iklan-iklan~sila click

Monday, August 26, 2013

permintaan



Saya tak abis lagi tgk video2 UKE nie....
CD kat umah ada 2 lagi kot tak tgk lg....
kat youtube nie pun byk lgi...

UKE nie mmg sempoi je kan...
telusss je dia ckp...tergelak2 kita.l..
kdg2 tgh wat keje...telinga sumbat earphone... bila kena yg lawak2 tu..
tergelak2 dibuatnya...

btw,
pasal video yg kat atas tu...
besar betul tanggungjwb isteri dan ibu kan...
dialah segalanya...
bila pikir2 balik apa yg uztaz tu ckp...mmg btl la oiii...
smua kita nk...kita cri mak kita...


sy sampai ke hari ini,
bangun tido cari mak dlu...kalau sahut2 nma mak takde...
sy tido balik..hahaha~ ( penakut bgun takde org kt umah)
kalau adik sy ada umah..nnty dia akan jerit..
"diamm la oiiii mak keluar beli surat khabar"


lagi satu bab makan...
mak akan masak je apa yg anak2 suka.
daripada kecik mmg gitu...
mak sy akan masak before dia g keje...time tu sy sekolah petang...
petang2 kang dia masak lg tuk makan malam
keje2 lain pun buat jgk... even kalau masak tuk 1-2 org mkn je pun
dia tetap akan masak...

takde istilah penat pun pada dia...masak itu wajib bg dia..

bila balik kampung,
mak, mummy, maklang,makteh, induk...
smua akan masak sorg satu lauk..tu smua lauk fav kitorg
mmg best gila! setiap org ada masakan yg terbaik...
anak menantu smua masak kan...
wan rilekkkk je...dia buat minum petang je...
heaven gila makan....
mak2 nie mmg kemana2 pun dia akan masak kan....

kalau nak puding jagung - cari maklang.
kalau nak sambel ayam, kerabu- cari mummy! mmg terbaik
lauk2 kampung - cari mak!
masak asam pedas + laksa - cari la induk!

and kitorg yg anak2 pom2 nie...
kalau bab masak2 nie kitorg surely kena tlg...tu yg minat nk masak dan makan nie mmg sebati je ngn jiwa....hahaha~
smbil mulut bebel2 tnya...
"mi, knp kena masuk tu dlu mi.." "mummy nie nk tunggu smpai garing ke"
dan sebagainya....
kitorg slalu ckp, makan yg kita masak lg best la dpd makan luar...
kitorg akan makan luar bila dh penat atau terasa nk ubah angin...
tiap2 ari mkn luar tu mmg tak laaaaa....
skang zaman bercinta nie, sy slalu ckp kat kamil...
skang nie time couple bleh la kita makan luar selalu...
dh kawen jgn la mcm nie.. sy masak..dia tak makan..mmg siap la!
nie angan2 je...dh kwen sok apa cite tak tau la...haha~



dan sy berdoa byk2...bila smpai masa nnty...sy nak jadi mcm diorg...
yg rajin masak dan suka masak...
yg bila org nmpk sesuatu makanan...org tu akan ingt sy..
mcm skang, kalau diorg lapar chickenchop,fishnchip diorg akan ingt sy.
kawan2 dila suka spagetti n makaroni sy. dh pndai2 request skang nie
abah suka smua benda yg sy masak.and kalau dia terlampau suka.dia akan keep request smpai muak.
and of kos beloved kamil akan request roti sosej.
sy rase nty mmg kena stanby breadcrm byk2 kat umah...skali beli sekilo...haha~
sy rase sy kena work on lauk2 kampung nie...sbb mak teror lauk tu..
so sy slalu let go kat mak je....
tp awk makan ke pun lauk2 gulai nie b? tak kan?
haaaaaaaaaa...bgus! snang skit keje....



ok dah! bye~
esok sy nk masak chicken grill for lunch!
hey b, esk jom start jogging balik

No comments: