iklan-iklan~sila click

Wednesday, April 24, 2013

Bahagiamu Deritaku



Lirik Lagu Bahagiamu Deritaku – Hafiz
Ku dengar kau cinta sangat padanya
Ku dengar hatimu kini miliknya
Dia kan menjadi teman sehidup dan semati
Aku menjadi sahabatmu
Siksanya mengakui kau teman biasa
Terpaksa ku terima itu hakikatnya
Yang pasti aku tak mau lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama
Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan
Tinggalkanku, perlahan-lahan ku terima
Semakin ku sakit, semakin kau bahagia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu
Yang pasti aku tak mau lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan
Tinggalkanku, perlahan-lahan ku terima
Semakin ku sakit, semakin kau bahagia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu, bersamamu
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu


 nota : bila dah takde, bila dah pergi, bila dh berlalu, bila dh bukan dpn mata, bila dh bukan hak kita, bila itu bukan takdirnya, masa tulah kita akan rase....salahnya kita kerana tak belajar menghargai :-) tapi sebenarnya, setiap yg tertulis yg terjadi itu.ada hikmah yg kita tak nmpak dan tak mampu kita tidak kan.... :-)

Thursday, April 18, 2013

stress dan bunga + choc? thank you hub :-)


last week sy tension dgn keje.
sy blur buat koperasi.sy hilang punca.sy rase lembab gila buat manual.sy rase bodohhh sgt tak dpt selesaikan masalah cashbook yg hapeee ntah tu.
tambahan lagi.sy dh nk exam.

sy patutnya start cuti on 16 april.
sy jangka by monday tu keje2 sy dh siap.tp sy kena buat all over again.sbb byk sgt cacamarbanya account tu dan sy mmg sgt2 blur! sy jadi down tibe2.moody sgt sbb mood swing sbb dot2 kot....montly punya masalah.beselah kan.
so 16 tu sy keje lagi.
sy hadapppppppppppp keje tu betul2 sbb sy nk siapkan.walaupun sebenarnya on monday tu sy mmg dh nk ngis sbb dh stuck

kalau bizy keje.sy mmg susah nk tgk handphone. tp sy sempat bgtau kamil yg sy bizy and pening serabut dgn keje.
kamil nie claim diri dia rockers tau...tp sejak sy kenal dia.sy sikit pun tak caya. sbb sepanjang sy kenal.dia jenis yg....hmmmmm....hmmmm....sy tak jumpa any words nk describe psl dia...biar sy jelah yg tahu kan.....
 
 
so isnin mlm sy stay up smpai kul 4 pg.
630 dh bgun siap2 g keje. then sambungggggggggg lg buat keje.
balik keje isnin tu.sy ngadu kat group wechat yg sy sgt2 tension
kak hani away to tokyo.kak wahida on leave afiq admitted.so i takde geng u know!
then ummar ( kak hani's son ) wechat tnya im okay or not...love2 smua. sy tgh driving kot time tu
bila dgr2 je....ok! terussss menangisssssssssssssssssssssssssssss while driving.
bkn lah menangis teresak2.tp mengalir la airmata
tension sgt sbb hormon tak stabil plus rase diri bodoh sgt kot time tu!
so lepas ngis cool skit.
 
selasa tu sy buat kejeee jgk dgn muka mmg tension and tak cukup tido.
dalam hati sebenarnya  kacau bilau
kamil called bgtau kwn dia nk anta  resume.
otw nk turun bawah,terserempak dgn my client yg nk naik atas.
so sy cepat2 turun nak amik resume.dlm kepala dh set.
amik resume then bg pada kak ema.thats it.


suddenly...
kwn dia tu tunggu smbil pegang coklat.
sy dh senyum. sbb i know kalau coklat cadbury je msti from kamil!
dia mmg selaluuuuuuuuuuuuuuuuuuu bg sy cadbury!~
kadang2 bila sy away.sy beli cadbury sndiri sbb sy rindu dia!!hahahhahah~
then sy senyum je. sy tnya dia.kamil mana? melilau2 mata cari kamil.
tp hati tetap pada kerja....then sy tnya mana resume?
suddenly dia kuarkan somthing from beg...then bg sy! 
bunga...." nah...nie kamil bagi"
sy dh tutup mulut dan muka! omgggggggg...apa mamat nie buat nieeeee....
sy tnya lg..."MANA KAMIL" tp dia surely tak kan bgtau kan!

sy pun terpakse undur diri sbb keje byk!sempat ckp teme kasih n say sory je ke si penghantar bunga.
smpai tempat sy, sy letak bunga tepi. sy amik file and masuk bilik meeting for discussion!
tp kepala tetap pada bunga dan kamil...hahahha~ seb bek sy paham n nmpk solution pada kebluran sy lpas client tu explain.


after settled.
sy amik napas jab.tgk2 bunga.pandang skit2.
sy mengeluh. kenapa?
sbb sy nie dh berhari2 rase bersalah.sbb mood tak betul.kamil tu dh mcm hape je sy buat kan.
tp jauh sudut hati, sy harap dia paham keje2 sy.
mlm before tu.sy tahu dia merajuk! tp sy buat tak reti sbb sy nk siapkan keje.
sy janji dlm hati.lpas setel keje sy jumpa and pujuk la kan! hahhaha~
tp alih2 dia plak pujuk sy.....
" jangan stres2 and senyum2 selalu and bla...bla..bla...." tulisan pada kad tu.



 
 
after 1 hour baru sy dpt call dia and say thanks for bunga and choc!
sy sebenarnya berkecamuk.
dannnnnnnn bertambahhhhhhhhhhh rase bersalah.
sy sebenarnya nk ngis tau.dgn mamat nie....
korang tak tahu apa sy dh buat pada dia?
mcm mana sy layan dia.
mcm mana emosi sy.mcm mana sy mencurigai dia.
mcm mana sy uji dia. mcm mana penilaian sy pada lelaki lps pengalaman2 lepas.
 
dlm setiap tindakan sy.
sy tahu sy tak pernah adil dgn dia. kejam kan?
sy sayang...tp sayang sy mcm ada blocking. 
sy terlampau berhati2 barangkali....
sy amik pendekatan jangan terlalu percaya.jgn terlalu yakin.jgn terlalu syg.jgn terlalu amik tahu.jgn kisah sgt! 
sebab nnti kalau kecewa susah kan.....tp adil ke sy pada pihak sana kan?
 
 
 
sy tak tahu nk cakap apa.
kecewa yg dlu sebenarnya dah lama berlalu...
cuma sy terlalu berhati2.....terlalu mencurigai....
tp sebenarnya dalam hati yg palingggggggg jauhhhh...palingggggg dalammmmm...
doa2 laju2.....semoga kamil yg terbaik utk sy :-)
he cant be my first love, but he can be my last and forever right?
kalau sy nmpak mak solat kat depan.sy akan laju2 pakse mak sy doakan yg terbaik utk sy dgn kamil.... :-) mak sy senyum je.



b,
dont stop to love me!




semalam sy dgr lagu nie kat suria.
terus sy sentap kejab. and now  I cant stop playing lagu nie.
and now, sy dgr skit.sy ngisssssssssss....
kenapa aida emosi sgt bulan april nie hahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh???
sy memang tak pandai nk tunjuk yg sy syggg...
tp sy harap.dia rase apa yg sy rase :-)


korang meh angkat tangan...
doa byk2...
semoga segala urusan sy dipermudahkan :-)


nota : dulu sy selalu ckp, apa saje takdir Dia adalah yg terbaik utk sy kan....now, sy harapppppppp inilah takdir sy :-)

kamil wechat sy.tp sy tak tahu nk ckp apa.sbb sy nk sembunyikan suara ngis sy! hahahha~ dah2...kena stop play lagu nie! love u b :-) hanya Dia je yg tahu perasaan sy wey....takde sape yg lebih paham selain Dia dan emak sy walaupun apa saje dosa2 dan kesalahan sy.

25 years old :-)


Alhamdulillah...
Last week on 14 April, berganjak satu lagi angka umur sy!
25 tahun :-) nice figure? still sweet and young rite??????



Dulu masa muda2 suka sgt kalau berganjak usia nie.
happy gila time celebrate birthday nie :-)
now, happy jgk.tp cuakkkk jgk sebenarnya....
commitment semakin byk....
tanggujawab semakin berat....
harapannn semakin tingin...
angan2 dh bergunung........
masa semakin terhad..........
tp no choice.kena hadap jgk :-)


masa tak pernah menunggu kita kan...
either you go with the flow....atau u akan tinggal nunnn di belakang...


on saturday.
after class....we lepak2 di the curve.
having our bfs+lunch+hi-tea di sana.
on that day, kamil teman sy g class.
dia tunggu lebih kurang 5 jam dlm keta.sempat g cuci keta sy yg cantik berseri2 tu



 
 cake on birthday eve...
thank you b!




 brownies from axy.
my ex housemate. ex classmate.
sempat wechat dgn dia masa sy otw nk g the curve
she siap2 then we meet up disana :-)
tp jumpa tak lama.dia ada program lain after that.


 org dlm restaurant pun nyanyi sama
seb bek tempat tu privacy skit.
so tak ramai org.




 25 years old dh aida.
bila nk berubah jadi lebih baik????


 with azimah!
geng makan sy dlu kini dan selamanya.
kamil can not be my geng makan
he a bit cerewet bab makan.
ada do and dont nye...takpe.sy suka!
tu maksudnya, saje nk menguji skill memasak sy.

 

 famy.aida.azimah



semoga Dia titipkan cinta yg berpanjangan
kasih sayang yg tiada penghujung
sabar yg tiada batas
dan hari2 yg indah walaupun berliku :-)

semoga Dia permudahkan urusan kami berdua :-)


Terima kasih atas segala ingatan dan ucapan di hari lahir sy
melalui msg.wasapp.fb.twitter.wechat.bbm
wechat dh ada.so kali nie beberapa org nyanyi tuk sy.thank you guys!

utk semua doa2 kalian...semoga Dia makbulkan...
thank abah untuk tayar kereta sebagai hadiah hari lahir.
thank you emak for everything. mak ckp.she sponsor my eday.kahwin day and smua.so smua tu consider hadiah tak?? hahaha~ ok mak! doa pun sebenarnya hadiah terbesar dpd segalanya.
thank you abah for dinner treat. we had nasi arab at damansara.
mmg request sy tuk jumpa mummy n family on my birthday.so we can borak2.spent time together.makan2..thank you abah for dinner treat! sempat jgk we discuss for next vacation. mcm biasa.sy jgk yg kena booked hotel and flight ticket.takpe.smua abah bayar! terima kasih in advanceeeeeeeeeee :-)
thank you sister for wallet! 
thank you mummy and ina for handbag! i love it~ esk tu terus guna~
big thanks tuk smua doa restu dan ingatan :-)


wishlist tuk 2013?

  •  semoga sy tetap kuat nk lalui apa saje yg ada depan mata tuk hari2 mendatang.2013 bg sy satu semangat baru...
  • semoga Allah permudahkan segala urusan sy. murahkan rezeki dan panjangkan umur so that boleh berkidmat lebih lama for my parents
tahun nie sy tak rase nk letak byk2 wish.ckup 2 tp yg paling penting.semoga Allah permudahkan segala yg didepan mata...bukakan rezeki yg luas dan bekalkan semangat yg kuat tuk lalui hari2 mendatang......lgipun xmo serabutkan kepala kamil dgn wishlist byk2.u know what? he is trying his best tuk fullfill smua wish2 sy tauuuuuuuuuuuuuuuuu..............satu2 dia cuba buat!nice gila mamat nieh! hari2 buat sy rase touching tau....tp as usual...kita ego tinggi.mana bleh cair selalu kan... sy mcm biasa.hari2 bg dia makanan berupa penampar.penumbuk.cubitan. dan amukan.



nota : utk yg tak sabar2 ckp nk makan nasi minyak.tnya2 bila nk kahwin.tnya2 bila itu begitu begini....bersabarlah yer....insyallah...one day, dgn izin dia...korang akan tgk jgk sy berbahagia....insyaallah....actually, sy rase beruntung sbb sentiasa dikelilingi dgn org yg berkasih syg...sentiasa doakan yg terbaik utk sy. alhamdulillah.sy syg korang semua weh!!!!

Wednesday, April 10, 2013

Last entry for Sabah trip 2013 - jadual perjalanan dan buget



Finally, smpai jgk entry yg last tuk trip ke sabah...
Saya akan share kan jadual perjalanan sy and kos2 yg berkaitan
Actually sy booked ticket around september ke october gitu~
Then on december sy dh start search tempat2 best and tips2 berguna berserta buget utk ke sana~
Saya jenis yg suka plan mana nk pergi, apa nk buat supaya sy tak tertinggal tempat2 best and tak buang masa kan....dan semestinya kita ada allocation money tuk diranapkan kat sana kan...
tp ada saat dan ketika nya , sy suka pergi redah je.mesti time tu sy tgh gila2 atau sy tgh byk duit...hihi~
tp dh kata g sabah kan...msti la kena plan baik punya~


yang buat jadual and buget nie ialah sy dan telah diaudit oleh nad.
well, auditor pun ada slh sana sini jgk...so kena la auditor lain yg audit
and disebabkan auditor yg nk g bercuti, so we sgt2 concern dgn setiap benda and kos...bukan kedekut kekdahnya...tp of course kita nk tahu kemana duit kita akan dibelanjakan kan....bab2 buat buget nie..so we come out dgn buget and edarkan kepada smua ahli rombongan...smua setuju...


TRIP KE SABAH
22/2/2013( Jumaat) – 25/2/2012( Isnin)

Jumaat           -           11.00 am        : berkumpul di LCCT
(22/2/2013)                 12.45 pm         : Flight to Sabah
                                   3.00 pm           : Dijangka sampai sabah
                                   4.00 pm          : Check in
                                   5.00 pm          : Jalan- jalan sekitar kota kinabalu (pasar philiphine)
                                   8.00 pm           : Tanjung Aru – water dancing
                                                            : Dinner
                                   11.00 pm         : Rest & Relax

Sabtu              -           6.30 am          : Minum pagi
(23/2/2013)                 7.00 am          : Bertolak ke kundasang
                                                              Desa cattle
                                                              War memorial
                                                              Canopy walk
                                                              Hot spring
                                                              Check in Kiram Village
                                   8.00 pm          : Dinner

Ahad               -           6.30 am          : Minum pagi
( 24/2/2012)                7.30 am          : Check out
                                                             Rumah terbalik
                                                             Muzium
                                                             Jambatan Tamparuli
                                   11.00 am        : Bergerak ke Kota Kinabalu
                                                            Rumah Sarah
                                                            Shoping di pasar philiphine dan makan2 ( final shoping)

                                   8.00 pm          : Makan besar

Isnin                            6.30 am          : Minum pagi
(25/2/2013)                 7.30 am           : Bertolak ke Jeti
                                                             Pulau Manukan  , Pulau Sibu
                                                             Snorkeling
                                                            
                                   4.00 pm           : Gerak balik ke apartment
                                                             Packing
                                                             Check out
                                                             Final jalan2 area Kota Kinabalu
                                   9.00 pm           : Bergerak ke airport
                                   10.40 pm         : Flight ke LCCT
           

Dalam jadual perjalanan sy kat atas nie sy dh cuba yg terbaik tuk pergi smua tempat2 menarik disabah...and alhamdulillah sy rase 70% done. i mean sekitar kota kinabalu kundasang la kan...kalau nk ke tawau dan lain2 tu kena spend byk hari lg kt sini~ next time la yer~

walaupun jadual ada lari2 skit sbb flight and cuaca..tp alhamdulillah we manage to reschedule balik and we manage tuk pergi smua tempat dlm jadual yg disediakan~

mmg tgk jadual nie agak padat...tp tak lah penat sgt2.sbb u will enjoy the view and selalu excited nk pergi satu tmpat ke satu tempat :-)
                                                          




Anggaran Perbelanjaan ke Sabah




Details                                                                                                        RM
1    Apartment di Kota Kinabalu                                                              450 
   3 hari ( Jumaat , Ahad , Isnin)                      
(RM 150 per night  )            
ada 3 bilik.ada aircond.ada semua kelengkapan masak.selesa!

 

1 Homestay di kundasang ( sabtu)                                                       300

    
   Bayaran ticket
   RM 50 X 9                                                                                    450

  Package snorkling
 RM 50 X 9 orang                                                                             450

  Sewa van 
  4 hari x RM250                                                                            1000

   Minyak                                                                                         400

   Makan besar                                                                              450





  Total                                                                                           3500

    Nie smua cost yg terlibat sepanjang 4 hari kat sana, utk apartment and homestay kami dh booked a month before and we dh start buat collection 2 months before pergi...total tuk sorang lebih kuran RM400~ 

     Fyi, duit tu bykkkk lebih...for apartment we manage to get RM50  discount..for ticket kita guna dlm RM15 je...van pulak we manage dpt discount RM 200 then minyak also ada lebih lagi RM150...so mmg byk balance...if u all tak nak makan besar tu pun dh jimat lg kan....so pada sy kos yg kami ada nie sgt2 la murah! hjahaha~ sndiri buat buget sndiri puji~


    Untuk tips ke sabah pulak  : 

    1.  tak payah bawak bju byk2.beli je kat sana.harga ok.
    2.  if anda perempuan yg suka shopiinggg sila bwk duit lebih skit tuk beli kerongsang jamilah.cantik! msti gila punyalah
    3. bawak baju sejuk stokin and baju tebal2. itu kalau nk ke kundasang lah.sbb sana mmg sejuk!
    4. di kundasang, beli lah ubi karemel tu siap2....sbb nya dia tak kan ada kat tmpat lain dh! mmg menyesal kalau tak beli. amplang takpe...berlambak2 kat KK
    5. kena buat jadual and ikut jadual. by 6am mcm tu dh patut gerak!
    6. jgn lupa cuba makan2 sedap kat sana seperti pisang cheese.bakso and so on! sedap! cari kedai yg bersih and proper skit eh...dunwory makanan sana tak la semahal mana.
    7. snokling jgn lupa. kalau tak anda akan menyesal.pulau disana sgt awesome!
   8. bawak duit spare siap2.kalau tak cash in hand at least ada dlm bank.sbb mana lah tahu tergila shoping pulak
   9. jgn lupa masa balik.amik luggage siap2. kami siap tambah 60kg masa balik.tu pun tak ckup
  10. masa beli2 barang kat pasar philiphine, jgn lupa suruh diorg pack kan terus dlm kotak.senang korang nk bawak balik masuk campak dlm flight nnty...nnty diorg akan ikatkan dgn tali.so senang korang nk jinjing.
   11. rancanglah perjalanan anda 3 bln sebelum. dan kalau rase2 nk jalan tu..pejam je mata..kalau pikir mcm2 mmg kita tak gerak and merasa! so jalannnnnnnnnnnnn je! 


    so, pada sape2 yg nk ke sabah.ada ke nak g? ke semua takut? kot la ada yg nak pergi...jgn risau..anda tak kan rase menyesal..sbb bumi sabah sgt indah!!!!    


  SEKIAN! 

   NOTA : selamat bercuti2! si b mesti urut2 dada fikiran life dia selepas ni.nasib la dpt bini kuat jalan! tp sy rase dia pun sama...so we geng la!!! babai :-)