iklan-iklan~sila click

Friday, October 25, 2013

sale tudung!

Insyallah weekend nie sy akan clearkan stock tudung yg ada.....dannnn mksudny sy akn buat sale la kan.....

stay tune eh....nnty sy update....


nota :xsbr nk cuti dan berehat

Saturday, October 19, 2013

Shawl dua colour depan belakang, tak jarang, labuh & cantik


Assalammualaikum ,

Nak update pasal tudung :-)

Ada shawl baru iaitu shawl dua colour depan belakang.
Kalau korang tgk wanita hari ini, MHI atau byk penyampai tv3 pakai shawl yang cantik2 dua colour tu kan...
hah...nie lah dia shawl nya...
jangan risau pasal shawl nie jarang! sbb ia nya lansung tak jarang! sure!
dan jangan risau pasal pendek ke apa ke. sbb mmg labuh.
comfirm cover depan dan belakang :-)

mcm biasa,
nak order boleh wasaap atau mesej  sy di 019-6264677 atau terus ke fanpage fb saya ( nulaida beautylicious ) .
korang boleh PM sy code order yer. kalau ada stock, sy akan direct pos after payment have been made.
kalau takde stock, give me at least 4 days to get ready the stock.
alhamdulillah setakat nie customer sy smuanya baik hati belaka.
sanggup tunggu seminggu tuk sy amik stock.thank you so much :-)

customer area seremban, boleh cod sajo.jimat duit postage rm6-10 kann..
nk cod boleh di area senawang 8-5pm atau selepas waktu kerja kita boleh discuss nk jumpa kat mana2 area seremban
lastweek sy anta tudung customer ke nilai sanun :-)


so,
sila2 menjamu mata.
harga shawl dua colour depan belakang nie ialah RM30.
tp kalau korang msg/wsp sy bgtau yg korang jumpa melalui blog. sy akan bg discout lagi :-)
belian atas 3 helai akan dpt free inner magic ( hitam)
dan belian atas RM 100 akan dpt mistery gift :-)

happy shopping korang!























nota : minggu nie sy tak restok barang2. sbb sy tgh focus on my new project. insyallah next week sy restock eh. this week sy setelkan mana2 yg tertunggak jer. terima kasih diatas kesabaran korang :-) I really appreciate it.

Saturday, October 12, 2013

Di saat sendiri

2 minggu nie bizy.
bizy dgn biz and keje. berlambak2 plak kejenya :-(
dlm temph seminggu je 3x trun naik kl amik stock.
penat. tp alhamdulillah suka buat benda yg kita suka.
and how i wish business semakin maju dan kedepan.
terbayang2 di kepala, boleh quit from audit life and start with somthing yg never come across in my mind pun.. 
ada somthing dlm kepala yg bawa sy kedunia nie. 
btw, thank you for the support!
mak abah yg sntiasa sokong sy. pam duit bila sy perlu. 
and sgt rase legaaa...bila after deliver brg ke customer, she call me and bgtau sgt2 satisfied dgn kain n kualiti inner magic and tudung sy :-)
apa lagi yg kita harap kan...sy ckup takut kalau sy kecewakan org.
dari hari ke hari sy belajar psl material , qualiti dan mcm mana nk deal dgn supplier.
soon insyallah kita planning tuk keluar our own brand and product.
lps raya haji bru nk seat and discuss dgn investor and tailor..doakan smuanya jln lancar~


btw,
sy masih lagi baru dah hijau dlm dunia nie.
sy tak gerak alone. sy tak mampu pun nk gerak alone.
of course Mr kamil yg sentiasa ada support sy. xpernah fail and jemu pun.
How I wish I could have him untill jannah :-) InsyaAllah 

Dia yg tak penah kisah psl tudung ke apa ke...dh pandai tahu psl material, tudung, trend and so on.
Dan semestinya dialah yg slalu bg nasihat psl harga smua nie...

dia takut tgk sy berniaga. sbb sy slalu takut nk untung. haha~ so i tend to letak harga tudung below than market price sbb i rase i tak perlu untung byk...hahahhaha~ ok, sy bdk account. and sy bkn business punya org. he said org2 mcm sy nielah yg slalu menjatuhkan harga pasaran. ok, something new for me to learn rite?


berbalik ke tajuk diatas.
sy dpt berita kurang best from one of my friend. 
satu lg relationship yg tak mampu lg nk bertahan. too bad.
kita merancang, tp takdir Dia adalah yg terbaik kan.
apa yg sy nk ckp is not about takdir. itu mmg smua org tahu.paham dan kena terima.
tp sy nk ckp psl mcm mana benda2 mcm nie bleh jadi dan org sekeliling yg menerima dgn apa yg jadi.
bila sy browse apa yg patut. (sy berkawan dgn pasangn nie. dua2 sy kenal. sengakatan unieversiti )
sy tgk , bila perempuan yg memutuskan, org akan ckp. 
"sudahlah...ramai lg perempuan yg baik2 yg boleh sy kau nnty"
"byk lagi bunga ditaman, jgn kejar org yg tak mahu"
 nampak mcm perempuan yg bersalah sgt2 kan? tahu tak cerita dpd the other side sbelum jatuh hukum?


come on, bercinta bertahun2 of course kita impikan sesuatu yg terbaik.
semua yg kita rancang menjadi dan hidup together kan.
setahu sy, perempuan yg setia bertahun2 tak kan buat keje bodoh nk putuskan hubungan tanpa sebab kan?
kalau tidak, buat apa dia nk bertahan selama bertahun2 kan? bersabar. menanti. menunggu.terus setia.
dalam erti kata lain, buat apa dia nak buang masa kan kalau dlm kepala dia mmg nk memutuskan.
perempuan yg hati mcm nie, rasenya dia akan terus setia, sabar, menunggu.
tapi semua pun berlimit. maybe 3 tahun. maybe 5 tahun. maybe 9 tahun. maybe 12 tahun. atau maybe 1 tahun.
selagi dia boleh bertahan. selagi dia boleh terus menanti jawapan yg tak pasti. dia akan tetap tunggu.
tapi bila sampai limitnya. dah bulat hatinya. for sure dia akan melangkah tanpa menoleh lagi. 
masa tu, boleh jalan lah dgn segala janji, kenangan, cita2 atau apa je. 
merayu lah mcm mana sekalipun. bila hati dh bulat bak bola golf tu. takde nk heran apa lg dah...
hah...time tulah yg satu side lg sedar... masa yg terbuang sia2. setia yg selalu dipandang sepi. kenangan lps yg bru nk dia diputar dan dihargai. tp sayang. dah terlewat :-(
kalau selama nie tak pernah sebut pun perkataan putus.clash ke bagai. hah..nie dgr lah buat yg pertama and terakhir smpai bila2...
kdang2 hubungan yg berakhir tu bkn semata2 kerana org ketiga.
tp they are not meant to be together.
dan ada sampai tahap, tak sedih pun. tak ngis pun bila berpisah tu. sebab she has give her best. her very best. tp takdir tak berpihak pada dia kan. so nk menangis pun tak guna sebab dh puas pun menangis :-)
just move on and doa yg terbaik for each other :-)
Mungkin belum smpai jodohnya atau waktunya lagi. Mungkin.

tu semua pengalaman, yg mendewasakan.
Tapi percayalah, semua nya berhikmah. Dia tak kan bg sesuatu yg sia2.
mungkin Dia nak bg yg lebih baik. yg lebih menghargai. yg lebih menyayangi dan tahu erti setiap waktu yg berlalu.

Dear man,
Kalau perempuan tu cakap, dia akan setia menanti selagi dia mampu.
Hargai lah setiap kata & waktu yang disumbangkan.
Sebab bila hati dia kata, dah sampai masa untuk berlalu pergi.
Dia akan melangkah pergi tanpa peduli apa pun. bukan sbb takde hati perut
Tapi dh smpai masa tuk dia hargai diri dia sendiri & buang syg tu jauh2. 
Bagi peluang org lain tuk menghargai dia dan nikmati waktu2 yg mungkin lebih membahagiakan dia. mungkin.


Dear fren, 
Langit tak selalunya mendung. Mungkin ini jalan yg terbaik.
Dah sampai masanya kita lebih menghargai diri sendiri. 
Bagi peluang diri bergerak bebas. tgk dunia yg sebenarnya lebih byk org yg  boleh menghargai.
Dan percayalah cakap aku, Dia tahu apa yg terbaik.





nota : bila kaki tu dh melangkah keluar dpd kepompong. jgn la kau rayu apa pun. org sekeliling maki pun hade aku kisah. hah...gitu rasenya... percaya je dgn gerak hati sndiri. apa2 pun nnty, sndiri jgk yg tanggung. semua org berhak bahagia :-) chill okeh!

Sunday, October 6, 2013

Tak pernah puas & sudah kan?

Nie entry beremosi.Sila berhati2.


Okeh. Sy sebenarnya penat nak layan cakap2 org nie.
Letih.Bosan
Tapi sy nie berhati & perasaan. Bukan robot yg boleh masuk kanan keluar kanan balik.


Kadang2 bila kita nie seronok cerita hal orang. kutuk hal org. selongkar kain org.
Kita penah ingat tak nnty MUNGKIN kita akan dapat benda yg sama.
Kadang2 sy pelik. ada org yg sgt2 lah takde keje. selongkar hal org lain bahekkkkkkkk punya.
tak rase bersalah ke eh?? ke org yg mcm nie mmg xde perasaan??
time benda kena kat org lain, kemain seronok kau mengata.
mengata kalau sekali takpe. nie berkali2. nk berhari2 pun boleh.
kemainnnn lah lajuuuu menyampai berita.
org susah kau tambah lg susah org tu...bkn kau nk cool down kan.
tambah lg ayat yg menaikkan api kemarahan org lain.
agaknya bahagia kot bila tgk org musnah? xbahagia? derita?
TAKPE.
kau tunggu bahagian kau nnty. Tgk apa Allah nk uji kau nnty.
bila hal org. kemain mencanang cerita sana sini. bila kena kat ko sendiri... pandai snyap sunyi kan??
ada plak org yg kau kata mcm2 tadi g canang hal kau? xde kan?
alahai manusia...mana letak hati perasaan kalian nie...



sy pun takdelah baik benor tak penah bercakp hal org.
bercerita lah jgk. tp sy tak smpai nk pegi selongkar hal org. tnya sana sini.sampai sana sini.
menghebohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh bagai juara hal2 org.
please lah. sempat lg nk berubah.
kalau nak bergosip pun.berpada2 lah. beringat.
time nie org punya hal. takut esk bila smpai masa kau. terduduk tak mampu tanggung.
skang sy sgt2 lah berhati2 tuk pilih org yg sy nk bercerita or meluah apa2.



sy sebenarnya tak nak layan pun benda2 mcm nie.
penat kalau layan. gila pun boleh.
daripada org mengata hal org lain. smpai lah org mengata hal sy sendiri.
sy penat nk layan satu - satu. mana yg sy mampu dgr. sy dgr.
kalau sy rase nk bertanya. sy akan tnya utk penjelasan.
tp biarlah paras tu ajer.


ikutkan hati. memang sakit. tp sy lepas geram kat org2 tertentu saje.
yg sy boleh percaya. tp abs disitu je. xpulak sy pegi satu tempat ke satu tempat menyampai
dah lega hati luah perasaan. taip kat blog. ok dh. back to normal.
tp sy nie manusia yg ada skit2 dendam nya tu.
like..."ohhh...kau mengata aku yer....nnty...kau tunggu nnty kalau kau kena...baru kau rase"



ada yer jenis manusia yg sentiasa tak puas hati dgn org.
org dpt tu. dia pun nakkkkkkkkkkkk jgk!
org up kan tu...dia pun nakkkkkkkkkkkkkkkkkk jgk!
tp bila org dpt nie....dia tak mampu....dan2 akan kuar ayat mengkondem.
takde sape mampu nk puaskan hati org mcm nie....


takde org yg sempurna dlm dunia nie.
tp tu bukan alasan tuk kita nk kondem org sesukaaaa ati yer.
kalau nk bercerita tu boleh. nak berkongsi.nak bertukar pendapat.
tp bukan nk mengkondemmmmmmmm je kejenya.
sampai bila2 pun tak sudah.


nota : hati manusia mcm sy nie tak lah sekebal mana..kdang2 mudah terusik jgk!

Inner Magic, shawl halfmoon manik & shawl halfmoon biasa

Tudung baru restock.
Tudung halfmoon manik. cantik!
Inner magic pun adoooo.... tak sakitkan telinga and bonus tuk org pipi gebu.
sbb tak melekap kat muka . best!

tuk pearl shawl. dh takde stock! tp sy akan restock lg sbb ramai nauu yg order tu.
so sy amik pre - order dlu. minggu dpn lps keje dlm selasa or rabu sy update lg colour lps amik stock.
ramai yg nk pakai tuk raya haji katanya.
yg nk buat tuk pakai tunang/kwen/nikah pun ado.... wahhh...bleh tahan gak korang pkir smpai situ.
takpe.order je dlu. nnty sy carikan kaler yg korang nak.
dh ada stock baru bank in kan duit.


sy xsempat nk letak caption tuk setiap pic :-)

happy shopping


pm sy di FB atau 0196364677 - whatsapp and msg also can






halfmoon manik RM22 ( untuk postage tambah lg RM6) 




 inner magic RM9





nie bawal plain RM8






halfmoon manik










halfmoon biasa  RM 16
pm me your code oder 






customer yg pakai tudung pearl saya.
thank you :-)

Pre - order shawl pearl
RM20
beli 3 helai keatas discount RM18 setiap helai :-)
nota : dh mula rase kebahangan keletihan berbusiness nie...haha! takpe....sy suka! boleh kurus..hahha~
happy shopping eh korang.