iklan-iklan~sila click

Thursday, August 15, 2013

Dia adalah sebaik- baik perancang



Ternampak nie kat FB...
Menarik dan tertarik :-)


Kadang2 soalan2 mcm diatas tu memang menusuk menikam hati dan perasaan
Kadang2 org yg bercakap tu sedappp je mcm tak berperasaan
Kadang2 org yg sama tnya soalan yg sama setiap kali jumpa
Sekali.dua kali.tiga kali mungkin boleh kita jawab kan
tp bila dh berkali2, tak larat nk layan dah

kadang2 kwn2 mak tnya mcm2.
siap ckp anak dia smua dh kawen dh...umur 20 dh kwen...
dia cucu dh ramai dh...knp anak ko tak nak kawen2?
of kos mak letih jawabnya kan...
tp sy balun je ckp kat mak...
g tanya kat dia... kenapa anak kau lps spm terus keje.kenapa tak smbg belajar? knp cari duit tak cari ilmu?
bolehhh???
Allahuakbar... rezeki dan pilihan masing2 kan...
setiap orang ada rezeki masing2...
semua tu Dia yg tentukan....


bila dh kawen, tnya pulak...bila nk mengandung? xnak anak ke?
jgn tunggu lama2.nnty expired.
tabah ajer lah yg kena tu...
kadang2 diorg mampu senyum je :-)
kawan2 sy yg dh kawen, sy takde plak tnya setiap bulan der....ko dh mengandung ke? bila lagi wey?
kalau dah ada, they will let me know...koser sy nk bertanya.
kalau ada kita share happy sama2...kalau takde..takpe..kita tunggu2 sama2
thats it.

setiap orang ada rezeki kelebihan kekurangan masing2.
we are not perfect!
so sebelum keluarkan soalan yg mcm2 tu...fikir2 dlu...
agak2 kalau aku kena soalan nie? menikam tak?gitu....



Bak kata one of my fren...soalan kawen mawen nie mmg soalan klise dikala umur 25 tahun ...


Nota : kalau org2 yg bertanya tu excited nak tahu.mak sy lg lah excited nk tahu tauuu...hahaha~~ ko ckp jer nk apa...semua dia siapkan...ko suh dia taja honeymoon ko pun dia on je tau....tp tulah...rezeki masing2 kan... kita tunggu & lihat ajer oke :-)

No comments: