iklan-iklan~sila click

Monday, June 3, 2013

kehidupan & risiko - cinta jangan pergi

 Sejak sem nie xde class kan.
rajin la sy mengfollow cite2 melayu kat tv.drama itu.drama ini
kdg2 siap tgk kat tonton lg sekali.
feeling2 kannnnn...haha~

so antara drama best yg sy tgh follow skang ialah CINTA JANGAN PERGI


 watak : lea soraya, khalil & hudd

 sinopsis : lea n khalil bercinta masa diorg study kt oversea.jumpa time dorg semester break n diorg g jalan2. jumpa dlm train.fall in love.bercinta smpai lah lea kena balik malaysia n khalil smbg abskan semester kt sana. nk dijadikan cite, khalil excident time balik malaysia.dia balik tuk lamar lea, tp xsempat. smua org buget dia dh mati.tp lea still berharap dia hidup until at one point dia terpaksa terima hudd atas recommendation mak dia. her mom nk dia teruskan hidup n forget bout khalil yg dh mati. after all, khalil muncul n sgt frust bila tahu lea dh bertunang.bg dia, lea mengkhianati cinta mereka. he decide tuk bls dndam but he failed. sbb still syg lea. same goes to lea. hudd plak seorg yg sgt baik dan sgt amat menyayangi lea. everything for lea smpai sanggup sama2 cri khalil masa khalil hilang. dia tahu n sedar yg lea bkn 100% syg dia.cinta lea still pada khalil but dia tetap sygkan lea. bila smpai masa diorg nk kwen, lea realized yg dia sygkan khalil walaupun she try tuk lupa.so dia terima khalil and ignore hudd.siap pergi bercuti! omg...hud sakit sbb kena infection patient yg dia rawat.

tegar ke lea bahagia sedangkan hudd sengsara?
selfish nya khalil datang dan rampas cinta org lain?
apa jadi pada hudd kan? boleh ke dia move on n biarkan lea bahagia dgn org yg dia syg?




 dulu sy selalu fikir, 
kita kena pilih atau buat benda yg kita suka.
kena jujur dgn diri dan pilihan sndiri.
tapi
sy mula belajar
tak semua yg kita pilih and kita suka adalah yg terbaik utk kita.


dulu sy selalu ingt tentang risiko
apa benda pun kita buat.ada risiko
kalau kita belajar utk bercinta,maksudnya kita kena belajar jgk utk terluka
sudahnya sy mengaku
hidup ini satu risiko.
walau sekecil zarah pun decision yg kita kena buat.
ia tetap berisiko.
so nak atau tidak.kita kena hadapi jgk.
sbb?
sbb kita ada takdir yg Allah dah tentukan utk kita
besar kecik pun risiko nya
takdir Dia akan bawa kita ke jalan nya.






 tak semua benda yg kita suka tu bawak kebaikan pada kita
kadang2 ujian tu dtg satu persatu
kalau mmg it mean to be.
it will be lah.
tapi jgn kita terus membenci benda yg kita tak suka
sbb takut2
tatkala kita jatuh terduduk. yg kita tak suka nielah duduk bersama menghadap segala bersama.

 dan percayalah,
disebalik setiap satu kegembiraan & dugaan yg datang
walaupun kdang2 kita dah nak mengalah
pasti ada hikmah indah disebaliknya :-)

pokoknya.
SABAR




 "just go with the flow" - ini yg sy selalu ingtkan kwn2 rapat sy
mungkin ini kata2 org yg malas nk berfikir
tp percayalah,
kita hanya perancang. sedangkan Dialah penentu segala.

mesti lea pening nk pilih kn? ke dia too selfish bahagia atas kesengsaraan org lain?
ingt yer....what you give, you will get back.
hoihhh..benda nie mmg slalu dlm kepala sy. "karma"
tp tak salahkn dia nak bahagia dgn org yg dia syg? and hudd deserved someone better who can love him more than lea can do. lea mmg tak syg hudd pun.more to kesian je sebenarnya kan 


 


after all,
sy belajar tak semua benda yg kita nak.kita akan dapat.tak semua benda yg kita suka. kita akan miliki dan tak salah pun kita usaha sehabis baik tuk dptkan apa kita nk walaupun kdg2 melukakan hati byk pihak...pendek kata, smua kita buat pun and effect n risk.pndai2 la nk handle sndiri kan....at the end takdir akan tentukan mana yg terbaik....

nota : btw, nissan almeera ada keluar kaler merah woih! sy baru tgk kt website td.harga dia not bad.... ohhh abah! come to me and lets have short disccusion...mihmihmihmih :-)

HIDUP INI PENUH DENGAN RISIKO.MAKA , BERTABAHLAH

No comments: