iklan-iklan~sila click

Thursday, April 18, 2013

stress dan bunga + choc? thank you hub :-)


last week sy tension dgn keje.
sy blur buat koperasi.sy hilang punca.sy rase lembab gila buat manual.sy rase bodohhh sgt tak dpt selesaikan masalah cashbook yg hapeee ntah tu.
tambahan lagi.sy dh nk exam.

sy patutnya start cuti on 16 april.
sy jangka by monday tu keje2 sy dh siap.tp sy kena buat all over again.sbb byk sgt cacamarbanya account tu dan sy mmg sgt2 blur! sy jadi down tibe2.moody sgt sbb mood swing sbb dot2 kot....montly punya masalah.beselah kan.
so 16 tu sy keje lagi.
sy hadapppppppppppp keje tu betul2 sbb sy nk siapkan.walaupun sebenarnya on monday tu sy mmg dh nk ngis sbb dh stuck

kalau bizy keje.sy mmg susah nk tgk handphone. tp sy sempat bgtau kamil yg sy bizy and pening serabut dgn keje.
kamil nie claim diri dia rockers tau...tp sejak sy kenal dia.sy sikit pun tak caya. sbb sepanjang sy kenal.dia jenis yg....hmmmmm....hmmmm....sy tak jumpa any words nk describe psl dia...biar sy jelah yg tahu kan.....
 
 
so isnin mlm sy stay up smpai kul 4 pg.
630 dh bgun siap2 g keje. then sambungggggggggg lg buat keje.
balik keje isnin tu.sy ngadu kat group wechat yg sy sgt2 tension
kak hani away to tokyo.kak wahida on leave afiq admitted.so i takde geng u know!
then ummar ( kak hani's son ) wechat tnya im okay or not...love2 smua. sy tgh driving kot time tu
bila dgr2 je....ok! terussss menangisssssssssssssssssssssssssssss while driving.
bkn lah menangis teresak2.tp mengalir la airmata
tension sgt sbb hormon tak stabil plus rase diri bodoh sgt kot time tu!
so lepas ngis cool skit.
 
selasa tu sy buat kejeee jgk dgn muka mmg tension and tak cukup tido.
dalam hati sebenarnya  kacau bilau
kamil called bgtau kwn dia nk anta  resume.
otw nk turun bawah,terserempak dgn my client yg nk naik atas.
so sy cepat2 turun nak amik resume.dlm kepala dh set.
amik resume then bg pada kak ema.thats it.


suddenly...
kwn dia tu tunggu smbil pegang coklat.
sy dh senyum. sbb i know kalau coklat cadbury je msti from kamil!
dia mmg selaluuuuuuuuuuuuuuuuuuu bg sy cadbury!~
kadang2 bila sy away.sy beli cadbury sndiri sbb sy rindu dia!!hahahhahah~
then sy senyum je. sy tnya dia.kamil mana? melilau2 mata cari kamil.
tp hati tetap pada kerja....then sy tnya mana resume?
suddenly dia kuarkan somthing from beg...then bg sy! 
bunga...." nah...nie kamil bagi"
sy dh tutup mulut dan muka! omgggggggg...apa mamat nie buat nieeeee....
sy tnya lg..."MANA KAMIL" tp dia surely tak kan bgtau kan!

sy pun terpakse undur diri sbb keje byk!sempat ckp teme kasih n say sory je ke si penghantar bunga.
smpai tempat sy, sy letak bunga tepi. sy amik file and masuk bilik meeting for discussion!
tp kepala tetap pada bunga dan kamil...hahahha~ seb bek sy paham n nmpk solution pada kebluran sy lpas client tu explain.


after settled.
sy amik napas jab.tgk2 bunga.pandang skit2.
sy mengeluh. kenapa?
sbb sy nie dh berhari2 rase bersalah.sbb mood tak betul.kamil tu dh mcm hape je sy buat kan.
tp jauh sudut hati, sy harap dia paham keje2 sy.
mlm before tu.sy tahu dia merajuk! tp sy buat tak reti sbb sy nk siapkan keje.
sy janji dlm hati.lpas setel keje sy jumpa and pujuk la kan! hahhaha~
tp alih2 dia plak pujuk sy.....
" jangan stres2 and senyum2 selalu and bla...bla..bla...." tulisan pada kad tu.



 
 
after 1 hour baru sy dpt call dia and say thanks for bunga and choc!
sy sebenarnya berkecamuk.
dannnnnnnn bertambahhhhhhhhhhh rase bersalah.
sy sebenarnya nk ngis tau.dgn mamat nie....
korang tak tahu apa sy dh buat pada dia?
mcm mana sy layan dia.
mcm mana emosi sy.mcm mana sy mencurigai dia.
mcm mana sy uji dia. mcm mana penilaian sy pada lelaki lps pengalaman2 lepas.
 
dlm setiap tindakan sy.
sy tahu sy tak pernah adil dgn dia. kejam kan?
sy sayang...tp sayang sy mcm ada blocking. 
sy terlampau berhati2 barangkali....
sy amik pendekatan jangan terlalu percaya.jgn terlalu yakin.jgn terlalu syg.jgn terlalu amik tahu.jgn kisah sgt! 
sebab nnti kalau kecewa susah kan.....tp adil ke sy pada pihak sana kan?
 
 
 
sy tak tahu nk cakap apa.
kecewa yg dlu sebenarnya dah lama berlalu...
cuma sy terlalu berhati2.....terlalu mencurigai....
tp sebenarnya dalam hati yg palingggggggg jauhhhh...palingggggg dalammmmm...
doa2 laju2.....semoga kamil yg terbaik utk sy :-)
he cant be my first love, but he can be my last and forever right?
kalau sy nmpak mak solat kat depan.sy akan laju2 pakse mak sy doakan yg terbaik utk sy dgn kamil.... :-) mak sy senyum je.



b,
dont stop to love me!




semalam sy dgr lagu nie kat suria.
terus sy sentap kejab. and now  I cant stop playing lagu nie.
and now, sy dgr skit.sy ngisssssssssss....
kenapa aida emosi sgt bulan april nie hahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh???
sy memang tak pandai nk tunjuk yg sy syggg...
tp sy harap.dia rase apa yg sy rase :-)


korang meh angkat tangan...
doa byk2...
semoga segala urusan sy dipermudahkan :-)


nota : dulu sy selalu ckp, apa saje takdir Dia adalah yg terbaik utk sy kan....now, sy harapppppppp inilah takdir sy :-)

kamil wechat sy.tp sy tak tahu nk ckp apa.sbb sy nk sembunyikan suara ngis sy! hahahha~ dah2...kena stop play lagu nie! love u b :-) hanya Dia je yg tahu perasaan sy wey....takde sape yg lebih paham selain Dia dan emak sy walaupun apa saje dosa2 dan kesalahan sy.

No comments: