iklan-iklan~sila click

Friday, June 14, 2013

Alhamdulillah...congrts bff...



Alhamdulillah,




 Bulan lepas sy ada gathering dgn housemate sy
we celebrate birthday smua org serentak since axy yg lahir akhir on may.
kami smua on march n april...so kita buat tang penutup je
yg tu sy tak smpat update lg...


time tu borak mcm hape ntah...
seb bek la restoran picknik tu sgt la privacy...harga pun bleh tahan pengsan!haha~
time tu ainaa takde pape lg katanya...

but last time kita jumpa time wedding saiful & sayang dia dh hint2 sy
but she is not sure yet.
we mmg ada msg2 nk g tgk baby jannah...si jebat.
so mmg plan sy pick up dia then kita g skali.

alih2 smlm sy dpt msg seperti dibawah :                    





 time dpt msg tu.
sy biasa je lg. tp tibe2 lps tu excited gila!
come on. nie first baby kan. kitorg housemate nie mmg dh mcm adik bradik
walaupun kitorg nie nmpk berlainan identiti..hahah tp kepala smua hang!
sy pun tgh audit luar time tu...so blank kejab then reply!

yeayyyyyy....alhamdulillah..
next year sy nk jadi mummy dh! keh..keh..keh...
come on baby...we ols smua excited n berdoa supaya awk sihat2 dlm perut ur mom okeh.


before nie sy ada je bg nasihat sekupang dua based on apa yg sy tahu
lgpun kakak2 opis sy smua berpengalaman oiiii...diorg cite so sy tahu la jgk skit2
sy siap suh dia check pakai pregnancy test yg mahal kalau nk ketepatan.hahaha~
memandai je kau kan aidaaaa....
tp sy mmg ada la info skit2 bab2 nie...sbb since qaseh & qayyum dlm perut pun sy mmg amik tahu perkembangan diorg...


ainaa dh janji tau
kalau dia dalam pantang skaliupun kan..
dia akan turun padang pakaikan inai tuk sy.
so aritu sy sound dia...aku dh ada rase mcm nk kwen dh...so baik ko pregnant cpt2...nnty payah kalau aku kwen ko dlm pantang...
dia pun ckp dia nk vogue  time antara kitorg yg kwen...
so better cpat2 la kan...kang tak pasal2 je...hahahha~

btw,
ainaa nie sgt expert pkai kan inai okeh
she boleh pakaikan awak inai dgn sudu..tgn dia tak kotor langsung.
just guna blakang sudu je...gila expert wey
hasilnya....alahaiiii...kemassss teraturrrr sgt....halusssss je...takde la gemok2...pastu comot2...
sy dulu2...kalau pakai inai ari ahad...so smbil tgk mentor tv3...sy tadah je kat dia.
mmg superb...lurus n kemass je...
dia plak leh pkai inai sndiri guna sudu...last jari tu dia selit2 je celah jari dia sudu tu tuk adjust inai...gila haibatt kan??

okeh.melalut!





 part nie sy tak tahu la dia mengidam ke apa ke...hahahha~
tp mmg masa kitorg borak2 aritu dh plan nk holiday sama2.....
al- maklum...sy kan mmg kuat merayap kan...
so diorg smua setuju tmpat...nnty sy arrange kan je...hihi~

nie nak naik cruise plak...
sy mmg ada keinginan...tp sy tak la mencari lg
sbb plan nk abiskan jln2 yg ada dlu....
tp bila tgk deal tu..mcm murah jgk kan....
masuk dlm package honeymoon pun okeh kan? hoho~









bab susu nie smua sy mmg tak risau lah...sbb dia mmg peminum susu tegar.
no problem.
so its a tips jgk lah...sape2 yg nk pregnant minum lah anmun kan...
ohhh...rupanya bkn tuk org dh pregnant je eh...okeh2..noted! :-)



so,
dear ainaa...
selamat menjaga diri dan baby...
semoga dipermudahkan semuanya....semoga disenangkan segala urusan...
I am so excited!!!


dear baby,
please be good dlm tummy tu....
we ols akan bersabar menanti kedatangan muuuu :-)


last week g manjaku...
sy mmg stock geram je tgk bju cantik2...
tp sbb time tu nk cepat...dan pergi dgn kamilll...
so sy tak yakin dia bleh layan sy tgk benda tu smua...
kang dia bebel2....keh2...
so this year raya sy takmo shopping tu sndiri...sbb sndiri punya smua dh siap...
so mau shoping bju baby jer....


nota : okeh...tahun nie mmg dh start ziarah baby plak..tgk kwn2 bersalin..tahun lepas heboh attend wedding orang...thaun nie tgk baby plak...btw, hye baby jebat...tunggu next week aunty tgk awk eh syg....last week ada miscomunication!! 


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments: