajib. Mungkin dia lupa, dia boleh bukak hal org sini sana mungkin dgn niat menjatuhkan, tp Dia boleh buat lebih dpd itu. Berhati- hatilah. Kalau kita nk cerita keburukan utk buat panduan & pedoman rasenya tak salah. Tp kalau niatnya nk menyebarkan, sy rase benda tu perlu dibehentikan. Jangan persoal rezeki orang, jangan persoal keputusan orang, jangan persoalkan hak org. Itu semua urusan Dia. Mungkin dia ada masalah sana sini, tp Allah bg dia kemewahan hidup selesa anak yang bijak pandai, keluarga yg saling memahami, mungkin dpt suami atau isteri yg penyayang dan mengambil berat. Tapi kita ada apa? haa...balik dan kaji diri sendiri sebelum songket dan kaji pasal orang lain yer :-) Cukup hebat ke kita, nk mengata hak orang, pandai ke kita nk mengata bodoh orang, rajin ke kita nk mengata mls nya org. Takut kalau Dia songket hal kita sok, tak termampu nk bwk plak. Esk kalau kita diuji benda2 yg kita kata kat org nnty, masa tu kita tahu apa rasenya org yg dh lalui. Percayalah, Dia maha adil. Kalau org nie rezeki lebih, Dia lebih tahu kenapa org tu dpt lebih. Tak payah kita nk sibuk2 persoal hak org. Siasat hal orang. Kalau rase mcm kita berhak, fight for your hak. Dia sentiasa ada bersama kita kan.Kalau bukan rezeki kita kat sana, mungkin rezeki kita kat tempat lain :-) Be positive.


So kesimpulannya, be positive. ajak orang2 lain tuk fikir positive. keluar kata2 yg positive dlu sblm negative. sbb negative tu mmg slalu ada, cuma terpulang dek kita nk handle mcm mana. Apa yang saya nampak, orang2 yg positive nie sentiasa dihadapan, dimurahkan rezeki, dilapangkan fikiran, dikurniakan rezeki dan kejayaan. Tapi orang yang negative nie, masih disitu, tak kemana- mana. Hanya mulut yg laju bercakap, tp dia tetap di paras itu jgk. Tak bertambah apa pun. Umpamanya, orang dh ke negara cina dah mengembara, dia masih dipekan rembau membelek2 surat khabar lama :-) Sy tulis nie untuk peringatan diri sendiri jgk, sbb sy pun suka belek2 entry sndiri. kot2 sy buat benda mcm tu, boleh la beringat skit kan. Kita manusia mmg slalu buat kesilapan, tp jgn bagi silap dan perbuatan kita akan susahkan org2 yg dibelakang kita :-)



nota : jom sama2 jadi orang yg positive!! next week sy vacation! booking since may haritu. Thank you abah & mak  :-) Awl december insyallah will have very short trip. Dan awl january mungkin akan ke kota singa. Abah nk rase udara sana. sebenarnya abah nk try masakan apa yg best kan sana. yg pelik2 tapi best....saya tahu dahhhhhhhhhhh :-)

Friday, October 25, 2013

sale tudung!

Insyallah weekend nie sy akan clearkan stock tudung yg ada.....dannnn mksudny sy akn buat sale la kan.....

stay tune eh....nnty sy update....


nota :xsbr nk cuti dan berehat

Saturday, October 19, 2013

Shawl dua colour depan belakang, tak jarang, labuh & cantik


Assalammualaikum ,

Nak update pasal tudung :-)

Ada shawl baru iaitu shawl dua colour depan belakang.
Kalau korang tgk wanita hari ini, MHI atau byk penyampai tv3 pakai shawl yang cantik2 dua colour tu kan...
hah...nie lah dia shawl nya...
jangan risau pasal shawl nie jarang! sbb ia nya lansung tak jarang! sure!
dan jangan risau pasal pendek ke apa ke. sbb mmg labuh.
comfirm cover depan dan belakang :-)

mcm biasa,
nak order boleh wasaap atau mesej  sy di 019-6264677 atau terus ke fanpage fb saya ( nulaida beautylicious ) .
korang boleh PM sy code order yer. kalau ada stock, sy akan direct pos after payment have been made.
kalau takde stock, give me at least 4 days to get ready the stock.
alhamdulillah setakat nie customer sy smuanya baik hati belaka.
sanggup tunggu seminggu tuk sy amik stock.thank you so much :-)

customer area seremban, boleh cod sajo.jimat duit postage rm6-10 kann..
nk cod boleh di area senawang 8-5pm atau selepas waktu kerja kita boleh discuss nk jumpa kat mana2 area seremban
lastweek sy anta tudung customer ke nilai sanun :-)


so,
sila2 menjamu mata.
harga shawl dua colour depan belakang nie ialah RM30.
tp kalau korang msg/wsp sy bgtau yg korang jumpa melalui blog. sy akan bg discout lagi :-)
belian atas 3 helai akan dpt free inner magic ( hitam)
dan belian atas RM 100 akan dpt mistery gift :-)

happy shopping korang!























nota : minggu nie sy tak restok barang2. sbb sy tgh focus on my new project. insyallah next week sy restock eh. this week sy setelkan mana2 yg tertunggak jer. terima kasih diatas kesabaran korang :-) I really appreciate it.

Saturday, October 12, 2013

Di saat sendiri

2 minggu nie bizy.
bizy dgn biz and keje. berlambak2 plak kejenya :-(
dlm temph seminggu je 3x trun naik kl amik stock.
penat. tp alhamdulillah suka buat benda yg kita suka.
and how i wish business semakin maju dan kedepan.
terbayang2 di kepala, boleh quit from audit life and start with somthing yg never come across in my mind pun.. 
ada somthing dlm kepala yg bawa sy kedunia nie. 
btw, thank you for the support!
mak abah yg sntiasa sokong sy. pam duit bila sy perlu. 
and sgt rase legaaa...bila after deliver brg ke customer, she call me and bgtau sgt2 satisfied dgn kain n kualiti inner magic and tudung sy :-)
apa lagi yg kita harap kan...sy ckup takut kalau sy kecewakan org.
dari hari ke hari sy belajar psl material , qualiti dan mcm mana nk deal dgn supplier.
soon insyallah kita planning tuk keluar our own brand and product.
lps raya haji bru nk seat and discuss dgn investor and tailor..doakan smuanya jln lancar~


btw,
sy masih lagi baru dah hijau dlm dunia nie.
sy tak gerak alone. sy tak mampu pun nk gerak alone.
of course Mr kamil yg sentiasa ada support sy. xpernah fail and jemu pun.
How I wish I could have him untill jannah :-) InsyaAllah 

Dia yg tak penah kisah psl tudung ke apa ke...dh pandai tahu psl material, tudung, trend and so on.
Dan semestinya dialah yg slalu bg nasihat psl harga smua nie...

dia takut tgk sy berniaga. sbb sy slalu takut nk untung. haha~ so i tend to letak harga tudung below than market price sbb i rase i tak perlu untung byk...hahahhaha~ ok, sy bdk account. and sy bkn business punya org. he said org2 mcm sy nielah yg slalu menjatuhkan harga pasaran. ok, something new for me to learn rite?


berbalik ke tajuk diatas.
sy dpt berita kurang best from one of my friend. 
satu lg relationship yg tak mampu lg nk bertahan. too bad.
kita merancang, tp takdir Dia adalah yg terbaik kan.
apa yg sy nk ckp is not about takdir. itu mmg smua org tahu.paham dan kena terima.
tp sy nk ckp psl mcm mana benda2 mcm nie bleh jadi dan org sekeliling yg menerima dgn apa yg jadi.
bila sy browse apa yg patut. (sy berkawan dgn pasangn nie. dua2 sy kenal. sengakatan unieversiti )
sy tgk , bila perempuan yg memutuskan, org akan ckp. 
"sudahlah...ramai lg perempuan yg baik2 yg boleh sy kau nnty"
"byk lagi bunga ditaman, jgn kejar org yg tak mahu"
 nampak mcm perempuan yg bersalah sgt2 kan? tahu tak cerita dpd the other side sbelum jatuh hukum?


come on, bercinta bertahun2 of course kita impikan sesuatu yg terbaik.
semua yg kita rancang menjadi dan hidup together kan.
setahu sy, perempuan yg setia bertahun2 tak kan buat keje bodoh nk putuskan hubungan tanpa sebab kan?
kalau tidak, buat apa dia nk bertahan selama bertahun2 kan? bersabar. menanti. menunggu.terus setia.
dalam erti kata lain, buat apa dia nak buang masa kan kalau dlm kepala dia mmg nk memutuskan.
perempuan yg hati mcm nie, rasenya dia akan terus setia, sabar, menunggu.
tapi semua pun berlimit. maybe 3 tahun. maybe 5 tahun. maybe 9 tahun. maybe 12 tahun. atau maybe 1 tahun.
selagi dia boleh bertahan. selagi dia boleh terus menanti jawapan yg tak pasti. dia akan tetap tunggu.
tapi bila sampai limitnya. dah bulat hatinya. for sure dia akan melangkah tanpa menoleh lagi. 
masa tu, boleh jalan lah dgn segala janji, kenangan, cita2 atau apa je. 
merayu lah mcm mana sekalipun. bila hati dh bulat bak bola golf tu. takde nk heran apa lg dah...
hah...time tulah yg satu side lg sedar... masa yg terbuang sia2. setia yg selalu dipandang sepi. kenangan lps yg bru nk dia diputar dan dihargai. tp sayang. dah terlewat :-(
kalau selama nie tak pernah sebut pun perkataan putus.clash ke bagai. hah..nie dgr lah buat yg pertama and terakhir smpai bila2...
kdang2 hubungan yg berakhir tu bkn semata2 kerana org ketiga.
tp they are not meant to be together.
dan ada sampai tahap, tak sedih pun. tak ngis pun bila berpisah tu. sebab she has give her best. her very best. tp takdir tak berpihak pada dia kan. so nk menangis pun tak guna sebab dh puas pun menangis :-)
just move on and doa yg terbaik for each other :-)
Mungkin belum smpai jodohnya atau waktunya lagi. Mungkin.

tu semua pengalaman, yg mendewasakan.
Tapi percayalah, semua nya berhikmah. Dia tak kan bg sesuatu yg sia2.
mungkin Dia nak bg yg lebih baik. yg lebih menghargai. yg lebih menyayangi dan tahu erti setiap waktu yg berlalu.

Dear man,
Kalau perempuan tu cakap, dia akan setia menanti selagi dia mampu.
Hargai lah setiap kata & waktu yang disumbangkan.
Sebab bila hati dia kata, dah sampai masa untuk berlalu pergi.
Dia akan melangkah pergi tanpa peduli apa pun. bukan sbb takde hati perut
Tapi dh smpai masa tuk dia hargai diri dia sendiri & buang syg tu jauh2. 
Bagi peluang org lain tuk menghargai dia dan nikmati waktu2 yg mungkin lebih membahagiakan dia. mungkin.


Dear fren, 
Langit tak selalunya mendung. Mungkin ini jalan yg terbaik.
Dah sampai masanya kita lebih menghargai diri sendiri. 
Bagi peluang diri bergerak bebas. tgk dunia yg sebenarnya lebih byk org yg  boleh menghargai.
Dan percayalah cakap aku, Dia tahu apa yg terbaik.





nota : bila kaki tu dh melangkah keluar dpd kepompong. jgn la kau rayu apa pun. org sekeliling maki pun hade aku kisah. hah...gitu rasenya... percaya je dgn gerak hati sndiri. apa2 pun nnty, sndiri jgk yg tanggung. semua org berhak bahagia :-) chill okeh!

Sunday, October 6, 2013

Tak pernah puas & sudah kan?

Nie entry beremosi.Sila berhati2.


Okeh. Sy sebenarnya penat nak layan cakap2 org nie.
Letih.Bosan
Tapi sy nie berhati & perasaan. Bukan robot yg boleh masuk kanan keluar kanan balik.


Kadang2 bila kita nie seronok cerita hal orang. kutuk hal org. selongkar kain org.
Kita penah ingat tak nnty MUNGKIN kita akan dapat benda yg sama.
Kadang2 sy pelik. ada org yg sgt2 lah takde keje. selongkar hal org lain bahekkkkkkkk punya.
tak rase bersalah ke eh?? ke org yg mcm nie mmg xde perasaan??
time benda kena kat org lain, kemain seronok kau mengata.
mengata kalau sekali takpe. nie berkali2. nk berhari2 pun boleh.
kemainnnn lah lajuuuu menyampai berita.
org susah kau tambah lg susah org tu...bkn kau nk cool down kan.
tambah lg ayat yg menaikkan api kemarahan org lain.
agaknya bahagia kot bila tgk org musnah? xbahagia? derita?
TAKPE.
kau tunggu bahagian kau nnty. Tgk apa Allah nk uji kau nnty.
bila hal org. kemain mencanang cerita sana sini. bila kena kat ko sendiri... pandai snyap sunyi kan??
ada plak org yg kau kata mcm2 tadi g canang hal kau? xde kan?
alahai manusia...mana letak hati perasaan kalian nie...



sy pun takdelah baik benor tak penah bercakp hal org.
bercerita lah jgk. tp sy tak smpai nk pegi selongkar hal org. tnya sana sini.sampai sana sini.
menghebohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh bagai juara hal2 org.
please lah. sempat lg nk berubah.
kalau nak bergosip pun.berpada2 lah. beringat.
time nie org punya hal. takut esk bila smpai masa kau. terduduk tak mampu tanggung.
skang sy sgt2 lah berhati2 tuk pilih org yg sy nk bercerita or meluah apa2.



sy sebenarnya tak nak layan pun benda2 mcm nie.
penat kalau layan. gila pun boleh.
daripada org mengata hal org lain. smpai lah org mengata hal sy sendiri.
sy penat nk layan satu - satu. mana yg sy mampu dgr. sy dgr.
kalau sy rase nk bertanya. sy akan tnya utk penjelasan.
tp biarlah paras tu ajer.


ikutkan hati. memang sakit. tp sy lepas geram kat org2 tertentu saje.
yg sy boleh percaya. tp abs disitu je. xpulak sy pegi satu tempat ke satu tempat menyampai
dah lega hati luah perasaan. taip kat blog. ok dh. back to normal.
tp sy nie manusia yg ada skit2 dendam nya tu.
like..."ohhh...kau mengata aku yer....nnty...kau tunggu nnty kalau kau kena...baru kau rase"



ada yer jenis manusia yg sentiasa tak puas hati dgn org.
org dpt tu. dia pun nakkkkkkkkkkkk jgk!
org up kan tu...dia pun nakkkkkkkkkkkkkkkkkk jgk!
tp bila org dpt nie....dia tak mampu....dan2 akan kuar ayat mengkondem.
takde sape mampu nk puaskan hati org mcm nie....


takde org yg sempurna dlm dunia nie.
tp tu bukan alasan tuk kita nk kondem org sesukaaaa ati yer.
kalau nk bercerita tu boleh. nak berkongsi.nak bertukar pendapat.
tp bukan nk mengkondemmmmmmmm je kejenya.
sampai bila2 pun tak sudah.


nota : hati manusia mcm sy nie tak lah sekebal mana..kdang2 mudah terusik jgk!

Inner Magic, shawl halfmoon manik & shawl halfmoon biasa

Tudung baru restock.
Tudung halfmoon manik. cantik!
Inner magic pun adoooo.... tak sakitkan telinga and bonus tuk org pipi gebu.
sbb tak melekap kat muka . best!

tuk pearl shawl. dh takde stock! tp sy akan restock lg sbb ramai nauu yg order tu.
so sy amik pre - order dlu. minggu dpn lps keje dlm selasa or rabu sy update lg colour lps amik stock.
ramai yg nk pakai tuk raya haji katanya.
yg nk buat tuk pakai tunang/kwen/nikah pun ado.... wahhh...bleh tahan gak korang pkir smpai situ.
takpe.order je dlu. nnty sy carikan kaler yg korang nak.
dh ada stock baru bank in kan duit.


sy xsempat nk letak caption tuk setiap pic :-)

happy shopping


pm sy di FB atau 0196364677 - whatsapp and msg also can






halfmoon manik RM22 ( untuk postage tambah lg RM6) 




 inner magic RM9





nie bawal plain RM8






halfmoon manik










halfmoon biasa  RM 16
pm me your code oder 






customer yg pakai tudung pearl saya.
thank you :-)

Pre - order shawl pearl
RM20
beli 3 helai keatas discount RM18 setiap helai :-)
nota : dh mula rase kebahangan keletihan berbusiness nie...haha! takpe....sy suka! boleh kurus..hahha~
happy shopping eh korang.