iklan-iklan~sila click

Wednesday, April 16, 2014

Engagement day - part 1




Okeh, fresh from oven!
Takmo simpan pic2 n crita nie. sbb nanty datang mood malas. mmg tak berhapdet lah
Belum dpt official pic dpd photog lg.
Nie pic2 candid and dpd kwn2 je.


Lets start the story,
kalau yg mmg dh lama bace blog nie.mungkin ada yg dh tahu sy start kenal kamil@ikram tu since end of 2012.
mula jatuh cinta( derrr,jatuh cinta katanya!!hahaha.very not aida) early 2013.
kamil was my classmate time kat seri kelana back to 1994 -1996.
then jadi jiran sy in 2003 bila saya pindah to current place.
walaupun jiran, tapi tak pernah bertegur sape. sebab?
sebab sy kan sombong and payah nk mulakan perbualan.hahah~
mmg sy dh kena mark sombong pun kat sini. haha~


then something happen in 2011 rasenya,
sy cuba mintak bantuan dia. since tu kita tegur sape. penah jumpa kejab je kot about 10 minit gitu.
then settled!
ntah mcm mana kot,
he approach me end of 2011.
dalam berani2 takut, he directly bgtau niat dihati.
sy amik masa berhari2 jgk utk fikir.
tak tahu dpd mana dtgnya keberanian to give him chance.


seriously,
perjalanan kamil tak mudah. sebab sy masa itu ialah aida yg tegang! yg lost! yg blur dan beremosi
i think kamil wont forget mcm mana struggle nya dia utk beli dan tawan hati sy.
dan sy awl2 lg dh bgtau dia, perjalanan dia tak mudah.
dek kerana dia masih mahu cuba, then i give a way.
Alhamdulillah, dlm 6 bln keatas kot dia berjaya beli hati sy...wakkakaka...
then we decide to move to another stage.
dugaan yg datang silih berganti. tp kamil kuat, better than me.


After tempuh dan tepis satu persatu halangan yg ado,
8 march 2014 rombongan merisik sampai.
selang 7 buah rumah je. so jalan kaki je.
masa majlis merisik mama & abah kamil dtg berdua je. tp yg menunggu nya ada la 3 family kot.
abah n mak bgtau sehari sebelum je, tp ramai yg sanggup dtg dpd kl. tq!
then after discussion dibuat, both family agreed to tunang kan anak2 nya on 13 april 2014!
A day before my 26 birthday!
Both of us tahu date tunang bila majlis dh settled.


So preparation lps merisik semua diuruskan oleh mak & abah,
sy punya mood kedaung!plus sy membizy kan.
ramai yg advise sy supaya jgn ikat lama-lama sebab surely byk dugaan yg akan datang kan.
Insyallah, we will try our best. Kita mampu merancang, tp perancangan Allah adalah yg terbaik kan.
Doakan untuk saya ok.


Alhamdulillah,
Doa saya to having someone yg terima sy seadanya dh dipermudahkan.
Semoga terus dipermudahkan segala yg sulit :-)


Untuk sepanjang urusan majlis dan preparation bertunang nie memang diuruskan oleh kedua2 keluarga.
Saya dgn kamil bg barang je tuk dijadikan hantaran.
Yang lain2 family uruskan.
On that day, saya hanya serah diri untuk dimakeup dan bawak baju sendiri.
Itu je keje yg sy buat! hahahhaha~


Thank you untuk sponsor2 yg terlibat,
Alhamdulilllah, bak kata kamil mmg murah rezeki untuk majlis nie.
Saya tak dpt nak name it sponsor2 sy,hahah~
Untuk hantaran ke kamil's side, sy hanya beli baju+seluar dan kain pelikat je.
Yang lain semua disponsor.
Coklat,tiramisu, buah, cake, sirih junjung, potpouri, sejadah semua disponsor by ainaa & family (bff), cousin, aunty2.
Bila sy announce je sy nk bertunang, in a week tu sy dpt msg2 bgtau diorg nk bg itu ini..hahha~
rezeki sgt2..Alhamdulillah.


Preparation bermula pada khamis malam,
start packing 300 goodies. sy buat adalah 10 je kot.lps tu sy tido!!
barang2 dlm goodies pun ada org sponsor!
Actually sy tak nak pun ada goodies sbb leceh! tp makngah pakse jgk..
so malas nk argue, kita proceed je.
Thank you so much.


Actually terharu rasenya bila saya balik kampung.
Diorang dh berkumpul, sambil bincang kueh, candy buffet, dan segalanya.
Hantaran sy pun makcik2 sy yg buat.hihi~ :-)
Memang sy take part dlm 20% je dpd keseluruhan majlis.


Seronok jgk bila being a last nie kan~ hahhaha~
Nk kawen nie, sy cuma perlu cari dewan je.
Yang lain-lain, abah & mak uruskan semuanya.
Thank you!

Ok.jab lagi proceed dgn pic!

No comments: