iklan-iklan~sila click

Monday, November 25, 2013

Selamat Hari Jadi Mak :-)



Alhamdulillah semalam sy berkesempatan nk surprise mak semperna dgn birthday yg ke DIRAHSIAKAN...haha~
Saya plan dah dua minggu, order cake dgn kak hani n bake ( boleh cari FB dia) then smlm after attend wedding, sy terus zasss siap2 apa yg patut. Asalnya saya kata kawan2 sy nk dtg, so sy nk masak for them. But mak dh start tnya mcm2 bila dia tgk sy masak mcm 30 org nk dtg. Kwn2 baik sy ber4 je pun. Sy diamm je sambil masak2.. sy just masak simple je..bihun sup , cake, kueh skit2 then air oren sunquick. Tangan ada dua je kan...tu je yg termampu. Hadiah mak 3 minggu lps lg sy dh beli :-) Then  sy call and msg org2 kesayangan mak tuk sama2 suprised kan dia. Makcik sy dtg dari kampung, cousin n kwn2 rapat sy yg memang mak dah kenal  :-) She was so suprised . Done! Berjaya! Dia potong cake dgn cucu2 sedara. Al-maklum cucu sendiri tak ado..menantu pun dalam pembikinan lagi...so its longgg way to go..hahhaha :-)


Dear mak,

Selamat ulang tahun, semoga menjadi wanita yg kental dan tabah untuk harini dan hari2 mendatang. Semoga dipermudahkan segala urusan dunia & akhirat. Thanks for being my bestfriend for 25years and more. Thanks for never give up besarkan both of us. Takde ada lagi permintaan sy yg dia kecewakan. No matter how much we argue, at the end of the day, we are still good fren. Setiap keluh kesah saya, dia yang paling tahu, setiap tindak tanduk sy, dia yg paling memahami. Dia yang paling tahan dgn garang sy, dgn kerenah sy, dengan kehendak sy. I am trying my best to repay everything but I know sampai mati pun saya tak kan mampu balas semua. I love you. You are always in my Doa.

Life was so hard for the past 5 years, tp sy selalu ckp pada dia. Kita kena sabar, kita kena yakin, Allah tu ada sama2 dengan kita. Kita jgn buat org, org tak kan usik kita. Tp dunia skang ada mcm2 jenis manusia, lagi kau diam, lagi org usik kita. So mahu atau tidak, kita kena sabar. Diuji dgn masalah kesihatan 3 tahun lps, alhamdulillah everything seems turn good. result was ok. Check up ke IJN pun just twice a year, but sy still doctor yg garang yg akan monitor semuanya. Jangan batuk depan sy, sy akan keluarkan mcm2 soalan. Tadi makan apa, ubat makan tak?madu makan tak? makan minyak ke? stop masak gulai. makan steam or rebus je. If sy nampak dia ambik nasi sepinggan penuh, sy akan go and luakkan...hahhaha~ kejam kan? nampak kejam... tp niat saya semua untuk kebaikan dia. Biar la org kata sy kejam kawal pemakanan mak sy, sy lagi tak sanggup nk tgk dia sakit. Time dia sakit, sy yg tengok. Orang lain tak nampk. Lagipun mak ok dgn kawalan sy. Kdg2 dia yg mengadu she cant control makanan dia. So let me do it for you. 


 Dia mintak sy graduate dgn segulung ijazah, im done. She was so happy. Now she tgh pujuk me continue master and akan bg full support. Dan semestinya permintaan yg belum mampu sy tunaikan ialah, bagi dia seorang menantu! kah..kah..kah...yang part nie, kalau ko start ckp pasal kawen kan.Dia yg paling happy. Ko baru hint jer. Dia dah happy.Tapi tulah, rezeki bab tu belum ada lagi. Insyallah soon okeh. Mak suruh kau kawen jer, tak mintak duit kau pun. Itu pun susah kan. I told her, kalau lah kawen rezeki ajal maut nie smua ditangan kita, lepas grad aritu lg sy dh kwen dh..Terus she diam, sedar lah tu dh terover. haha~ 



Happy birthday mak!! We love you ~ 


Nota : ayat sy minggu lps, "mak, kitorg beli rumah, mak sponsor brg2 dlm umah bleh mak?" boleh...korang nak apa?" haaaaaa...sampai mcm tu dia punya excited nk suh anak kawen...Thank you mak!!

Tuesday, November 19, 2013

Somthing worth to share and its true :-


Posted via Blogaway

Halfmoon Glitter Chiffon 2 layer & Shawl Glitter Chiffon cantik dan murah :-)

 Assalammualaikum, kami telah update tudung baru iaitu HALFMOON GLITTER CHIFFON 2 LAYER & SHAWL GLITTER CHIFFON, feel free to check our album and PM us your code order. Inner magic & shawl pearl telah di restock  Pembelian secara borong masih berjalan seperti biasa,PM us as usual to get quotation. Thank you customer from sabah, sarawak & labuan for your purchased  Kalau stock dah habis, feel free to order again yea 


PM/Wasap us : 019-6264677

Happy Shopping 


Halfmoon Glitter Chiffon 2 layer

Terdapat 10 colour
RM25
Chiffon disebelah dalam tudung, glitter disebalh luar 




Tidak jarang.






















Shawl Glitter Chiffon

Kain Chiffon yang tidak jarang, dan panjang (labuh cover dada & belakang)
Kain tidak panas
RM 25 
PM/Wasapp us : 019-6264677

nota : promosi pembelian atas RM100 bg mana-mana tudung kami & get mystery gift masih dibuka sehingga 15 December 2013

Apa tunggu lagi, check out our album and pm us your code order.


Happy shopping yer!





















note : cepat PM sy yer...borong pun boley :-)

Saturday, November 16, 2013

A year

Assalammualikum, hello...

Still bizy doing mcm2 keje. :-) okeh,  since last week i keep look at my phone...omg 15 november just around the corner...  Xde la rse apa2 yg pelik pun...but rase syukur sbb we r still survive :-) haha.... Doest mean sy not expecting we gona get tru this relationship togrther but aishhh...susah nk explain n i think u guys dont need the explanation too..haha....

But seriously, semuanya tak semudah 123, as kamil said, once he decide to choose me, he will go tru everything which i do hope he will keep his promised :-)

Ive nothing more to share since i decide to keep everything with me. Maybe, when the right time comes, i will start writting our love story here as what i did before.

Dear awak,
Cepatnya masa berlalu kn, it has been a year since i decide to be with u, thank you for ur patient n love. Those who still believe yg awk nie rockers n ganas, i would advice them to change their mind...you are absolutely caring n sensitive....hahaha...
I dont promise i will be with you till my last breath, but i do pray nasib n jodoh menyebelahi kita :-)  thank you for everything, but please stop pampered me. Ajar sy jadi berdikari dan kuat supaya when you r not around, sy tak ngis while driving mlm or kelam kabut sgt...hahaha....

Thank you for the doa n wishes. Thank you jgk pada yg selalu bertanya when is the big day... Well, we are planning,  but Allah is a great planning. So i decide to serah everything to HIM  as He know the best for us :-)

Nota : kadang2 sy dh write up half page, but i decide to delete. Better i keep everything with me :-) xpe, yg penting hati kan :-)


Posted via Blogaway

Thursday, November 14, 2013

Telekung travel lycra. kain sejuk , tebal dan selesa :-)


 Assalammualaikum,

Saya nk update telekung lycra untuk travel :-)

Material of course lycra.disertakan dengan beg sekali
tak jarang dan lembut.
ada bunga2 jgk.
terdapat 4 colour seperti yg dibawah dan sepasang lgi colour purple gelap :-)

kalau berminat boleh pm sy di 019-6264677 dan bgtau yg korang jumpa info nie dpd blog sy then korang boleh dpt discount!! dun worry...special discount! stock adalah terhad :-) cepat2 PM eh korang.
thank you :-)
















Tuesday, November 5, 2013

Borong tudung , inner magic, shawl dua colour, shawl pearl :-)

Asslammualaikum korang,

Since ramai yg bertanya pasal belian secara borong untuk tudung dan sebagainya, sy mention kat sini siap2 yg saya mmg boleh jual tudung dan smua dgn harga borong. Sy menerima pembelian borong.
Harga mmg lagi murah dan rendah dpd jualan biasa lah kan. Apa korang boleh buat ialah, drop email kat sy untuk quotation tudung dia email : aidayunus_1404@yahoo.com.my atau boleh terus msg , kol atau wasapp sy di no 019-6264677 atau ke fb sy . Tapi ramai yg wasap sy terus, snang kan .

Untuk makluman, khamis hingga ahad nie sy takde. So meniaga pun off la utk 4 hari. Apa2 belian atau urusan sy akan reply bila sy smpai malaysia balik yer :-) harap bersabar. esk postage terakhir untuk minggu nie... yg dh buat payment, sy akan pos pagi2 esk. terima kasih kerana membeli di nulaida beautylicious. sayang korang ketat2! hahahhaa~

Tp pada yg mmg dh bgtau nk bank in duit dlm minggu nie, sy mmg dh bg no kamil siap2. so apa2 boleh contact dia terus. Postage akan jalan insyallah selasa dpn. Isnin sy nk amik stock untuk yg order borong. Ada few customer daripada sabah & sarawak! hai orang sabah sarawak. happy shopping yer :-) thank you so much. walaupun mula2 sy mcm blur2 jer nk buat postage ke sana . nnty kalau sy ke sana, boleh kita ketemu yer :-)


till then, happy shopping & take care



with love,
AIDA


Nota : asalkan kita usaha , insyallah kita dapat. skit atau byk, itu biar Dia tentukan :-)

Sunday, November 3, 2013

SALE SHAWL & INNER MAGIC COLOUR


Assalammualaikum, here we go, towards the end of 2013 , kami membuat sale bagi shawls & inner magic colour dan inner magic black selagi stock masih ada. Insyallah, Penghujung november pelbagai tudung, blouse, telekung & beg akn dijual 

inner magic colour & hitam RM 9 ( beli 5 helai keatas akan dpt more disount 

shawl 2 colour RM 22 ( bli 3 helai free inner magic satu)

last but not least pearl shawl baby blue colour RM 15

Insyallah, will restock pearl shawl , halfmoon by end of this november 


kepada yg pernah membeli shawl dan brg2 kami, do inform me if you guys berminat dgn shawl & inner magic yg sale ini. You are entitle for more discount  Hurry up & happy shopping ya . Thank you & Assalammualaikum




Contact sy di nulaida beautylicious page FB atau di no 019- 6264677.

HURRY UP!















                                                                                                                            with love ,

                                                                                                                         aida nurshira

Friday, November 1, 2013

Be positive



Assalammualaikum :-)

We are already in november. wow... 2013 will be end soon! Hopefully 2014 will bring more and more rezeki & happiness :-)

Alright, korang org yg positive atau negative?
Saya boleh dikatakan tengah2. sebab kdg2 bila stress dh smpai, hilang smua motivation yg ada.
Tapi saya jaranggggg sgt fikir negative unless sy mmg dh nmpak jalannya.
Itu sy dan diri sendiri.
Kalau sy dgn org lain, sy harap sy sentiasa menyampaikan aura2 positive.
Sy pernah dengar, kalau nk berjaya kelilingi lah org2 yg positive, sbb mereka akan sebarkan aura2 positive which is that aura can help u to survive.

Kadang2 saya selalu fikir negative, tp perbuatan sy negative.
Contohnya , sy tak suka buat sesuatu perkara, mmg sy tahu sy tak kan boleh. Tapi sy tak akan terus kata tidak. Saya akan cuba dlu. Walaupun mind set sy kata tak boleh, tp hati sy kata, give a try! nasib baiklah hati lebih berpengaruh dpd mind sy kan. Dan alhamdulillah sy sentiasa dikelilingi dgn org2 yg positive. yg sentiasa kata. Go aida Go! Dont give up! Walaupun tersungkur, bangkit dan terus lari! Maka sebab tu sy masih disini. Walaupun ditebak dgn pelbagai dugaan sebenarnya, sy buang jauh2. Sebab dari dulu, sekarang dan insyallah akan datang, sy percaya apa yg Dia rencanakan utk sy adalah yg terbaik :-)



Tapi sy tak nafikan, still ada org2 yg selalu fikir negative. Yang selalu bagi pendapat yg negative. Yang akan terus jump to conclusion yg negative walhal ceritanya baru nampak bayang. 

Situasi 

A : Aida aku rase aku nak pergi Kuantan lah.. Nak shopping, release tension. Aku tension dgn bf aku. Aku rase nk break lah dgn dia.

Jawapan positive  : Oh yeke... kau nk pergi shoping dgn siapa? bila? Boleh je nk shoping tapi jgn terlebih shoping plak..nnty tension duit abs plak :-) Smua org ada masalah, cuma bila benda2 mcm nie jadi, kita kena duduk bertenang dan berfikir. Cari jalan penyelesaian yg terbaik dan bincang. Kalau break tu adalah jalan terbaik, go ahead. tp jgn bergaduh atau benci each other. Bincang elok2. Tp kalau dlm hati ada taman lagi, cari mana yg salah..betulkan keadaan dan bincang. Make decision time kita dh habis fikir & tenang. Sbb yg hadap kita, so smua nya pokok dek kita. 


Jawapan negative : Kau nk pergi shopping?? Jalan skit punya jem nie kau nk keluar rumah?? Kalau aku takdelah der...lebih baik duduk rumah dpd sakit kepala tgk jem.... Bf kau tu campak je dlm laut. Byk lagi laki lain dlm dunia nie...takde dia sorg je der... Kalau aku lah jadi kau, dh lama aku tinggal dan cari lain. Jangan jadi bodoh. Buang masa. Buat apa nk simpan lelaki mcm tu. Takde faedah pun.


Nampak tak beza jawapan positive dan negative tu? Mungkin ada situasi yg kita boleh bg jawapan negative tu bilamana kita btl2 nampk keburukan yg terang dan jelas. Tp kalau all the time yg diluahkan adalah negative saje2...tu nk katagorikan sebagai apa eh?? org yg negative + dengki ke apa?


Kadang-kadang sy tak paham, ada jenis org yg bila org lain dlm masalah, dia akan jadi minyak petrol yg sentiasa bersedia nk dicurah pada api. Seolah2 saje nk tambah kusut keadaan. Nak tgk org lagi susah dan serabut. Nak biarkan keadaan jadi lebih teruk. Kadang - kadang sy tertanya2, bila org2 yg mcm nie akan bg jawapan2 yg positive eh? bila dia akan  puas hati eh? Semua dimata dia salah, orang ini salah, orang itu salah, orang ini tak betul, kau tak patut buat mcm nie, dia nie tak elok, dia nie tak bgus, kenapa nk buat mcm nie? Knp kau buat mcm nie? knp kau dapat ini?  Saya tak paham, kenapa kadang2 benda yg kecik pun nk kena hebohhh sekampung. Nak kena canang satu daerah. Nak2 kalau org tu dlm susah, lg nk disebarkan. Cuba kalau  orang tu dpt straight A tapi kau tak dapat. Padahal  kau sama2 usaha nie. Tp dia staright A dan kau tidak. Gamak tak agaknya nk pergi hebohkannn sekampung mcm yg kau biasa buat nie? Tak kan? Yang akan kita dengar ialah,  si polan tu mak ayah dia pandai, duit byk, sentiasa bg sokongan. hantar tuisyen sana sini, boleh la nk dpt staright A. Stillllllllllllllllllllllllll jawapan yg tak langsung memberi aura2 positive.  Bila nak berubah? Orang lain makin maju. Orang lain semakin berkembang. Walaupun kau kata begitu begini, org tu tetap ke depan. Yang kau asik kata mcm2 nie di mana? Masih di takuk lama tak bergerak2 kan? Org dh merata, kau masih disitu kan? bersama2 aura negative kau kan?

Saya pernah ditempelak dgn kata-kata yg terus sampai ke jantung tatkala sebenarnya sy sedang berjuang tp sy gagal. Yang hanya mampu sy cakap ialah, takpe Allah tahu usaha aku macam mana, Allah tahu aku hati aku mcm mana, Allah tahu sedih aku, Allah dh tetapkan mcm nie, maka aku tak boleh putus asa. Jangan kan disebabkan satu aura negative ni aku nk berundur. Banyak lagi org2 yg positive yg boleh naik kan semangat aku. Dalam hati sy, kau tak tahu apa aku lalui, penat lelah aku, usaha aku, doa dan harapan org2 sekeliling aku. Cuba kalau kau lalui benda yg sama, baru kau tahu perit , penat & lelah ke tidak. 


Kadang2 sy diam kejab, berfikir, bila agaknya org mcm nie akan puas yer? siapakah yang mampu puaskan hati & kehendak dia yer? Yang keluar dpd kau, ialah kritikan menjahanam, kutukan yang boleh makan 24 jam pun belum berkesudahan. Tu belum lagi dikorek sana, dikorek sini, disebar sana, disebar sini. Bab menambah minyak dlm api tu mmg aktivity wajib. Mungkin dia lupa, dia boleh bukak hal org sini sana mungkin dgn niat menjatuhkan, tp Dia boleh buat lebih dpd itu. Berhati- hatilah. Kalau kita nk cerita keburukan utk buat panduan & pedoman rasenya tak salah. Tp kalau niatnya nk menyebarkan, sy rase benda tu perlu dibehentikan. Jangan persoal rezeki orang, jangan persoal keputusan orang, jangan persoalkan hak org. Itu semua urusan Dia. Mungkin dia ada masalah sana sini, tp Allah bg dia kemewahan hidup selesa anak yang bijak pandai, keluarga yg saling memahami, mungkin dpt suami atau isteri yg penyayang dan mengambil berat. Tapi kita ada apa? haa...balik dan kaji diri sendiri sebelum songket dan kaji pasal orang lain yer :-) Cukup hebat ke kita, nk mengata hak orang, pandai ke kita nk mengata bodoh orang, rajin ke kita nk mengata mls nya org. Takut kalau Dia songket hal kita sok, tak termampu nk bwk plak. Esk kalau kita diuji benda2 yg kita kata kat org nnty, masa tu kita tahu apa rasenya org yg dh lalui. Percayalah, Dia maha adil. Kalau org nie rezeki lebih, Dia lebih tahu kenapa org tu dpt lebih. Tak payah kita nk sibuk2 persoal hak org. Siasat hal orang. Kalau rase mcm kita berhak, fight for your hak. Dia sentiasa ada bersama kita kan.Kalau bukan rezeki kita kat sana, mungkin rezeki kita kat tempat lain :-) Be positive.


So kesimpulannya, be positive. ajak orang2 lain tuk fikir positive. keluar kata2 yg positive dlu sblm negative. sbb negative tu mmg slalu ada, cuma terpulang dek kita nk handle mcm mana. Apa yang saya nampak, orang2 yg positive nie sentiasa dihadapan, dimurahkan rezeki, dilapangkan fikiran, dikurniakan rezeki dan kejayaan. Tapi orang yang negative nie, masih disitu, tak kemana- mana. Hanya mulut yg laju bercakap, tp dia tetap di paras itu jgk. Tak bertambah apa pun. Umpamanya, orang dh ke negara cina dah mengembara, dia masih dipekan rembau membelek2 surat khabar lama :-) Sy tulis nie untuk peringatan diri sendiri jgk, sbb sy pun suka belek2 entry sndiri. kot2 sy buat benda mcm tu, boleh la beringat skit kan. Kita manusia mmg slalu buat kesilapan, tp jgn bagi silap dan perbuatan kita akan susahkan org2 yg dibelakang kita :-)



nota : jom sama2 jadi orang yg positive!! next week sy vacation! booking since may haritu. Thank you abah & mak  :-) Awl december insyallah will have very short trip. Dan awl january mungkin akan ke kota singa. Abah nk rase udara sana. sebenarnya abah nk try masakan apa yg best kan sana. yg pelik2 tapi best....saya tahu dahhhhhhhhhhh :-)