iklan-iklan~sila click

Friday, March 14, 2014

Next step

Assalammualaikum,

memasuki hari ke 7, MH370 masih sepi tanpa berita.
keep on praying! semoga MH370 kembali walau dalam apa jua keadaan.
saya rase kita smua dh redha dan terima ketentuanNya.
cuma kita mahu bukti dan lihat sendiri apa yg terjadi pada MH370.
keep on praying guys.


Okeh.
We are in the middle of march now.
thats means I have 1 month left before move the next step.
finally after 1 year knowing each other, both family agreed to move to the next step.
even thought both of us dh lama ready dh!! hahahhaha~


Persiapan? Actually aritu semangat berkobar-kobar sgt!
tp bila dh terima cincin nya, rase mcm  xde rase plak
rase mcm penat plak bila pkir apa yg nk dibuat!
manyak keje oiiii...walaupun bertunang je!!


Alhamdulillah,
catering and khemah mak abah dh setel kan.
mungkin akan start cari barang by this week sbb dah kena antar untuk gubahan hantaran
sy dh buat listing dan sy dh start pening....hahahhaha~
sy dh listing apa yg patut. dh design apa yg patut.
dah present pada emak sebagai bendahari tetap. abah ialah pengarah projek!
being sulung in small family and last dlm big family suasana ialah lain.
majlis merisik sahaja dah penuh rumah walaupun kita inform beberapa jam sebelum
uncle aunty cousin buat sy touching jer tauuu...hahahha~
walaupun kl jem teruk. diorg redah jgk datang kan! tq so much guys..


cerita pasal tunang nie,
saya rase kami special skit. sebab apa? nnty sy update di next entry.
lgpun sy tak pernah reveal kamil officially dlm blog kan. ive my own reason for that :-)
kawan2 pun excited. sedara mara pun excited. sbb "status" kami nie.hahha~
yg mengeji pun tak kurang hebat. tp like, ada saya kisah plak kan??? i dont bother :-)



actually keje tgh berlambak skang nie.
at the same time byk benda nk kena arrange
next week  meeting family side abah. this week side mak.
i cant kumpul both skali, confirm nmpk mcm kenduri nnty.hahah~
theme? i dh decide dgn i set colour nie. tp kamil's side lg advance. they booked theme tu siap2.
so i change to another theme. still sweet tp garang! takpe, sama mcm tuannya kan?



dugaan nk ke stage nie masyallah maha hebat :-)
tp Alhamdulillah setakat nie masih mampu laluinya.
Lelaki yg sy pilih nie pun super hebat!!hahahhaha~ sy pikir sndiri kdg2, kalau sy kat tempat dia, sy belum mampu handle diri sy nie sebaik dia.
Setahun berlalu, boleh dikira dgn jari dia ckap tidak dgn smua permintaan yg mengarut atau tidak dpd sy.
bukan setakat sy je, dgn org lain pun mcm tu. jarang lah dia kata TIDAK.
Penyabar tu milik dia, baran tu milik saya...hahah~ tp skali dia bertegas atau garang! meleleh lah airmata kau kan aida.
Saya percaya, disebalik dugaan yg hebat tu sebenarnya Allah nak bg kita rezeki yg lain2 kan.
Alhamdulillah, thanks for that.
Doakan saya berjaya lalui fasa yg lagi hebat dan success dgn karier sy eh? kalau ada rezeki insyallah boleh la saya bertukar jawatan :-) doakan please!



2013-2014 ialah tahun yg betul2 menguji ketahan saya.
Alhamdulillah sy belum putus asa lagi. doakan sy terus kuat semagat eh.
big thanks to mak abah, yg sentiasa support dlm apa jua keadaan.
yg tak pernah berkira.yg tak pernah putus harapan.yg tak pernah marah dgn apa jua keputusan sy.

dlu time byk masa dlu, selalu angan2 nk majlis tunang mcm nie. nk majlis kawen yg mcm nie.
tp bila dh smpai masa, bila mak tnya.nk yg mcm mana? terus blurrrr.... hilang smua idea!
mak tnya jer mcm mana nak, bukan keluar duit pun dh terkulat2 blur.
tu belum kamil tnya sudi tak jadi bini dia, terus rase nk muntah.tak boleh nk pandang muka dia pun!! hahahah~ apa punya perasaan yg ada ntah! alaaaaahhh...dlm pada nk muntah bagai.cincin risik dh pakai jgk walaupun ketat kan!hahahha~ nampak tak gemok tu boleh naik dlm sekelip mata dan kurus tu tak boleh terus walau berkedip2 bintang di langit? haihhhh~


till we meet again.


with love,
aida


nota : doakan saya eh! doakan sy  kuat. sebab sy tahu fasa nie bukan fasa yg mudah. doakan saya eh :-)

No comments: