iklan-iklan~sila click

Friday, January 11, 2013

makanan sahaja

 mood update blog tetibe kemain ghajin dtg!
siap ada pic skali...ko ingt senang?hahaha

entry kali nie pasal makannnnnn je tau....
sy makan2 jgk...tp air HL telan jgk!
jgn disekat nafsu makan...nnty rugi...cara paling baik ialah kawal je( ckp mcm takde nafsu serakah pada makanan...padahal tiap2 hari mengidam mcm2....tak kwen lg dh ngidam itu ini...dh kawen..ko rase? tu tunggu la eh...)



 sebelum pape hal...
up sekeping pic tuan tanah yg sedang pose sebelum g keje..
nie smua keje si b...sy ikutkan je...
ari2 jumpa pun dia nk pic wey....paghah!hahaha~


 baik ko kata dh kurus skit...
come on! jaga la hati sy wey...hahaha~ 
b ckp siku sy tajam....
selama ari nie takde org ckp mcm tu pun..
so siku dh kurus la kan? hahaha~



 cincin dh longgar tau. ( b aritu org kata size bape? nnty b beli kecik skit eh...ewah! hahaha~)
gelang dh labuh...
baju longgar2 dh byk...hahahah~
pipi? makin menaik...
yg part tu sy tak tahu apa masalah....
dengki mungkin.
pernah berhajat nk sapu fellina kat situ...tp b kata jgn turunkan lemak pp...itu asset! hahahah~ lantak la hai...( kantoi la kan..pkai fellina...hahaha)


ok next! makanan apa ajer yg ada nie?


 nie kudapan...
ewah!
nie keje si b...dia nk kasi sy sihat walafiat...
so dia bg nafkah makanan berupa pic diatas...
nie bekalan makanan di waktu malam okeh...
beria2 dia ckp coklat tak gemuk...
mmg pun...coklat tak gemuk.
tp ianya besarkan peha.haha~


 seminggu jgk nk abskan benda nie.
sedap tak yah cite la.
tgk balik nie pun dh rase nk start keta g family store beli lg 7!
choc mmg penghilang stress kan...
 


 nie nasi ayam mustafa cawangan PD...
sy punya nasi ayam bese.
si b punya nasi goreng ayam.
cili potong kat tepi tu buat hiasan je...org  tu xpaham si b nak apa.
dia bantai bg cili potong tu...haha~lantak la hai....
komen saya?
bese2 je...sedap sikit la dpd nasi ayam sy masak.
mybe tang presentation je kot diorg menang~
rasenya biasa2 je...


 nie bihun tomyam.
nie mmg terbaik rasenya.
isi sgt meriah..
and reasonable price.
kedai pun cantik. presentation ok! rase ok!
kedai dia dkat jalan nk ke lobak or templer nun...
berdepan dgn sungai kat pasar besar seremban tu..
apa ke nya nama kedai dia?
awe tomyam kot.
entah la..tnya la si b..tu kedai kawan dia!haha~
tp sedap! mmg sedap.




  nie bekalan kak hani.
yg selamat sampai ke perut sy.
kak hani tnya lapar tak.sy jwb tak
tp habis jgk.haha~
korang jgn tgk tgn tu eh...
tgn tu mmg tak kan kurus...
eh tapi tahu lah key in acc tele nie kok kurus plak kan..haha~







nie nasi lemak di petang hari.haha~
fresh from ladang.ptg td punya menu..
lps keje terjah maulana...
tau maulana kat mana?
kat pulai...
skang tgh famous burger bun kan.
haaa...kat situ la tempat dia!


burger bun tu mmg sedap.
si b dh dua hari merepeat.
sudah warn sama dia, fastfood sebulan sekali je.
burger 2 minggu sekali je.
tu pun xtau la dia dgr ke tak..haha~


sekian entry makanan daripada sy.
actually byk lagi....tp sy dh lupa la..setakat takotao kat JJ semban tu.
dh selalu sgt beli dh.rase dia agak kurang la nk compare dgn cawangan lain.
tp kalau dh teringin tu kan.redah je.buat je suara kesian kat si b.laju je dia teman!


 nota : bila nk jogg nie haaaaaaaaaaaaaaaaaa? dari hari ke hari..sy dok belajar bace apa yg si b nie suka and tak suka psl makanan nie tau...kdg2 rase mcm simple..kdg2 rase mcm complicated...hahaha~sy kan tolak batu and kayu je kan...yg lain smua sy bedal...si b tak mcm tu, dia ada bnda dia makan..ada bnda dia tak makan...so nmpk tak masa depan sy mcm mana? kah2....agak2 ko teringin nak makan seafood.ko kena la masak lauk lain jgk tuk dia...haaaaaaa...mmg nnty sy jd chef haibat la! hahaa~ takpe...b reti masak, so msk la sndiri kan...keh2...ok! bye!


eh..korang jgn caya plak psl cite2 kurus tu..propa je lebih...semua mcm bese je....takde apa berubah pun...hihihi~

No comments: