iklan-iklan~sila click

Saturday, August 31, 2013

Rahsia Hati





pipi kembung:-)
amboi tajuk kemain tersembunyi kan...
tak tau nk letak tajuk apa...tu je terlintas...
tp entry bkn psl tu pun...dh kata rahsia kan..so keep it as rahsia lah :-)


sy rase nk masuk 9 bln yg kebelakang nie..
my life totally berubah almost 100%. hahaha~
bila saya decide pilih jalan nie, maka saya kena arung lah semuanya~
seriously tak mudah. hahaha~
emosi sgt2 lah terganggu. dgn keadaan sekeliling yg aduhaiii...
kalau sy rase sy stress.... sy akan tnya kamil, dia menyesal tak pilih jalan nie.
jawapan dia mudah tp ckup untuk buat sy bertenang.


td sy bosan2.kamil plak tido. so sy tak tau nk buat apa
plus baru balik dpd wedding and open house.
so throwback balik 9 bulan lepas punya cerita.
tibe2 rase nk ngis...tak tahu la kenapa.hahaha~
dan  sy perasan sgt yg sy dh jarang nk update psl smua activity,emosi, masalah kat blog lg. 
sebenarnya bkn xnak update, byk kali dh sy taip pepanjang. sy lepas geram.
tp kesudahnya sy padam smua and tekan butang 'x' and leave the page :-)
entry nie pun nenasib je nie...huahua~


dulu sy penah kata kan...setiap apa kita buat, past ada ujian nya kan.
so apa saje ujian nya yg lepas, sekarang atau akan datang
sy mmg kena arung smua skali lah...
sy kan jenis yg beremosi. and so many times dh org2 sekeliling sy suruh sy belajar cool down and kawal emosi.
yes.i am trying.mula2 pakse diri.lepas tu lama2 dia jadi rela.hihi~
dulu kan sy jenis yg kisah. smua benda kena organized. sy tak suka pada jawapan yg tak pasti. sy benci dgn benda2 yg x dirancang.
tp skang sy masih dan sedang jadi the other side of smua2 yg kat atas tu.
mmg sy tak kan boleh ubah 100% serta merta la.takes time kan.
tp sy rase, sy dh boleh amik  cara yang "tak amik kisah" " tak payah pikir sgt" "lantak la" " biarlah" " tak mengapa" "its ok" haaa smua yg mcm2 gitu la.


daripada dlu lagi, family mmg tahu sy jenis yg nmpak keras.tp hati fragile.
org luar nmpk sy garang. nmpak sy tegas.
tp kalau org tu dh btl2 kenal sy.diorg tahu mana lemahnya sy :-)
ramai je trainee yg kata sy garang. tp ada je trainee yg sy bleh lepak gelak2 sama2.  
kadang2 sy lepas marah dan bebel sy dgn kamil je. after setel bebel2.sy rase dh puas. ok.thats it.tutup cerita.move on
tp kalau sy sakit hati dgn kamil. sy simpan sorang2 je.hahahahah~
sy belum pernah share dgn sape2 lg  up and down nya perasaan sy and relationshp yg sekarang nie.
kalau dlu konfem2 para bff sy tahu smua. 
kali nie sy nk uji ketahanan diri sndiri dgn tekanan atau apa jer yg ada.
dlu kalau ada prob je.konfem sy dh cari bff dh ngadu and cerita or mintx opinion.
wish me luck :-)



obviously,
9 bulan kebelakangan nie, mmg sy di pampered  abs dek kamil.
hilang bhaiii keindependent nan sy selama nie.
tiba2 jadi wanita lemah yg sentiasa memerlukan bantuan.
kalau dlu kau lah yg gagah perkasa boleh buat smua.xde hal punya.
now, lemah longlai kau kan aida!! 
ada one time, kamil ada hal...and sy urgent kena cari barang.
so sy pergi sndiri.drive sndiri. rase nk ngis pun ada bhaii...
terus rase nk lempang diri sndiri. come on aida.from now on.kena belajar buat smua benda sndiri. ( drive sambil kesat airmata sndiri)~ hahaha~
selalu sy drive pegi keje and balik keje je.bila tibe2 kena kuar and cri barang sndiri..terus rase...alahai....hahaha~ 



doa dan harapan saya kan,
semoga both of us kekal tegap utuh dan kuat nk lalui setiap ujian yg mendatang
ada benda yg kita kena pekak kan telinga.
ada benda yg kita kena buat tak tahu.
ada benda yg kita kena byk2 kan bersabar tatkala Dia sedang menguji 
ada benda yg kita kena pejam mata dan ckp kat diri sndiri."bersabarlah.nie smua ujian" haaa gitu.
tp sy dh ckp kat kamil awl2...apa2 jadi ke apa ke. sy akan duduk belakang dia.
sy tak mampu nk duduk sebelah dia pun nk harung sama2.hahaha~
luckily dia seorng yg sgt protective. musuhnya habis binasa...haha~
kamil plak jenis yg peringat. sy akan bgtau sy nak tu.nk g sini.nk buat tu.nk makan tu.nk itu ini.
so bila smpai masa..."awk punya bla..bla.. kita nk cari kat mana?" "jom g cari bla..bla..bla..awk ptg nie"
kdg2 ada benda yg sy dh lupa tp dia ingt.
td pun borak2 dgn kakak kamil...bila crita nk pegi sana sini..
sy bleh tanya kamil.."bila tarikh sy nk pegi tu awk"
kawan sndiri kawen "bila tarikh f kawen awk"
terus rase malu, smua benda tanya kamil...padahal tu hal sndiri...nmpak tak ketakindependenan sy skang?
tp kalau sekali dia sound pedas...maun meleleh airmata...hak..hak..hak...
sy jenis yg hati mcm salji kot.ko curah air panas. trus dia melting.
sy ko tinggi suara sikit je. mmg benda tu menusuk ke jantung yg paling hujung.
padahal maybe "ter" je atau tak sengaja atau tersalah tone.

cuba imagine kalau mak metua kata
" aida....apa la kau potong nenas tak cantik nieeeeeeeeeee..rompong!" maun terus merebeh cari kamil pinjam bahu kan...hahahha~




last but not least,
semoga Dia permudahkan semua jalan untuk segala apa yg kami rancang.
yes, dugaan rintangan tu mmg selalu je ada.
tp nak ke tidak ke. kena hadap jgk.tu sebenarnya buat kita lagi kuat and lg syg psgn kita... ( phuiiii..rase nk muntah taip jiwang nie). haha~


nota: sy tak brape jelas lg takdir Dia bawa sy kemana...tp sy akan tetap melangkah walaupun jalan nya penuh duri...chewah! babai~

Wednesday, August 28, 2013

Tetap Menantimu



Currently addicted to this song :-)


Thank You

nota : walaupun saya nie dikatanya dh tak punya perasaan tp sy boleh rase apa itu bahagia atau derita.cuma malas nk berintrepritasi..

Monday, August 26, 2013

permintaan



Saya tak abis lagi tgk video2 UKE nie....
CD kat umah ada 2 lagi kot tak tgk lg....
kat youtube nie pun byk lgi...

UKE nie mmg sempoi je kan...
telusss je dia ckp...tergelak2 kita.l..
kdg2 tgh wat keje...telinga sumbat earphone... bila kena yg lawak2 tu..
tergelak2 dibuatnya...

btw,
pasal video yg kat atas tu...
besar betul tanggungjwb isteri dan ibu kan...
dialah segalanya...
bila pikir2 balik apa yg uztaz tu ckp...mmg btl la oiii...
smua kita nk...kita cri mak kita...


sy sampai ke hari ini,
bangun tido cari mak dlu...kalau sahut2 nma mak takde...
sy tido balik..hahaha~ ( penakut bgun takde org kt umah)
kalau adik sy ada umah..nnty dia akan jerit..
"diamm la oiiii mak keluar beli surat khabar"


lagi satu bab makan...
mak akan masak je apa yg anak2 suka.
daripada kecik mmg gitu...
mak sy akan masak before dia g keje...time tu sy sekolah petang...
petang2 kang dia masak lg tuk makan malam
keje2 lain pun buat jgk... even kalau masak tuk 1-2 org mkn je pun
dia tetap akan masak...

takde istilah penat pun pada dia...masak itu wajib bg dia..

bila balik kampung,
mak, mummy, maklang,makteh, induk...
smua akan masak sorg satu lauk..tu smua lauk fav kitorg
mmg best gila! setiap org ada masakan yg terbaik...
anak menantu smua masak kan...
wan rilekkkk je...dia buat minum petang je...
heaven gila makan....
mak2 nie mmg kemana2 pun dia akan masak kan....

kalau nak puding jagung - cari maklang.
kalau nak sambel ayam, kerabu- cari mummy! mmg terbaik
lauk2 kampung - cari mak!
masak asam pedas + laksa - cari la induk!

and kitorg yg anak2 pom2 nie...
kalau bab masak2 nie kitorg surely kena tlg...tu yg minat nk masak dan makan nie mmg sebati je ngn jiwa....hahaha~
smbil mulut bebel2 tnya...
"mi, knp kena masuk tu dlu mi.." "mummy nie nk tunggu smpai garing ke"
dan sebagainya....
kitorg slalu ckp, makan yg kita masak lg best la dpd makan luar...
kitorg akan makan luar bila dh penat atau terasa nk ubah angin...
tiap2 ari mkn luar tu mmg tak laaaaa....
skang zaman bercinta nie, sy slalu ckp kat kamil...
skang nie time couple bleh la kita makan luar selalu...
dh kawen jgn la mcm nie.. sy masak..dia tak makan..mmg siap la!
nie angan2 je...dh kwen sok apa cite tak tau la...haha~



dan sy berdoa byk2...bila smpai masa nnty...sy nak jadi mcm diorg...
yg rajin masak dan suka masak...
yg bila org nmpk sesuatu makanan...org tu akan ingt sy..
mcm skang, kalau diorg lapar chickenchop,fishnchip diorg akan ingt sy.
kawan2 dila suka spagetti n makaroni sy. dh pndai2 request skang nie
abah suka smua benda yg sy masak.and kalau dia terlampau suka.dia akan keep request smpai muak.
and of kos beloved kamil akan request roti sosej.
sy rase nty mmg kena stanby breadcrm byk2 kat umah...skali beli sekilo...haha~
sy rase sy kena work on lauk2 kampung nie...sbb mak teror lauk tu..
so sy slalu let go kat mak je....
tp awk makan ke pun lauk2 gulai nie b? tak kan?
haaaaaaaaaa...bgus! snang skit keje....



ok dah! bye~
esok sy nk masak chicken grill for lunch!
hey b, esk jom start jogging balik

Saturday, August 24, 2013

AIDILFITRI 2013

Raya dh masuk minggu ke 3 dh kan...
Sy masih sibuk memenuhi jemputan open house dan wedding :-)
Alhamdulillah, mana yg sempat sy pergi tu. sy dtg la.
mana yg tak sempat tu...maaf la sgt2..
kdg2 dh tak larat...tu yg decide balik umah and rest :-)


Bulan syawal nie,
one of uniten's fren yg dh selamat menjadi suami org.
congrts sobrie and pasangan.
sesat jgk sy mencari umah nye. 240pm baru smpai.
seb baik org ramai lg....and nasib baik mood en kamil baik2 je nk drive :-)


sy mmg bercadang nk update psl raya.
tp mood tak brape nk ada lg nie.
sbb pic byk.
tahun nie raya meriah la jgk.cuma tahun nie sy sedaya upaya memenuhi segala jemputan yg ada, sbb kamil adalah sgt baik hati melayan sy kesana kesini.hahaha~


lps nie pun ada few wedding jgk.
one of bff coming soon jgk wedding nya.
and the best part. exam is just around the corner.
so had to split my self into two. satu mood attend wedding.satu mood exam.


so insyallah,
later will update psl raya.
harap2 tahun ini bukan ramadhan & syawal yg terakhir.


sebagai mukadimah.
sy update pic kat kg satu.
bunga yg sy pegang tu lagi mahal harganya dgn sepasang baju RAYA.
nie kes makcik sy yg gilakan bunga.
frankly speaking.sy tak suka bunga byk sgt kat umah.
takde pun takpe. kalau ada pun sy suka yg freshflower.
kalau bunga2 plastic nie.sy tak suka.dh la mahal kemain.

ok.see u soon!






nota : doakan rezeki sy murah tahun nie... supaya tahun dpn sy ada rezeki nk sambung master :-)

Thursday, August 15, 2013

Dia adalah sebaik- baik perancang



Ternampak nie kat FB...
Menarik dan tertarik :-)


Kadang2 soalan2 mcm diatas tu memang menusuk menikam hati dan perasaan
Kadang2 org yg bercakap tu sedappp je mcm tak berperasaan
Kadang2 org yg sama tnya soalan yg sama setiap kali jumpa
Sekali.dua kali.tiga kali mungkin boleh kita jawab kan
tp bila dh berkali2, tak larat nk layan dah

kadang2 kwn2 mak tnya mcm2.
siap ckp anak dia smua dh kawen dh...umur 20 dh kwen...
dia cucu dh ramai dh...knp anak ko tak nak kawen2?
of kos mak letih jawabnya kan...
tp sy balun je ckp kat mak...
g tanya kat dia... kenapa anak kau lps spm terus keje.kenapa tak smbg belajar? knp cari duit tak cari ilmu?
bolehhh???
Allahuakbar... rezeki dan pilihan masing2 kan...
setiap orang ada rezeki masing2...
semua tu Dia yg tentukan....


bila dh kawen, tnya pulak...bila nk mengandung? xnak anak ke?
jgn tunggu lama2.nnty expired.
tabah ajer lah yg kena tu...
kadang2 diorg mampu senyum je :-)
kawan2 sy yg dh kawen, sy takde plak tnya setiap bulan der....ko dh mengandung ke? bila lagi wey?
kalau dah ada, they will let me know...koser sy nk bertanya.
kalau ada kita share happy sama2...kalau takde..takpe..kita tunggu2 sama2
thats it.

setiap orang ada rezeki kelebihan kekurangan masing2.
we are not perfect!
so sebelum keluarkan soalan yg mcm2 tu...fikir2 dlu...
agak2 kalau aku kena soalan nie? menikam tak?gitu....



Bak kata one of my fren...soalan kawen mawen nie mmg soalan klise dikala umur 25 tahun ...


Nota : kalau org2 yg bertanya tu excited nak tahu.mak sy lg lah excited nk tahu tauuu...hahaha~~ ko ckp jer nk apa...semua dia siapkan...ko suh dia taja honeymoon ko pun dia on je tau....tp tulah...rezeki masing2 kan... kita tunggu & lihat ajer oke :-)

Tuesday, August 6, 2013

Selamat Hari Raya



Ramadhan hampir meninggalkan kita,
Syawal pula disambut dengan gembira,
Ampun dan maaf diatas segala dosa,
Semoga kita semua sentiasa dibawah lindungan Nya.


Well,
ramadhan hampir melabuhkan tirai,syawal pun dh mengintai2.
maybe ada yg dh smpai kampung halaman.
mungkin ada juga yg sedang mempacking brg segala..
apa sekalipun... pastikan semuanya dlm keadaan selamat.
rumah yg ditinggal selamat dan perjalanan ke destinasi pun selamat


Raya tahun nie sy mcm biasa.
beraya di desa tercinta. cuma tahun nie beraya dgn rumah baru :-)
insyallah hari raya ke 3 akan balik sermban plak.
cuti adalah sgt limited. sy tak apply cuti pun.apa bos bg.itu yg sy guna.


dear boss,
thank you for duit raya!! and thank you jgk kasi cuti free. :-)


dear friends,
selamat menyambut lebaran yg mulia.
ampun dan maaf atas segala dosa dan kata2..
terkurang terlebih harap di ampun dan halalkan....
buat kwn yg telah pergi ramadhan ini...semoga dia tenang disana.alfatihah.Tuhan lebihh menyayanginya....buat kita yg ditinggalkan...semoga terus tabah...abadikan kenangan persahabatan kita dlm kotak ingtan yg paling dalam... sy tahu peritnya rase kehilangan sahabat...tp setiap antara kita pun pasti akan kesana jg kan....so bertabahlah..kita doakan yg terbaik buat dia disana....

dear cousin,
hakikatnya sy dh semakin kekurangan cousin tuk berhari raya...semua dh pakat balik umah mak mertua masing2 kan...hahah~ so tahun nie sape yg ada jelah kita beramah mesra. and ofkos! anak2 buah sy dh berderet2 menunggu...


nota : selamat hari raya. semoga selamat perjalanan pulang ke destinasi. semoga selamat semuanya..drive safe ok!


with love,
AIDA