iklan-iklan~sila click

Wednesday, March 13, 2013

Selamat Pergi Pahlawanku



Nie lagu favorite sy waktu sekolah dlu...
Lagu koir...lagu persembahan kelas...
masa nyanyi lagu nie dlu pun dh sedih...
and now after what happen to our police and army yg terkorban di lahad datu..
lagi sayu dgr lagu nie....


slalu borak dgn afiq...one of my fren time kt seri ampangan dlu.
dia slalu jgk ke sabah.kdg2 kena buat apa ntah...
sy dh lupa...kdg2 latihan..kdg2 dlm hutan...
he slalu ckp, kena makan katak la...latihan itu ini...
sy slalu bising2..ckp kotor smua lah..
he ckp..nie smua persedian andaikata kita darurat atau perang...
and i always ckp
xkan lah! malaysia nie aman.....xde benda2 tu semua...
sbb sy pun xpenah hidup time zaman perang ke gaduh2 dlu kan...
tp dia slalu ckp, kita kena slalu bersedia! okeh.diam je.dh mmg tu kejenya kan.


lepas seorang...dan seoarang...police n army kita gugur ke bumi...
berdebar2 jer hati andaikata ada family members atau kwn2 yg diarah kesana..
tp percaya atau tidak, diorang mmg berharap utk kesana!
sy plak yg....ehhhh..xyah lah pergi..
tp tu lah semangat yg meluap2 dlm diri diorg utk pertahankan negara...


sy percaya, semua org pun berdoa agar semuanya segera berakhir...
bak kata ally kat MHI... xde apa lg yg mampu kita buat..melainkan doa dan terus berdoa supaya semuanya sgera berakhir dan anggota2 kita kat sana selamat semuanya...
setiap pagi dan mlm waktu buletin utama...sy mesti tgk tuk tahu perkembangan di lahad datu.
smbil tu doa kuat2 dlm hati...cepatlah smua nie berakhir...


buat pejuang2 negara,
semoga selamat pergi dan selamat kembali :-) amin



nota : soalan cepucemas kitorg kalau on call, bila nk kahwen...kah2...dua2 gelak2 besar!

No comments: