iklan-iklan~sila click

Monday, November 25, 2013

Selamat Hari Jadi Mak :-)



Alhamdulillah semalam sy berkesempatan nk surprise mak semperna dgn birthday yg ke DIRAHSIAKAN...haha~
Saya plan dah dua minggu, order cake dgn kak hani n bake ( boleh cari FB dia) then smlm after attend wedding, sy terus zasss siap2 apa yg patut. Asalnya saya kata kawan2 sy nk dtg, so sy nk masak for them. But mak dh start tnya mcm2 bila dia tgk sy masak mcm 30 org nk dtg. Kwn2 baik sy ber4 je pun. Sy diamm je sambil masak2.. sy just masak simple je..bihun sup , cake, kueh skit2 then air oren sunquick. Tangan ada dua je kan...tu je yg termampu. Hadiah mak 3 minggu lps lg sy dh beli :-) Then  sy call and msg org2 kesayangan mak tuk sama2 suprised kan dia. Makcik sy dtg dari kampung, cousin n kwn2 rapat sy yg memang mak dah kenal  :-) She was so suprised . Done! Berjaya! Dia potong cake dgn cucu2 sedara. Al-maklum cucu sendiri tak ado..menantu pun dalam pembikinan lagi...so its longgg way to go..hahhaha :-)


Dear mak,

Selamat ulang tahun, semoga menjadi wanita yg kental dan tabah untuk harini dan hari2 mendatang. Semoga dipermudahkan segala urusan dunia & akhirat. Thanks for being my bestfriend for 25years and more. Thanks for never give up besarkan both of us. Takde ada lagi permintaan sy yg dia kecewakan. No matter how much we argue, at the end of the day, we are still good fren. Setiap keluh kesah saya, dia yang paling tahu, setiap tindak tanduk sy, dia yg paling memahami. Dia yang paling tahan dgn garang sy, dgn kerenah sy, dengan kehendak sy. I am trying my best to repay everything but I know sampai mati pun saya tak kan mampu balas semua. I love you. You are always in my Doa.

Life was so hard for the past 5 years, tp sy selalu ckp pada dia. Kita kena sabar, kita kena yakin, Allah tu ada sama2 dengan kita. Kita jgn buat org, org tak kan usik kita. Tp dunia skang ada mcm2 jenis manusia, lagi kau diam, lagi org usik kita. So mahu atau tidak, kita kena sabar. Diuji dgn masalah kesihatan 3 tahun lps, alhamdulillah everything seems turn good. result was ok. Check up ke IJN pun just twice a year, but sy still doctor yg garang yg akan monitor semuanya. Jangan batuk depan sy, sy akan keluarkan mcm2 soalan. Tadi makan apa, ubat makan tak?madu makan tak? makan minyak ke? stop masak gulai. makan steam or rebus je. If sy nampak dia ambik nasi sepinggan penuh, sy akan go and luakkan...hahhaha~ kejam kan? nampak kejam... tp niat saya semua untuk kebaikan dia. Biar la org kata sy kejam kawal pemakanan mak sy, sy lagi tak sanggup nk tgk dia sakit. Time dia sakit, sy yg tengok. Orang lain tak nampk. Lagipun mak ok dgn kawalan sy. Kdg2 dia yg mengadu she cant control makanan dia. So let me do it for you. 


 Dia mintak sy graduate dgn segulung ijazah, im done. She was so happy. Now she tgh pujuk me continue master and akan bg full support. Dan semestinya permintaan yg belum mampu sy tunaikan ialah, bagi dia seorang menantu! kah..kah..kah...yang part nie, kalau ko start ckp pasal kawen kan.Dia yg paling happy. Ko baru hint jer. Dia dah happy.Tapi tulah, rezeki bab tu belum ada lagi. Insyallah soon okeh. Mak suruh kau kawen jer, tak mintak duit kau pun. Itu pun susah kan. I told her, kalau lah kawen rezeki ajal maut nie smua ditangan kita, lepas grad aritu lg sy dh kwen dh..Terus she diam, sedar lah tu dh terover. haha~ 



Happy birthday mak!! We love you ~ 


Nota : ayat sy minggu lps, "mak, kitorg beli rumah, mak sponsor brg2 dlm umah bleh mak?" boleh...korang nak apa?" haaaaaa...sampai mcm tu dia punya excited nk suh anak kawen...Thank you mak!!

No comments: