iklan-iklan~sila click

Sunday, September 29, 2013

Tudung bawal, shawl halfmoon & pearl shawl murah



Assalammualaikum :-)

 Lama dah tak bersiaran, tuan belog agak bizy skang.

Okeh, buat orang2 seremban khasnya, kalau nak cari shawl halfmoon, pearl shawl dan tudung bawal plain yang cantik2 dan murah boleh visit my FB PAGE . Insyallah will update more stock disana nanti

Korang jugak boleh request tudung2 yg korang suka, insyallah kami akan beli stock nnty. Skang nie ramai yang request tudung awning yg layer tu...so soon will update tudung tu :-) insyallah.

Bagi area seremban, shawl dan tudung2 tu boleh COD je. tp luar dpd tu boleh pos kan.dunwory eh :-)

So apa lagi, JOM cuci mata kat our page. bukan setekat tudung.beg,lipstic, palazo pun ada.
Akan update pic perlahan2...sbb nie tak abs penat lg..haha~

pic2 yang ada semua ready stock.

PM me or WhatsApp at 019-6264677 atau email me at : aidayunus_1404@yahoo.com.my

sementara tu, meh cuci2 mata stock yang sedia ada dulu eh




SHAWL HALFMOON RM18







SHAWL PEARL RM 20
Beli 3 helai keatas akan dapat discount.
PM me okeh.

dibawah nie antara colour2 yang ada.
seriously shawl nie sangat senang dipakai dan sesuai ke opis, majlis2 atau jalan2.
tak panas!













 Last but not least, tudung bawal.
RM 8 jer.
tak jarang dan tak terlampau lembut
senang dibentuk!
 kalau beli lebih dpd 10 helai akan dpt discount :-)
colour smua adalah cantik2 :-)





note : saya baru nak mula business nie kecik2. do support me okeh! sy dah takde class, so surely on saturday & sunday sy free kan...so why not start biz nie... this is my baby step. doakan okeh :-)

Tuesday, September 24, 2013

Bukan dia tapi aku




Hari nie layan lagu2 kat youtube...
click punya click...jumpa lagu nie...dulu sy kemain suka lgu nie..sbb ada drama apa ntah..lupa dh..
skang tersuka lagi...suka music dia...slowww...lyric dia pun hokey la nk layan!

ok.lagu next apa lg plak??


jom nyanyi sama2....kuharusss...ku harussss...... :-)

Monday, September 23, 2013

Motivasi




2 - 3 bulan kebelakangan nie sebenarnya terasa diri kurang motivasi! haha~
alang2 kepalang je menghayun kaki tuk melangkah setapak setapak ke depan...
nampak mcm confident, tp dlm hati, Dia saje yang tahu.

orang kata, wanita itu ,

tetap ketawa walaupun sebenarnya dia ingin menangis,
tetap tersenyum walaupun dia kecewa,
tetap kuat walaupun dia sudah tidak sanggup lagi,
tetap bersemangat walaupun dia telah putus harap.

well,
ada betulnya....
wanita tu zahir atau batinnya mungkin lemah lembut...
tp sebenarnya jiwa dia besar, hatinya kuat ..

dulu kan saya suka bace2 motivation quotes,
seminggu sekali mesti belek2.... cari semangat untuk bernafas pada hari esok...
sekarang dh jarang.... maybe im too bizy.

dulu saya selalu update segala emosi kan..
untuk motivate diri sendiri...
tapi sekarang  saya jarang update, sebab sy dh serahkan segalanya pada Dia...

dulu saya selalu merintih, menangis , meminta padaNya...
tp sekarang sy agak kurang lakukan tu smua...
itu silap terbesar...caranya salah...bila sy serah segala..bkn bermaksud sy harus berhenti bedoa kan?
ok.noted!

waktu kelas agama pagi td, uztaz cakap.
kalau kita mengadu pada kawan...mungkin ada malunya...lega mmg lega...tp of course tak kn dpt luah segala kan...
kalau kita mengadu pada ahli keluarga, mungkin akan ada salah paham atau apa2 je kan...
so, mengadulah pada Dia dengan apa saje bahasa loghat pun...
menangislah...merayulah..merintih lah...
kalau segala doa2 kita belum termakbul lagi, bukan sebab Dia tak suka kita...
Dia lagu suka kita meminta2...tp Dia nk dgr keluh dan rintihan kita...

uztaz ckp lagi,
kalau berdoa...doalah dgn sepenuh hati...luahkan segala...
walaupun amalan tak sebesar mana...sebab Dia maha pengasih, maha penyayang, maha pengampun.
kalau rase nak menangis...nangis ajer...doa dari hati sedih merintih.. sebab hanya Dia yang paham segala yg kita rase..
manusia tak mungkin akan paham segalanya...


kalau Dia bagi bahagia, kadang - kadang manusia tu lalai. lupa. maka Dia tarik balik.
bukan sebab Dia benci. tp sebab nak bg peringatan. manusia tu kan mudah lupa.

kalau Dia bagi kemewahan, kadang2 kita jadi takbur. rase hebat. maka Dia jentik sedikit ujian dugaan cabaran..
bukan sebab Dia dah tak suka kita, sebab Dia nk ingtkan kita, jgn lupa bersyukur, kongsi rezeki dengan yg lain.

kalau Dia bagi kita kesihatan yang baik, tp kita tak kerjakan kebaikan...maka Dia tarik skit nikmat yang Dia bagi supaya kita tahu menghargai dan bersyukur....

Jadi, 
kalau Dia bagi kita ujian...maknanya Dia sayang kita...dan Dia bg ujian yg berpatutan dgn kemampuan kita
walaupun kadang2 hati nie dh luluh dah nk lalui setiap satu yg mendatang. tp sebabkan Dia tahu kita mampu, maka dia sediakan ujian tu semua...nak buatkan hati kita lagi kuat, sebab hari2 mendatang pasti lagi besar cabarannya.....

sebaliknya kita jugak kena fikir,

mungkin ada silap salah kita dimasa yg lepas...Dia nk kita tgk kebelakang sekejab...apa yg telah kita buat...nak perbetulkan segala kesilapan mungkin kita tak mampu lagi dah...makanya, lalui lah segala ujian dugaan dari Dia supaya kita dapat pengajaran untuk diri sendiri.... ada orang tak mahu tgk masa lepas, sbb katanya takde guna pun...tp sy rase, cara utk kita kenal diri kita ialah tgk masa2 lps..samada kita jadi lebih baik atau getting worst. tak payah buat untuk org lain, buat untuk diri sendiri ckup. kalau yg lepas tu  ada yg salah, maka kenapa perlu kita persoal kalau hidup yg sekarang penuh dugaan kan? anggap jer itu hukuman sambil perbetulkan kesilapan sendiri. kadang2 kita kena berhenti mengeluh, tp akur dengan dugaan yg datang sambil menilai diri sendiri. syurkurlah kita masih sedar kan??


yang berharta belum tentu bahagia,
yang berjaya belum tentu kaya raya,
yang tersenyum belum tentu gembira,
yang senyap belum tentu setuju,
dan
yang penat belum tentu dia akan beralah :-)


tulah, kadang2 kita perlu masa.
duduk sorang2..fikir semua yg dh jadi.
tp jgn terlampau pkir, sebab nnty boleh sakit otak.
cukup pikir mana salah & silap kita, dan lalui jer setiap dugaan Dia.
sebab Dia tahu kita mampu :-)



saya cuma nk bertenang kejab. nak kumpul kekuatan nk lalui 2014 yang pastinya lebih mencabar, sebab sedar tak sedar 2013 semakin meninggalkan kita. kalau ada umur panjang, insyallah boleh bertemu 2014 yang pasti lebih byk dugaannya! Syukurlah Dia pinjamkan saya mak & abah yg sentiasa ada untuk saya. yang sentiasa bagi saya semangat dan ajar sy supaya jangan putus asa. yang sentiasa jadi tulang belakang sy. yang sentiasa ada waktu sy di uji dgn macam2. yang sentiasa mendoakan saya. dan saya ada kawan2 rapat yang sentiasa memahami saya dan mendoakan saya. tapi percayalah, sy tak kan mengalah dan lemah dengan semua benda yg datang nie.selagi ada peluang, selagi ada harapan, selagi ada kudrat, saya akan tetap melangkah kedepan, mencari segala yang dah ditakdir untuk saya :-) memandangkan sy dh free sampai hujung tahun nie, saya rase dah boleh start  plan untuk 2014. Semoga Dia permudahkan jalan saya tahun depan...semoga sy dapat gembira kan hati mak abah kan... macam2 ada dlm kepala untuk 2014, walaupun sy gagal capai apa yg sy nak 2013, tp disebabkan sy pom yg tak reti2 nk give up...its okay we make another plan...mungkin rezeki sy ditempat lain kan :-) 


nota : andaikata lah kan, semua yg ada dpn mata saya nie ialah dugaan disebabkan kesilapan saya yg lepas2 ke kan...sy dgn hati terbuka terima semuanya....segalanya...andaikata, ini akan bagi sy rase tenang dan hidup bahagia dimasa akan dtg, takpe..ujilah ikut kemampuan saya :-) jangan tnya kesilapan apa, biar saya dengan Dia jer yang tahu. 

Friday, September 13, 2013

Happy birthday abah :-)

tomorrow is abah's birthday. 50th birthday :-)
alhamdulillah, Dia masih kurniakan kesihatan yang baik to him.
sakit lama tetap ada, cuma kalau tak kawal makan and buat2 lupa makan ubat.
smua tu akn dtg menjenguk balik.


ramai org ckp, saya anak abah.
sebab muka sama. tp jujurnya kami tak rapat mana.
dlu abah garang!!! sy takut woiiii..
rekod kehadiran sy time sekolah mmg cunnnn abis lah...
semua kerana abah.
dialah yg mengantar.dialah jua yg mengambik dpd sekolah.
daripada darjah 1 hingga tingkatan 5
zaman universiti, kalau sy kata mls nk balik naik bus.
blik keje dia zass je amik saya kat muadzam :-)
itu abah. pengorbanan dia tak mampu saya nk kira atau balas.


lama-kelamaan sy kena agreed bila org ckp sy mmg anak abah.
sbb kami punya minat,perangai, aktiviti yg sama.
dialah geng travel yg terbaik.dialah geng makan yg terbaik.dialah pelayan sy yg terbaik.
sy tahu dia buat itu semua untuk ganti segala kekecewaan sy pada dia satu ketika dulu.
he is trying so hard to get me back. i really appreciate it :-)
walaupun mak yg terapat dgn sy, tp abah byk persamaan dgn sy.


dear abah,
thank you for being good and responsible abah for us,
thank you for being good travel geng, makan geng, lepak geng, and shoping geng!
thank you for never give up on me!
you are the best. we had learn from our mistake and we are trying to be better person in future :-)

Happy birthday,May Allah bless u here and hereafter :-)
we love u! a lot

thank you.thank you. thank you :-)

your daughter,

AIDA



Wednesday, September 11, 2013

hilangkan segalanya




Semudah cukup hatiku dilukai
sekian lama rasa tak dihargai
sampai bila harus aku menanti
saat indah setelah dikau pergi
inginku hapus semua
rasa mencengkam ini
hanya padamu ku meminta
aku pasrah

hilangkan rasa gundahku
hilangkan rasa dukaku
hilangkanlah segalanya
ku tak ingin sakit lagi

hilangkan kekosonganku
hilangkan keasinganku
hilangkanlah segalanya
ku tak ingin lara lagi

hilangkan rasa gundahku
hilangkan rasa dukaku
hilangkanlah segalanya
ku tak ingin sakit lagi

hilangkan kekosonganku
hilangkan keasinganku
hilangkanlah segalanya
ku tak ingin lara lagi

hilangkanlah segalanya

ku menanti saat sinar mentari
ku menanti cahaya dalam hati
inginku gapai bintang yang gemerlapan
agar terang jiwa yang kegelapan
inginku hapus semua
rasa mencengkam ini
hanya padamu ku meminta
aku pasrah


nota : hilangkan lah segalanya...  :-)

Thursday, September 5, 2013

Study leave

Again.sy sedang study leave.
isnin aritu start.
17 sept exam nya.
wish me luck.


malas kemain nk bace buku.
semalam konon nk marathon abskan 3 chapter
mlm tu siap pesan kan kat kamil.
nnty otw blik umah,tlg belikan nescafe, sbb nk stay up kan.
lps sejam kol dia balik. xpayah la.sbb mata dh berat sgt.hahaha~
lps dua jam. buku terdampar kesepian.
tuan punya buku pun lelap~ hahaha~
kul 3 pagi baru masuk bilik


esk ada jamuan opis.
jamuan raya.last kopek. berpotluck lah kita.
so sy kena masak kuah lodeh.
nie mmg keje gila!
sy kan xpandai masak benda2 bersantan nie.
tp takpe.sy amik je cabaran nie.hahahha~ kalau tak sedap.kita try lain kali!
*dh la first time nak buat. bleh plak brani hidang kat org* gasak kau la aida.

sy dh google resepi apa yg patut
nmpk mcm senang tp mengelap peluh gak nk siapkan bahan2
td ptg dh siap2 beli barang.
ternampak plak pisang cheese n cempedak goreng!
terus rembat pisang cheese sekotak (rm4) and cempedak goreng rm2
sedap gak la.tp xleh lawan yg sy makan kat sabah! sedap melampau!!!!


lps tu driving amik kamil.smbil tu makan cempedak.
by the time smpai amik dia. cempedak tu almost done.
time nk tukar driver *ofkos kamil kena drive.sy kan pom lemah skang*
sy dpt dgr dia beristigfar.....
maybe dalam hati dia mcm nie
"ya allah pompuan nieeee..bersepah2 biji cempedak kat seat dia...."
sambil tu dia mengemas biji2 cempedak n pisang cheese! hahahhaha~
lps duduk. sy sambung lagi makan and dia continue driving!
setel cempedak. kita makan pisang cheese plak....mmg benda nie sy dh lama nak!
so kasi makan. lupakan diet sebentar. mlm kang teguk la air byk2 kasi detox!hahah~


kan mula2 hajat nk g family store je cri syur.
so pakai pun tracksuit cardigan tshirt n tudung yg xbergosok
*mmg malas gila nk gosok. xnmpk pun...comel je rase...hahahha~
tiba2 kamil ajak g jusco!! sbb dh lama tak dating kat jusco!
mmg keje gila....dh la selebet.
muka tak sememeh.bedak pun tak pakai!nk ajak pego jusco?
mmg tak laaaaaaaaaaaaaaa.....lps pujuk rayu...kita turun skit.
pegi tesco je... ada beberapa brg xdpt kt f.store!
maka kalau ada jumpa pom pakai tracksuit.tudung xiron.senyum2 je lah yer.


setel smua. balik!
as usual. setiap hari sy mmg ada je drama dgn kamil.
kalau takde drama dgn dia. tak lengkap hidup rasenya.
drama is a must tak kisah la live atau via phone~ hahaha~


doa2kan lah kuah lodeh sy sedap eh.
sy nervous woi!!!
mlm nie nk stay up.
ptg tadi sempat rembat nescafe mocha kat tesco.
harap2 setel la 3 chapter mlm nie. bapak byk nk cover. 19 semuanya!


nota : mood diet is on!hahahha...