iklan-iklan~sila click

Tuesday, July 30, 2013

aku yang dulu bukanlah yang sekarang



Saya tengah tegar dgr lagu nie ...
mashitah yg kenalkan sy dgn lagu nie masa kat JB...
mula2 sy tak heran...sy just enjoy the music yg quite rancak tu...
then, sy dgr btl2 lyric dia...
hah...im in love with the lyric :-)


Aku yang dulu bukanlah yang sekarang
Dulu ditendang sekarang ku disayang
Dulu dulu dulu ku menderita
Sekarang aku bahagia


Dulu ku susah sekarang Alhamdulillah
Bersyukurlah pada yang Maha Kuasa
Memberi jalan untukku semula


Then bff wasap share something.
sy suruh dia dengar lagu nie.
I asked her to be patient.
sbb benda2 yg melibatkan honesty.loyal.heart and feeling nie not beyond our control.
xde apa yg sy boleh suggestkan selain dpd doa and keep on doa.
itu jelah senjata yg paling tajam yg mampu kita buat.

kita tak tau apa perancangan Dia buat kita.
kita dh usaha. kita dh beri yang terbaik.
tp kalau nasib bukan sebelahi kita.
apa lagi yg mampu kita buat kan?
berdoa sahajalah supaya hati nie kuat nk lalui setiap satu ujian Nya~ 

akan ada saat dan ketika kita akan lose hope and lost.
kalau letak duit seribu dpn mata suh g shoping pun belum tentu boleh gembirakan hati.
sbb bkn itu yg kita cari... dunia tiba2 kosong kan.
setiap org itu berbeza2 ujian nya...rezeki dan nasibnya~
so keep on doa.doa and doa.
thats what i did last time. pujuk hati. Dia adalah perancang yg terbaik.
pokoknya sabar. 
time tu rase nk pandang ke depan pun pedih. beratnya kaki nk melangkah.
tp bila keluar bilik tu pura2 la takde apa. muka steady je.


setiap senyuman tu belum bererti dia bahagia.
setiap gelak tawa tu belum tentu dia sedang melalui saat2 indah.
tp apa sekalipun keadaan nya.... bersyukurlah kita masih ada waktu tuk lalui setiap satu dugaan nie kan...
doa je smoga Dia kuatkan hati...


kadang2 bila sy lose hope.

sy slalu ckp....takpe..kalau tak nak bagi apa yg sy inginkan..yang sy impikan, pun takpe....
tp tolong kuatkan hati sy nak lalui setiap satu dugaan dpn mata nie...
kalau susah hati...sedih...smbil driving tu...
ckp kat diri sndiri...
"kuatlah hati...kuatlah hati..."
mcm lirik lagu kat atas tulah...
"jangan putus asa...pasti yg kuasa bagi jalan nya"


kadang2 ada keadaan yg kita tak payah buat apa2.
tak payah pikir apa2. tak payah buat apa pun.
duk diam and ikut je flow.
kalau ke kiri. then ke kiri lah..kalau ke kanan..then kekanan lah kita.
sy kalau time dh penat. mcm tu jelah.  
apa yg ada dpn mata hadap jelah :-)
tp jgn sesekali putus asa!
tanam dlm hati. Dia maha adil. sebaik2 perancang.






dalam pada kita jgn putus asa tu.

kita kena selfish skit! kalau tak...people will let u down. wont appreciate u.
and we will just let it be. because we are afraid of failure and to be alone.
so think wisely.
dont afraid to be alone! maybe is not the right time.
face it! ckp senang kan....tp kalau dh smpai masa hati dh tegar mcm batu tu..
ckp lah apa pun..we wont turn back kan?
 u go girl! is not a first time...we gone tru a lot kan!
insyallah this time pun boleh jgk! as the time flies, u will get ur life back!


nota : org kata hidup nie mcm perjudian.kita tak tahu nasib kita. tp pada sy hidup nie satu kitaran. ko akan rase smua benda dlm cara yg berbeza. percayalah!! bila awan hitam dh berlalu....awan cerah lagi cantik berwarna biru akan mengiringi kita! chewahhh...tp pokoknya sabar lah :-)
 




No comments: