iklan-iklan~sila click

Saturday, August 31, 2013

Rahsia Hati





pipi kembung:-)
amboi tajuk kemain tersembunyi kan...
tak tau nk letak tajuk apa...tu je terlintas...
tp entry bkn psl tu pun...dh kata rahsia kan..so keep it as rahsia lah :-)


sy rase nk masuk 9 bln yg kebelakang nie..
my life totally berubah almost 100%. hahaha~
bila saya decide pilih jalan nie, maka saya kena arung lah semuanya~
seriously tak mudah. hahaha~
emosi sgt2 lah terganggu. dgn keadaan sekeliling yg aduhaiii...
kalau sy rase sy stress.... sy akan tnya kamil, dia menyesal tak pilih jalan nie.
jawapan dia mudah tp ckup untuk buat sy bertenang.


td sy bosan2.kamil plak tido. so sy tak tau nk buat apa
plus baru balik dpd wedding and open house.
so throwback balik 9 bulan lepas punya cerita.
tibe2 rase nk ngis...tak tahu la kenapa.hahaha~
dan  sy perasan sgt yg sy dh jarang nk update psl smua activity,emosi, masalah kat blog lg. 
sebenarnya bkn xnak update, byk kali dh sy taip pepanjang. sy lepas geram.
tp kesudahnya sy padam smua and tekan butang 'x' and leave the page :-)
entry nie pun nenasib je nie...huahua~


dulu sy penah kata kan...setiap apa kita buat, past ada ujian nya kan.
so apa saje ujian nya yg lepas, sekarang atau akan datang
sy mmg kena arung smua skali lah...
sy kan jenis yg beremosi. and so many times dh org2 sekeliling sy suruh sy belajar cool down and kawal emosi.
yes.i am trying.mula2 pakse diri.lepas tu lama2 dia jadi rela.hihi~
dulu kan sy jenis yg kisah. smua benda kena organized. sy tak suka pada jawapan yg tak pasti. sy benci dgn benda2 yg x dirancang.
tp skang sy masih dan sedang jadi the other side of smua2 yg kat atas tu.
mmg sy tak kan boleh ubah 100% serta merta la.takes time kan.
tp sy rase, sy dh boleh amik  cara yang "tak amik kisah" " tak payah pikir sgt" "lantak la" " biarlah" " tak mengapa" "its ok" haaa smua yg mcm2 gitu la.


daripada dlu lagi, family mmg tahu sy jenis yg nmpak keras.tp hati fragile.
org luar nmpk sy garang. nmpak sy tegas.
tp kalau org tu dh btl2 kenal sy.diorg tahu mana lemahnya sy :-)
ramai je trainee yg kata sy garang. tp ada je trainee yg sy bleh lepak gelak2 sama2.  
kadang2 sy lepas marah dan bebel sy dgn kamil je. after setel bebel2.sy rase dh puas. ok.thats it.tutup cerita.move on
tp kalau sy sakit hati dgn kamil. sy simpan sorang2 je.hahahahah~
sy belum pernah share dgn sape2 lg  up and down nya perasaan sy and relationshp yg sekarang nie.
kalau dlu konfem2 para bff sy tahu smua. 
kali nie sy nk uji ketahanan diri sndiri dgn tekanan atau apa jer yg ada.
dlu kalau ada prob je.konfem sy dh cari bff dh ngadu and cerita or mintx opinion.
wish me luck :-)



obviously,
9 bulan kebelakangan nie, mmg sy di pampered  abs dek kamil.
hilang bhaiii keindependent nan sy selama nie.
tiba2 jadi wanita lemah yg sentiasa memerlukan bantuan.
kalau dlu kau lah yg gagah perkasa boleh buat smua.xde hal punya.
now, lemah longlai kau kan aida!! 
ada one time, kamil ada hal...and sy urgent kena cari barang.
so sy pergi sndiri.drive sndiri. rase nk ngis pun ada bhaii...
terus rase nk lempang diri sndiri. come on aida.from now on.kena belajar buat smua benda sndiri. ( drive sambil kesat airmata sndiri)~ hahaha~
selalu sy drive pegi keje and balik keje je.bila tibe2 kena kuar and cri barang sndiri..terus rase...alahai....hahaha~ 



doa dan harapan saya kan,
semoga both of us kekal tegap utuh dan kuat nk lalui setiap ujian yg mendatang
ada benda yg kita kena pekak kan telinga.
ada benda yg kita kena buat tak tahu.
ada benda yg kita kena byk2 kan bersabar tatkala Dia sedang menguji 
ada benda yg kita kena pejam mata dan ckp kat diri sndiri."bersabarlah.nie smua ujian" haaa gitu.
tp sy dh ckp kat kamil awl2...apa2 jadi ke apa ke. sy akan duduk belakang dia.
sy tak mampu nk duduk sebelah dia pun nk harung sama2.hahaha~
luckily dia seorng yg sgt protective. musuhnya habis binasa...haha~
kamil plak jenis yg peringat. sy akan bgtau sy nak tu.nk g sini.nk buat tu.nk makan tu.nk itu ini.
so bila smpai masa..."awk punya bla..bla.. kita nk cari kat mana?" "jom g cari bla..bla..bla..awk ptg nie"
kdg2 ada benda yg sy dh lupa tp dia ingt.
td pun borak2 dgn kakak kamil...bila crita nk pegi sana sini..
sy bleh tanya kamil.."bila tarikh sy nk pegi tu awk"
kawan sndiri kawen "bila tarikh f kawen awk"
terus rase malu, smua benda tanya kamil...padahal tu hal sndiri...nmpak tak ketakindependenan sy skang?
tp kalau sekali dia sound pedas...maun meleleh airmata...hak..hak..hak...
sy jenis yg hati mcm salji kot.ko curah air panas. trus dia melting.
sy ko tinggi suara sikit je. mmg benda tu menusuk ke jantung yg paling hujung.
padahal maybe "ter" je atau tak sengaja atau tersalah tone.

cuba imagine kalau mak metua kata
" aida....apa la kau potong nenas tak cantik nieeeeeeeeeee..rompong!" maun terus merebeh cari kamil pinjam bahu kan...hahahha~




last but not least,
semoga Dia permudahkan semua jalan untuk segala apa yg kami rancang.
yes, dugaan rintangan tu mmg selalu je ada.
tp nak ke tidak ke. kena hadap jgk.tu sebenarnya buat kita lagi kuat and lg syg psgn kita... ( phuiiii..rase nk muntah taip jiwang nie). haha~


nota: sy tak brape jelas lg takdir Dia bawa sy kemana...tp sy akan tetap melangkah walaupun jalan nya penuh duri...chewah! babai~

No comments: