iklan-iklan~sila click

Sunday, March 30, 2014

Too much




This entry just peringatan untuk diri sendiri yang selalu lupa.

Surely korang penah nampak quote kat atas tu kan?
Saya memang ada masalah dengan perkataan "too much".
Mungkin saya tak reti dgn keserdahanaan. Dan saya adalah manusia yang selalu lupa diri & janji.
Yes, i am far from perfection. Yet I'm still struggling into it.


Skang nie tgh kemaruk dgn cita Jika Itu Takdirku. Sape ikut cite tu?
My concern ialah Hakimi & Qistina. And may most concern ialah "cinta kesian @ cinta tak dijangka" hakimi to qistina. dan satu lagi "cinta kesian" between seri umairah & azri.
Nampak tak link dia sama tp "cinta kesian" tu dihadapi dua jantina berbeza.
Its how seri umairah handle "cinta kesian" si azri vs how hakimi ehsan handle "cinta kesian" qistina.
Soalan saya. korang nampak siapa yang tewas dulu?
Dalam dunia realiti pun benda yg sama terjadi dan selalunya result sama jgk yg kita akan nmpak at the end of the story.


My point is,
cinta tanpa sedar nie selalunya yang paling cepat membunuh.
no matter how hard kita cuba nafikan. atau mengpositive kan benda mcm nie yang paling cpt menyentuh hati bila kita ada problem dgn the other side ( the one that we love). 
Saya menulis berdasarkan pengalaman. Berdasarkan perhatian. Dan berdasarkan kesan yg masih belum padam lg.
That's why saya selalu cakap pada siapa2 pun,know your limitation. Put ur limitation.
U guys tak rase pun sakit ke tak when people you love, give some space for someone yg i think dont ever deserve pun. Maybe ada unsur cemburu or whatever la kan, but still i rase u have to know ur limitation. 
And I always guna ayat, "what u give , you will get back" when im in jealous mood. 
Pernah terpkir to do the same. Tp at last I slalu rase malas. what for nk buat benda yg sama sebab kita takde rase sebab yg perlu and I always remind my self not telling any of my problem or share anything personal dgn kawan2 lelaki even I got chance to do so. 


In past, saya pernah tangkap one guy yg buat mcm nie.
After a while, sy tnya dia why u have to do this?
Tahu apa jawapan nya? Sebab gf dia takde dgn dia at that time & dia gaduh ntah sebab apa.
so dia boring, and approach org lain tuk layan bosan dia.dan benda can melarat2. 
asal2 that lady just nk jadi tukang penasihat. then what is next?
paham tak maksud saya? if you bg ruang untuk org kenal you,sebenarnya you give them a chance to know u in personal and fall in love with u. Love is amazing and unpredictable. It can happen dgn sekelip mata.
Itu sebab nya saya kata, know your limitation. Differentiate kan between personal dan tidak.
And somehow sy admit, perempuan easy fall in love dgn lelaki yg peramah terlebih nie. easy going katanya.
so again, we have to know the limitation.
tp apa skalipun, kalau dh takdir & jodohnya begitu, apalah daya kita nk menolak lagi kan?
redha je lah in a way pun.
hakimi tu pun kemain benci dgn qistina tu, alih2 tak berkelip jgk mata tersentuh jgk hati kan kalau u give them a space and chance kan? walaupun dalam hati dia masih sayang pada seri umairah. can u see mcm mana cinta kesian works? it will kill u if u fail to deal with it and of course it will hurt your love one. 



Azri dalam cite tu says "Kebahgian tu bukan satu destinasi tapi sebuah perjalanan
dan untuk bahgia semuanya tak perlu sempurna, tapi bagaimana kita bahagia dgn ketidaksempurnaan"

Honestly,
love doesn't need to be perfect, it just need to be true.


Nota : I know I am far from perfection but as long as you willing to try, im willing to stay through anything.

No comments: