iklan-iklan~sila click

Wednesday, January 30, 2013

Makan sorang - sorang

Sy kena keja luar 3 minggu.
esok last.
pinggang sy dh mcm hapeee je dah...sakit gila oi.
dh la sy mmg ada mslah pinggang nie kan..xleh nk stastik lama2.
so bila dok mengadapp je laptop smbil tekan sepnuh hati keybord tu.
pinggang pun jadi mcm hapeee je.sakit.lenguh dan sebagainya.


Nie tahun kedua sy buat acc client tu.
and this year beza skit sbb si b ada dekat.
so few time jgk lucheon sama2.
kalau dulu,
ikut tekak sy lah nak lunch pukul brape....
kdg2 kul 4 bru start keta cri kedai makan.smbil makan otak ingt keje.
buat account nie tak sama dgn audit.
sy sgt tension buat account.sbb benda nye byk.dan bosan.
kalau audit.sy enjoy.walaupun penat.sy tahan je.pluss kalau outstation pun kita akan g berteam.so tak bosan.
bila buat account nie.dh la sorang.pastu lama.pastu byk.hadaaaaaaaaaappp je smpai sudah. ngissssssssssss
kali nie sy mintak extra day dpd boss.sbb tak nak jadi mcm tahun lepas.
sy kena bwk balik keje.buat smpai 3-4 pagi.
cuba imagine. 9 bulan punya account sy buat dlm 3 minggu.
dan sales dia adalah mencanak2 naik. kejung tgn tauu...


this year.
sy tak bwak balik sgt.ada jgk bwk balik.tp skit2.
tp kat sana sy push kaw2.
kdg2 45 minit hadap tanpa rehat or lepas tgn dpd keybord and mouse.
sy stresss sgt sebenarnya.sy penat.sy nk ngis.
tp dh namanya keje kan. ku tahan jebat!


ok.
berbalik cite psl tajuk tu kan.
ada staff kat sana tanya.and pelik.
mcm mana sy bleh makan sorang2.or g mana sorang2
kalau dia, tak mampu nk makan kat kedai sorg2.buat apa2 sorang.



korang biasa makan sorang? shoping sorang? jalan2 sorang?
biasa? tak biasa?terbiasa?
sy okay buat semua tu sorang2.
dia pelik tgk sy g kedai makan.order.makan.smbil tgk tv sorang2.
sy rehat hari jumaat.selamba g jusco.shoping sorang2.jalan sorang2.
pelik ke?
sy dh biasa kot.tu yg sy tak pelik.


kalau sy tension.sy pegi PD sorang2 pun buleh.
bukan tak penah buat.
beli jagung.cri tempat duduk.ngadap pantai tu.
duduk jelah situ smpai puas.smpai penat.pastu drive balik seremban sorang2.


kalau korang tinggalkan sy dkat jalan tar / sogo and sbgainya tu pun
sy gagah je jalan sorang2.
kalau sy tgh tension.sy tak kisah pun.
ikut je hati dan kaki mana nak pergi.dh biasa.dan terbiasa.


kalau sy window shoping ngn b ke.keluar dgn dia ke.
bila smpai tmpat yg sy tuju.sy jalannnnn je cri apa sy nak.ikut je mata ngn hati.
jalan..jalan..jalan...lepas tu bru sedar.
eh mana b? pastu baru hegeh2 cri dia.
pastu bru hegeh2 cri hp....
sy cepat leka kalau sy jumpa yg sy suka.dan sy akan bebel kalau tak jumpa apa sy cari.lps tu automatik sy lapar.pastu mesti sy barannn anginn je...


kalau pergi pasar pun sy cepat leka.pasar oke.pasar besar seremban tu.
leka je kepala nie tgk sayur ikan semua tu.
pastu semua nk geram and nak beli ( tp mls nk msk.tunggu b merajuk baru msk)


kesimpulannya...
ada org boleh buat benda2 tu sendiri/sorang2.ada orang tak boleh.
depends on individu.ikut mana yg dia selesa...
 
 


nota : skang nie kalau tension sgt sy tido je.pakse mata lelap.takde nk drive kulu kilir mcm dedulu der....umur dh meningkat nie.tahap kepenatan senang naik.asal balik je cri katil.asl ats katil je msti bruy blik....sedar tak sedar.bulan may nie ckup 2 tahun sy kerja. ohoiiiiiii...cepatnya masa berlalu.january pun bakal meninggalkan kita.tak tercapai dek tgn nk kejar semua...oh.sakit kepalaku!

No comments: