iklan-iklan~sila click

Wednesday, January 23, 2013

cerita bergambar

First of all,
Thank you pakcik google sbb memudahkan kerja2 cerita bergambar sy


Sy kan suka pulau kan.suka shoping kan.suka makan jgk kan.
pendek kata sy suka jalan2 smbil makan2.smbil shoping
tp andaikata kena pilih salah satu...
sy akan pilih ikut keadaan...
kalau sy mmg perlukan rehat.tempat yg tenang.
yes, sy akan pilih pulau.
kalau sy mmg tgh geram.tgh panas hati,tgh stress  yg melampau.
sy akan pilih makan dan shoping.

kalau sy mmg nk berjalan.tgk tempat org.pergi sana sini.
yes.sy akan berjalannnnnn je...nak2 tempat tu byk tempat sejarah.lgi sy lekaaa nk explore.

pulau idaman sy nie tak lah jauh mana.
tak la dekat gila.
tp semakin hari semakin ramai org pergi dan semakin famous.
pulau tu ialah

                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                 \/




  jelas tak pic dia b? jelassss kan? haha~ thank you in advance!kih2...

sy tak tahu apa yg hebat tentang pulau nie selain kecantikan dan keindahan yg sy nmpk kat gambar2 yg dh ada.
so mmg kena alami sendiri then baru tahu .....
aritu b ckp perhentian.no i said krabi.perhentian jgk.i said krabi.
sudahnya ??? nntykan lah kesudahanya nnty...jeng2...ok stop.


then...
seterusnya!



sy tak pernah terpikir pun nk pegi tmpat nie.
rase mcm tak layak and mampu je.
tp dunia skang. kau usaha.ada rezeki.kau dpt.
kalau kau tak usaha.kau tak kan dpt.unless mmg rezeki ko dpt rezeki bergolek.
and tak salah utk kita pasang angan2.sbb dpd angan2 lah akan ada satu azam yg akan melahirkan usaha...hehe~ berjaya atau tidak.rezeki Allah tentukan.
so...sy nk pergi tmpat nie lgi 10-15 tahun akan dtg....
nie mungkin tmpt pertama sy nk pergi lepas sy capai segala impian cita2 hasrat hati nurani sy yg lebih penting.
kena kerja kuat. kena usaha lebih.kena cekal hati,kena tabah.kena semangat.baru boleh berjaya.dgn izin Dia :-)

inilah tempatnya




scroll down




scroll down





scroll down






scroll down





scroll down






scroll down







okeh. good! here we go




jelas jgk ke b? ke dh pengsan?? hahaha~
dun worry.yg nie kita usaha sama2 ;-)



sekian cerita bergambar sy.
so untuk sekarang nie.yg mampu ke sebarang laut tu je.naik fligt 2 jam suku dh smpai...hehe~ 
tu pun 2 bln mengumpul duit!hahaha~ nk byr sekali gus..mmg tak lah.
so sndiri buat buget.sendiri audit.sndiri tempah.dan kak ina yg jadi bendahari tetap.tlgggggggg la doa sy tak membazir.set mind nk berjalan je.bkn soping tak hengat!hahaha~
ckp psl jalan2 nie.bru ingt cuti x anta lg.kalau boss tak bg cuti...tak ke haru biru hidup aku....kan? gatal lg berjalan time peak period.aterrr.,...masa booking ticket flight tu bkn pikir apa...tahu nk seghonok je~ 

tp sy mmg niat nk berjalan2 explore tempat org je...
xde la gunung kinabalu tu aku nk redah...
jgn mcm2...broga pun aku lelah..siap nk pengsan bagai...
trip nie b takdeee...ko single je! xde org lain nk layan lelah ko der...hahaha~


nota : doakan sy dapat jejak rumah Dia sebelum usia 40 yer. impian yg dh lamaaa ada sejak zaman belajar lgi...insyallah.one day :-)


No comments: