iklan-iklan~sila click

Saturday, October 12, 2013

Di saat sendiri

2 minggu nie bizy.
bizy dgn biz and keje. berlambak2 plak kejenya :-(
dlm temph seminggu je 3x trun naik kl amik stock.
penat. tp alhamdulillah suka buat benda yg kita suka.
and how i wish business semakin maju dan kedepan.
terbayang2 di kepala, boleh quit from audit life and start with somthing yg never come across in my mind pun.. 
ada somthing dlm kepala yg bawa sy kedunia nie. 
btw, thank you for the support!
mak abah yg sntiasa sokong sy. pam duit bila sy perlu. 
and sgt rase legaaa...bila after deliver brg ke customer, she call me and bgtau sgt2 satisfied dgn kain n kualiti inner magic and tudung sy :-)
apa lagi yg kita harap kan...sy ckup takut kalau sy kecewakan org.
dari hari ke hari sy belajar psl material , qualiti dan mcm mana nk deal dgn supplier.
soon insyallah kita planning tuk keluar our own brand and product.
lps raya haji bru nk seat and discuss dgn investor and tailor..doakan smuanya jln lancar~


btw,
sy masih lagi baru dah hijau dlm dunia nie.
sy tak gerak alone. sy tak mampu pun nk gerak alone.
of course Mr kamil yg sentiasa ada support sy. xpernah fail and jemu pun.
How I wish I could have him untill jannah :-) InsyaAllah 

Dia yg tak penah kisah psl tudung ke apa ke...dh pandai tahu psl material, tudung, trend and so on.
Dan semestinya dialah yg slalu bg nasihat psl harga smua nie...

dia takut tgk sy berniaga. sbb sy slalu takut nk untung. haha~ so i tend to letak harga tudung below than market price sbb i rase i tak perlu untung byk...hahahhaha~ ok, sy bdk account. and sy bkn business punya org. he said org2 mcm sy nielah yg slalu menjatuhkan harga pasaran. ok, something new for me to learn rite?


berbalik ke tajuk diatas.
sy dpt berita kurang best from one of my friend. 
satu lg relationship yg tak mampu lg nk bertahan. too bad.
kita merancang, tp takdir Dia adalah yg terbaik kan.
apa yg sy nk ckp is not about takdir. itu mmg smua org tahu.paham dan kena terima.
tp sy nk ckp psl mcm mana benda2 mcm nie bleh jadi dan org sekeliling yg menerima dgn apa yg jadi.
bila sy browse apa yg patut. (sy berkawan dgn pasangn nie. dua2 sy kenal. sengakatan unieversiti )
sy tgk , bila perempuan yg memutuskan, org akan ckp. 
"sudahlah...ramai lg perempuan yg baik2 yg boleh sy kau nnty"
"byk lagi bunga ditaman, jgn kejar org yg tak mahu"
 nampak mcm perempuan yg bersalah sgt2 kan? tahu tak cerita dpd the other side sbelum jatuh hukum?


come on, bercinta bertahun2 of course kita impikan sesuatu yg terbaik.
semua yg kita rancang menjadi dan hidup together kan.
setahu sy, perempuan yg setia bertahun2 tak kan buat keje bodoh nk putuskan hubungan tanpa sebab kan?
kalau tidak, buat apa dia nk bertahan selama bertahun2 kan? bersabar. menanti. menunggu.terus setia.
dalam erti kata lain, buat apa dia nak buang masa kan kalau dlm kepala dia mmg nk memutuskan.
perempuan yg hati mcm nie, rasenya dia akan terus setia, sabar, menunggu.
tapi semua pun berlimit. maybe 3 tahun. maybe 5 tahun. maybe 9 tahun. maybe 12 tahun. atau maybe 1 tahun.
selagi dia boleh bertahan. selagi dia boleh terus menanti jawapan yg tak pasti. dia akan tetap tunggu.
tapi bila sampai limitnya. dah bulat hatinya. for sure dia akan melangkah tanpa menoleh lagi. 
masa tu, boleh jalan lah dgn segala janji, kenangan, cita2 atau apa je. 
merayu lah mcm mana sekalipun. bila hati dh bulat bak bola golf tu. takde nk heran apa lg dah...
hah...time tulah yg satu side lg sedar... masa yg terbuang sia2. setia yg selalu dipandang sepi. kenangan lps yg bru nk dia diputar dan dihargai. tp sayang. dah terlewat :-(
kalau selama nie tak pernah sebut pun perkataan putus.clash ke bagai. hah..nie dgr lah buat yg pertama and terakhir smpai bila2...
kdang2 hubungan yg berakhir tu bkn semata2 kerana org ketiga.
tp they are not meant to be together.
dan ada sampai tahap, tak sedih pun. tak ngis pun bila berpisah tu. sebab she has give her best. her very best. tp takdir tak berpihak pada dia kan. so nk menangis pun tak guna sebab dh puas pun menangis :-)
just move on and doa yg terbaik for each other :-)
Mungkin belum smpai jodohnya atau waktunya lagi. Mungkin.

tu semua pengalaman, yg mendewasakan.
Tapi percayalah, semua nya berhikmah. Dia tak kan bg sesuatu yg sia2.
mungkin Dia nak bg yg lebih baik. yg lebih menghargai. yg lebih menyayangi dan tahu erti setiap waktu yg berlalu.

Dear man,
Kalau perempuan tu cakap, dia akan setia menanti selagi dia mampu.
Hargai lah setiap kata & waktu yang disumbangkan.
Sebab bila hati dia kata, dah sampai masa untuk berlalu pergi.
Dia akan melangkah pergi tanpa peduli apa pun. bukan sbb takde hati perut
Tapi dh smpai masa tuk dia hargai diri dia sendiri & buang syg tu jauh2. 
Bagi peluang org lain tuk menghargai dia dan nikmati waktu2 yg mungkin lebih membahagiakan dia. mungkin.


Dear fren, 
Langit tak selalunya mendung. Mungkin ini jalan yg terbaik.
Dah sampai masanya kita lebih menghargai diri sendiri. 
Bagi peluang diri bergerak bebas. tgk dunia yg sebenarnya lebih byk org yg  boleh menghargai.
Dan percayalah cakap aku, Dia tahu apa yg terbaik.





nota : bila kaki tu dh melangkah keluar dpd kepompong. jgn la kau rayu apa pun. org sekeliling maki pun hade aku kisah. hah...gitu rasenya... percaya je dgn gerak hati sndiri. apa2 pun nnty, sndiri jgk yg tanggung. semua org berhak bahagia :-) chill okeh!

No comments: