iklan-iklan~sila click

Wednesday, January 30, 2013

Makan sorang - sorang

Sy kena keja luar 3 minggu.
esok last.
pinggang sy dh mcm hapeee je dah...sakit gila oi.
dh la sy mmg ada mslah pinggang nie kan..xleh nk stastik lama2.
so bila dok mengadapp je laptop smbil tekan sepnuh hati keybord tu.
pinggang pun jadi mcm hapeee je.sakit.lenguh dan sebagainya.


Nie tahun kedua sy buat acc client tu.
and this year beza skit sbb si b ada dekat.
so few time jgk lucheon sama2.
kalau dulu,
ikut tekak sy lah nak lunch pukul brape....
kdg2 kul 4 bru start keta cri kedai makan.smbil makan otak ingt keje.
buat account nie tak sama dgn audit.
sy sgt tension buat account.sbb benda nye byk.dan bosan.
kalau audit.sy enjoy.walaupun penat.sy tahan je.pluss kalau outstation pun kita akan g berteam.so tak bosan.
bila buat account nie.dh la sorang.pastu lama.pastu byk.hadaaaaaaaaaappp je smpai sudah. ngissssssssssss
kali nie sy mintak extra day dpd boss.sbb tak nak jadi mcm tahun lepas.
sy kena bwk balik keje.buat smpai 3-4 pagi.
cuba imagine. 9 bulan punya account sy buat dlm 3 minggu.
dan sales dia adalah mencanak2 naik. kejung tgn tauu...


this year.
sy tak bwak balik sgt.ada jgk bwk balik.tp skit2.
tp kat sana sy push kaw2.
kdg2 45 minit hadap tanpa rehat or lepas tgn dpd keybord and mouse.
sy stresss sgt sebenarnya.sy penat.sy nk ngis.
tp dh namanya keje kan. ku tahan jebat!


ok.
berbalik cite psl tajuk tu kan.
ada staff kat sana tanya.and pelik.
mcm mana sy bleh makan sorang2.or g mana sorang2
kalau dia, tak mampu nk makan kat kedai sorg2.buat apa2 sorang.



korang biasa makan sorang? shoping sorang? jalan2 sorang?
biasa? tak biasa?terbiasa?
sy okay buat semua tu sorang2.
dia pelik tgk sy g kedai makan.order.makan.smbil tgk tv sorang2.
sy rehat hari jumaat.selamba g jusco.shoping sorang2.jalan sorang2.
pelik ke?
sy dh biasa kot.tu yg sy tak pelik.


kalau sy tension.sy pegi PD sorang2 pun buleh.
bukan tak penah buat.
beli jagung.cri tempat duduk.ngadap pantai tu.
duduk jelah situ smpai puas.smpai penat.pastu drive balik seremban sorang2.


kalau korang tinggalkan sy dkat jalan tar / sogo and sbgainya tu pun
sy gagah je jalan sorang2.
kalau sy tgh tension.sy tak kisah pun.
ikut je hati dan kaki mana nak pergi.dh biasa.dan terbiasa.


kalau sy window shoping ngn b ke.keluar dgn dia ke.
bila smpai tmpat yg sy tuju.sy jalannnnn je cri apa sy nak.ikut je mata ngn hati.
jalan..jalan..jalan...lepas tu bru sedar.
eh mana b? pastu baru hegeh2 cri dia.
pastu bru hegeh2 cri hp....
sy cepat leka kalau sy jumpa yg sy suka.dan sy akan bebel kalau tak jumpa apa sy cari.lps tu automatik sy lapar.pastu mesti sy barannn anginn je...


kalau pergi pasar pun sy cepat leka.pasar oke.pasar besar seremban tu.
leka je kepala nie tgk sayur ikan semua tu.
pastu semua nk geram and nak beli ( tp mls nk msk.tunggu b merajuk baru msk)


kesimpulannya...
ada org boleh buat benda2 tu sendiri/sorang2.ada orang tak boleh.
depends on individu.ikut mana yg dia selesa...
 
 


nota : skang nie kalau tension sgt sy tido je.pakse mata lelap.takde nk drive kulu kilir mcm dedulu der....umur dh meningkat nie.tahap kepenatan senang naik.asal balik je cri katil.asl ats katil je msti bruy blik....sedar tak sedar.bulan may nie ckup 2 tahun sy kerja. ohoiiiiiii...cepatnya masa berlalu.january pun bakal meninggalkan kita.tak tercapai dek tgn nk kejar semua...oh.sakit kepalaku!

Hansel & gretel





Cerita minggu nie.
Hansel Gretel nie cerita yang serderhana....
yg tak la berat sgt... cite dia best!
and lebih 5x sy ckp..."oh ...hencemmnya dia..."smbil pandang si b.
dia buat muka toyaaaaaaaa jeee...buat tak tahuuuu jeee...


fine..
bila sy ckp..."pom tu pun cantik jgk" baru dia senyummm....
cehhhhhhhh...

btw, 
cite nie bleh la layan.
sy bg 3/5.
ada jgk yg kelakar....edward tu sgtlah baik.
rase nk pelukkkkkkkkkkkkkkkkkkkk jeeee dia...walaupun dia mcm "tu" kann..
 

 

weekend nie kalau free g lah layan cite tu eh...
si b dh tgk mama! sy belum.
so kena gak tgk sekali lagikkkkk...hahaha~ 



nota : weekend nie sy g Johor.tolonggggg doakan sy tak shoping sakan ehh....next ke sabah plak! yg tu mmg tak sabar sgt2...phewwwwwwww.....si b tanya nak ikut boleh tak...laju2 jawab tak boleh! hahahaha~ come on.kita kan nak pergi krabi...keh2...trip nie bg org dgn kwn2 eh... :-) tp kalau b g mana2...sy nk ikut! paham? okehhhhh..gooooooooood:-)
 


Thursday, January 24, 2013

Review The Impossible

 Last week sempat tgk movie diatas.
actually pening pale nk tgk cite apa...
after gaduh2 suh decide nk movie apa...we end up dgn movie nie!

mcm bese...ini pilihan si b.
me mmg tak gheti decide.nk decide tempat makan pun sempat bertekak lagi okehh....hahahah~

cerita dia best. jalan cerita dia cerita sebenar kan.
dan yg pasti. ianya menganggu emosi...
sy hampir2 je ngis..tp tak ngissssssss okey.


si ibu yg mmg penakut.
kena survive bila tsunami melanda.
dgn keadaan luka2 tu.
sgt menyentuh hati la.sy tak bleh tgk luka2 dia.sy geli.nk muntah.
sempat palingkan muka.sbb geli tgk darah.


 



sgt sedih bila 2 kids lg terpisah dgn ibu ayah nya..
dh la comel2 kan...
pic atas tu anak sulung...
2 lg kids dia sgt comel.

korang kalau free..gi lah tgk.
sy bg 3/5 untuk movie nie.



nota : peak period dh start kan? wahai b, selamat bersabar dgn angin puting beliung me yer....b semakin teror menghandle me...dan biasanya sumbat makanan je me senyap dh dpd bebelan yg panjang....haippp...xbleh makan byk2 dh!!!! 3 kg to gooooooooooo....then dpt kg zaman 6 tahun lpsssssss..hahaha~ sweet 19 kauuuu...hehe~

Wednesday, January 23, 2013

cerita bergambar

First of all,
Thank you pakcik google sbb memudahkan kerja2 cerita bergambar sy


Sy kan suka pulau kan.suka shoping kan.suka makan jgk kan.
pendek kata sy suka jalan2 smbil makan2.smbil shoping
tp andaikata kena pilih salah satu...
sy akan pilih ikut keadaan...
kalau sy mmg perlukan rehat.tempat yg tenang.
yes, sy akan pilih pulau.
kalau sy mmg tgh geram.tgh panas hati,tgh stress  yg melampau.
sy akan pilih makan dan shoping.

kalau sy mmg nk berjalan.tgk tempat org.pergi sana sini.
yes.sy akan berjalannnnnn je...nak2 tempat tu byk tempat sejarah.lgi sy lekaaa nk explore.

pulau idaman sy nie tak lah jauh mana.
tak la dekat gila.
tp semakin hari semakin ramai org pergi dan semakin famous.
pulau tu ialah

                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                  |
                                                 \/




  jelas tak pic dia b? jelassss kan? haha~ thank you in advance!kih2...

sy tak tahu apa yg hebat tentang pulau nie selain kecantikan dan keindahan yg sy nmpk kat gambar2 yg dh ada.
so mmg kena alami sendiri then baru tahu .....
aritu b ckp perhentian.no i said krabi.perhentian jgk.i said krabi.
sudahnya ??? nntykan lah kesudahanya nnty...jeng2...ok stop.


then...
seterusnya!



sy tak pernah terpikir pun nk pegi tmpat nie.
rase mcm tak layak and mampu je.
tp dunia skang. kau usaha.ada rezeki.kau dpt.
kalau kau tak usaha.kau tak kan dpt.unless mmg rezeki ko dpt rezeki bergolek.
and tak salah utk kita pasang angan2.sbb dpd angan2 lah akan ada satu azam yg akan melahirkan usaha...hehe~ berjaya atau tidak.rezeki Allah tentukan.
so...sy nk pergi tmpat nie lgi 10-15 tahun akan dtg....
nie mungkin tmpt pertama sy nk pergi lepas sy capai segala impian cita2 hasrat hati nurani sy yg lebih penting.
kena kerja kuat. kena usaha lebih.kena cekal hati,kena tabah.kena semangat.baru boleh berjaya.dgn izin Dia :-)

inilah tempatnya




scroll down




scroll down





scroll down






scroll down





scroll down






scroll down







okeh. good! here we go




jelas jgk ke b? ke dh pengsan?? hahaha~
dun worry.yg nie kita usaha sama2 ;-)



sekian cerita bergambar sy.
so untuk sekarang nie.yg mampu ke sebarang laut tu je.naik fligt 2 jam suku dh smpai...hehe~ 
tu pun 2 bln mengumpul duit!hahaha~ nk byr sekali gus..mmg tak lah.
so sndiri buat buget.sendiri audit.sndiri tempah.dan kak ina yg jadi bendahari tetap.tlgggggggg la doa sy tak membazir.set mind nk berjalan je.bkn soping tak hengat!hahaha~
ckp psl jalan2 nie.bru ingt cuti x anta lg.kalau boss tak bg cuti...tak ke haru biru hidup aku....kan? gatal lg berjalan time peak period.aterrr.,...masa booking ticket flight tu bkn pikir apa...tahu nk seghonok je~ 

tp sy mmg niat nk berjalan2 explore tempat org je...
xde la gunung kinabalu tu aku nk redah...
jgn mcm2...broga pun aku lelah..siap nk pengsan bagai...
trip nie b takdeee...ko single je! xde org lain nk layan lelah ko der...hahaha~


nota : doakan sy dapat jejak rumah Dia sebelum usia 40 yer. impian yg dh lamaaa ada sejak zaman belajar lgi...insyallah.one day :-)


Sunday, January 20, 2013

Another journey with a new hope


 
Life doesn’t give you the people you want. 
It gives you the people you need,
 to help you,
 to hurt you,
 to love you,
 to leave you, 
 and to make you into the person you were meant to be.


Officially starts my new journey 2 months ago
with someone yg sy dh kenal since 1994!
dia benci sy masa tu. sbb sy katanya sy kuat mengadu.
hellooooo...like i care...dh bdk tu kencing dlm seluar.harus la mulut si aida nie bising2 kan...hahahha~
kenal je dpd 1994.tp kawannya starts 2012.
al-maklum, I nie kan sombong.mana nk tegur org sana sini.buat hal sendiri je.


secara gentlemen nya approach me in November 2012 kot.exact date i tak ingt.so sorry. will find it out.
it takes me 1-2 weeks to decide and give him answer!
selepas tanya hati.tanya perasaan.doa.seeking for second, third and bla2 opinion.
i decided to give him a chance to know me, to love me and etc.
at the same time, i give my self space to know him, to love him as well.


Setakat 2 minggu lps.
everytime sy bgun tido, and check my phone.
omg. Sy berada di alam nyata.bkn bayangan atau mimpi!
he is a part of my life now. terasa mcm mimpi.
kdg2 siap rase tu mimpi.bila dh jaga. " lahhh..nie real lah aida! real.bkn mimpi"
yelah, mana kau nk sangka kan.kwn sekolah ko dlu.yg ko xbape nk rapat pun.eh..malah siap benci2 pun.pastu jadi jiran plak.tak bertegur sapa pun.pastu bru tegur sapa kt fb 2 thun ke setahun lps.ehhh...tibe2 dh jadi bf ko dah...kannnn...


Kalau org tanya kitorg mcm mana we get into this feelings and love.
we ols sndiri takde jawapan yg pasti.
its just about feeling which sometime you can not describe into word.even single word pun.
Ini kuasa Dia yg mendatangkan segala rase, yang menjadikan segala cerita, yang merungkaikan setiap persoalan dan doa selama ini. Thats it.


He is trying so hard for this relationship.
sementara sy masih di awang-awangan.
sesambil tu, cuba membiasakan diri dgn keadaan yg baru.situasi yg baru."nama" yg baru.cara yg baru.
and yeayy...im in the track rite now!
ada la a few lagi yg i still tak leh nak "in" lg...but slowly la kan...
sy tahu dia penyabar.hahahaha~


 

To be honest,
the day i terima dia pun.
i still rase.alamak.betul ke apa aku buat nie.and i tak bgtau sesiapa pun!
tp hati kata.aida, ini yg kau sendiri rase.teruskan jelah.andaikata tak de keserasian nnty.later on you decide.sbb i mmg tak tahu apa2 psl dia.and mmg tak rase apa psl dia.yg i rase time tu ialah, i selesa dgn dia! boleh gelak2.boleh marah2.boleh nk mengutuk and so on! sgt selesa.
and sy sgt2 nervous bila mencari jawapan.is that love or just perasaan kwn yg biasa2 je sbb dh rase selesa kan.

but yeayyyy...
he did it! he make me in love with him! hahahhahahaha~ finally i said it!
bila sy dh start nk amik tahu.nk merajuk.nk menjelous.nk mcm2.
then i know. I'm in love!keh2...
sy pernah couple dgn org yg sy tak tahu apa rase okeh.only after 2 weeks gitu kot bru sy menggelabah nk bgtau dia yg sy sebrnaya tak suka dia.walaupun dia dh cuba sedaya upaya to make me in love.tak buleh jgk!sy tak rase apa dia rase.and finally sy kecewakan org lagi.againnn.dia baik oiii..tp dh kata takde rase kan..acanerrr....tak buleh jgk.bkn boleh pakse2 kan syg2 nie...keh2...




Dear b,

Thank you for the first step yg dh diambil.( of kos la kan.kalau tak approach mana nk dpt jawapan kan...but yelah, at least berani walaupun tahu me garang mcm singa)
Thank you for your understanding. ( being aida yg always and forever drama queen kan...masak la dia nk melayan.peod ke.tak peod ke.kalau dia rase nk puting beliung.dan2 tu jgk dia berangin.hahaha)
 Thank you for everything lah! ( kalau nk ckp satu2 kat sini.mmg byk.although bru 2 bln...but he has done a lot! i mean a lot.hahahhaah~ dan kau tlg la percaya.mamat nie is so romantic in his way lah!and somtime i need to refer my advisor ( kak hani) on how to handle mamat nie! hahaha~ thanks kak!  kdg2 sy sampai merah2 muka.sejuk2 tgn.jantung nk terkeluar menjawab semua soalan2 dia.dpd situ jgk i found out yg i mmg tak romantic and pemalu...puiiiiiiiiiiii....
 


semakin hari...semakin laju langkah ini.seyakin hati yg semakin pasti.
untuk hubungan yg masih hijau...yg bru nk bermula...yg baru nk bertatih.
sy doakan yg terbaik.we both mmg dh penat dgn segala hal yg mendukacitakan sesambil sedar usia semakin laju bertukar...keh2...
we are trying our best to brings this relationship into the right track :-)  
dan doa2 daripada kalian amatlah di harapkan ;-) 
    


kak hani pernah ckp,
"if he is your jodoh. im glad that u choose him"

and tahukan anda, sy sgt2 legaaaaaaaaaaaaaaaa dgr itu from her. at least dia rase/nmpak apa yg sy rase. I am one happy lady! thank you b, and please maintain kan diri yg sedia ada and upgrade your sabar more and more.our journey is just begin and stil longgggg way to go.lets pray together dan semoga Dia permudahkan urusan kita :-) and yes...dlm setiap hubungan mesti ada dugaan...dlm pelbagai cara dan bentuk...semoga we both dpt tempuh semuanya dgn sabar!



at first i decided to make u ols paham2 sndiri je what actually happen in my life,and tak payah tulis apa2. but after fikir2..oh no. i need to write up about my new journey with this romantic guy..kah!kah! sebagai kenang -kenangan. at least nnty kalau i lupa mcm mana we start our journey nie, i still can refer kat blog kan...





Don’t try to understand everything because sometimes it is not meant to be understood, but to be accepted


No matter how bad or good you think life is, wake up each day and be thankful for life. Someone somewhere is fighting to survive




nota : we r looking forward for our double a.s! hahahahah~ besar sungguh harapan si b...walaupun sy yg kecut tekak dgrnya...tp hujung2 dalam hati tu..doa semoga ianya jadi kenyatann! hahahhaha~ aminnnn

amenda a.s tu? biarlah we both jer yg tahu! keh2.


Thank you Allah for the feeling and happiness. :-) 
Sy sentiasa percaya, Dia lebih tahu yg terbaik buat sy :-)

Friday, January 11, 2013

makanan sahaja

 mood update blog tetibe kemain ghajin dtg!
siap ada pic skali...ko ingt senang?hahaha

entry kali nie pasal makannnnnn je tau....
sy makan2 jgk...tp air HL telan jgk!
jgn disekat nafsu makan...nnty rugi...cara paling baik ialah kawal je( ckp mcm takde nafsu serakah pada makanan...padahal tiap2 hari mengidam mcm2....tak kwen lg dh ngidam itu ini...dh kawen..ko rase? tu tunggu la eh...)



 sebelum pape hal...
up sekeping pic tuan tanah yg sedang pose sebelum g keje..
nie smua keje si b...sy ikutkan je...
ari2 jumpa pun dia nk pic wey....paghah!hahaha~


 baik ko kata dh kurus skit...
come on! jaga la hati sy wey...hahaha~ 
b ckp siku sy tajam....
selama ari nie takde org ckp mcm tu pun..
so siku dh kurus la kan? hahaha~



 cincin dh longgar tau. ( b aritu org kata size bape? nnty b beli kecik skit eh...ewah! hahaha~)
gelang dh labuh...
baju longgar2 dh byk...hahahah~
pipi? makin menaik...
yg part tu sy tak tahu apa masalah....
dengki mungkin.
pernah berhajat nk sapu fellina kat situ...tp b kata jgn turunkan lemak pp...itu asset! hahahah~ lantak la hai...( kantoi la kan..pkai fellina...hahaha)


ok next! makanan apa ajer yg ada nie?


 nie kudapan...
ewah!
nie keje si b...dia nk kasi sy sihat walafiat...
so dia bg nafkah makanan berupa pic diatas...
nie bekalan makanan di waktu malam okeh...
beria2 dia ckp coklat tak gemuk...
mmg pun...coklat tak gemuk.
tp ianya besarkan peha.haha~


 seminggu jgk nk abskan benda nie.
sedap tak yah cite la.
tgk balik nie pun dh rase nk start keta g family store beli lg 7!
choc mmg penghilang stress kan...
 


 nie nasi ayam mustafa cawangan PD...
sy punya nasi ayam bese.
si b punya nasi goreng ayam.
cili potong kat tepi tu buat hiasan je...org  tu xpaham si b nak apa.
dia bantai bg cili potong tu...haha~lantak la hai....
komen saya?
bese2 je...sedap sikit la dpd nasi ayam sy masak.
mybe tang presentation je kot diorg menang~
rasenya biasa2 je...


 nie bihun tomyam.
nie mmg terbaik rasenya.
isi sgt meriah..
and reasonable price.
kedai pun cantik. presentation ok! rase ok!
kedai dia dkat jalan nk ke lobak or templer nun...
berdepan dgn sungai kat pasar besar seremban tu..
apa ke nya nama kedai dia?
awe tomyam kot.
entah la..tnya la si b..tu kedai kawan dia!haha~
tp sedap! mmg sedap.




  nie bekalan kak hani.
yg selamat sampai ke perut sy.
kak hani tnya lapar tak.sy jwb tak
tp habis jgk.haha~
korang jgn tgk tgn tu eh...
tgn tu mmg tak kan kurus...
eh tapi tahu lah key in acc tele nie kok kurus plak kan..haha~







nie nasi lemak di petang hari.haha~
fresh from ladang.ptg td punya menu..
lps keje terjah maulana...
tau maulana kat mana?
kat pulai...
skang tgh famous burger bun kan.
haaa...kat situ la tempat dia!


burger bun tu mmg sedap.
si b dh dua hari merepeat.
sudah warn sama dia, fastfood sebulan sekali je.
burger 2 minggu sekali je.
tu pun xtau la dia dgr ke tak..haha~


sekian entry makanan daripada sy.
actually byk lagi....tp sy dh lupa la..setakat takotao kat JJ semban tu.
dh selalu sgt beli dh.rase dia agak kurang la nk compare dgn cawangan lain.
tp kalau dh teringin tu kan.redah je.buat je suara kesian kat si b.laju je dia teman!


 nota : bila nk jogg nie haaaaaaaaaaaaaaaaaa? dari hari ke hari..sy dok belajar bace apa yg si b nie suka and tak suka psl makanan nie tau...kdg2 rase mcm simple..kdg2 rase mcm complicated...hahaha~sy kan tolak batu and kayu je kan...yg lain smua sy bedal...si b tak mcm tu, dia ada bnda dia makan..ada bnda dia tak makan...so nmpk tak masa depan sy mcm mana? kah2....agak2 ko teringin nak makan seafood.ko kena la masak lauk lain jgk tuk dia...haaaaaaa...mmg nnty sy jd chef haibat la! hahaa~ takpe...b reti masak, so msk la sndiri kan...keh2...ok! bye!


eh..korang jgn caya plak psl cite2 kurus tu..propa je lebih...semua mcm bese je....takde apa berubah pun...hihihi~

Wedding invitation




Nie wedding invitation kawan2 tuk 27hb january nnty....
Daripada kwan sekolah rendah ke kawan sekolah menengah ke kawan sewaktu di uniten dan kawan waktu praktikal....


sy tak tahu mcam mana nak adjust masa..haha~
ikutkan hati nak pegi semuanya...
and im so confident click GOING to semua invitation...
bila dh semak2 balik....aiyooo...tarikh sama!
thanks fb byk membantu!hahahaha~


okeh...sy rase sy serahkan pada mr b la tuk arrange.
sy rase kwn2 dia xde kot kawen time nie kecuali yg satu tu...
tu kwn sekolah merangkap jiran kitorg jgk...ke kekasih lama si b?hahahha~gurau je!


alhamdulillah...
starting 2013 yg baik...
dalam masa yg sama..menggerunkan!hahahaha~



next month wedding kak wa and abg adli plak kat terengganu + kelantan.
im trying my best tuk attend wedding diorg...
sbb dh lama gilaaaaaaa xjumpa kak wa..
kak wa ialah housemate pertama sy waktu di uniten.
mcm2 tragedi kitorg lalui bersama...
2 tahun jgk duk dgn kak wa...selembut sutera orangnya...
now dh smbg PHD dh kat uum sanaaa...
im so proud with u sis...semangat dia nak belajar tu sgt2 tinggi!


dijodohkan dgn abg adli pun jenis yg pemalu diam2 kucing.
sy rase sy antara saksi cinta diorg.
abg adli sgt2 sweet bab suprise!hahahaha~
nk mulakan cinta diorg pun tragic jgk...
kak wa smpai pening pale mana satu nk pilih....haahaha~
yg bertahun ke...atau yg baru bebulan nie...
finally,
setekad hati dan seiklasnya pilih abg adli yg bru berbulan kenal...
jodoh tu rahsia tuhan kan...
kita tak tahu apa yg Dia dh rencana kan tuk kita :-)

after struggle 7 tahun...
diorg bersatu jgk! thats y sy nakkkkkkkk sgt g wedding diorg~hahaha~
insyallah,ada rezeki..smpai la sana...
kalau dh smpai sana...msti la soping sakan kan...
paghahhhh...bulan dpn nk ke terengganu...bulan dpn la jgk nk ke sabah...
seb bek ilmu2 bab angka nie ada...so takde la terjerut leher psl belanja nie...haha~
idea paling bijak ialah paw je mak abah....hahaha~ 



SELAMAT PENGANTIN BARU KORANG!
semoga kekal bahagia aman damai sehingga ke akhir hayat ...




nota : org kata time nie la nk amik berkat yer tak? hahaha~ but seriously sy x amik pusing pun amik2 berkat nie...dia kalau sepuluh juta kali dtg amik berkat pun kalau jodoh tak sampai...x jadi jgk kan...hahahha~ ok.bye!

Tuesday, January 8, 2013

Selamat datang sayang

Alhamdulillah~

Qaseh dah dapat adik~ wehoooo....
and she sgt2 la chembeng...jelous and all....
beselah kan...lama2  nnty okeh la...
sy tak leh nk upload pic baby baru....
kang sy update lagi...


congrts kak tie & abg zarul
finally dapat dh sepasang...
itu lah rahsia Allah yg tak dpat kita rungkai...
setiap yg berlaku sebelum nie ada hikmahnya...
ada ganjaran utk setiap dugaan...
asalkan kita sabar! congrts again~


dear qayyum qaussar,
selamat datang ke dunia penuh pancaroba ini,
semoga menjadi anak yg soleh buat mama, papa & kakak.


nnty weekend aunty dtg tgk qayyum okeh.
kali nie aunty nk berani2 dukung lah...hahhaha~
sy mmg tak penah dukung baby baru lahir..takut kauuuu!
tp rasenya dh boleh dh...demi qayyum!haha~


qaseh nie byk persamaan dgn sy.
byk!
satu2 terserlah persamaan kitorg...hahahaha~
bab drama queen tu mmg dh terang2 sama dh!
qayyum nnty jgn join aunty ngn qaseh dh la...poning nenek ko nk layan nnty.




Lagend


Petang2 nie meh layan lagu ramli sarip...
Sy tak lah membesar dgn lagu2 dia...
tp sy minat dia.sy suka lagu dia.sy suka style dia.
serabai je kan..tp ada jiwa bila dia nyanyi!


layan minit ke 3.18~


Tiba-tiba
Langkahku terhenti
Sejuta tangan telah menahanku
Inginku maki
Mereka berkata
Tak perlu kau berlari
Mengejar mimpi
Yang tak pasti
Hari ini
Juga mimpi
Maka biarkan
Ia datang
Di hatimu




Monday, January 7, 2013

Broga 2013

 Hai,

Sy kan dh lama nk g broga..kan..kan..kan...
pastu dh lama jgk si erik janji ...
tp dh dia sibuk je kan...


last friday..
borak2 kat fb...sy petik ckp psl broga!
then dia on!hoyehhhhhhh~
confident wey nak naik broga~
dh la lama tak jogg...makan pun ikut sedappp je kan...haha~
bru bape kg je turun nie haaa~ tetap berat!
( mr.b dh muak ari2 dgr sy menggomel cincin la, gelang la dh longgar~haha~ dia layan dgn muka mlass jeeee)

 nie view broga 5/1/2013 dpd hp sy...
sy hanya mampu berdiri je amik.
sy tak larat wey!
sejam amik masa nk smpai ats..
dan
dalam masa sejam tu ...mcm2 jadi!


 
nie muka org yg penat.
pucat.
muntah.
lembik.
menggigil.



 last sy buat activity nie ialah 6 tahun lps.
janda baik kot location nya
and time tu berat ialah dot2.
now dah dot2
ada lg hati perasan stamina maintan mcm dlu!
skali..hamik!

 masa 15 minit pertama kot.
sy dh flat!
seterusnya sy dh muntah.tak pedulik org kiri kanan.
angin dh naik ke kepala.xtau kenapa.
breathing xbetul kot!
hey.apasal sy tgk org naik broga.
xcite pun jalan2 tu mencabar...
sy terkejut2 bila tgk track nak keatas tu...
but ramai je makcik2 yg steady naik.
sy je hegeh2...hahaha~ maybe makcik tu dh bese kan( nk sedap hati sendiri)


apa sebenar yg jadi time sy muntah menggigil dan rase mcm nk pengsan tu
sy pun tak ingat.
tp sy percaya mr b ingt semuanya!
hahahaha~ bila dia cerita balik...ya ampun...malunya sy~ maluuuu...
but seriously sy dh tak ingt apa dh...
kalau takde tempat berpaut...mmg sy pengsan dh..
sbb sy dh tak daya nk balance kan badan pun time tu...
tp semangat tu kuat!
nk naik jgk sampai atas~

 sebelah sy tu famy...
gf si erik!
nice gurl la weh.
erik..kasi speed sikit keringat!
jgn lepas lg....haha~


bila dh smpai je atas..
sy lega dh...
tu pun selepas kata2 semangat diorg...hahaha~
sy suh diorg naik je dlu...diaorg xmo~
so tunggu jelah sy yg hegeh2 nie...hahaha~
thank you korang~ jgn serik lagi eh!


 4 out of 5!

kami start mendaki lebih kurang 6.40a.m and sampai 7.38 am!
mr b kejut sy 4am.
then sy bersilat plak kat dapur buat bfs..hehe~

 
kawasan parking
kena bayar RM2 okeh!


 ramai manusia kat ats tu...
dh mcm org shoping kat langkawi dh sy rase..haha~
sy duk melepet kat tepi batu tu...
smbil borak2...
mr b tak abs2 tnya 
"puas dh hati dpt naik broga?"
b, org rase b leh print la wishlist org...hahaha~
thank you~ i know u r trying ur best to make me happy kan..kan..kan..
BIG THANKS B!

nie couple comel niehhhh...
si famy nie bleh tahan jgk...
awal2 dh pndai drop org....
kitorg jalan dpn..
dorang kat blakang dok berkompang!
benggong sungguh!
ntah2 diorg yg jalan dlu...hahaha~



 pic captured by mox.
thank you!



 mamat kasanova.
tp azam 2013 katanya nk buang dh tittle kasanova tu.
wish u all the best dude~
so many thing psl dia yg buat kitorg still kwn~
lebih 11 tahun dh kitorg kawan...
we still fren.good fren.
dlm friendship senang je..as long as ko respect each other and tak tikam blakang..smua gonna be oke!

 model of the year~ mox!
kelakar plak bila ingt mox jumpa kwn baik dia time minum kat pekan semenyih tuh
marah betul dia..haha~


 bfs...


 nie pun bfs jgk!


memories of broga 2013!


lps 3 bulan kot bru sy nak naik lg.
kali nie nk kasi btl2 ready.
bkn main terjah bedah jeeee....mengidam kau lps tu!
pengalaman yg sy tak kan lupakan lah...
mmg mintak nyawa!

so nasihat sy,
make sure kalau u dh lama tak exercise, g exercise dlu.
fit sikit.
and bwk apa yg patut..
choc ke.apa2 jelah yg bleh bg energy...
jgn jadi macam sy kan...


malunya lah...
mr b ckp muka sy pucat! dia pun dh takut..
tp sempat la buat lawak nk kasi sy happy kan....
lps kejadian.
sy tobat dh.takmo stop exercise!
ahad tu sy dh ukur track kompleks sukan blik.slow2 dlu.
xleh nk jogg tetiba...kang tergeliat! mr b je yg laju...


lps nie kita cycling kat cerakah plak eh b..
atau kita snorkeling kat mana2... :-)

nie mesti si b dh pening dh...
mcm2 dia nieh...
buat milo tak ye lepas2 lagi..
spageti tak ye anta2 kat umah lg...
hahahhaha~


nota : semangat nak mulakan 2013 dgn nafas baru dan jiwa baru! happy weh..finally sy bleh buat apa yg sy terlepas nk buat for the past 6 years....and i really enjoy moment2 dgn kwn2...lps nie xde dh bunyi "aida sombong" dh...haha~ thank you b! i owe u a lot. 


2 bln nie sy rase kitorg byk activity makan jeee....so kita kena balance kan lah balik kan! ok.this week outstation kat s2~ awal feb bru msuk opis...phewww~

Sunday, January 6, 2013

Jemputan 2013

hola!

till today...
sy dh receive lebih dpd 8 jemputan up to bulan march!
waahhhhhhhhh....2013 mmg tahun org kahwen eh * umur dh 25 thun pun kannn*


sy kalau boleh tak nk miss satu pun wedding kawan2.
tuk antara niat yg ada tuk 2013!
tp ada yg bertindih tarikhnya...
so will try my best la yer~
27 hb tu je ada 3 wedding.....dh bincang2 and pkir2 dgn si b...
mana nak g and lari2...
jiran selorong kitorg pun  kahwin time tu jgk...
sy ok je...si b la yg org kuat kan...
sy dtg makan pastu balik....si b la yg dpd hari sabtu yg bertungkus lumus kan......
* yer, sy nie kan sombong...tak mesra alam..tak rajin...jiran pun lum tentu kenal sy...dh jenis tak campur and kuar umah kan..blik keje duk dlm umah...kok dating pun pass by je kat dpn tu....mak suh kuar tlg2 pun jgn la mimpi sy nk g...hahahha*

yang si b plak,
siap cabar sy....gi tolong potong bawang ngan acik2 tu...
cabaran yg sy tak nak sahut pun...hahah~
very not me...
bkn setakat acik tu je pelik...mak sy pun nnty telan panadol kalau tibe2 sy mcm tu...* buang tebiat ke anak aku nie....jgn! anak aku ada 2 org je...hahhaa*

cabaran seterusnya ialah tegur mama dia...* smbil lap2 peluh* ahaks!
will do...will do...jgn risau eh b! jgn dirisaukan...
mentang2 la abah kita sengeh2 ngn dia..angkat tgn ngn dia..
dia pun senang hati la kannn...
wey b, nnty b pun g tegur mak! baru fair ok....


al-maklum,
sy nie pemalu org nya...hahahha~ tu yg segan gila nk bertemu 4 mata
sy punya malu kan...smpai kecot perot and sejuk tgn tau...
*phewwwwwwww
berani lagi cinta selorong...tanggung la akibatnya!hahahha~
momantai la!
small the matter! ahaks~



ok,
sape2 lg nk kwen 2013...
sila2 la antar kad..hahaha~
sy rase 2013 tahun sy g jemputan kawen dan melawat baby :-)



nota : adik2 praktikal tnya.."kak aida bila nk kawen....nk cop jadi pengapit kak aida" hahhahaha~ tersembur aku dgr! smbil pp aku dh merah! 3x dh bdk nie tnya haaaa...hahhaa~si nad siap ckp "come on kak aida...bla lg nk kawen..kitorg tak sbr dh" hahaha ko nad! tak abs2 dgn come on ko!~ sabar ye adik2...tunggu akk dgn abg b ko nie bernafas jab! byk benda nk kena setel before kitorg setel.hahaha~ paham? ilekkkk la....


soalan bdk2 tu tak semenikam dgn soalan si b yg berbunyi *syg dh bersedia ke nk hidup dgn b* haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! apa aku nk jwb! nk terkeluar jantung aku kau tauuuuu..... satu je nak bgtau! si b ni mmg kategori sweet and romantic! so ko sila imagine...aida! ye si aida nie...nk lyn dia....haru wey...aku kan ganas! paling baik ayat sy bleh jwb * bi nie gila la! suka tnya soalan pelik2* hahahha~ tu je...mmg sakit hati and takde perasaan lah...ok.sape nk ajar aku cara handle org mcm b nie....nie first time oke! FIRST TIME bercinta dgn this type punya org...hahahha~ tp dia tetap garang oke! garang! kalau agak2 dia tak suka.mmg time tu jgk ko kena sound! pastu ko diammm je tau....smpai umah nnty bru ko bbm dia..."knp b garang" haaaaaaaaaa! mcm tu la konsep nya...sentap.tp jgn sentap dpn2....hihi!

sy doa + harap...apa saje dugaan lps nie..both of us mampu tempuh...setiap relationship ada dugaan kan...so utk relationship yg nie..sy harap  sgt2 we both kuat nk tempuh! the moment i accept him, i also consider smua dugaan yg kami bakal tempuh...hati sentiasa berdebar dugaan apakah utk kami lps nie...! tp deep inside i keep doa, Dia kuatkan hati.aminnnn...

  semoga semuanya dipermudahkan kannnnn...amin!

Friday, January 4, 2013

Sayang


Lagu nie mmg tgh up kan...
Music dia best!
sy sebelum2 nie suka dgn music dia yg rancak tu je...
enjoy la kalau tgh driving layan lagu nie...


smlm si b suh dgr...
skali dgn lirik....utk sy katanya.
tajuk dia dh sah2 la kan...hahaha~
after dgr and paham...hahaha~
ok, he try to say something tru lyric lagu nie...
ok.i do understand.


korang meh layan lagu nie.
video bawah skali tu siap lyric.
lg senang korang nk in kan..hehe~
jom dgr~









nota : ok.dh set dh lagu nie ringtone tuk si b!


Wednesday, January 2, 2013

Azam 2013

Dah 2 hari masuk tahun baru, baru hegeh2 nk update pasal azam.
takpe.asal ado kan.
nnty 2014 bleh belek2 balik
tercapai ke tak apa azam kita kan...( insyallah, kalau panjang umur)
okeh.lets start :-)


1. NAK ABISKAN PAPER ICAA NIE CEPAT2 OI! hahaha~ sila bygkan ketensionan sy mcm mana eh....haha~

2. Nak belajar sebanyak mana yg boleh tuk dibawa keluar nnty.sy ada lg lebih kurang 2 tahun di sini.kontrak abs 2014.so still got time tuk belajar dgn kakak2 nie smua. longggggggggggg way to go. peak period nk msuk kan.so time nie lah nk keje keras ( kunun2 lah) haha~ tp kan, gaya si kamil tu...mcm suh sy duk keje MNC tu selama- lamanya! tp as u said kan b, seremban sesuai jadi hometown je.tmpat kita balik time kita stress ke apa ke....so me apply same concept la kan...kan?kan?kan? after all, sy rase seremban still sesuai jadi hometown.pendek cite.thats another long story.sy rase sy lg independent kalau duk sndiri. kalau tak , mmg pemalas lipas!

3. more and more vacation. akan start on feb nie. dan harap2 akan bersambung sehingga ke hujung tahun.b, penang please! lapar kari lah~ 

4. belajar hidup dan terima kenyataan yg umur dh 25 TAHUN!...tua sgt ke wey? tak kan?dan belajar jadi tak kelam kabut.sy kan suka kelam kabut....byk kali dh kena sound.pastu b ckp sy ego keras kepala keras hati.siap tenyeh kepala sy lagi weyyyyyyyyy~ jahat!sy kena belajar utk syg org....belajar tunjuk kasih syg.yg sy tahu tumbuk org je kan....

5. belajar daripada kesilapan yg lepas. ini yg sy tanam kuat2 dlm hati. 2012 sy byk kecewakan diri sendiri. kang kalau sy taip lg kang, meleleh2 airmata nie kang.enough said.sy berharap 2013 tak kecewakn sy. 


dah.tu je tuk 2013. sy tak nak apa2.tak nak harap apa2 pun.bkn mcm tahun2 lepas. sy cuma nak Allah kuatkan hati sy lebih dpd biasa tuk lalui satu persatu dugaan dpd Dia. kuatlah aida!


nota : Tuhan, kuatkan lah hati ini. aku bkn manusia yg mudah mengalah, tp harini aku selalu tewas dlm perjuangan sndiri. wake up aida! wake up!

Tuesday, January 1, 2013

1.1.2013

Assalammualaikum!


Bersemangat nk update blog pada hari pertama 2013 nieh
Dh masuk 2013 maksudnya sy dh mengjangkau umur 25 tahun dh oi
ngeriiiiii betul bila nk taip umur tu....
Yes! Getting old...but nevermind.hati masih muda mcm umur 21 thun dlu~ haha~


So korang tgk bunga api kat mana?
sy tgk dlm keta otw balik umah ajer!
actually in my mind mmg nk ke somewhere, but pikir keadaan trafic plus badan penat.so saya end up pakse b shoping kat Jusco jer!
but then...
sakitnya lahai hati nie bila satu menda pun tak berkenan...
weyyy...wallet yg lawa pun xde ke?
kemeja takde ke?
tshirt yg best takde ke?
please.perbanyakan lagi shoping mall kat sini.
sy dh hyper tension nie.keluar 10x...tp barang xde pun!
asik makan..makan..makan...jer!
nk ikur jalan kat KL tu ha....sy kena pkir byk kali.jem lah!
tp kalau dh semak kepala nnty.sy gagah je pegi.bkn tak biasa buat kan?

 nie bfs pagi tadi.quaker oat perisa ayam cendawan
dh lama beli.
tp tak tau bila nk makan.
nk bg si b.dia tak suka cendawan ( b sgt cerewet bab2 makan.sgt2!)
so td bru try!
sedap wey!cer lah try~



 nie sedikit rupa kaki time stock take smlm.
ntah hape lah.
bapak payah nk hilang sental.
belum lagi yg kt kuku bagai.
pengalaman yg tak best bila berjumpa dgn org yg tak best.
oh please.b more profesional!
 





 nie pic si kecik sy.
lena tido...
style!
nie kepenatan selepas menangis2 sembelit...
nk berak.tp sakit!
bantai dia meraung sakan.
end up bg susu.then tido gaya gini.jgn kau ubah!
kang dia amukan.
dpd kecik dia mmg suka tido mcm nie.
been trained kat hospital gaya gini.


2012 dh berlalu.
dekat 10x sy bgtau kt mr b.
lelahnya sy nk abiskan tahun 2012 nie.
lgi nk penghujung,lg bykkkk dugaan sy.
end up dgn nangis! sbb i cant take it anymore.
so many things come into my mind.and definitely i cant take it! 
not even single things pun.berat sgt!
and its so memalukan ngis and mr.b dgr.
lagi dia tnya kenapa ngis...lg laju airmata oi!
untill today, i still keep everything.even benda tu serabut.i had no choice.
still need to keep it, i ve lost my bestie in 2012.the one that I always share everything.so ringan skit beban.
I hope in 2013, things will slowly settled.
or else.i need to learn trust someone.


If umur tak panjang kan,
frustnya lahai...end up my life dgn perkara2 yg mendukacitakan.
but thats life kan. take it or leave it.
after all,
sy still bersyukur. i still have someone can cheer me up.
he is trying so hard to make me happy and makan.makan.makan.
thanks love.u know who u are~ ;-)



azam 2013?
next entry la eh!
i need to siap2~ 
mau makan.makan. smbil jalan jgk!
lama dh tak ke pantai rasenya~ jom hilangkan stress sebelum stress start dgn keje2 yg bakal berlambak tu kan.


dear 2013,
please.please.please.please be nice to me.
sy takde airmata utk menjadi teman seperti 2012 dh.
dh belajar jadi kuat sekuat dh! tp kalah jgk!
i need new me lah!

bye!
may Allah bless us











Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.