iklan-iklan~sila click

Sunday, December 29, 2013

towards the end of 2013

Dah nak sampai penghujung 2013 dh kan?
azam 2013 dh ado yg tercapai belum?
saya? rasenya 50% tercapai. lagi 50% tu mungkin boleh lupakan atau mungkin boleh bawak kehadapan(xlarat nk bawak kehadapan dah woii..muak2) hahah~
jab.belek entry lama.apa azam 2013!

ok dh setel~ betul lah. 50% tercapai. lagi 50% kita tgk lah nasib mcm mana.haha~
tak tahu nk ckp 2013 nie mcm mana penceritaan dia.
yg sy rase, penuh onak dan duri.ranjau yg berliku.semak & samun.penat & lelah.hahahahha~
yet, sy masih bersyukur sbb masih bernafas di penghujung 2013 nie :-)

saya hanya mampu doa, 2014 akan buat saya lebih matang & sabar utk tempuh hari2 seterusnya.
makin lama kita hidup, makin byk cabaranya kan? takpe. take it.
itu namanya Ujian, sebab Dia syg maka Dia uji kita.
teruskan berdoa sbb dia Maha pemurah lagi Maha penyayang dan Maha mengetahui.
sy tak mampu nk expect somthing like A, sbb perancangan Dia mungkin nk bg sy B atau C atau mungkin F atau M ke kan? we never know. 


Insyallah 2014,
mungkin sy akan selamat menjadi member MIA. insyallah.doakan sy panjang umur yer.
mungkin sy akan teruskan misi menjelajah bumi Asia nie with or without partner :-)
misi mencari kerja baru wajib dilaksanakan! tahu tak hati sy nie melonjak2 nak cari pengalaman baru.
bernafas di tempat baru. doakan sy murah rezeki nk dpt tempat baru yer!! 
mungkin after march nnty sy akan start planning what will happen next up to end of 2014.
sy masih bagi diri sendiri dan org lain ruang untuk sama2 warnakan 2014 sy.
tgk lah takdir Dia bawa sy kemana. kalau katanya ke kiri, ke kiri lah sy. takdir bawa sy ke kanan, maka kesitu lah sy. 



Last friday, 
sy give up dgn keadaan sendiri.so pakse diri jumpa doc and mintak nasihat apa yg patut.
for the past 6 months, kesihatan tu tak berapa nak baik. kalau sy fikir2 balik. mmg merosot2 sgt compared to last year. risau jgk. tp sy tahu tu smua sebab hormon. tp bila dh makin melarat,i need some advice la kan dpd yg pakar.
kata doctor, biasanya benda mcm nie jadi sebab sy stress. doc tanya sy stress keje ke? sy rase keje biasa2 je. keje mana yg tak stress kan? nk2 auditor's life. heaven la kalau tak stress kan. sama je mcm last year pun. so doc kata mybe somthing yg buat awk stress, mybe mslh2 lain ke.atau anything lah. so thats y jadi mcm nie. utk memuaskan hati doc & sy sendiri. doc check lah perut n apa yg patut. smbil sy membebel2 tnya itu ini. alhamdulillah smua ok doc kata. cuma i need to control n handle my stress nie. sy nie stress dlm diam kot kan...yelah kot kan... ok. 2014 tak mau stress2. tu yg hormon tak bgus. 
maka doc bg lah sy pil apa benda nama dia sy lupa, utk control benda nie. sebulan punya stock dia bagi.next month dtg lagi tgk mcm mana. baik ke idok? kalau tak baik, nnty bulan dpn pikir lain. tp bila fikir2 balik. yerlah kot, sy mmg stress.. stress yg silent punya stress...begitu...kemain.stress pun ada silent n tak kan. 


next! 
takde apa2 harapan pun utk 2014.
insyallah, akan bertambah anak buah. kwn2 pun ramai yg menunggu hari nk deliver. so lps nie tak main dah masuk giacomo beli hadiah kawen, lps nie kita masuk manjaku,mothercare n seangkatan je ...pheww :-)
boleh kumpul duit utk next trip. nak kemana sy tak berapa nk sure. tp hati kuat nak ke tempat dgn berhuruf A. so nnty sy akan check apa yg patut. kita tgk dlu permulaan 2014 mcm mana...kalau permulaan 2014 tu sendu, maka lets think somthing horey2 for pengakhiran 2014...insyallah kalau panjang umur. 


nota : saya rindu sabah. kalau boleh sy nk stay kat kundasang for 3 days gitu. nk duduk dlm tu diam2. situ tenang.situ nyaman. situ sejuk. situ best. makan sedap.yg penting situ sejuk!!! mungkin kalau sy duduk situ, sy punya hormon akan betul balik kot ek? haha~ ok bye! takde kena mengena.

No comments: