iklan-iklan~sila click

Wednesday, February 6, 2013

Merajuk - version 1





Al kisah...
My merajuk ada mcm2 version.
and selalu nya verison yg bls pendek2 tu adalah version yg slalu sy guna.


Monday sy mc...
pinggang terkehel...no la..actually muscle bengkak.
so doc bg 1 day off. sebenarnya nk request 2 hari,tp mcm melampau plak kan.
nie semua sbb lama sgt duduk time buat acc last 3 weeks.
then sabtu ahad travel ke JB.
pergi balik sy drive.x tahu mana dpt tenaga.
time pergi tu mybe sbb excited nk ke JPO again.shopping.
then balik tu mybe sbb bfs tu sy belasah ali cafe white coffe! umphhh...
sedappppp wey.saje nk try since abah beria2 beli kan.
dan hasilnya...sy bertenaga sehingga sudah!
tp smpai ayer itam otw back to seremban dh rase lain mcm.pinggang dh start sakit smua. so surrender. abah drive smpai seremban.

And sepemergian sy ke JB.
mmg agak padat jadual nye.sy "kepala" of the trip.
abah mengkagum kejab dgn kebolehan sy dgn jalan2 di JB.
sy dh siap hafal mana giant.jusco.jln ke kg majidee.ke pandan city.etc.
and mlm tu sy bwk diorg jalan2 pai 3 pgi.
before tu i cooked for dinner la.simple menu je pun.
tu another story lah.
so si b is merajuking dgn sy sbb bizy kan..keh2...( dia sja2 atau btl2 i dont know)
plus dia keep mention dia tak dpt join my trip ke sabah.
sy tak bagi dia ikut! hantar sy ke airport pun sy tak bg.hahaha~ no reason.
so dia ckp febuary ialah bln sy tinggalkan dia.
tambahan lg feb nie birthday ia kan...luckily la i dh kosongkan my schedule on his birthday kan.kalau tak...lg merajukkkkkkkk sakan. semakin bergerak usia relationship nie...semakin pndai dia merajuk! me toooooooo...haha~


so isnin mlm.
dia keletihan dgn kerja2.tido pengsan.by 11 pm bru jaga.
masa tu i dh dlm comfeter ok.
last nite he went out dgn geng2 dia.
oh time tu sy rase nk marah dh.
my mom dh tanya2...
"eh...nie bila nk bg kat en kamil nie??"
i bought somthing la for him and his mama. makanan la pun.
isnin mlm sy jwb.."kamil tido pengsan"
smlm sy jwb. " kamil kuar dgn kwn2 dia"
seb bek la makanan tu smua elok and boleh tahan lama.

mlm td sy dh start nk cri psl dh.keh2..
biasalah...dram queen kan.
smpai 11 lebih sy tunggu.xde bbm pun.arghhh...
so by the time sy dh selamat dlm comfeter smbil remote tv di tangan tunggu masa nk belayar he called.bgtau yg bb or celcom problem.bbm tak leh sent out.
i just reply..ohh..ok.
kalau sy reply pendek2 dan takde rentak dan irama tu.maksudnya sy tgh merajuk.
kalau tnya sy, sy ok ke tak.sy akan ckp sy ok.padahal sy TAK ok.
tp itu boleh dipujuk lg.you bodek2 sikit by 10 min mcm tu everything will back to normal.
tp kalau sy dh tak angkat phone call tu.
haaaaa...u will get in trouble.
tu maksudnya sy kecik hati. atau sy tgh ngis. hihi~


contoh sy merajuk...
ko tulis lah pape.sy reply..
owh...
ok..
yup...
k... itu smua satu kategori

pagi td hati kental nie.
xmo bbm.still continue merajuk nie.
biasanya pagi2 dia akan call kejut subuh.
but these few days...takde.tu sbb dia balik lmbt la tu.
and kdg2 dia pun kelam kabut siap2 nk g keje.
fine.
pgi td b explain mcm kat bwh nie...celcom line problem.


u see..i reply pendek2 kan.

tp disebabkan sy ada jumpa blog best.
dan dpd smlm sy asyik je layan blog kakak tu.
so tak kisah sgt lah b tak bbm ke apa ke..
sy dlm dunia fantasi blog akk tu yg best....
tp hati ada la merajuk skit2 kan.
even siap tweet bgtau me is merajuk but b didnt notice it. keh2..
b tak follow twitter sy.sbb sy tak bg.snang skit sy nk mcm2 kat twitter kan.
tu je medium yg ada. yg dia takde.keh2...


then lunch time.
elok2 je lepas solat zuhor.he called bgtau got meeting kt kl kan.
so tibe2 terus mcm kesian je kat dia.
surely penat kan.dh la from monday penat otak siapkan mcm2 kan.smpai pengsan tido.dpd last week lg dia mmg tak sihat pun...sian u b...
lately nie b sgt2 bizy setel mcm2.since si b nie jenis yg bab2 keje mmg buat sungguh2 kan. tu tak mention lg mcm mana dia syg jaga baik student2 dia...
i keep perli2 dia..sygnya dia dgn student2 dia.kdg2 sy nie mcm tak nmpk jer..tp dia jwb...itu tanggungjwb dia..amanah yg parents diorg bg pada dia.so dia kena sempurnakan dgn baik.plus itu punca rezeki dia...ohhhhh...trusss lembut hati....10 marks for u b! keh2...sebenarnya sy saje je nk tgk dia mcm mana...deep inside im happy tgk dia buat keje sungguh...and tahu lah dia type yg mcm mana kan....



u see...
reply pun mcm nak tak nak je kan.
padahal sy bkn bizy.merajuk sebenarnya.
dan bizy lyn blog jer...keh2...


tp sy bkn merajuk yg sungguh2 tu.
nie lite2 je..ko pung pang skit2 dh setel dh...sy dh happy ceria bebel2 mcm biasa dh.... :-)

and last but not least.
he msg kalau dia balik awal we kuar for dinner...hahahaha~
tahu saje kelemahan sy ialah pada makanan kan. :-p
but i dont expect dia blik awl pun...surely jammed smua kan.plus penat lg.
tp tulah.merajuk sy nie tak kronik pun..just pung pang skit2...im okay dh...hihihi ( mengada kan)
nie antara merajuk2 di awal hubungan lah...kena bisa tempuh lah.kalau tak...cane nk move to another stage kan..keh2..masa berlalu dgn pantassss skali...phewww..


mlm nie client ada bkk apa ntah...
invite smua makan2..nasi kandar ke apa ntah..
kari mesti ada kan ( sy pencinta kari)....
tp tulah...kalau b balik lmbt...kita kari kan shake jelah kat umah...
kak hani, u tlg makan utk i okeh! slurpppp....


and nah.
lagu bara by awie...
syiok gak layan ptang2 nie dgn sejuk2 nie kan...bg panasss skit..










nota : psl JB nnty sy update lain eh...harap2 technician tm dh dtg umah betulkan internet kat umah...migrain lah tak leh blog walking mlm2...ok bye! ta-ta~

No comments: