iklan-iklan~sila click

Monday, March 24, 2014

Syndrome apakah?

Well, 

Latest emotion nie seriously kill me.
Tak tahu ini syndrome apa.penyakit apa.atau apa2.
sebab sy pun blurr....hahahha~

well, luckily ive someone yg mmg selalu ada utk saya
so dpd dok pkir sorang2.better kita tnya yg pakar kan.



then kata pakar kan,
semua perasaan tu akan slowly remove by time.
so doakan anything yg terbaik!
eh,jgn lah pkir sy tak de perasaan syg ke apa ke kan.
gila tak syg kamil?? dh sejauh ini berjuang separuh mati walaupun hampir nk surrender kan.
tak kan tak syg pulekkkk..hahaha~





Dulu kan,
semua benda pandai buat.semua benda okay je nk handle sendiri
smpai maklang sy kata,sy nie mmg jenis tabah and kental.
skang nie kalau maklang tgk sy, maun dia tepuk dahi sy 80x kot!
gila lembik!!

Dia jadi macam mana tau,
bila kamil takde, jadi mcm lemauuuuu...lembikkkkk....jalan seret kaki gitu!!
yg sy boleh buat, drive g keje,balik keje,g kipmart beli brg dapur skit.balik.
dah. tu je! yg lain2 smua kena ada kamil.
gila rase nk lempang diri sendiri betul.
hoiii dlu drive balik muadzam sorang2 pun sy mampu.
stakat nk g kl tu drive sendiri pun cincai je bhaiii.....
skang ko nk pegi isi minyak keta kt shell ampangan tu ha pun boleh merebeh kalu kamil ada futsal or ada hal lain ke.
kadang2 mmg rase nk lempang je diri sendiri. tapi alahaiii... mmg auto lembik!
nie tengah cuba jadi kuat balik nie.


Lepas tu kan, 
sy perasan yg ego skang kemain haibaaaaaaaaaatt lgi!
tak boleh kalah. msti menang all the time walaupun mmg salah sndiri.
awl2 mengaku la.hujung2 ayat tetap nk salahkan kamil...hahhaha~
luckily kamil ada satu character yg cara penyampaian dia tu slalu tulus dan terus ke hati.
walaupun kadang2 ayat dia kejam. tp he is telling the truth.
lps he settle down kejab. dah cool.
dia akan come out dgn ayat like,
"saya rase awk nie kena kurangkan ego awk. belajar terima pendapat org keliling. kita nie hidup bukan sorang2 dlam dunia nie. lainlah kalau awk boleh usung keranda sendiri pergi kubur. takpe jgk "
sambil2 tu tonyoh kepala sy kan...hahahhaha~
sy plak akan sambung ayat tak nak kalah
"alaaaaaaaaa....sy bukan nya sengaja...dah awk yg cari pasal dlu. sape suruh."
danggggggggg...kamil anginnnn
"tgkkkkkkkk...nak salahkan org lain jgk. tak nak mengaku salah sndiri"
"yela2 sy mintak maaf,tp awk tu yg mcm2 kenapa" tak nak kalah jgk kan? dasar gila punya org!


Cite pasal loya yg kat atas tu,
bkn la menyampah ke apa.
its just tak tahu nk gambar kan apa dan mcm mana.
org terdekat maybe tahu apa yg kita go through sepanjang setahun nie.
its not easy im telling you
dulu perasaan excited tu meruap2. mendesak.menggelabah!hahah~
skang? all gone. manusia paling rilex ialah sy.
mungkin sebab sy dah tanam dalam2 semua impian dan cita2 yg pernah ada dlu kot.
dah satu keje plak nak kena gali skang kan?
kamil plak suka mengusik sy. dan satu hal lg, dia sgt excited n tak sabar nk guna kuasa veto yg dia bakal ada!! dia tak sabar nk buli sy lah tu.
skang nie kuasa veto major kat saya....hahahha~ dia tak sabar nk balas dendam kesumat dia la tu...
lantakkkk....sy ada kuasa lain! kuasa memujuk sy haibatttt tau..ahahha~



Okay,
sy berazam nak jadi aida yg baik.
yang lemah lembut.
yang tak selalu mengamok
yang tak kasar
yang pkai dress jgk. takde la pakai seluar je (puiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii)
yang lebih rasional.
doakan eh?
I have to do it. I got less than a year to be better person and lovely wife to kamil.hahahah~ (perghhhhhh...gila loya!)



Thank you Allah for everything,
thank you for answering my doa. my request.segala pengaduan dan kehendak.
thank you for giving powerful abah & mak plus supportive family members.
thank you for the lovely friend i ever had
and of course thank for giving me such a wonderful future abah& mama and hopefully they can accept me for who i am. Give me some strength and sabar to be their sweet menantu hantu.kih..kih..kih...
tp kan sy perasaan somthing, both mak & mama almost have same character.
both sgt lembut dan very down to earth punya orang.
so lovely!
tgk plak anak2 diorg mcm mana kan. sgt2 horor and unpredictable.hahhaa~



ok dah, 
nk cari mood nk buat centerpiece table tu hah! 
cari mood je dlu. buat nya mungkin minggu dpn
eh this week ada short vacation ke kuantan
ema nk kwen! yeyeyyeyeyye~ 
so sahabat2 uniten insyallah akan kumpul kat sana.
bring along my lovely mother. 




nota : al- fatihah untuk penumpang MH370. Segalanya sudah terjawab di hari ke 17. Allah has better plan.
It must be hard to their family members, tp percayalah semuanya bersebab dan berhikmah. Qada & Qadar daripada Allah. 

1 comment:

shidah said...

aida!!!! ingat akak lagi x??lamanya x jejak kat sini..wah..tgh berdarah manis yer nie....tahniah dear!!!!