iklan-iklan~sila click

Tuesday, May 28, 2013

vacation ? 2014 ? planning?

Saya kan mmg suka berjalan2 kan...
pergi sana sini...cuba masakan makanan org...
tgk cara hidup, budaya n rase duduk kejab kat tempat org...
tgk life dorg waktu mlm2...lepak2...rilex2


Bab berjalan, sy mmg takde limit...haha~
sy mcm nie since zaman uni dlu...
kalau teragak nk berjalan, sy jalan je...
and sy tak kisah nk spent duit kalau berjalan...
kalau tak berjalan pun, bknya sy byk duit kan..bukan menggunung duit sy simpan.
so baiklah berjalan....kah..kah..kah...

sy rase nie smua sbb abah dh ajar dpd kecik mcm tu..hahah~
abah sy kuat berjalan.kuat try makanan tempat2 baru
suka explore barang2 n tempat org...
suka shopping jgk.... smpai skang pun abah mcm tu...keh2...
so sy mmg anak abah la kan...walaupun kitorg slalu tak sependapat! hahaha~


so utk 2013 sy dh plan nk g mana since last year kan..
masuk je 2013 sy dh kena mula realisasikan...
cari sana...cari sini kan...
tp beselah....dh kata kerja kan...bukan boleh bercuti semata2 kan
nie pun buat tak sedar diri je blaja lg nie...seb bek sem nie takde class...


so utk 2013 ada satu tempat sy tak dpt pergi lg..
sy KIV tuk 2014...tp lps sy tnya pendapat org yg dh bese jln2...
diorg ckp tmpat sy nk g tu tak de apa sgt pun...
better g tempat lain...so sy KIV lah smpai sy rase nk pergi..keh2...


utk 2013,
lepas cari slot masa yg sesuai..
sy end up g somewhere yg org malaysia dh galak kali pegi.
makcik2 duk felda tu pun dh galak sgt pegi..
sy je tak lepas2 lg...hihi~
so settled.

then mr kamil dh bg amaran keras kat saya.
tolong stop kan segala vacation sy nie and bg ruang for us
hahahhahah~
mengoncang jiwa wey amaran dia....
mak pun sama bising...asik berjalan je.
bila nk bla..bla..bla... berjalan tu smpai ke sudah la tak abs...hahah~

so ada logic nya kan..
dh website airasia n mas tu je slalu ko bukak...
mmg kepala ko tune nk berjalan je lah kan...
cuba bukak website/ fb pengantin ke....alam rumah tangga ke...hahah~
ok.make sense.

so dgn relanya dan tulus ikhlas sy menghold kan semua nya
sehingga lah "sesuatu" itu selesai...hahaha~
mr kamil dh pandang sy mcm nk makan sy tauuuu...takuiittttt..hehe~

so sy terus plan tuk 2014 je snang..
b tak yah susah2 pkir n plan...org dh buat kan smuanya utk b
b just perlu n pikir psl " sesuatu " je...keh2..




first destination 2014




after "sesuatu"~ hahaha~



nie mmg kena pergi.
nie berada dlm list sy awal2.
dpt g 4 hari pun takpe b.



penutup.
kalau tak sempat 2014..
kiv ke 2015 pun takpe
ater byk sgt ringgit kau nk berjalan sakan dlm setahun kan
bapak tokey minyak pun pening pale mcm nie.
hahaha~

semua tempat yg sy nk pergi nie
sy dh buat bacaan and kira2 awal2 lg...
sy dh survey apa yg patut...dh belek2 tmpat2 menarik
seb bek lah blogger2 nie rajin update psl kos n tempat diorg berjalan kan
so sgt memudahkan org2 mcm sy nie nak buat planning


sy dh buat survey and dh update smuanya pada mak n kamil
both mcm ok jer!
apa2 pun sy hanya merancang, Dia jgk yg menentukan


kalau nk lg best,
cite je kat abah...nnty confirm2 dia sponsor skit..keh2..
td pun dia dh ckp kt sy suh tgk ticket g sarawak.
mak sy dh pndang mcm nk makan sy.
so sy diamkan je..
sbb baik simpan duit tuk trip akan dtg nie...hehe~


abah dgn sy.
mmg suka MAKAN & JALAN.
itulah satu2 perkara yg menyatukan kami.
bab2 lain slalunya bercanggah..tp lately nie dh ok dh..
almaklum dh tua...cucu sedera pun dh berderet2
so dh pndai la nk bertolak ansur skit..keh2..
i love u abah!


nota: mr kamil msti dh tepuk dahi dh nie...keh2...takpe b...u tak yah pening2 pale..biar i  je tlg pikirkan bab nie tuk u  :-)  semua org ada rezeki masing2 kan....

No comments: