iklan-iklan~sila click

Monday, January 7, 2013

Broga 2013

 Hai,

Sy kan dh lama nk g broga..kan..kan..kan...
pastu dh lama jgk si erik janji ...
tp dh dia sibuk je kan...


last friday..
borak2 kat fb...sy petik ckp psl broga!
then dia on!hoyehhhhhhh~
confident wey nak naik broga~
dh la lama tak jogg...makan pun ikut sedappp je kan...haha~
bru bape kg je turun nie haaa~ tetap berat!
( mr.b dh muak ari2 dgr sy menggomel cincin la, gelang la dh longgar~haha~ dia layan dgn muka mlass jeeee)

 nie view broga 5/1/2013 dpd hp sy...
sy hanya mampu berdiri je amik.
sy tak larat wey!
sejam amik masa nk smpai ats..
dan
dalam masa sejam tu ...mcm2 jadi!


 
nie muka org yg penat.
pucat.
muntah.
lembik.
menggigil.



 last sy buat activity nie ialah 6 tahun lps.
janda baik kot location nya
and time tu berat ialah dot2.
now dah dot2
ada lg hati perasan stamina maintan mcm dlu!
skali..hamik!

 masa 15 minit pertama kot.
sy dh flat!
seterusnya sy dh muntah.tak pedulik org kiri kanan.
angin dh naik ke kepala.xtau kenapa.
breathing xbetul kot!
hey.apasal sy tgk org naik broga.
xcite pun jalan2 tu mencabar...
sy terkejut2 bila tgk track nak keatas tu...
but ramai je makcik2 yg steady naik.
sy je hegeh2...hahaha~ maybe makcik tu dh bese kan( nk sedap hati sendiri)


apa sebenar yg jadi time sy muntah menggigil dan rase mcm nk pengsan tu
sy pun tak ingat.
tp sy percaya mr b ingt semuanya!
hahahaha~ bila dia cerita balik...ya ampun...malunya sy~ maluuuu...
but seriously sy dh tak ingt apa dh...
kalau takde tempat berpaut...mmg sy pengsan dh..
sbb sy dh tak daya nk balance kan badan pun time tu...
tp semangat tu kuat!
nk naik jgk sampai atas~

 sebelah sy tu famy...
gf si erik!
nice gurl la weh.
erik..kasi speed sikit keringat!
jgn lepas lg....haha~


bila dh smpai je atas..
sy lega dh...
tu pun selepas kata2 semangat diorg...hahaha~
sy suh diorg naik je dlu...diaorg xmo~
so tunggu jelah sy yg hegeh2 nie...hahaha~
thank you korang~ jgn serik lagi eh!


 4 out of 5!

kami start mendaki lebih kurang 6.40a.m and sampai 7.38 am!
mr b kejut sy 4am.
then sy bersilat plak kat dapur buat bfs..hehe~

 
kawasan parking
kena bayar RM2 okeh!


 ramai manusia kat ats tu...
dh mcm org shoping kat langkawi dh sy rase..haha~
sy duk melepet kat tepi batu tu...
smbil borak2...
mr b tak abs2 tnya 
"puas dh hati dpt naik broga?"
b, org rase b leh print la wishlist org...hahaha~
thank you~ i know u r trying ur best to make me happy kan..kan..kan..
BIG THANKS B!

nie couple comel niehhhh...
si famy nie bleh tahan jgk...
awal2 dh pndai drop org....
kitorg jalan dpn..
dorang kat blakang dok berkompang!
benggong sungguh!
ntah2 diorg yg jalan dlu...hahaha~



 pic captured by mox.
thank you!



 mamat kasanova.
tp azam 2013 katanya nk buang dh tittle kasanova tu.
wish u all the best dude~
so many thing psl dia yg buat kitorg still kwn~
lebih 11 tahun dh kitorg kawan...
we still fren.good fren.
dlm friendship senang je..as long as ko respect each other and tak tikam blakang..smua gonna be oke!

 model of the year~ mox!
kelakar plak bila ingt mox jumpa kwn baik dia time minum kat pekan semenyih tuh
marah betul dia..haha~


 bfs...


 nie pun bfs jgk!


memories of broga 2013!


lps 3 bulan kot bru sy nak naik lg.
kali nie nk kasi btl2 ready.
bkn main terjah bedah jeeee....mengidam kau lps tu!
pengalaman yg sy tak kan lupakan lah...
mmg mintak nyawa!

so nasihat sy,
make sure kalau u dh lama tak exercise, g exercise dlu.
fit sikit.
and bwk apa yg patut..
choc ke.apa2 jelah yg bleh bg energy...
jgn jadi macam sy kan...


malunya lah...
mr b ckp muka sy pucat! dia pun dh takut..
tp sempat la buat lawak nk kasi sy happy kan....
lps kejadian.
sy tobat dh.takmo stop exercise!
ahad tu sy dh ukur track kompleks sukan blik.slow2 dlu.
xleh nk jogg tetiba...kang tergeliat! mr b je yg laju...


lps nie kita cycling kat cerakah plak eh b..
atau kita snorkeling kat mana2... :-)

nie mesti si b dh pening dh...
mcm2 dia nieh...
buat milo tak ye lepas2 lagi..
spageti tak ye anta2 kat umah lg...
hahahhaha~


nota : semangat nak mulakan 2013 dgn nafas baru dan jiwa baru! happy weh..finally sy bleh buat apa yg sy terlepas nk buat for the past 6 years....and i really enjoy moment2 dgn kwn2...lps nie xde dh bunyi "aida sombong" dh...haha~ thank you b! i owe u a lot. 


2 bln nie sy rase kitorg byk activity makan jeee....so kita kena balance kan lah balik kan! ok.this week outstation kat s2~ awal feb bru msuk opis...phewww~

No comments: