iklan-iklan~sila click

Tuesday, July 30, 2013

ramadhan 2013





Assalammualaikum!

Alhamdulillah dah masuk 20 ramadhan...
Hows ur ramadhan so far?
sy alhamdulillah masih berpuasa penuh..hehe~

1-18 ramadhan sy berpuasa di Johor.
beroustation.sy okay2 je nk puasa kat sana...cuma of kos la kelam kabut kan.
timing lari. mcm2 benda nk kejar.mcm2 benda nk pikir.
smbil drive tgh pkir apa nk buat esk. susun schedule.
check dgn team mate sy apa progress diorg n do some checking dgn working paper.
smbil2 tu update supervisor tru wasap je progress keje2 kami
and sy sebenarnya dh set target tuk team kali nie.
walaupun team sy kekurangan org, tp sy yakin kami mampu siapkan on time.
alhamdulillah, lepas satu persatu dugaan
on last day tu by 640pm sy masih lg diopis.
last checking and balance those account.
target sy tuk siapkan semua disana.balik just for console n review je.
alhamdulillah....semua nya siap!well done.
waiting for 12 august tuk submit report ke germany.
then sy rase nk berehat kejab! catch up study yg dh tertunggak.


preparation for hari raya?
so far okay lah jgk...sbb sy dh tempah apa2 yg patut 2 bulan lps lagi
sbb sy mmg dh jangka sy akan oustation ramadhan kali nie
dan tahun nie sy tak apply cuti byk2 pun
raya ke5 sy dh masuk opis.
saving cuti utk trip akan dtg.
bab2 kueh smua sy dh setelkan awal2.
i ve done my part rasenya.
tinggal nk cri hadiah hari raya for pakcik, mummy and mak unggal( arwah wan's bff)
tuk mak dh setel. she dh pow sy kaw2 smlm..haha~ takpe...
tuk abah pun setel cuma maybe kena cri satu lg for him :-)
tuk anak2 buah kesayangan pun dh setel. cuma si bujang comel tu je tak crikan lg pape for him. yg si dara totet tu dh setel.
kena cari masa tuk setelkan yg tertunggak nie.

raya ke 3 maybe saya akan ke perak.
abah baru bgtau plus memujuk. so sy mmg kena susun baik2 jadual sy nie.
tgh2 raya after sy setel report ke germany baru nk ke johor again visit sedara2 kat sana...
dh mmg jadi style abah akan visit setiap sedara mara dia.
marah betul dia kalau kami bg alasan tak nk ikut.
nenek2 sedara. sedara mara. sepupu2 abah. smua benda lah.
dia akan visit. sy pun dh terbiasa. kdg2 sy plak tnya bila nk pegi sana sini.
tu jelah time nya ada tuk kita ziarah nenek2 sedara kan.
sy sensitip sikit bab2 nenek2 nie.
kdg2 bila pergi umah adik bradik arwah wan...
menahannnnn je airmata nie tau tak....
Allah je tahu betapa sy rindu kan wan sy....
kalau nk balik tu...lama2 sy peluk! jgn la diorg sebut psl wan sy.
berjurai2 la airmata sy. rindu!!!


selalu nya sy akan ke rumah mak unggal tuk lepaskan rindu.
kat sana sy rase mcm arwah wan ada je.
sbb diorg bff. so citarasa sama.air tangan pun seakan sama.
smua favorite sy ada kt umah mak unggal.
kalau dh raya ke 2 sy tak smpai2 umah dia...msti dia dh tertanya2 dh..
hoihh...ketiak arwah wan tu tempat fav sy kalau landing tiap2 mlm tau!
kalau balik kg, takde sy heran mak abah der.
mmg dgn wan la sy berleter, berborak, cite masalah, masak.
kalau wan ada kat rumah sy.sy lah manusia paling excited nk balik dpd sek.
dan tiap2 kali sy ziarah puasara arwah. im trying my best tuk tak ngis.
tp everytime tu jgk failed. sbb terlampau rindu!
abah kerap ke puasara arwah since abah mmg balik kg tiap2 minggu bersihkan rumah..pusara arwah wan + atok mmg sentiasa terjaga.
maybe tu antara salah satu cara abah nk ubat rindu la kot.


raya tahun nie,
maybe agak suram skit.
first time beraya tanpa arwah pakteh.
dh 7 tahun rasenya kami tak kehilangan org yg rapat.
7 tahun lps. pertama kali raya tnpa arwah wan + mak teh.
peritnya lahaiii rasenya.....
nk makan ketupat rendang pagi raya tu terasa perit tekak nie.
mata mmg merahhh je. smua org berpelukan tnpa suara.
dlm surau sebelum solat raya tu. org dok bertakbir.
sy dh berjurai2 airmata.nk pandang mak pun sy tak mampu.
semoga mereka semua tenang di sana ~ al- fatihah ~


semoga ramadhan ini bukan ramadhan yg terakhir buat kita semua.
banyak lagi yg kita tercicir kan.
banyak lagi benda yg perlu di baiki kan.


nota : tahun nie anak buah sy bertambah 5 org. productive btl memasing kan. rezekiii....:-)

No comments: